» »

Uravnotežen pogled na vloge spolov

Uravnotežen pogled na vloge spolov

««
12 / 20
»»

jype ::

unready> Na Wikipediji namreč ne piše kaj takega, le da na OI pač ni bilo discipline
unready> ženskih skokov.

Ja, lahko tudi tako rečeš, če hočeš. Da je šlo za nesrečni slučaj, ker rekorderka skakalnice zaradi manjka penisa ni bila kvalificirana in zato pač ni mogla nastopiti.

_IKE_ ::

jype je izjavil:

gruntfürmich>

Obriši peno z ust - ne pristoji ti.

Pena?. ...

Sory sinko, ti si pa zadnji na tem svetu ki me boš uspel sprovocirat ( čeprav se nenehno trudiš pa ti nekako ne uspe ....so back to drawing board Wile....

Moje pisanje se je nanašalo na velike tiskane črke, ki si jih v svoji ihti moral uporabiti.

svenica ::

jype je izjavil:

unready> Na Wikipediji namreč ne piše kaj takega, le da na OI pač ni bilo discipline
unready> ženskih skokov.

Ja, lahko tudi tako rečeš, če hočeš. Da je šlo za nesrečni slučaj, ker rekorderka skakalnice zaradi manjka penisa ni bila kvalificirana in zato pač ni mogla nastopiti.

Čakaj, ti si rekel, da ni smela nastopiti, ker je imela rekord skakalnice
in bila boljša od moških. Jaz sem rekel, da pač ni nastopila, ker so se
odločili, da v OI ne bodo vključili ženskih skokov. Mene pa zgolj zanima več o tem, kar
si rekel ti, kak vir, link po možnosti?

Prosim te tudi za vir informacije, da so ženske strelke boljše od moških.
Ne provociram, resnično me zanima, ampak na besedo ti enostavno ne morem verjet.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svenica ()

Pithlit ::

svenica je izjavil:

odločili, da v OI ne bodo vključili ženskih skokov. Mene pa zgolj zanima več o tem, kar

U bistvu je vseeno zakaj ni smela nastopiti. Rezultat je bil diskriminacija.

Jype pač pravi da je bila boljša od marsikaterega moškega tekmovalca. Naprej pa interpretira po svoje (kar niti ni težko, čeprav je lahko zgrešeno).
Life is as complicated as we make it...

Ko smo že pri gospodični VAN:

Going into the Vancouver 2010 Games, Van held the K95 hill record of 105.5 meters at the site of the 2010 Olympic ski jumping events.[4][5] This mark was surpassed several times at the 2010 Olympic Games[6][7][8] and is now held by Simon Ammann with a jump of 108.0 meters.[9]

wir wiki...

unready> Čakaj, ti si rekel, da ni smela nastopiti, ker je imela rekord skakalnice

Ne. Smela ni nastopiti, ker je bila ženska. Da je imela rekord na skakalnici je preprosto dejstvo, ki govori v prid njeni očitni primernosti za tekmovanje.

Še en novejši športni dogodek, v katerem je bila ženska absolutno hitrejša od moških:

http://o.canada.com/2012/07/30/female-c...

unready> Prosim te tudi za vir informacije, da so ženske strelke boljše od moških.

List of Olympic records in shooting @ Wikipedia

Če znaš izračunat odstotke (število krogov ulomljeno z največ možnimi), potem vidiš, da imajo ženske višje. Če spremljaš ta šport, potem vidiš, da so vrhunski moški tekmovalci tudi na polovici tekme približno izenačeni z vrhunskimi ženskimi tekmovalkami.

Pithlit je izjavil:

svenica je izjavil:

U bistvu je vseeno zakaj ni smela nastopiti. Rezultat je bil diskriminacija.

Jype pač pravi da je bila boljša od marsikaterega moškega tekmovalca. Naprej pa interpretira po svoje (kar niti ni težko, čeprav je lahko zgrešeno).

Tebi je mogoče vseeno, meni ni.
Ne zanimajo me različne interpretacije, zgolj resnica in dejstva.

_IKE_> wir wiki...

Vem. Nemogoče je, da ženske ne bi premagali moški, tako da je še toliko bolj nerazumljivo, da je IOC preskočil ženske smučarske skoke _ravno takrat_, ko je vsaj ena ženska očitno predstavljala hudo konkurenco moškim skakalcem.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: _IKE_ ()

jype je izjavil:

Ne. Smela ni nastopiti, ker je bila ženska. Da je imela rekord na skakalnici je preprosto dejstvo, ki govori v prid njeni očitni primernosti za tekmovanje.

Torej si si prvo trditev gladko izmislil, da bi debato speljala v tvoj prid. Failed argument.

Po tvoje je torej diskriminacija, da žensk ne dajemo
v boksarski ring skupaj z moškimi, ali pa na fuzbal igrišče?

jype je izjavil:

_IKE_> wir wiki...

Vem. Nemogoče je, da ženske ne bi premagali moški, tako da je še toliko bolj nerazumljivo, da je IOC preskočil ženske smučarske skoke _ravno takrat_, ko je vsaj ena ženska očitno predstavljala hudo konkurenco moškim skakalcem.

To je pač tvoja paranoja. Določeni tipi ljudi pač vidite zarote vsepovsod.

Zgodovina sprememb…

unready> Po tvoje je torej diskriminacija, da žensk ne dajemo
unready> v boksarski ring skupaj z moškimi, ali pa na fuzbal igrišče?

Aha, dober argument je torej ta: Če ženska premaga moškega v poljubnem športu, ga mora potem premagati še v vseh športih, kjer moški zaradi fizičnih lastnosti uživajo znatno prednost, sicer gre za goljufijo.

Pa ta tudi: Če ženska moške premaga v poljubnem športu, se ženskega tekmovanja preprosto ne organizira, ali pa se ga organizira tako, da rezultatov ni mogoče primerjati. Če kdo trdi, da je posredi moški šovinizem, je paranoik.

Če že ekstrapoliramo, pa pejmo do konca, ane.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Ne... Saj imaš v boksu kategorije... Ali kakšne fizične prednosti misliš?
Po taki logiki imajo ženske fizično prednost na skakalnici, saj so lažje od moških.

okej, vzamem nazaj paranojo, ni mi blo treba tega prtisnit...

Zgodovina sprememb…

svenica je izjavil:

Resnica pač nikoli ne bo znana. A ti bi priznal da diskriminiraš na podlagi spola?

unready> Po taki logiki imajo ženske fizično prednost na skakalnici, saj so lažje od moških.

Mogoče, kaj jaz vem? Itak se gremo samo merjenje, no, ne vem česa že, ker moški šovinisti zgoraj trdijo, da so moški _boljši_ in s tem utemeljujejo svoj odnos do žensk.

Pithlit je izjavil:

svenica je izjavil:

Resnica pač nikoli ne bo znana. A ti bi priznal da diskriminiraš na podlagi spola?

Če bi diskriminiral na podlagi spola, bi priznal.
Seveda pa je odvisen tudi kontekst.

Zgodovina sprememb…

svenica je izjavil:

Če bi diskriminiral na podlagi spola, bi priznal.
Seveda pa je odvisen tudi kontekst.

Absolutno. Kontekst tukaj je IOC. Dvomim da si lahko privošči tak škandal.

gruntfürmich ::

jype je izjavil:

Ja, boš, ker se ne zgodi tako zelo redko, da ženske premagajo moške.
V Vancouvru...
V Mongoliji...
Ženske strelke...

hmmm, pogovarjamo se o specifični stvari (tek@100m), kot vedno v življenju, poslu ali kaki drugi stvari, in vsem je jasno da so bili v krajši zgodovini rekorderji vedno črni moški, pa vseeno začiniš in argumentiraš zadeve s tako obširno stvarjo, da nima s temo nobene veze...
če je zadeva specifična za reševanje določenega problema (trenutno najhitrejši tek na 100m), je VSEM na tej zemlji jasno, da je pogoj za 99,999999% uspešno rešitev tega problema izbira črnega moškega. samo tebi ne, ker si brcnil zdravo kmečko pamet nekam pod breg in želiš biti politično korekten...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

je VSEM na tej zemlji jasno

Jasno je konzervativcem in ziherašem.

Looooooka ::

Pithlit je izjavil:

svenica je izjavil:

Ja.
Sem zihr, da precej androgenih tipov lahko oblece zensko perilo...ampak ce pride na razgovor 100 zensk, in tip, ki je v vsakem primeru primerljiv z njimi....bo zal zadnji na vrsti.
Priznam. Diskriminiram! :)
Pa se sram me ni!

Pithlit je izjavil:

_IKE_ je izjavil:

V kaj te želijo prepričat ?

Da smo ženske enakopravne moškim. Nekateri pa gredo še dlje: da so moški tisti ki so diskriminirani.

Enakopravnost ne bo, ko bodo zenske lahko brez posmeha prisle delat konkurenco tipom v rudnik.
Enakopravnost bo, ko bom jaz v soboto ob 2 zjutraj, neobrit, ko mi bo pol spodnjih gat viselo cez strgane hlace, dobil zastonj pijaco od vsaj 3 zensk, ki bodo mele "cudne" motive!
Sam tok, da smo si na jasnem!

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich> hmmm, pogovarjamo se o specifični stvari (tek@100m)

Zakaj se pa o tej stvari pogovarjamo? Zakaj se ne bi raje kar o rojevanju otrok, kjer moški očitno nimajo za pet dek zenfa?

jype je izjavil:

unready> Po tvoje je torej diskriminacija, da žensk ne dajemo
unready> v boksarski ring skupaj z moškimi, ali pa na fuzbal igrišče?

Aha, dober argument je torej ta: Če ženska premaga moškega v poljubnem športu, ga mora potem premagati še v vseh športih, kjer moški zaradi fizičnih lastnosti uživajo znatno prednost, sicer gre za goljufijo.

Pa ta tudi: Če ženska moške premaga v poljubnem športu, se ženskega tekmovanja preprosto ne organizira, ali pa se ga organizira tako, da rezultatov ni mogoče primerjati. Če kdo trdi, da je posredi moški šovinizem, je paranoik.

ko smo že pri šovinzmu : Fante, a maraton si pa gladko spregledal. Pogoji so enaki za oboje, moč moškega( mišice) so celo ovira. Malo nenavadno glede na tvoje poveličevanje vzdržljivostih športov tu gor ali mogoče zato ker ne ustreza tvoji trenutni gonji glede šovinizma.

.............Patrick Makau Musyoki.................... Paula Radcliffe
.............1.7m.......................................... 1.73m
.............56kg.......................................... 54kg
.............2:03:38.......................................... 2:15:25

p.s. nekaj je bilo v tej temi tudi govora o vojski

Niso ravno enake zahteve za moške in ženske ...

gruntfürmich ::

Jasno je konzervativcem in ziherašem.

jasno, ker ljudje NISMO ne gemblerji, ne pretirani liberalci. želimo življenje po ustaljenih in znanih smernicah. pa če se vi dušebrižniki in ajopenerji še tako na glavo postavljate in želite spremeniti človeško nrav, je to vse kar vi delate pravzaprav 'fašizem'.

pa dajmo še eno vsakodnevno iz prakse:
pride delodajalec na zavod po delavca za težka fizična dela, in ima na voljo cigana, žensko, slovenca in bosanca. plačilo je za vse enako.
pa tuhta, in takole si misli, glede na svoje IZKUŠNJE ter izkušnje drugih:
če vzamem cigana je 10% možnosti da delo opravi v roku, ker je 90% verjetnosti da ga drug dan ne bo več...
pri ženski je 15% možnosti za uspeh, ker je 85% možnosti da ne bo kos nalogi v tem času.
pri slovencu je 60% možnosti za uspeh, ker je 40% verjetno da se bo pritoževal zaradi težkega dela in plačila.
pri bosancu je 90% možnosti za uspeh, ker bo samo v 10% nezmožen zaključiti posel...
in kaj bo preudarni podjetnik naredil???
seveda je lahko v vsakem primeru deležen kritik, ker bo ko bo enega izbral izpustil druge tri in je že v štartu deležen kritik za izbiro ker bo izpustil določeno raso in spol...
in če se bo odločil preudarno po IZKUŠNJAH (ne bo gemblal, ker pač resen posel ni gemblanje) in uzel bosanca, bo pa od naših dušebrižnikov in feminist vsekakor označen kot rasistična šovinistična svinja!
ja, tako daleč smo prišli...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

_IKE_ je izjavil:

.............Patrick Makau Musyoki.................... Paula Radcliffe
.............1.7m.......................................... 1.73m
.............56kg.......................................... 54kg
.............2:03:38.......................................... 2:15:25

Pa saj ti je že predno si prvič to limal jasno odgovoril. Pa vmes še parkrat.

_IKE_ je izjavil:

Niso ravno enake zahteve za moške in ženske ...

Iz tega sledi da so... no dajmo... saj gre... dis... diskri... tako ja, diskriminatorna. Saj veš. Ujčkanje pa to.

Usebno mi sicer ni problem fasat petke po unih zgornjih (moških) merilih. Razen v tapkanju z roko. Tam pogrnem na celi črti. Pa je dovolj žensk ki se lahko s tistimi moškimi merili komot kosajo. Torej ni ovir za enaka merila. Ampak ja, je treba ujčkat. Ker smo kot ženske itak nesposobne.

Koraki v stran nam delajo vecje tezave kot zenskam?
Wtf?...a zato, ker obstaja moznost tlacenja jajc med noge al kaj?
Pismo...prou primerjat bi se sel z eno zensko iz firbca :P

_IKE_> si pa gladko spregledal

Marsikdo od naju je marsikaj gladko spregledal, a to nisem jaz.

Pithlit je izjavil:

Pa saj ti je že predno si prvič to limal jasno odgovoril. Pa vmes še parkrat.

Kaj je odgovoril...razen njegovega klasičnega izogibanja, ko ga pobaramo po njegovih argumentih ?

Pithlit je izjavil:

Iz tega sledi da so... no dajmo... saj gre... dis... diskri... tako ja, diskriminatorna. Saj veš. Ujčkanje pa to.

Usebno mi sicer ni problem fasat petke po unih zgornjih (moških) merilih. Razen v tapkanju z roko. Tam pogrnem na celi črti. Pa je dovolj žensk ki se lahko s tistimi moškimi merili komot kosajo. Torej ni ovir za enaka merila. Ampak ja, je treba ujčkat. Ker smo kot ženske itak nesposobne.

emm...5-ke na tem testu spravi skup vsak ki se vsaj malo giba in in ima vsaj malo motoričnih spodobnosti...

Moji rezulati ko sem delal ta test :
2400 ponucal 9.15 ( pa smo tekli ob pol dveh popoldne )
na vesi mi je pri 120 reku da je cajt da se dol spravim...
koraki vstran 6,5 ( hvala nikicam za fenomenaln grip)
daljina 287.... .
76 trebušnih....vsaka dotik ramen tal ne neka polovična sranja ...
Tapinga pa se ne spomnim več...bilo pa je za oceno 5

In ko smo že pri diskriminaciji : veš koliko pobov je imelo podobne ali še boljše rezultate kot jaz, pa na selekciji za častnike niso uspeli ker je pač določen % mest namenjen ženski populaciji katere so imele slabše rezultate. Ena taka od njih je danes častnica SV in to v veliki meri po moji zaslugi, ker sem jo praktično čez pol belega potoka zvlekel...

Ups šele sedaj vidim, da bi jo moral pustit v prvem grabnu, tisto ujčkanje si lahko zataknete za klobuk, a jaz za sabo v taki situaciji ne puščam ljudi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

todman74 ::

jype je izjavil:

unready> ženskih skokov.

Se pa ne spoznas kaj dosti na smucarske skoke...ce bi se, bi namrec vedel, da rekord skakalnice ni pomemben, pac pa s kaksno hitrostjo, oziroma s katerega zaletnega mesta, se tekmovalca spusti po skakalnici. Taksnih, ki lahko preskocijo 200m je veliko, verjetno tudi kar nekaj zensk, vprasanje je le pri kaksnih pogojih, v primerjavi z najboljsimi.

Sicer pa mnogo neumnosti, z obeh strani.

todman74 je izjavil:

jype je izjavil:

unready> ženskih skokov.

Se pa ne spoznas kaj dosti na smucarske skoke...ce bi se, bi namrec vedel, da rekord skakalnice ni pomemben, pac pa s kaksno hitrostjo, oziroma s katerega zaletnega mesta, se tekmovalca spusti po skakalnici. Taksnih, ki lahko preskocijo 200m je veliko, verjetno tudi kar nekaj zensk, vprasanje je le pri kaksnih pogojih, v primerjavi z najboljsimi.

Sicer pa mnogo neumnosti, z obeh strani.

Ves kok se je blo tipu tezje shirati na tisto tezo kot pa zenski.
Ze samo zato, ker od prvega do zadnjega glede na postavo zgledajo kot 12 letni mulci, si bolj zasluzijo prvo mesto kot zenske!

todman74> ce bi se, bi namrec vedel, da rekord skakalnice ni pomemben, pac pa s kaksno hitrostjo, oziroma s katerega zaletnega mesta, se tekmovalca spusti po skakalnici.

Aha, torej so revco čist po nepotrebnem pustil stat zunaj?

Diskriminacija, al kako?

_IKE_> Kaj je odgovoril...razen njegovega klasičnega izogibanja, ko ga pobaramo po njegovih argumentih ?

Glede na to da nisi pismen, te očitno v tej debati ne more nihče jemati resno.

jype je izjavil:

todman74> ce bi se, bi namrec vedel, da rekord skakalnice ni pomemben, pac pa s kaksno hitrostjo, oziroma s katerega zaletnega mesta, se tekmovalca spusti po skakalnici.

Aha, torej so revco čist po nepotrebnem pustil stat zunaj?

Diskriminacija, al kako?

Jaz teb dejstva, ti pa men krneki....hočem ti "povedati", da vsak ki skoči rekord skakalnice, še ni nujno tako dober kot Schlierenzauer. Oziroma drugače, ni vse samo črno in belo, kot zgleda iz "linkov", katere nekateri lepite sem, ampak zmeraj obstaja še neki "but"....

Verjetno pa "revico" noben ni silil, da čaka zunaj na mrzlem, za svoj idealen skok, se je najbrž zavestno odločila za to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: todman74 ()

Mipe ::

Seks v pijanem stanju = posilstvo. Odgovoren je seveda moški, ne glede na to, pa če je bil pijan ali ne.

Je to enakopravnost?

[Michael] ::

Potem porineš punci v usta frulico (alkotest) pred sexom? :))

The I.O.C. had ruled that women's ski jumping had too few elite competitors to qualify for the Olympics. But critics charged that the exclusion was based on outdated ideas about the abilities of female athletes, made all the more puzzling by the fact that traditionally male Olympic sports like wrestling and boxing had recently welcomed women.

Najlazje je seveda lazje it na najbolj grozno opcijo.
Da so mel nekaj proti zenskam.
Olimpijske igre so v osnovi tam za gledalce. Ne za tekmovalce. Ce sport torej nima dovolj tekmovalcev v disciplini(ki so vsaj priblizno na enakem nivoju) ga tudi nihce ne bo gledal.
Zenski pa pac ne bodo dovolili skakati v moski kategoriji, ker je pac MOSKA KATEGORIJA. Pri vseh sportih je tko in tud z dobrim razlogom. Ena izjema se ne iznici pravila. Tud steroidi so prepovedani. V dolocenih sportih se delijo se po tezi. Da je bolj fer ZA VECINO tekmovalcev.

In kot vidimo so jim pac po vseh letih dokazali, da je dovolj zensk v sportu in da bi gledalci to celo gledali(jaz pac ne).

Zgodovina sprememb…

Saj res, sem se zdele spomnu.
Lindsey Vonn je hotela tudi nastopati ni dolgo tega v Lake Louise, na moškem smuku, pa so prijavo zavrnili.
Skier Lindsey Vonn can't race against men in WCup

Kaj praviš na to jype?

Gregor P ::

Naj uvedejo absolutno kategorijo pri vsakem športu, kjer lahko nastopa vsak ne glede na težo, spol, telesne pomanjkljivosti (poleg pa še podpiše izjavo o zavedanju odgovornosti, ter se jih dodatno zavaruje ipd.)>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

[Michael]> Kaj praviš na to jype?

Pravim, da se moški delajo neumne, ali pa dejansko so, ko se sprenevedajo. V tej temi in na splošno.

Mipe> Seks v pijanem stanju = posilstvo. Odgovoren je seveda moški, ne glede na to, pa če je bil pijan ali ne.

Moški so debili (nismo vsi, jasno, a vas je precej). Je to enakopravnost?

Če se zlažeš, da bi dokazal svoj prav, izjemno verjetno nimaš prav.

jype je izjavil:

[Michael]> Kaj praviš na to jype?

Pravim, da se moški delajo neumne, ali pa dejansko so, ko se sprenevedajo. V tej temi in na splošno.

Eh, to sem dojel že skozi temo.
Mislil sem na to, da FIS ne pusti Lindsey smučat z moškimi, ker si tako sama želi?

[Michael]> Mislil sem na to, da FIS ne pusti Lindsey smučat z moškimi, ker si tako sama želi?

Jah, taka so pravila. Taka so zato, ker večina žensk ne more fizično tekmovati z večino moških v vrhunskih športih zaradi povsem bioloških značilnosti - ona pa očitno lahko, pa ji ne pustijo, tako kot že tisočim ženskam pred njo niso.

Vsekakor podpiram to, da moški z ženskami enakovredno tekmujejo in so ženske pač boljše ali slabše, tako kot so določene rase boljše ali slabše v določenih športih.

Vrhunski športni rezultati so danes itak plod tako obscenega garanja, da si težko predstavljam kakršnokoli smiselno korelacijo med profesionalnimi športniki in naravnimi danostmi določene skupine ljudi, obstajajo pa seveda tudi obratni primeri, ko povprečje svetovnih vrhunskih športnikov ne dosega povprečja nacionalnega športa kulture, ki razvija določeno sposobnost kot lastno identiteto (na primer Tarahumara people @ Wikipedia v teku ali pa več stoletni japonski primat v sumu).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Sriple Tix ::

Po FIS pravilniku moraš biti uvrščen med 300 tekmovalcev njihovega točkovanja, šele potem se lahko lotiš smuka za svetovni pokal. Po istem pravilniku, tudi Bode Miller ne sme voziti ženskega smuka, ker na ženski lestvici ni uvrščen med prvih 300.

Ni tako zelo daleč čas, ko so športni pravilniki dovolili športno udejstvovanje samo belcem.

Tudi diskriminacija po spolu se bo enkrat končala, ker zanjo v resnici ni niti enega pametnega razloga, je pa zaradi nje ogromno negativnih posledic.

WarpedGone ::

Jup, lepo slišat da nism edini na takem stališču.
Zbogom in hvala za vse ribe

Sriple Tix je izjavil:

Po FIS pravilniku moraš biti uvrščen med 300 tekmovalcev njihovega točkovanja, šele potem se lahko lotiš smuka za svetovni pokal. Po istem pravilniku, tudi Bode Miller ne sme voziti ženskega smuka, ker na ženski lestvici ni uvrščen med prvih 300.

Ja. Ampak problem je ker ti ne pustijo sploh začet točk nabirat. Knede?

Kako naj naberem eno samo točko če me v moško konkurenco sploh ne spustijo? In vice versa seveda. Spet smo pri ujčkanju.

jype je izjavil:

Tudi diskriminacija po spolu se bo enkrat končala, ker zanjo v resnici ni niti enega pametnega razloga, je pa zaradi nje ogromno negativnih posledic.

Lej, če tebe boli, da moški ne nastopajo v sinhronem plavanju, še ne pomeni, da se večina za to sekira. Če pa misliš na športe kjer je predpogoj fizična moč, potem se pa bojim, da bo med najboljšimi zelo malo žensk.

Pa da še malo provociram..... v šahu dejansko ni ovir, da bi imeli skupno ligo za oba spola, pa so kategorije vseeno ločene, baje da najboljše šahistke niso na nivoju moških kolegov ( z izjemo sester Polgar pred leti).

todman74> Če pa misliš na športe kjer je predpogoj fizična moč, potem se pa bojim, da bo med najboljšimi zelo malo žensk.

Huda tragedija. Med šprinterji je zelo malo pigmejcev - pa jih ni malo zato, ker jim ne bi dovolili nastopat.

todman74> Pa da še malo provociram..... v šahu dejansko ni ovir, da bi imeli skupno ligo za oba spola, pa so kategorije vseeno ločene, baje da najboljše šahistke niso na nivoju moških kolegov ( z izjemo sester Polgar pred leti).

Jasno, saj vsi vemo, da so ženske preneumne za šah! Razen sester Polgar pred leti, ki sta zgleda skrivaj kuhali čaj iz mletih nadledvičnih žlez mladih mož.

Vemo tudi čemu: Ker če te nekdo od rojstva naprej smatra za skoraj avtonomnega gospodinjskega robota, se precej težko meriš v vrhunskih panogah _česarkoli_.

Sriple Tix ::

@Pithilt

Ne vem, zakaj to sprašuješ mene in čemu v takšnem jeznoritnem tonu. Napisal sem, kakšna so pravila in zakaj Lindsey ne more peljati moškega smuka. To je to, nič globljega.

Sriple Tix je izjavil:

Ne vem, zakaj to sprašuješ mene in čemu v takšnem jeznoritnem tonu. Napisal sem, kakšna so pravila in zakaj Lindsey ne more peljati moškega smuka. To je to, nič globljega.

Jeznoritnem?
Ja sej, če se omejuješ na površinske problem pol je res najbolš da stvari pustimo take kot so. Itak se jih ne da popravit.

Lahko pa pogledaš malo 'izvirni greh' pa hitro opaziš da se da te zadeve hitro porihtat.

Če gremo nazaj na smuk: Spustiš oba spola (vse spole, če smo že pri tem) tekmovat skupaj pa boš hitro opazil kdo je sposoben tekmovat med najboljšimi in kdo ne. Dokler pa vzdržuješ status quo (brez nekega racionalnega razloga) pa tega ne moreš vedet.

Ženska na moškem smuku je kot ženska v moškem WC-ju. Ali pa nasprotno. Le zakaj imamo že celo zgodovino ločene športe?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

todman74 je izjavil:

Lej, če tebe boli, da moški ne nastopajo v sinhronem plavanju, še ne pomeni, da se večina za to sekira.

Jah nastopajo že. Da ne bo kdo mislil da jih ni. Ampak na olimpijske v Londonu jih vseeno niso spustili. Kar se meni zdi huda 'budalaština'. Ja, taka grozna feministka sem da se mi zdi to diskriminatorno.
Men's synchro swimming is no lauging matter

Mipe je izjavil:

Ženska na moškem smuku je kot ženska v moškem WC-ju. Ali pa nasprotno. Le zakaj imamo že celo zgodovino ločene športe?

Le zakaj imamo unisex WC-je?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Mipe> Ženska na moškem smuku je kot ženska v moškem WC-ju. Ali pa nasprotno. Le zakaj imamo že celo zgodovino ločene športe?

No saj. Zakaj tista Lynn ne gre v unisex WC oziroma na unisex smuk? Ga ni? Pa naj ustanovi svojega. Ji nihče ne brani. Je dovolj bogata.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()
««
12 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42657791 (52083) BigWhale

Več podobnih tem