» »

Bolha in nateg - mobiteli

Bolha in nateg - mobiteli

juntrex ::

Lep pozdrav.

Res me zanima zakaj veliko uporabnikov piše, da so telefon kupili na enem izmed operaterjev in da ga še sploh odprli niso. Prodajajo ga pa recimo za 100EUR ceneje kot je v naročniškem paketu. Zraven pa dajo vso pripadajočo opremo ter garancijo itd.

Mi lahko kdo pove v čem je fora, ker nočem bit nasran.
  • spremenilo: juntrex ()

M-XXXX ::

juntrex je izjavil:

Lep pozdrav.

Res me zanima zakaj veliko uporabnikov piše, da so telefon kupili na enem izmed operaterjev in da ga še sploh odprli niso. Prodajajo ga pa recimo za 100EUR ceneje kot je v naročniškem paketu. Zraven pa dajo vso pripadajočo opremo ter garancijo itd.

In kje je tukaj nateg?
Vzamejo na tak paket, da jih košta recimo 1/100/x evrov in prodajo naprej.
Rabijo keš takoj, vzamejo na najnaj, keš dobijo takoj, počasi pa odplačujejo.

Možnosti je miljone.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

boro10 ::

Tako se najbolj splača kupit. Folk rabi keš in bi vse naredil da bi ga dobil. Ker pa je konkurenca na bolhi precejšnja morajo konkretno znižati cene.

Preveri edino če štima garancija in račun ter imei številke na vseh dokumentih in telefonu.
Pozdrav

_pobesneli_ ::

Vsi zaposleni pri teh firmah imajo pravico do nakupa mobijev po nižji ceni, vsaj tako sem jaz šlišal.
Tako da jih kupujejo in preprodajajo. Obstaja tudi neka trgovina v Lj, ki naj bi take mobitele prodajala.
Gregor

TehDucky ::

Jaz sem kupil en tak telefon lansko leto, neodprt od mobitela. Cena za Galaxy S2 je bila 390€ z 2 leti garancije, pri mobisvetu pa 400€ pri tem, da je imel 1 leto njihove garancije, ki ji nisem najbolj zaupal.
Meni je prodajalec reku, da ga je dobil za darilo pa da je že imel iPhone-a takrat pa je zato prodajal to. Če je res ali ne, mi načeloma niti ni zanimalo, važno da je bila garancija podpisana ;)

twom ::

Predlagam, da ob nakupu izpolnete kupoprodajno pogodbo, da ne bo kasneje kakšnih prijav kraje ...

denabiker ::

v naši firmi imamo poslovne pakete, telefone dobimo po 1 eur, lej če je telefon 400 eur, jaz ga prodam za 200, vsaj bom dobil takoj kupca, na koncu sva oba zadovoljna:)

RejZoR ::

twom je izjavil:

Predlagam, da ob nakupu izpolnete kupoprodajno pogodbo, da ne bo kasneje kakšnih prijav kraje ...

Tole. Čeprav večina je kar poštenih, vedit pa ne moreš nikoli...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

xmind ::

denabiker je izjavil:

v naši firmi imamo poslovne pakete, telefone dobimo po 1 eur, lej če je telefon 400 eur, jaz ga prodam za 200, vsaj bom dobil takoj kupca, na koncu sva oba zadovoljna:)

V ZS oz. po e-mailu sem vam nekaj pisal. Bi bil hvaležen, če bi lahko odgovorili

Zgodovina sprememb…

• spremenil: xmind ()

mat xxl ::

Obvezno kupoprodajna pogodba, ker tak telefon je dejansko od operaterja, dokler se ne odplača in ni nujno, da tip prijavi krajo, dovolj je, da neha plačevati obroke in operater bo sam želel svoj telefon nazaj in ta ne more biti pri vas, tudi če je, vam ga poberejo, ker trelefon je operaterjev, do plačila zadnjega 24 obroka aparata, šele takrat gre lastništvo na uporabnika, če pa ga je vam on prodal je nasral vas in ne operaterja ja in lahko ga civilno tožite za zatajitev prevaro ....., operaterja to ne zanima, le, da je preko Policije dobil svoj aparat (svojo lastnino) nazaj, le to mu je pomembno, to da ste pa vi kupili od uporabnika tujo lastnino (operaterjevo) to je pa vaš problem in ga lahko rešujete dalje na sodišču ! Tako, da premislite , Angleži imajo pregovor, nisem tako bogat, da bi poceni kupoval !

Lonsarg ::

Jaz sem bil trikrat tisti, ki je takole prodajal mobitele. Samo jaz sem to naredil tako kot se štima, torej ne da bi kupil mobitel vnaprej, pa potem neodprtega prodajal. Ampak sem napisal oglas prodajam Aneks in sem šel skupaj z kupcem v prodajalni center, kjer sem jaz podpisal aneks on pa je šel na blagano iskati telefon z aneksom + dodatno mi je plačal za kolikor sem se pač zmenil, da prodam aneks.

To se mi zdi edina korektna stvar, da je kupec 100% ziher, da gre za novo neodprto zadevo in ti tudi priporočam, da najdeš kakega takega na bolhi. Ponavadi sem tudi nahitro napisal listek z par stavki, da je bil telefon prodan.

Moj bratranec bo od svojega sošolca v kratkem isto naredil in sicer bo vzel HTC 8S, ki je pri mobitelu v splošni akciji 215€, kolegu bo pa v zameno za aneks dal kake 50€ in bosta oba profitirala, ker v prosti bo mobitel 300€+ ko ga kake štacune kot so Mobisvet dobijo. Pa še Mobitel ti da 2 leti garancije, čeprav ti da HTC samo 1 leto.

mat xxl ::

Ja ampak če ti sedaj nehaš plačevati telefon v aneksu lepo piše, da ni tvoj, tvoj bo šele po 24 mesečnih obrokih, če se torej v zemljo pogrezneš, kar se marsikak tak tiček, ki takole fičinge na kupček zbira, bo operater želel svoj telefon nazaj, ali pa bo morda pristal, na to, da se odplača recimo po 1 letu še 12 obrokov enkratno in bo potem prost ...... tako, da s tem tvojim sistemom, ni nič bolje, skratka, če to delaš z ljudmi in kupuješ od ljudi, ki jih dobro poznaš, potem OK, kar po oglasu od enega jankija, ki vidi samo 100 eur za novo dozo pa premislite, prepovedano pa seveda ni !

St235 ::

mat, mešaš stvari.

Eno je če vzameš telefon na obroke, drugo pa je če vzameš telefon po subvencionirani ceni, kot razlaga Azgard. V slednjem primeru je telefon seveda tvoj in se morebitna odpoved od pogodbe rešuje s penali na pogodbi.

Lonsarg ::

Poznam nekega cloveka, ki je v svoji naivni mladosti sel sklepat par narcniskih paketov, da je dobil po 500€ mpbitele za 1€ in potem ni placal nobenega obroka, mobiteli so bili seveda prodani naprej. Zadeve so sle ja sodisce in kupci mpbitelov jih se vedno uporabljajo, medtem ko ta oseba je dolzna operaterjem vse obroke. Torej ne operaterjem se niti slucajno ne da ubadati z aparati ce nehas placevat, ker jim rabljen telefon ne pomaga, hocejo kes in ce nehas placevat, potem te bodo stozili za vse kar si dolzen.

Napisat na list, da je bil telefon prodan pa je zato, ce bi prodajalec kasneje prijavil telefon kot ukraden.

KoMar- ::

Kot zanimivost: V Ameriki je pa pri non-GSM operaterjih malo drugače, namreč neplačniku onemogočijo telefon (blocked ESN) in nima več kaj z njim počet niti ga ne more prodat naprej, ker se ga ne da več aktivirat na novo št.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podražitev telekom naročnin???

Oddelek: Mobilne tehnologije
263746 (1986) Cruz
»

Visoke cene telefonov Simobil/Telekom et al. (strani: 1 2 )

7012967 (11009) tomy5
»

Nakup novega telefona od fizične osebe in pravne posledice

264009 (3388) Pesimist
»

Pokvarjen telefon mi garancijsko menjajo za slabšega (strani: 1 2 3 4 5 )

24040875 (34116) St235
»

Simobil podražil naročniške pakete (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

534152219 (131720) Lonsarg

Več podobnih tem