Forum » Šport » Google drive in gmail (uporaba protkolov)
Google drive in gmail (uporaba protkolov)
fireX88 ::
Pozdrav!
Na internetu, kot tudi na formu nisem zasledil nič pametnega glede protokolov, ki jih uporabljata omenjeni storitve. Za Gmail vem, da uporrablja secure webmail in https. Uporaba POP3 in IMAP4 pa je samo prenos pošte do drugih poštnih odjemalcev in googlovih strežnikov. kaj se dogaja vmes, med strežniki, katere protokole uporabljajo in kako poteka vsa stvar pa ne najdem nič. Ravno tako za drive ne najdem nič. Mogoče uporablja ftp? Ter je kakšna razlika z uporabo protokolov naprav Skydrive ali dropbox-a?
Upam, da se bo kdo našel, ter mi te stvari razložil.
hvala :)
p.s.: upam, da sem temo uvrstil v pravo rubriko!
Na internetu, kot tudi na formu nisem zasledil nič pametnega glede protokolov, ki jih uporabljata omenjeni storitve. Za Gmail vem, da uporrablja secure webmail in https. Uporaba POP3 in IMAP4 pa je samo prenos pošte do drugih poštnih odjemalcev in googlovih strežnikov. kaj se dogaja vmes, med strežniki, katere protokole uporabljajo in kako poteka vsa stvar pa ne najdem nič. Ravno tako za drive ne najdem nič. Mogoče uporablja ftp? Ter je kakšna razlika z uporabo protokolov naprav Skydrive ali dropbox-a?
Upam, da se bo kdo našel, ter mi te stvari razložil.
hvala :)
p.s.: upam, da sem temo uvrstil v pravo rubriko!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | seminarska naloga: e-storitveOddelek: Šola | 2681 (2192) | blackwing |
» | Avtomatično prepoznati POST spremenljivkeOddelek: Programiranje | 1571 (1364) | AnonimkeOP |
» | NTP (Network Time protocol) adapterOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2503 (2114) | Dagy |
» | Zelo čuden mrežni problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1610 (1412) | Self-Defence |
» | Iskanje prostega Ip-jaOddelek: Programska oprema | 1141 (1014) | ru7 |