Forum » Pomoč in nasveti » S katero napravo je mogoče videti sevanje?
S katero napravo je mogoče videti sevanje?
JoSmo ::
Lep pozdrav,
zanima me s katero napravo je mogoče videti sevanje? oz. pogledati kako močno je sevanje na določenem mestu?
Lep pozdrav, Tastro
zanima me s katero napravo je mogoče videti sevanje? oz. pogledati kako močno je sevanje na določenem mestu?
Lep pozdrav, Tastro
JoSmo ::
Brane22 ::
Če ti valovna dolina ni pomembna, potem lahko uporabiš kar oči. To je za tam od 400 do 800 nm.
Če ti pa je pomembna, potem pa cena te opreme skoči v nebo.
Še najcenejši boi verjetno bil medicinski rentgen ali kaj podobnega - to je za valovne dolžine veliko pod vidno svetlobo.
Za valovne dolžine malo nad vidno so dobre že neke poceni kamere ( ponavadi čb), katerim pač snameš IR filter.
Za veliko daljše valovne dolžine je oprema v vojaškem arzenalu ( milimetrski valovi itd).
Če ti pa je pomembna, potem pa cena te opreme skoči v nebo.
Še najcenejši boi verjetno bil medicinski rentgen ali kaj podobnega - to je za valovne dolžine veliko pod vidno svetlobo.
Za valovne dolžine malo nad vidno so dobre že neke poceni kamere ( ponavadi čb), katerim pač snameš IR filter.
Za veliko daljše valovne dolžine je oprema v vojaškem arzenalu ( milimetrski valovi itd).
jype ::
tastro> hmm... magnetna in elektricna sevanja sem mislil... npr. telefoni, wireless naprave, itd.
Kako natančno bi pa rad videl? EM sevanja lahko vidiš z navadno bakreno žico, ojačevalnikom in osciloskopom.
Kako natančno bi pa rad videl? EM sevanja lahko vidiš z navadno bakreno žico, ojačevalnikom in osciloskopom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Škodljivost mikrovalovne pečice.Oddelek: Problemi človeštva | 12123 (11154) | Pyr0Beast |
» | Britanske šole odstranjujejo WiFi omrežjaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7106 (5340) | kekz |
» | EM sevanjeOddelek: Znanost in tehnologija | 3998 (3437) | gzibret |
» | Sevanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8328 (7254) | Pyr0Beast |
» | SEVANJE (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 6513 (5627) | para-site |