Forum » Pomoč in nasveti » 2X 6850 might work - 575W PSU
2X 6850 might work - 575W PSU
einstein :P ::
Zagnal sem Cinebench in Unigine Heaven hkrati in pogledal na merilnik porabe el. energije. Poraba je bila ob 2× 80W xeonih in 127W 6850 360W. Se pravi, če dam noter še eno 6850 bo max. poraba recimo 490W. Ostane pa še prijetnih 85W.
Kaj mislite? Jaz mislim, da se vedno nekaj pretirava s PSU-ji, ker v resnici sploh ne žre toliko, kot si vsak misli.
Hvala za mnenja, lp
Kaj mislite? Jaz mislim, da se vedno nekaj pretirava s PSU-ji, ker v resnici sploh ne žre toliko, kot si vsak misli.
Hvala za mnenja, lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!
- spremenil: einstein :P ()
hojnikb ::
sj ti piše na nalepki od napajalca..
tut če bi šlo, jst nebi pusto tak mal lufta napajalniku
tut če bi šlo, jst nebi pusto tak mal lufta napajalniku
#brezpodpisa
jah...
@hojnikb
ne da se mi dele lezti do nalepke, sem že povedal koliko dela je...
no, saj nekaj moči tudi iz pci-e reže vleče, ki ni nujno ampak verjetno tudi je zvezana na 12V linijo..
"A pair of 6850's are only going to need about 12amps for the pair"
ne vem, koliko to drži ampak čisto možno, da bi delovalo, če je to res...
Mislim, da je 15.5A na 12V liniji
@hojnikb
ne da se mi dele lezti do nalepke, sem že povedal koliko dela je...
no, saj nekaj moči tudi iz pci-e reže vleče, ki ni nujno ampak verjetno tudi je zvezana na 12V linijo..
"A pair of 6850's are only going to need about 12amps for the pair"
ne vem, koliko to drži ampak čisto možno, da bi delovalo, če je to res...
Mislim, da je 15.5A na 12V liniji
Zgodovina sprememb…
80+ rating ti nč ne pove o tem, kolk da napajalnik dejansko od sebe, to je sam razlika med tem kolk štroma uzame vtičnci in kolk da potem to na 3.3 5 in 12v
#brezpodpisa
Naj že kakšen štromar kaj pove ali kdo, ki je testiral...
@hojnikb
nima veze... tamle je zdaj slikca...
@hojnikb
nima veze... tamle je zdaj slikca...
Zgodovina sprememb…
Xserces ::
bl švoh linije so tole :) in pa ti s tega napajalca ne dobiš 575W pa če se na glavo postavš... Če bi dal notr še eno in če bi glih delal ti garanteram da ti nebo dolg in lahko narediš tako štalo da ti skur vse al pa sam napajalc ce boš mu srečo
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Janac ::
bl švoh linije so tole :) in pa ti s tega napajalca ne dobiš 575W pa če se na glavo postavš... Če bi dal notr še eno in če bi glih delal ti garanteram da ti nebo dolg in lahko narediš tako štalo da ti skur vse al pa sam napajalc ce boš mu srečo
Kak jaz vidim je to specializiran in eden najboljših PSU-jev na tem svetu.
Ima kar 54,5A na 12V, tak da ne govori neumnosti.
@xerces
ne skrbi, smo ugotovili, da ima 4 raile. no, naj pa povem, da mi gre najbolj na živce, ko govorite, da npr.: ne bom dobil 575W ven pa če se na glavo postavim, piše pa max 575W in vi pa bolje veste, kot proizvajalci, ki so to testirali... skuril ne bom pa nič, ker imajo psu-ji tokovno zaščito in se ugasnejo, ko tok presega navedenega. misliš, da če naredim kratek stik, da ga bo skurilo? -ne, samo ugasnil se bo, ker je stekel prevelik tok...
ne skrbi, smo ugotovili, da ima 4 raile. no, naj pa povem, da mi gre najbolj na živce, ko govorite, da npr.: ne bom dobil 575W ven pa če se na glavo postavim, piše pa max 575W in vi pa bolje veste, kot proizvajalci, ki so to testirali... skuril ne bom pa nič, ker imajo psu-ji tokovno zaščito in se ugasnejo, ko tok presega navedenega. misliš, da če naredim kratek stik, da ga bo skurilo? -ne, samo ugasnil se bo, ker je stekel prevelik tok...
Zgodovina sprememb…
einstein :P je izjavil:
@xerces
ok majstr ti že veš ... haha
Kak jaz vidim je to specializiran in eden najboljših PSU-jev na tem svetu.
specializiran za kaj? HAHA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Dobro Xserces... tvoj psu ne spravi ven niti 600W, pa če se na glavo postaviš... a ti je to všeč? predvidevam, da ne...
"specializiran za kaj? HAHA"
za delovne postaje in serverje?
"specializiran za kaj? HAHA"
za delovne postaje in serverje?
Zgodovina sprememb…
Všeč ali ne važno da mi dela ... teb nebo všeč ko boš not vtaknil še eno grafo in se ti bo čez nekaj cajta samo zabliskalo... ampak potem ne jokat po slotechu kaj se je zgodil.
specializirano by HP ---> šrot
specializirano by HP ---> šrot
Xerces, sem mislil, da si eden prijaznejših slo tech-ovcev ampak se je zdajle izkazalo ravno obratno... BTW: za lab. psu sem uporabil ene 10let ali malo manj star rač. psu in ga lahko kratkostičim ko bedak in nič se ne bo zabliskalo v napajalcu ali pokadilo... ker ima zaščito, prav tako tudi tale na sliki in vsi drugi... To kar se zabliska se zgodi edino ko prestaviš iz 240V na 120 medtem, ko je vklopljen na 240V... Ostalo kar si predstavljaš je samo v filmih... Če pa kaj poči v psuju med delovanjem pa so to zanič kitajski kondiči, ki jih tale psu nima.
HP je pa ena najboljših firm, tudi osebje v elektrončku kjer sem opravljal prakso mi je to potrdilo (btw zelo uspešno podjetje, ki se ukvarja z izdelavo igralnih avtomatov. seveda je tudi njegov šef 2 najbogatejši slovenec, tako da oni že vejo kaj je dobro, če jim gre tako odlično...)
HP je pa ena najboljših firm, tudi osebje v elektrončku kjer sem opravljal prakso mi je to potrdilo (btw zelo uspešno podjetje, ki se ukvarja z izdelavo igralnih avtomatov. seveda je tudi njegov šef 2 najbogatejši slovenec, tako da oni že vejo kaj je dobro, če jim gre tako odlično...)
Bom prijazen in te bom zavedel. Tvoj PSU je dovolj dober za CF 7970. Delal bo 100% ...
druga stvar pa je KOLIKO bi pridobil v CF 6850 na tem procesorju...
druga stvar pa je KOLIKO bi pridobil v CF 6850 na tem procesorju...
ne klobasaj, ob normalni obremenitvi že ena 7970 žre 314W, kar je že z eno no-go...
nekaj je, kar je res in nekaj je, kar potem vi pretiravate...
kaj pa je s procesorjem? a 8 jeder na 1.86Ghz ni dovolj?
nekaj je, kar je res in nekaj je, kar potem vi pretiravate...
kaj pa je s procesorjem? a 8 jeder na 1.86Ghz ni dovolj?
Boobiz ::
Pomembno je, kolk toka lahko tvoje komponente potegnejo iz posameznega raila, ko ga potrebujejo, ne kolk je številka wattov na škatli.
I'm drunk, what's your excuse?
M-XXXX ::
ja no a cca 50A na 4ih railih ni dovolj po tvoje???
Daj zračunaj pa ti bo zelo hitro potegnilo kako iz riti potegnjene so te številke...
ti si taprav ajnštajn... ni vse v jedrih.
ti zračunaj....
600W samo iz 12V linij
Zdaj pa prištej še 3.3V linijo ter 5V linijo in vidiš kako so te številke popolnoma neresnične.
Če upoštevaš pa še izkoristek pa prideš zelo kmalu na eno bolj realno številko...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
no, sicer pa, če bo delovalo, bo, če pa ne, pa ne bo... če bo tok prevelik se bo ugasnil, pokanja zagotovo ne bo...
@xerces
kaj pa 1 jederček pri 1THz al kaj???
@mxxxxxxxx
kaj če bi ti upošteval, da so 12V linije 552W???
@xerces
kaj pa 1 jederček pri 1THz al kaj???
@mxxxxxxxx
in pa 54,5A :) računica.
In ja 1 jedro na 1THz bi blo veliko bolše kot tvojih 8 na 1.86GHz
In ja 1 jedro na 1THz bi blo veliko bolše kot tvojih 8 na 1.86GHz
@xerces
kar zaje*avaj, dobro veš, da je že 9GHz skoraj nemogoče doseči z današnjo tehnologijo...
če delimo 552/12 pride 46A..
kar zaje*avaj, dobro veš, da je že 9GHz skoraj nemogoče doseči z današnjo tehnologijo...
da ne bote izuml tople vode;
Tale zadevščina ima za grafično uporabna dva raila; enga na 12A in enega na 15.5A. Ostala dva raila sta dedicatana za proc, zato si z njima nimaš kej pomagat.
Delal bi sam bi blo zelo na meji..
not true. En tranzistor lahko laufa tut na 1thz ;)
Tale zadevščina ima za grafično uporabna dva raila; enga na 12A in enega na 15.5A. Ostala dva raila sta dedicatana za proc, zato si z njima nimaš kej pomagat.
Delal bi sam bi blo zelo na meji..
@xerces
not true. En tranzistor lahko laufa tut na 1thz ;)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
@mxxxxxxxx
12V, 50A je 600W.
Kot sem rekel, vse te številke kot kaže na tem kvazinapajalniku so čisti bullshit.
Ko pa enkrat začneš še izkoristek upoštevat pa prideš na ene 450-500W na 12V linijah.
@xerces
od ke potem teb in janacu 54,5A kar nanese 652.8W?
nism rekel da obstaja tak procesor ampak sem govoril na splošno
lahko pa pogledaš malo za "grafen" in kaj počnejo z njemu ampak to je še vse v povojih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Janac ::
Moj napajalnik je 650w
ja res je, ima še več vatov kot je oglaševan!
@xerces
od ke potem teb in janacu 54,5A kar nanese 652.8W?
nism rekel da obstaja tak procesor ampak sem govoril na splošno
lahko pa pogledaš malo za "grafen" in kaj počnejo z njemu ampak to je še vse v povojih
ja res je, ima še več vatov kot je oglaševan!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
@mxxxxxxxx
12V, 50A je 600W.
Kot sem rekel, vse te številke kot kaže na tem kvazinapajalniku so čisti bullshit.
Ko pa enkrat začneš še izkoristek upoštevat pa prideš na ene 450-500W na 12V linijah.
o kakem izkoristku ti sanjaš ?
Če misliš o tem 80+, potem si eden izmed mnogi, ki živijo v zmedi..
#brezpodpisa
@hojnikb
jah, lahko si pomagaš z njima, če proca ne uporabita vsega...
@mxxx
no, in koliko je 160W (CPU-ja) in 254W (GPU-ja) računica... 414W in še diskec malo vzame in je to to... kje je šele 552W...
jah, lahko si pomagaš z njima, če proca ne uporabita vsega...
@mxxx
no, in koliko je 160W (CPU-ja) in 254W (GPU-ja) računica... 414W in še diskec malo vzame in je to to... kje je šele 552W...
janac! GOTOF SI!
Ok da ne bote ponovno izuml tople vode..
Če ma napajalc 575W kombinirane moči, pomen da lahko preko posameznih railov skupna poraba največ 575W. Druga stvar so pa pozamezni raili in njihova moč; te zadeve nemorš kr seštet in dobit neko moč ven, ker te zadeve ne delujejo tak.
Ni zastonj tam napisan, za z kombinacijo vseh 12v linij gre le 552W, čeprav če vse sešteješ prideš do cifre ~650W; zadeva enostavno ni tak nareta da bi prenesla tako porabo..
In tut te cvetke z 80+ in učinkovitostjo; če ma napajalc 80% effeciency , pomen da bo stvar ne bo zato mela skupno le 80% moči (recimo 500W napajalnik bi dau kombinirano le ~400w od sebe). To sam pomen kolk bo stvar več porabla iz vtičnice v primerjavi z tem kolk porabijo dejanske komponente (komponente porabijo recimo 300W, napajalc z 80% eff. bo vleku iz vtičnce 360W in tako dalje..)
Če ma napajalc 575W kombinirane moči, pomen da lahko preko posameznih railov skupna poraba največ 575W. Druga stvar so pa pozamezni raili in njihova moč; te zadeve nemorš kr seštet in dobit neko moč ven, ker te zadeve ne delujejo tak.
Ni zastonj tam napisan, za z kombinacijo vseh 12v linij gre le 552W, čeprav če vse sešteješ prideš do cifre ~650W; zadeva enostavno ni tak nareta da bi prenesla tako porabo..
In tut te cvetke z 80+ in učinkovitostjo; če ma napajalc 80% effeciency , pomen da bo stvar ne bo zato mela skupno le 80% moči (recimo 500W napajalnik bi dau kombinirano le ~400w od sebe). To sam pomen kolk bo stvar več porabla iz vtičnice v primerjavi z tem kolk porabijo dejanske komponente (komponente porabijo recimo 300W, napajalc z 80% eff. bo vleku iz vtičnce 360W in tako dalje..)
#brezpodpisa
Hayabusa ::
OP
Kako se je razpletel zadnji upgrade za 20 E ?
Ne najdem teme, bios prepozna nova xeona ?
V glavnem, vzemimo 12A in 15.5A (B in D). Na 12A je 144W. Na 15.5A je 186W, se pravi zvrhano dovolj za 2× 6850... nekaj malega disk požre in kak ventilator ampak to ni nič...
"not true. En tranzistor lahko laufa tut na 1thz ;)"
in kako bi ti uredil delovanje več 100M tranzistorjev na 1THz? hitrost svetlobe in štroma postane vprašljiva...
Odlično se obneseta, rezultati so še enkrat boljši, kot pričakovano, v oddelku "navijanje" sem testiral vse možno za cpu, pa si poglej...
in kako bi ti uredil delovanje več 100M tranzistorjev na 1THz? hitrost svetlobe in štroma postane vprašljiva...
OP
Odlično se obneseta, rezultati so še enkrat boljši, kot pričakovano, v oddelku "navijanje" sem testiral vse možno za cpu, pa si poglej...
Zgodovina sprememb…
V glavnem, vzemimo 12A in 15.5A (B in D). Na 12A je 144W. Na 15.5A je 186W, se pravi zvrhano dovolj za 2× 6850... nekaj malega disk požre in kak ventilator ampak to ni nič...
OP
dau sn sam primer, da lahko stvar deluje tut na 1thz, če je to potrebno.
Itk da je izziv naredit kompleksen procesor pri taki frekvenci, ampak to ni bil moj point
#brezpodpisa
no, važno da je psu sposoben napajati tudi dodatno grafično...
resno se vpraši kako glede performanca... in kakšen bottleneck bo
zakaj že?
en cpu na grafo in je...
en cpu na grafo in je...
Zgodovina sprememb…
stock ::
Ma napajalnik bo laufal BP tole, če ni ravno 10let star. Drugo pa je smiselnost, še te kartice ne izkoristi do konca. Upgrade bo točno tak kot s CPUji, torej bench pokaže, -ingame- maš pa 0 fps gaina.
@stock
še dobro, da ne igram iger (dobro včasih ampak za igre mi že ena zadostuje...) bi pa dodal še eno bolj za benche, ker mi jo janac lahko poceni zrihta
še dobro, da ne igram iger (dobro včasih ampak za igre mi že ena zadostuje...) bi pa dodal še eno bolj za benche, ker mi jo janac lahko poceni zrihta
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je možno da tak "slab" napajalnik poganja vse to?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4109 (3064) | Yohan del Sud |
⊘ | LC napajalniki (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 12151 (11744) | bluefish |
» | Kateri napajalnik za Gigabyte Radeon HD 7950 WindForce 3X 3GB GDDR5 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8744 (7993) | Pesimist |
⊘ | HD6850 crossfire minimum PSUOddelek: Pomoč in nasveti | 738 (706) | Janac |
» | Quad +12V Rails z GTX 295Oddelek: Strojna oprema | 1829 (1556) | GrimReaper |