Forum » Omrežja in internet » Povezava dveh računalnikov
Povezava dveh računalnikov
FeLiXXX ::
Pozdravljeni,
prosim, če mi lahko kdo opiše kako naj povežem dva računalnika preko wifi omrežja. Prvi računalnik ima windowse 7 in je direktno z kablom priklopljen na router, drugi ima windowse xp in ima wifi kartico. Povezati ju želim tako, da bom lahko iz prvega računalnika upravljal drugega. Torej želim ju povezat tako, da lahko iz prvega rač zaganjam programe na drugem. In ali je možno, da iz prvega računalnika dam komando printerju, da printa stvar iz drugega rač?
lp
prosim, če mi lahko kdo opiše kako naj povežem dva računalnika preko wifi omrežja. Prvi računalnik ima windowse 7 in je direktno z kablom priklopljen na router, drugi ima windowse xp in ima wifi kartico. Povezati ju želim tako, da bom lahko iz prvega računalnika upravljal drugega. Torej želim ju povezat tako, da lahko iz prvega rač zaganjam programe na drugem. In ali je možno, da iz prvega računalnika dam komando printerju, da printa stvar iz drugega rač?
lp
N4m31355 ::
tej temi bi se pridružil tudi jaz. zanima me če je kaj takega mogoče brezplačno za komercialno uporabo pa da računalnika nista v skupni lokalni mreži.
IceBoX ::
Lahko uporabiš windows remote connection in vpišeš IP drugega računalnika, ne vem pa kako dela W7 in XP (zdi se mi da gre samo v eno smer), lahko pa tudi inšaliraš program teamwiever na oba računalnika in se povežeš.
http://www.teamviewer.com/en/index.aspx
http://www.teamviewer.com/en/index.aspx
Huh...
type-R CIVIC ::
najbol preprosto, da naložiš teamviever na oba računalnika kot je že rekel icebox, in nastaviš priveto geslo in se bp conectaš kdajkoli želiš ;)
papak ::
Felixxx, a imaš wifi router? Potem samo nastaviš WiFi povezavo na routerju in se na XP boxu povežeš. Na W7 boxu pa omogočiš omrežno deljenje tiskalnika (lahko nastaviš tudi za mape). Za upravljanje drugega rač. iz prvega pa uporabiš TeamViewer ali pa TightVNC. Tako lahko potem z enega rač. na drugem počneš kar hočeš (no kakih filmov, grafike ali igric se ne bo dalo normalno uporabljat).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trenutno naj brezplacen program za povezavo namizjaOddelek: Omrežja in internet | 1805 (1428) | Bug |
» | Remote desktop pomočOddelek: Omrežja in internet | 1713 (1303) | K0K0 |
» | Oddaljeno namizje preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2656 (2453) | Valuk1 |
» | Polna kontrola drugega PCja/desktop/remoteOddelek: Pomoč in nasveti | 1189 (1076) | Racunalnik |
» | pogled na drug zaslonOddelek: Omrežja in internet | 1109 (1016) | A1eN |