Forum » Programska oprema » Urejanje večje zbirke slik in glasbe - filename edit
Urejanje večje zbirke slik in glasbe - filename edit
Lukzii ::
Pozdravljeni,
ker se mi je v n-letih nabralo kar nekaj slik posnetih z digitalcem in veliko glasbe (da ne bo pomote, kupljene CDje "ripam" na disk...), imam sledeče vprašanje:
npr kako se znebiti številk pri imenu datotek. Ker nisem bil pozoren, sem npr slike uvažal z imenom [0001] ura_datum_leto.jpg, sedaj pa bi rad tisti del spredaj, ker je zaporedna številka slike izbrisal. Slik je cca 8000 in ročno delo mi nekako ne diši...ima kdo kako idejo kako s kakšno skripto/programom najhitreje rešit. Sem pa na Win 7, če koga zanima zaradi skripte.
lp Luka
edit: typo
ker se mi je v n-letih nabralo kar nekaj slik posnetih z digitalcem in veliko glasbe (da ne bo pomote, kupljene CDje "ripam" na disk...), imam sledeče vprašanje:
npr kako se znebiti številk pri imenu datotek. Ker nisem bil pozoren, sem npr slike uvažal z imenom [0001] ura_datum_leto.jpg, sedaj pa bi rad tisti del spredaj, ker je zaporedna številka slike izbrisal. Slik je cca 8000 in ročno delo mi nekako ne diši...ima kdo kako idejo kako s kakšno skripto/programom najhitreje rešit. Sem pa na Win 7, če koga zanima zaradi skripte.
lp Luka
edit: typo
- spremenil: Lukzii ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ime Priimek v Ime_Priimek (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4963 (3923) | Doman |
» | rm -r v Windows? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 6065 (6065) | MasterMind |
» | This means WAR! Windows Commander vs. Windows ExplorerOddelek: Programska oprema | 2172 (1637) | TheHijacker |
» | Preimenovanje datotek (množično)Oddelek: Programska oprema | 1655 (1296) | tha_man |
» | Moj Kyro, Linux in Frame bufferOddelek: Operacijski sistemi | 1338 (1175) | trot |