» »

Dash Kamera

Dash Kamera

DarkSite ::

Hej

Po ogledu avtomobilskih posnetkov nesreč iz rusije me zanima, katero dash kamero se splača kupiti v rangu do 50 €.
Torej gre za tisto kamero, ki se jo montira na steklo in potem snema celotno vožnjo podnevi in ponoči. Predvidevam, da se sama vklaplja in izklaplja?

Ali kdo od vas to že uporablja?

lp

Aston_11 ::

Jaz sem študiral, nimam pa pojma, kam bi jo montiral. Gledal pa sem na dx.

Sriple Tix ::

Vakumsko se montira z nastavkom na sprednje vetrobransko steklo, kamera se vključi v 12V vtičnico ali odprtino za vžigalnik in se prižge/ugasne ko zaženeš/ugasneš motor. Posnetki so dokaj dobri in dobro delujejo tudi ponoči. Je pa življenjska doba bolj kratka, saj sem sam v dveh letih in pol zamenjal že dve kameri.

Primer:


(na S-T obstaja kar nekaj tem o teh kamerah)

Aston_11 ::

Kakšno imaš? Ker je slika videti dobra.

Sriple Tix ::

ZLOky ::

Pozdravljeni,

Sem se odločil, da si nabavim eno "Dash" kamero. A lahko kdo kaj priporoča iz IZKUŠENJ. "Googlau" sem že sam, recimo tole Rollei CarDVR-100 ?

Med tem ko sem pisal, sem še bolj "poguglau", v bistvu sem že skoraj vse našel, kar sem iskal. Če še koga zanima, naj vpiše "dash camera reviews" v OOčala. Že na prvi strani je kar nekaj uporabnih povezav.

No vseeno nekaj povezav, če se kdo počuti preveč lenega:
dashboardcamerareviews
carcamcentral - namenska stran s forumom.
thewirecutter


V naprej hvala za pozitivne prispevke ;)
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

GupeM ::

Ko sem sam snemal posledice žledoloma, sem uporabil kar telefon Xperia Ray. Snema 720p posnetke tako da je kvaliteta kar v redu, pa še majhna je in ti ne zasede pol vetrobranskega stekla. Z dobolj veliko microSD kartico pa imaš tudi dovolj prostora za shranjevanje. Verjetno bi se dalo narediti tudi app, ki bi začel snemati ko se začne avto premikati in nehal ko bi bil nekaj časa pri miru. Recimo po 5ih minutah. 5 minut bi rabil za to, da se snemanje ne prekine ko bi stal pred semaforjem naprimer. Verjetno bi ob pomanjkanju prostora lahko app tudi sam brisal stare posnetke.

RejZoR ::

Te kamere delujejo drugače. Običajno imajo nek buffer konstantnega snemanja, ko pa se zgodi nek event, pa tisto dejansko shrani (plus npr par minut pred in po tem). Ene kamere imajo še G senzor, kjer v primeru crasha avtomatično shrani.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Sriple Tix ::

Te kamere sproti brišejo stare posnetke. Koliko ur imaš potem posnetega materiala, je seveda odvisno od velikosti mikroSD. 4Gb je dovolj za nekako 2 uri, torej imaš na 32Gb od oka 16 ur star posnetek, preden ga zbriše (naj)novejši.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

RejZoR je izjavil:

Te kamere delujejo drugače. Običajno imajo nek buffer konstantnega snemanja, ko pa se zgodi nek event, pa tisto dejansko shrani (plus npr par minut pred in po tem). Ene kamere imajo še G senzor, kjer v primeru crasha avtomatično shrani.


Kamera kar lepo snema na sd kartico in potem briše najstarejše posnetke. Event (manual ali g senzor) samo zaščiti nek posnetek pred prepisom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7715225 (2220) predi
»

Katero akcijsko kamero kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23956883 (5338) Jebac18
»

Avto kamerca (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9518288 (12328) strumf666
»

[POMOČ]Security spy cam za v avto

Oddelek: Pomoč in nasveti
122007 (1650) KoMar-
»

Program za delo z nadzornimi kamerami

Oddelek: Programska oprema
182830 (2570) skico

Več podobnih tem