» »

Uravnotežen pogled na vloge spolov

Uravnotežen pogled na vloge spolov

««
11 / 20
»»

jype ::

It's none of your business, se pa, če se potrudiš, da marsikaj izbrskat na forumu.

Zlate ::

Niti ni preveč pomembno, hotel sem le poudariti korelacijo med tvojim razmišljanjem in ženskami, ki jih "braniš". Človek bi sklepal, da te bodo zaradi tvojega "delovanja" kar obletavale, vendar bi verjetno celo stavil, da temu ni tako. Pa ponovno - ne, da jih ne privoščim tebi, le njim ne privoščim tebe.
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Zlate> Človek bi sklepal, da te bodo zaradi tvojega "delovanja" kar obletavale, vendar bi verjetno celo stavil, da temu ni tako.

Res je (temu ni tako - le redka dekleta me obletavajo) - do žensk sem enako zatežen kot do moških in v tej temi se pač moški kažete za to kar ste. Tudi nimam nobenega zadržka potrditi, da sem zaradi odraščanja v mizoginistični družbi pogosto tudi sam bleklnil kakšno neumnost in z njo kakšno žensko užalil ali kako drugače prizadel - a sem se k sreči družboslovno dovolj poglobljeno izobraževal (in govoril z dovolj strokovnjaki, ki se specifično ukvarjajo s kulturo izločanja), da danes lahko prepoznam mizoginijo, antisemitizem, rasizem, ksenofobijo, homofobijo in druga družbeno pogojena, a povsem iracionalna sovraštva, da se lahko vsaj potrudim in tega ne počenjam več.

Zlate> Pa ponovno - ne, da jih ne privoščim tebi, le njim ne privoščim tebe.

Brez skrbi, z nekaterimi inteligentnimi ljudmi se odlično razumem, z drugimi se pa odlično skregam - oboje je le del normalnega življenja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

dstr17_ ::

Razlike med spoloma in njunih vlog se danes dela izključno zaradi privzgojenih tradicionalnih vzorcev razmišljanja. Tistih nekaj fizioloških razlik, ki obstaja, v današnjem svetu ne igra popolnoma nobene vloge in se jih ne sme izrabljati za razpihovanje svoje agende. Čisto vsa opravila, ki jih opravi en spol lahko opravi tudi drug in to enako učinkovito in enako kvalitetno.

Zlate> in ženskami, ki jih "braniš".

Stvar je v tem, da mi žensk ni treba braniti - samo moškim moram povedati, kar jim gre. Ženske na mizoginijo nimajo praktično nobenega vpliva, razen tistih, ki se voljno uklanjajo pojavu in ga sprejemajo kot nekaj normalnega (pa tudi te po mojem mnenju nikakor niso odgovorne za lastno vedenje).

Mipe> Po moje je Zlate apeliral na tole...

Je m'en fous. (Spolnost na internetu je vsekakor bogata in raznolika, a kot mnogi vedo, "se me je tudi ena obupanka iz resničnega življenja že usmilila.")

Zgodovina sprememb…

Looooooka ::

Brez skrbi, z nekaterimi inteligentnimi ljudmi se odlično razumem, z drugimi se pa odlično skregam - oboje je le del normalnega življenja.

Starejsi kot si veckrat ugotovis, da se niti kregat ne splaca.
Tole na forumu ok...ker gre za zivo zapravljanje prostega casa in za zabavo ampak tko v resnicnem zivljenju gre pa men kreganje za katerega vem, da ne bo prineslo rezultatov kar fino na zivce.
Ce bi bil forum resnicno zivljenje se nam pomojem ne bi dalo "odpirati" iste teme in tam "postat" iste odgovore...teden za tednom, mesec za mesecom, leto za letom... :D

amigo_no1 ::

Men and Women Really Do Think Differently
http://www.livescience.com/3808-men-wom...

Če bi bila oba spola enakovredna, potem bi oba živela enako dolgo v povprečju.A temu ni tako.
http://tinyurl.com/bn73td7

jype, gotof si !

Zgodovina sprememb…

_IKE_ ::

Pithlit je izjavil:

Dokler zmore... ja. Točno to. Ko ne bo več zmogla pa ponudi pomoč.

Dokler zmore, in potem ko ne bo šlo več, kaj potem?

Kolikor poznam svojo pupo, vem da bi delala tako dolgo dokler ne bi mogla več , in tedaj bi tisto "ne morem več" tudi pomenilo da resnično ne more nič več.

Kaj bi s tem pridobil? Ona je "ubita" in ne more nič več, jaz pa imam na grbi še dodatno delo, katerega bi lahko ona opravila, če se ne bi šli zagotavljanje enakopravnosti.

Gremo še naprej o "razumevanju" ?

jype je izjavil:

_IKE_> Verjetno ja , samo nekaj zdrave pameti pa je še vedno treba imet...

S tem misliš "nekaj šovinizma". Ker ni nobenega razloga, da bi omenil zdravo pamet, če ne bi smatral žensk za manj sposobnih od moških, jasno popolnoma brez vsakega razloga.

Če bi ženske smatral za enakovredne, bi se z njo pač izmenjevala tako, da bi vsak delal iste reči, dokler se ne utrudi. Efektivno bi ti verjetno opravil dve tretjini dela, ker je tvoja izbranka pač vzgojena v dekle v naši družbi, kjer se še vedno smatra (spet brez vsakega razloga), da v žensko roko kramp ne sede, če bi bila tvoja izbranka približno tako močna kot ti (kot je v mojem primeru, ker moje izbranke na njeno veliko srečo ni nihče ujčkal in ji gledal skozi prste ker je dekle) pa verjetno dobro polovico dela.

.

Prvo : Preberi si mojo repliko philit
Drugo : Če je tvoja tako močna kot ti, je to pohvalno zanjo, zate pa?

Kaj naj rečem ? Patetično.....Tvoja pupa ki ima verjetno nekje 30-40 kil manj kot ti, naredi toliko kot ti... v praksi to imenujemo : Slabič....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

dstr17_ ::

amigo_no1 je izjavil:

Men and Women Really Do Think Differently
http://www.livescience.com/3808-men-wom...

Če bi bila oba spola enakovredna, potem bi oba živela enako dolgo v povprečju.A temu ni tako.
http://tinyurl.com/bn73td7
Enakovrednost ne pomeni odsotnost fizioloških razlik (kamor se obe zgoraj navedeni razliki uvrščata - in sploh nista edini, jih je še mnogo več), te bodo ostale še dolgo. Enakovrednost pomeni enakovredno obravnavo pred zakonom, enak spoštljiv odnos, odsotnost predsodkov in zablodelih predstav o sposobnosti, enake zaposlitvene možnosti, obravnava kot enakovredno človeško bitje, itd.

Problem feministk je izkljucno v tem, da si za svoj smisel zivljenja najdejo najvecji nesmisel.
Boj za enakovrednost in enakopravnost.
Boj, ki ga ne podpira vecina moskih...niti vecina zensk.
Dlje casa kot se borijo, bolj oddaljen se jim zdi cilj kot tudi podpora vecine pripadnic njihovega spola.
Dlje, kot je oddaljen cilj in s tem uresnicitev smisla, bolj so zafrustrirane in nezadovoljne.
Bolj, kot so zafrustrirane in nezadovoljne, bolj so radikalne.
Bolj, kot so radikalne, bolj jim pada podpora pri lastnem spolu.
Sizifovo delo. S tem, da skala niti ne pride do vrha preden pade dol...ampak hrib samo lepo raste.

Z izjemo sluzb, kjer se zenski spol nacrtno zatira se da zlo hitro pokazat zakaj je feminizem kontraproduktiven.
Pa btw...to da moski v sluzbi v drek tlaci konkurenco je nekaj cisto normalnega ampak samo, ko je konkurenca zenska se nam to zdi nedopustno(kar je zame diskriminacija do moskih...).
Kar pomeni, da zenske zgleda zase ne mislijo, da so kos tej diskriminaciji(HAD TO :) ).
Ok dost sale.

En primer:
Vzemimo 2 para. V vsakemu sta zenska in moski(kot delavca...ne kot partnerja v zvezi).
-Moski pri prvem paru zeli skopati luknjo. Ta moski mogoce sam pri sebi res misli, da "baba" tega ni sposobna ali pa da bi trajalo dlje in bo to rajsi storil sam.
Zenska tega para se tega seveda zaveda(jst za svojo tocno vem, da misli, da je v vsem najboljsa...pa mi se zmeraj "pusti", da sam nardim kar hocem...ker se drugace ne bo dobro koncalo).
In ta zenska bo pac temu "kmetu" pustila, da skoplje luknjo, ona pa bo med tem pobarvala stene. Ce ji je vseeno za stene bo butcu pustila tudi to(ce se bo spet zalimal zraven in zelel vse narediti sam).
Njegov razlog je seveda lahko cisto drugacne narave. Koliko moskih pa koplje luknjo in barva steno drugim MOSKIM? Ponavadi pocakajo, da se revez namuci, obupa in jih sam prosi za pomoc. Torej je lahko pri zenski razlog simpatija.

-V drugem paru pa je zenska feministka. In ta feministka bo vse te "blodnje" zgoraj lepo preskocila in sla do tocno ene in edine mozne razlage. Prasec jo ponizuje, jo vidi kot nesposobno, manjvredno in jo sploh tlaci dol. To je nedopustno in ga je
treba takoj spraviti tja kamor spada.

Rezultat bo pa ob koncu dneva tak:
-Prvi par bo mel skopano luknjo, prefarbano steno in bo mogoce ze na vecerji(kjer bosta racun mogoce celo delila...ce se zenski ne bo zdelo prevec grozno, da moski casti...).
-Drugi par ne bo mel niti luknje. Lopata bo mogoce ze na sosedovem vrtu in oba bosta ravno nekje na polovici prepira. S tem, da moski verjetno sploh ne bo vedel kaj hudica je naredil narobe(ker jih vecina pri razmisljanju niti ne gre v dovolj globoke detajle, da bi se iz njih sploh dalo skupaj spacati zaroto, ki si jo feministka predstavlja v glavi).
Vedel bo samo to, da mu gre "ta blesava baba" ze posteno na zivce in da ne bo NIKOLI vec NICESAR delal z NOBENO zensko.

Zenska v prvem paru je torej mogoce celo prepricala 1 moskega, da zenske odlicno farbajo stene(BOLJE NEKAJ KOT NIC), med tem, ko je druga zenska prepricala se enega moskega, da je treba zenske drzati cim dlje od "resnih" del.

Feministka 0, zenska 1.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

V katerih poklicih se zatirajo ženske? Za vsakega obstaja poklic, kjer so zatirani moški.

Vprasaj feministke.
Ce bi mene nekdo zatiral bi bil sveto preprican, da v meni vidi potencialno konkurenco.
To pomeni, da je ze priznal poraz :)

Pithlit ::

Looooooka je izjavil:

Sizifovo delo. S tem, da skala niti ne pride do vrha preden pade dol...ampak hrib samo lepo raste.

Ne ne. Hrib se vztrajno manjša. Sizifovo je samo navidezno. Brez tega 'sizifovega' dela ne bi bilo ne volilne pravice... ne marsičesa drugega.

Saj enak problem vidimo pri vseh 'borcih za enakost'. Čisto vsem, do zadnjega, se očita da s svojo glasnostjo dosegajo ravno nasprotno. Je pa zanimivo da ti očitki skoraj brez izjeme letijo iz istih ust.

E pur si muove. Je baje enkrat nek bedak izjavil kmalu za tem ko se je izognil smrti. Pa se je izkazalo da je imel prav. Sicer dokaj dolgo za tem. Tudi do enakopravnosti bomo počasi prišli. Ne glede na to ali vam paše ali ne.
Life is as complicated as we make it...

Jaz trdim, da ste ze enakopravne.
Feministke se samo bojijo, ker se zavedajo, da bodo kmalu morale najti nov razlog za obstoj.
Ce pa se niso je pa njihov pristop kontraproduktiven..."primer" sem pa ze napisal.
Pri nas (programerska firma) z najvecjim veseljem PRVO poklicemo par zensk za dolocene stvari.
Ampak sem sveto preprican, da ce bi ko, smo se prvic odlocili "probat" kako hitro/ucinkovito/dobro bo to delo opravila zenska, fasali feministko ob kateri bi definitivno cutili to negativno energijo in nastrojenost, da bi bil to konec eksperimenta.
"You can catch more flies with honey than with vinegar".
Tega se morajo feministke cim prej nauciti :)

Če že kaj, smo moški še manj enakopravni. Dokaz so številne razsoditve v prid ženskam.

Evo pa glihkar me je kolegica povabila na pivo.
In PUSTIL ji bom, da casti. Da ne bo kdo rekel, da se ne trudim za enakopravnost. Mogoce ji tudi vrat v lokal ne pridrzim. MOGOCE...pocasi in vztrajno bom MOGOCE se do tam prilezel >:D
:D

Pithlit je izjavil:

E pur si muove. Je baje enkrat nek bedak izjavil kmalu za tem ko se je izognil smrti. Pa se je izkazalo da je imel prav. Sicer dokaj dolgo za tem. Tudi do enakopravnosti bomo počasi prišli. Ne glede na to ali vam paše ali ne.

Zahodne države so že precej daleč na tem področju , razlike so sedaj res majhne, torej smo enakopravnost že skoraj dosegli.

Države katere "obvladuje" islam, pa še tudi kar nekaj drugih, pa imajo do tja še dolgo pot....

@nny ::

Zgodba 2 ima napačen konec. Feministka bo sama skopala luknjo in prebarvala stene, moški pa bo šel v gostilno k pivskim frendom in bentil čez babe.

Zmerno (ne)zadovoljna pa bosta oba!
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Tip, da bi pustil "babi", da sama naredi nekaj za kar je placan tudi on.
Sej bi ga kolegi pozrli! :))
Prej bi vprasal za navodila, ko se zgubi, brez da bi prej naredil ene 20 krogov cez mesto :))

Looooooka je izjavil:

Jaz trdim, da ste ze enakopravne.
Feministke se samo bojijo, ker se zavedajo, da bodo kmalu morale najti nov razlog za obstoj.
Ce pa se niso je pa njihov pristop kontraproduktiven..."primer" sem pa ze napisal.
Pri nas (programerska firma) z najvecjim veseljem PRVO poklicemo par zensk za dolocene stvari.
Ampak sem sveto preprican, da ce bi ko, smo se prvic odlocili "probat" kako hitro/ucinkovito/dobro bo to delo opravila zenska, fasali feministko ob kateri bi definitivno cutili to negativno energijo in nastrojenost, da bi bil to konec eksperimenta.
"You can catch more flies with honey than with vinegar".
Tega se morajo feministke cim prej nauciti :)

Ti si sveto prepričan v konec, ko ni še niti e od eksperimenta. Naj uganem - ste v celoti moški kolektiv.
Kar se tiče lovljenja - uporabljati je potrebno oboje. Če si kdaj lovil s kisom v jogurotovem lončku, veš da deluje.

Ti si sveto prepričan v konec, ko ni še niti e od eksperimenta. Naj uganem - ste v celoti moški kolektiv.

Preberi se enkrat.
Eksperiment je ze bil.
Od takrat naprej imamo kup zensk, ki jih poklicemo PRVE.
Ce bi ob zacetku "eksperimenta" dobili feministko, bi ze zaradi odnosa najverjetneje zadevo zakljucili.
Tudi moski vcasih raje pridemo do rezultata po bolj prijetni poti.

Se opravičujem. V zgodbi je toliko bi-jev in bo-jev, da sem bila prepričana v nasprotno.
Torej feministka odpade zaradi svojega prepričanja in ne pomanjkanja znanja?

Če feministka zavira cel delovni proces za vsako malenkost, ni čudno, da odpade. Enako velja tudi za šoviniste, ki motijo delo z nadlegovanjem sodelovalk.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

_IKE_ je izjavil:

Zahodne države so že precej daleč na tem področju , razlike so sedaj res majhne, torej smo enakopravnost že skoraj dosegli.

Države katere "obvladuje" islam, pa še tudi kar nekaj drugih, pa imajo do tja še dolgo pot....

In kaj sem jaz drugega rekla? Ja, skoraj. Malenkost res manjka:

Pithlit je izjavil:

Osebno mislim da so trenutno ženske dosegle vse kar je možno na področju enakopravnosti. Z zakoni in raznimi akcijami ne bomo prišli več naprej (razen v tej meri da se stanje nekako izenači po vsem svetu - kjer nas vse čaka še ogromno dela). Naprej bomo prišli le še s spremembo mentalitete... to je pa grozno počasen proces ki bo zajemal par generacij (ob predpostavki da je družba sploh sposobna malenkost prirediti vzgojo).

Feministke so se ugriznile v lastno rit...postale so tisto proti čemur so se borile. :)

Ah seveda da ne ce se zna zadrzevati.
Ampak sej pravim...tko kot zenske znajo zacutiti seksisticnega kretena(pa tud ce se ni rekel nicesar, kar bi to direktno dokazovalo) znamo tudi moski "zacutiti" take zenske.
V obeh primerih zna bit zadeva pac bolj neugodna. Oseba na nasprotni strani se mora(ce se mu se da biti vljuden) paziti na to, kaj in kako bo to rekla, da ne bo prislo do nesporazuma, ki bi sprozil ta "obrambni" mehanizem.
V glavnem vcasih je ze to ena velka zguba casa in se na dolgi rok pac ne splaca.
To gre seveda vse direktno na mlin tipov, ki se potem derejo "A VIDS...SM TI REKU, DA SO BABE SAM ZA ZDRAHO", obenem pa spet dela skodo vsem sposobnim zenskam, ki zaradi te negativne energije feministk, sploh ne dobijo PRVE moznosti.

Mipe je izjavil:

Če feministka zavira cel delovni proces za vsako malenkost, ni čudno, da odpade. Enako velja tudi za šoviniste, ki motijo delo z nadlegovanjem sodelovalk.

Kratko in jedrnato :)

Zgodovina sprememb…

Da...a šovinisti nekam lepo uspevajo na šefovskih pozicijah. Da ne bo kdo mislil: kar nekaj sem jih srečala.

Feministke pa na šefovskih pozicijah.

So te spolno nadlegovale?

@nny je izjavil:

Da...a šovinisti nekam lepo uspevajo na šefovskih pozicijah. Da ne bo kdo mislil: kar nekaj sem jih srečala.

Ne pozabi, da taki zatirajo tudi moske, ki se vedejo bolj kulturno od njih.
Ampak seveda se sekiramo samo, ko je v vlogi zatiranega "zenska".
Double standards much? :D

Žal ja...taki šefi imajo pri ženskah še eno orodje, ki se imenuje spolno nadlegovanje.
MM nadleogovanje je redkejše.

Spomni se raje vseh tistih for o šefu in delavčevi ženi.

Aha, namiguješ da s(m)o ženske za to, da se po nas slini kakšen nagravžnež?

Ženo ti jebe šef, ti pa ne moreš nič za to. Kaj zdaj?

Ne v vlogo žrtev postavljat samo žensk!

Daš odpoved? Ga petkrat na gobec? Si najdeš ljubico?
Ne reč, da se nič ne da. Če ni cojones, si pa sam kriv.

Sedaj pa zamenjaj moškega z žensko. Ali tvoj nasvet ostane isti?

Lahko je reči moškemu, da naj si zraste jajca. Gorje pa ti, če ženski ne pihaš na dušo ter organiziraš proteste proti šefu.

Seveda. Le da mu prepika kondome z iglo!
Protesti proti šefu so pa itak unisex.

Se samo meni tako zdi, ali je pogovor res bolj produktiven, ko se Jype ne gre ekstremizma? Tudi @nny "zveni" bolj spravljivo, le Pithlit je še neomajna...

Zlate> ali je pogovor res bolj produktiven

Dejstva se niso nič spremenila, le ignorirate jih veliko lažje, če vam jih vsakič posebej ne podrgnem v obraz.

No, vsaj pri tem se lahko s teboj strinjam. Vidiš, da znaš, če le hočeš... ;)

Zakaj že bi morale ženske zveneti spravljivo? V tej debati sodelujeta oba spola, mogoče celo kakšen vesoljec....

Vsi bi morali zveneti spravljivo, prav imaš - tudi vesoljci...

Zlate> Vidiš, da znaš, če le hočeš...

Moja udeležba v debati ni namenjena temu, da bi se ljudje z menoj strinjali. Če se kdo moti, mi ni težko pokazati na zmoto, kakor mi tudi ni težko potrditi teze človeka, ki ima prav.

Žal je večina moških v tej temi zelo daleč od tega, da bi imeli prav (in še dlje od tega, da bi se zavedali vzrokov za lastna napačna prepričanja).

gruntfürmich ::

first_line je izjavil:

Moški smo ne le močnejši, tudi hitrejši smo od žensk:

100 metres @ Wikipedia

ne, sori, ne gre to tko. če boš kdaj izbiral najhitrejšega človeka na svetu, in če boš avtomatično zaradi takih 'dejstev' črtal iz seznama ženske, boš navadna šovinistična svinja!:))

boh-ne-daj da bi iz seznama črtal belce!!!!!!!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Zlate je izjavil:

le Pithlit je še neomajna...

Kaj pa pričakuješ ko me večina tukaj hoče prepričati v nekaj kar še zdaleč ni res. 'skoraj enakopravni' pač ne gre enačit z 'enakopravni'. Je pa lepo da jih kar nekaj prizna da smo skoraj enakopravni. Vsaj vem da vedo kje smo v tem procesu.

Sicer pa... neomajna v čem?

jype je izjavil:

Zlate> Vidiš, da znaš, če le hočeš...

Moja udeležba v debati ni namenjena temu, da bi se ljudje z menoj strinjali. Če se kdo moti, mi ni težko pokazati na zmoto, kakor mi tudi ni težko potrditi teze človeka, ki ima prav.

Žal je večina moških v tej temi zelo daleč od tega, da bi imeli prav (in še dlje od tega, da bi se zavedali vzrokov za lastna napačna prepričanja).

Ti boš komu potrdil da ima prav ? TI, ki imaš vedno edini in samo ti prav ? TI ?

Pithlit je izjavil:

Zlate je izjavil:

le Pithlit je še neomajna...

Kaj pa pričakuješ ko me večina tukaj hoče prepričati v nekaj kar še zdaleč ni res. 'skoraj enakopravni' pač ne gre enačit z 'enakopravni'. Je pa lepo da jih kar nekaj prizna da smo skoraj enakopravni. Vsaj vem da vedo kje smo v tem procesu.

Sicer pa... neomajna v čem?

V kaj te želijo prepričat ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

_IKE_ je izjavil:

V kaj te želijo prepričat ?

Da smo ženske enakopravne moškim. Nekateri pa gredo še dlje: da so moški tisti ki so diskriminirani.

gruntfürmich> ne, sori, ne gre to tko. če boš kdaj izbiral najhitrejšega človeka na svetu, in če boš avtomatično zaradi takih 'dejstev' črtal iz seznama ženske, boš navadna šovinistična svinja!:))

Ja, boš, ker se ne zgodi tako zelo redko, da ženske premagajo moške.

V Vancouvru je bilo Lindsey Van @ Wikipedia (in drugim ženskam) prepovedano tekmovati v smučarskih skokih. Dekle je namreč držalo rekord na skakalnici, ki ga do omenjenih olimpijskih iger moški niso niti dosegli.

V Mongoliji so v vseh izmed treh nacionalnih športov vedno zmagovali moški, dokler ni v času Juanske dinastije vseh po vrsti premagala ženska, odtlej pa se morajo mongolski rokoborci spopadati goloprsi (in je ženskam prepovedano nastopiti).

Ženske strelke (ne govorimo o nebesnih znamenjih) so statistično nekaj odstotkov natančnejše in tekmujejo po "lažjih" kriterijih z manj streli - po mnenju moških šovinistov zato ker zmorejo manj, po statistiki pa zato, ker bi bilo moškim nerodno, da bi jih v tako moškem športu v enakovredni tekmi redno premagovale ženske.

_IKE_> Ti boš komu potrdil da ima prav ? TI, ki imaš vedno edini in samo ti prav ? TI ?

Obriši peno z ust - ne pristoji ti.

Zgodovina sprememb…

svenica ::

jype je izjavil:

gruntfürmich>
V Vancouvru je bilo Lindsey Van @ Wikipedia (in drugim ženskam) prepovedano tekmovati v smučarskih skokih. Dekle je namreč držalo rekord na skakalnici, ki ga do omenjenih olimpijskih iger moški niso niti dosegli.

Ženske strelke (ne govorimo o nebesnih znamenjih) so statistično nekaj odstotkov natančnejše in tekmujejo po "lažjih" kriterijih z manj streli - po mnenju moških šovinistov zato ker zmorejo manj, po statistiki pa zato, ker bi bilo moškim nerodno, da bi jih v tako moškem športu v enakovredni tekmi redno premagovale ženske.

Imaš morda kakšne vire za te trditve, ker me zanima več.
Na Wikipediji namreč ne piše kaj takega, le da na OI pač ni bilo discipline
ženskih skokov.
««
11 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42657792 (52084) BigWhale

Več podobnih tem