» »

Thunderbird ne pošilja pošte

Thunderbird ne pošilja pošte

dottor ::

Zadnje dni mam en problem. Siolovo pošto imam že od samega začetka nastavljeno v Thunderbirdu. Do še par dni nazaj je delovalo vse normalno, zdej pa nikakor noče pošiljat pošte. Prejemam vse normalno, ko pa hočem kej poslat se ustavi na 86, 90 ali 99% in ne pošlje do konca pa lahko cel dan pustim. Pregledal sem nastavitve pa zgleda vse kot more bit edino če niso na Siolu kej spreminjali. Na Siolovi spletni strani če se prijavim v svoj pošti predal lahko pošiljam normalno, preko Thunderboirda pa nikakor... Podoben problem ima tudi teta, njej pa Outlook ne pošilja isto na Siolu. So pred kratkim spreminjali kake nastavitve strežnika? Ker mam zadnje dni ogromno dela za fax in mam za pošiljat seminarske in projektne naloge predavateljem v predogled mi je neumno prebirat poštno v Thunderbird in pošiljat predavateljem mejle v Chromu... Ima kdo kakšno idejo kako to rešit? Bi klical na Siol ampak mi tista njihova glasba živce jemlje...

amigo_no1 ::

Če pošlješ sam sebi mail brez prilog pride ?

dottor ::

Ja. Samo ko priložim nekaj zraven noče. So pa dokumenti manjši od 150kb (ne vsebujejo slik)

fosil ::

Antivirus?
Tako je!

dottor ::

Dvomim ker mi je še par dni nazaj normalno delovalo vse. Mam pa Avast.

mare87 ::

dottor ::

To mam vse nastavljeno tako kot piše. Upam da kej porihtajo v naslednjih dneh...

fosil ::

Včasih avast zabluzi, sploh pri varnih email povezavah.
Za test ga ga začasno izklopi.
Tako je!

dottor ::

Ga bom sproval ob naslednjem mejlu pa javim kako dela.

balkanec ::

A lahko das napako ki ti jo javi sem gor?
Ti si ziher pozigalec !!!

dottor ::

Nič ne javi. Samo je odprto okno kjer procentualno ti kaže kolko je poslalo pa pride do točke kjer se ne premakne. Ostane ne 86,90, 95 ali 99% in lahko eno uro pustiš tako pa nebo poslalo .

AvtoR ::

Sem imel tudi sam podoben problem s Thunderbirdom na Siolu. Čim sem pošti dodal prilogo, je pošiljanje prišlo do 100% in se ustavilo. Sent box pa prazen! Tu pa tam je kakšna pošta šla celo skozi, čeprav je v Sent Items ni bilo... Skratka zelo čudno. Varianti napake sta dve: Ali zadnja posodobitev Lightlinga ali pa Siol. Par dni nazaj je siol pošiljal neke maile glede drugačnih nastavitev. Do tedaj sem imel pop3 in SMTP preko SSL povezav in je delalo BP do pred kakih 14 dni nazaj!

Da na Siolu nekaj ne štima sumim po tem: Pred kratkim sem namestil Windows 8 in Windows Live Mail. Na Siolu mi nikakor ni uspelo nastaviti maila z nastavitvami, ki jih imajo objavljene na njihovi spletni strani. Pošta je delala le brez SSL varne povezave in preko klasičnih mail portov 25 in 110. Klical sem podporo in tam so v kake pol ure ugotovili, da gre najbrž za napako Windows 8(?), ker da so še tako novi!!?? Svetovali so mi še, da naj pač začasno ne uporabljam varne povezave SSL in naj priklopim nazaj na (nevarno povezavo? na) port 25. Zakaj za vraga so potem 10 dni nazaj pošiljali maile da naj vklopimo varno povezavo SSL, da preprečimo nevarnost ribarjenja?
Imam še en predal na Arnesu, tam pa varna povezava SSL dela tako za POP3 kot za SMTP brez problema!

dottor ::

Jaz mam že od samega začetka iste nastavitve in je do zdej vedno delovalo BP in ostajam na Win7. Teta ima Visto (ker se je navadla na njo pa jo ne morem prepičat da zamenja) in Outlook in ji isto ne pošilja s prilogo. Upam da čim prej uredijo čene dam preusmeritev vse pošte na en gmail račun samo da je namesto @siol.net na koncu @gmail.com. Pa še tisti njihov poštni predal zgleda kot iz srednjega veka XD

balkanec ::

Se vedno nikomur ne javlja napake a ?
Ti si ziher pozigalec !!!

Sims ::

Spoštovani,

uporabnikom vseh naših storitev želimo zagotoviti varen dostop do interneta, varno uporabo elektronske pošte in spletne pošte SiOL ter varen dostop do servisnih strani na spletnem portalu Moj Telekom.

Opozoriti vas želimo na dve nevarnosti, ki lahko ogrozita vašo varno uporabo interneta, in sicer spletno ribarjenje (phishing) ter neuporaba avtentikacije SMTP.

Zaradi vedno večjih količin nezaželene elektronske pošte bomo na poštnem strežniku mail.siol.net v kratkem ukinili možnost pošiljanja elektronskih sporočil brez uporabe avtentikacije SMTP.

Na sistemu e-pošte bomo brezplačno aktivirali avtentikacijo SMTP, ki vam bo omogočala, da zloraba vašega poštnega naslova ne bo več možna brez poznavanja vašega uporabniškega imena in gesla.

Kaj je treba storiti v vašem programu za e-pošto?

V nastavitvah vašega programa za e-pošto SiOL je treba dopolniti naslednje nastavitve poštnih strežnikov:

POP3: pop.siol.net
Port: 110
Vrsta šifrirane povezave: Izključeno

SMTP: mail.siol.net
Port: 465
Vrsta šifrirane povezave: SSL
Strežnik za odhodno pošto SMTP zahteva preverjanje pristnosti: Vklop

V pomoč smo vam pripravili navodila za različne poštne odjemalce.
V primeru, da za prebiranje pošte SiOL uporabljate spletni dostop prek strani posta.siol.net, vam ni treba storiti ničesar.


Za dodatno pomoč smo vam na voljo prek telefona 080 1000 - 24 ur na dan, prek elektronske pošte, kamor posredujete opis napake tehnicna.pomoc@telekom.si>.


Lep pozdrav.

Vaš SiOL


Pridružite se nam

Odjava: če v prihodnje tovrstnih obvestil ne želite prejemati, kliknite odjava.
Pošiljatelj je Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana.
Copyright (R) Telekom Slovenije, d.d. Vse pravice pridržane.



Morda pomaga ...

dottor ::

Če izključim šifrirano povezavo na POP3 ne morem preverjet nove pošte, drugače pa zdej pošilja priloge. Se pravi ko mam za poslat prilogo samo izklopim šifriranje povezave.

amigo_no1 ::

Sicer ne vem če bo kaj pomagalo, ko sem pred par leti ena enem pcju vklopil ssl za email preverjanje pri Siolu mi je stalno OE nekaj težil z njihovim certifikatom.

OP
Imaš nastavljeno tako kot je napisal Sims ? Še 1x preveri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

dottor ::

Mam ja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol mail, T-2 internet

Oddelek: Omrežja in internet
4818077 (16425) barakus
»

Outlook - problem z mail računi

Oddelek: Omrežja in internet
64008 (3912) Oxford
»

Po menjavi ponudnika problem s pošiljanjem pošte

Oddelek: Omrežja in internet
425291 (4680) Matko
»

vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14012937 (10414) Bakunin
»

Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
16316473 (16473) Bakunin

Več podobnih tem