» »

Polna kontrola drugega PCja/desktop/remote

Polna kontrola drugega PCja/desktop/remote

Racunalnik ::

Na cross over kablu imam pc katerega bi preko mojega PCja rad kontroliral(druga net kartica).Nekako tako da imas desktop od kontroliranega pcja prikazanega na tvojem pcju.
Kaj bi bilo najmanj zahtevno in delujoce in kaj je poleg programov ki jih boste nastel potrebno se nastimat za delovanje,al te carovnik pelje skozi nastavitve.

Pa se en Pc bi kontroliral k je pa na mrezi na prvi kartici.

Gwanaroth ::

Remote Administrator

Ce imas PCje na lokalni mrezi, potem rabis samo IP naslov PCja kjer bos instaliral Remote Administrator. Na tvojem PCju rabis pa viewer, s katerim se povezes na oddaljeni rac.
Lights often keep secret hypnosis..

SimplTech ::

Za to kar potrebuješ je najboljše uporabit enega izmed VNC programov. Priporočam ti TightVNC, ki je popolnoma brezplačen. Najdeš ga pa tukaj: TightVNC.

Program je sestavljen iz dveh delov - iz serverja, ki ga instaliraš na računalnik katererega želiš kontrolirat in odjemalca (viewer) s katerim potem dostopaš do oddaljenega računalnika. Nadziraš lahko računalnik preko LAN-a (kot v tvojem primeru) ali tudi preko interneta na daljavo. Nastavi se čisto enostavno, ima pa tudi kar dobro razdelan help.

Gwanaroth ::

..in isto ti je treba storiti z Remote Administratorjem, s tem da imaš še na voljo prenos podatkov med klientom ter serverjem + konzolo.
Lights often keep secret hypnosis..

Racunalnik ::

TNX za oba.

Kater je pa boljsi ce sploh se da temu tako rect?


Kaj si mislil stem "podatkov med klientom ter serverjem + konzolo"

c00L3r ::

Jaz uporabjam Remote Administrator (RAdmin) v lokalne omrežju in prek interneta in sem ful zadovoljen.

Racunalnik ::

Ta remote program je v pcju?Za vnc vem da je na netu.

To mors potem na drugo masino nest,ga instalirat(kaj je treba se na tisti masini nastavit),potem pa se instalacija na svoji masini?
Kako se na tak pc pristopa iz neta?

SimplTech ::

Oba programa tako TightVNC kot RemoteAdministrator sta narejena na istem principu. Na drugem računalniku namestiš en del, t.i. server (ena exe datoteka, ki to namesti potrebne fajle). Ko namestiš samo določiš geslo in to je bolj kot ne vse. Na svojem računalniku pa potem samo zaženeš Viewer - samo en majhn exe fajl. Tam pa samo vpišeš naslov strežnika in geslo, ki si ga prej določil. Vsi ti programi delujejo tako preko LANa, kot tudi preko interneta.

Za dostop preko interneta, pa samo ta Viewer skopiraš recimo na disketo ali na USB flash, ga na oddaljenem računalniku zaženeš, vpišeš geslo in se ti pojavi domače omizje, ki ga lahko neomejeno nadziraš. Preberi si malo na njihovih straneh. Tale navodila so kar vredu TightVNC - getting started

Racunalnik ::

Hvala za odgovore.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Remote desktop pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
221648 (1238) K0K0
»

Povezava dveh računalnikov - VNC različice

Oddelek: Programska oprema
112749 (2375) #000000
»

Oddaljen dostop - NUJNO !

Oddelek: Programska oprema
121535 (1355) Ex0rC|5t
»

oddaljeni nadzor

Oddelek: Programska oprema
7947 (888) ABX
»

Povezava na oddaljeni rač

Oddelek: Omrežja in internet
61221 (1117) link_up

Več podobnih tem