» »

Uravnotežen pogled na vloge spolov

Uravnotežen pogled na vloge spolov

««
8 / 20
»»

@nny ::

Auč no.
Greste na merjenje, kdo ima daljšega?
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Aston_11 ::

Bejba v špilu!! Ne, samo jurčka provociramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

WarpedGone ::

Anny, ja. Ti ne morš sodelovat
=:)
Zbogom in hvala za vse ribe

_IKE_ ::

jype je izjavil:

Aston_11> Je to poskok na komentar?

Je.

Prebereš lahko na primer https://slo-tech.com/forum/t546248/p382... in si predstavljaš kako ženske, ki so kot policistke stale v polni opravi na trgu republike, dojemajo takšno omalovažujoče pisanje.

Mipe> Ne, ne, čisto prav razmišljam. Brezkompromisen si, to pa je pogubna lastnost voditelja.

Ti torej meniš, da moram rečt "OK, prav imaš", čeprav se očitno motiš? Da bom dober voditelj?

Pa kaj še.

Prej je bilo o govora o brezkompromisnosti , sedaj lahko zraven pritaknemo še večvrednostni kompleks ...

Same prave lastnosti za vodjo poslednjega plemena na zemlji>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

WarpedGone je izjavil:

Anny, ja. Ti ne morš sodelovat
=:)

Ah, škoda! Sem se že veselila....:8)

jype ::

WarpedOne> Anny, ja. Ti ne morš sodelovat

Zakaj pa ne? Sej z ustreznim metrom lahko tut v globino meriš.

Aston 11, kaj pa tvoj podpis?

=globynometer.

Ne me hebat. Kaj je z mojim podpisom?

A, zdej pa vem zakaj ga skrbi: Ker greš z ustreznim globinometrom lahko tudi skozi maternični vrat in se potem moški lahko nelagodno počutijo ob meritvah.

Globina je negativna dolžina. Nekonkurenčno v štartu.

Tudi s tem se moški lahko tolaži, drži.

WarpedGone je izjavil:

Globina je negativna dolžina. Nekonkurenčno v štartu.

So true. A vseeno upaš na najboljše.

Njet - me ne skrbi. Skrbi me (zate) v toliko, da se, razen kakšnega zdravstenega razloga, ne spomnem zakaj bi bilo dobro riniti skozi maternični vrat v napačni smeri.

Aston_11> ne spomnem zakaj bi bilo dobro

Zaradi obsedenosti z benchmarki, jasno. Da dokažeš superiornost!

(Kot moški radi počnejo, ko govorijo o štirikrat večji zmogljivosti kopanja jarkov.)

http://www.podarimo.si/160349-potrebuje...

Kul. On potrebuje žensko, jaz pa pet tipov za nošenje kavčev in omar. Kaj pove tak oglas o uravnoteženem pogledu na oba spola?

Mipe ::

To, da ženske niste uravnotežene pri izbiri partnerja. Veliko moških ostane brez.

Pa se ti to zdi narobe, da moški ostanejo brez?

Da ženske ostanejo brez pa ne?

Ker v pretežno monogamni družbi je matematično nemogoče, da bi ob približno enaki populaciji znatna količina moških ostala brez partnerk, ženske bi pa praktično vse imele partnerja.

Ne, jaz te samo sprašujem: Se ti zdi narobe, da moški ostanejo brez partnerja?

Pri tem te opozarjam, da tudi mnoge ženske morajo ostati brez partnerja in seveda me zanima tudi kako vidiš ta problem.

Ne zavračam tvoje trditve. Vsaj zdaj še ne.

Eni moški pač ne čutijo potrebe po ženski. Tisti, ki je oddal oglas, jo čuti, @nny pa je podala zgornje vprašanje. Sem ji pač pomagal na poti do odgovora tako, da sem ji ponudil drug zorni kot. To še ne pomeni, da menim, da je OK, če moški/ženske ostanejo brez partnerja ali ne.

In kaj jaz menim? Kot sem rekel, eni pač ne potrebujejo partnerja oz. ne čutijo potrebe. Vsakomur po svoje. Zdi pa se mi kot potrata sredstev, da se sto žensk obeša na istega tipa, medtem ko jih 60 drka v samoti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Mipe> Zdi pa se mi kot potrata sredstev, da se sto žensk obeša na istega tipa, medtem ko jih 60 drka v samoti.

S tem se vsekakor strinjam, a je globalna optimizacija spolne zadovoljitve zelo zelo daleč navzdol po prioritetni lestvici v primerjavi z individualnim odločanjem o lastnem telesu in lastni spolnosti.

@nny> Kaj pove tak oglas o uravnoteženem pogledu na oba spola?

Nič, ker obstajajo tudi obratni oglasi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Zlate ::

Jype, fasciniraš me s svojo trmoglavo vztrajnostjo. Ti zagovarjaš svoje pa naj se zgodi kar hoče. To, ali imaš prav ali ne tudi nima veze. Ti svoje zagovarjaš za vsako ceno. Ti veš o ženskah več kot one same - poznaš njihovo moč bolj kot one same, veš, da so celo bolj inteligentne kot to same mislijo, razumeš kaj mislijo in govorijo tudi takrat ko tega še same ne vejo dobro... Pravzaprav - če ne bi imele jošk in vagine bi bil ti verjetno bolj popolna ženska od njih. Seveda si tudi to že vedel, čeprav se njim o tem še sanja ne. Važno, da ti veš.

Enkrat sem ti že napisal, da ne moreš biti bolj papeški od papeža, ti pa si le še bolj vztrajen? Verjetno misliš, da če se še bolj potrudiš boš ženske še bolje razumel in če bomo mi neandrtalci to dojeli, boš doživel nirvano - zato vztrajaš. Uravnoteženost spolov? To kar ti govoriš je posiljevanje uravnoteženosti, s katero tudi same ženske ne bi hotele imeti nič.

Naj te potolažim: ja, priznam, si največji feminist na Slotechu in verjetno eden največjih sploh. Vprašal bi te, če imaš zdaj po potrditvi, kaj daljši penis, vendar bi tvoj iskren odgovor lahko zvenel preveč šovinistično, zato te ne bom postavljal v neugodno situacijo, da ne pregoriš. Bi pa ti resnično dobronamerno priporočal, da se skušaš resetirati ter potem zadeve ponovno premisliš in mogoče boš potem manj radikalen. Sicer je verjetno celo pohvalno, da se postavljaš ženskam v bran, vendar si pri tem odločno preveč ekstremen. Braniš jih celo takrat, ko nihče sploh ne napada.

Zanimivo, da so bili poturčenci skoraj vedno hujši od samih Turkov. Vsaka podobnost s tvojim razmišljanjem je zgolj namerna.
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Pithlit ::

Zlate je izjavil:

Braniš jih celo takrat, ko nihče sploh ne napada.

'Napadov' je več kot jih večina tukaj sploh vidi.
Life is as complicated as we make it...

Zlate> Enkrat sem ti že napisal, da ne moreš biti bolj papeški od papeža

Watch me.

Zlate> Verjetno misliš, da če se še bolj potrudiš boš ženske še bolje razumel in če bomo mi neandrtalci to dojeli, boš doživel nirvano - zato vztrajaš.

Ne. Ženske si, če nič drugega, zaslužijo biti razumljene in enakopravne. Zdaj niso, jaz pa od povprečnega moškega (in celo povprečne ženske) ne morem pričakovati niti tega, da bi to razumel(a).

Zlate> Zanimivo, da so bili poturčenci skoraj vedno hujši od samih Turkov. Vsaka podobnost s tvojim razmišljanjem je zgolj namerna.

Read your bloody signature, boy.

In kaj ima enakopravnost opraviti z enakimi sposobnostmi?

Kdo pa piše o enakih sposobnostih?

first_line ::

Tle eni res postavljate ženske na prestol. Zakaj imate tak odnos mi res ni jasno, verjetno kaj v zvezi z lastno mamo. Če tvoji paše da si njen sinko, pač naj bo. Drugo bo že drugje dobila.

In pa ženske so fizično izjemno manj zmogljive, niti ni opcije da bi na kakršni koli način svojo moč lahko razvile čez zmožnosti moškega. Kdor se s tem ne strinja, pač razumem da druge dedce ocenjuje po lastni podobi.

Prosto po Preše- pardon, jypetu:

Ženske - kozarec je napol poln.
Moški - kozarec je napol prazen.

judoka ::

man vs. woman debata je vedno dobra ideja :))

Mislim, da se da povlečt zaključke, če primerjamo :

happiness index by nation
http://travel.cnn.com/explorations/life...

Gender Inequality Index by nation
Gender Inequality Index @ Wikipedia

jype je izjavil:

Kdo pa piše o enakih sposobnostih?

TI!

Nekaj malega o razlikah :

.............Patrick Makau Musyoki.................... Paula Radcliffe
.............1.7m.......................................... 1.73m
.............56kg.......................................... 54kg
.............2:03:38.......................................... 2:15:25

Med tema dvema pa ni 20kg razlike v špehu, a kljub temu ON za nekje cca 10% prej opravi isto "delo" kot ONA....

Zgodovina sprememb…

_IKE_> TI!

Veš, fantek, preden lahko komentiraš moje pisanje se moraš naučiti pravilno citirat.

_IKE_> Med tema dvema pa ni 20kg razlike v špehu, a kljub temu ON za nekje cca 10% prej opravi isto "delo" kot ONA....

You don't say.

first_line> In pa ženske so fizično izjemno manj zmogljive, niti ni opcije da bi na kakršni koli način svojo moč lahko razvile čez zmožnosti moškega. Kdor se s tem ne strinja, pač razumem da druge dedce ocenjuje po lastni podobi.

Motiš se, btw.

Zgodovina sprememb…

JesusChrist ::

jype je izjavil:

_IKE_> TI!

Veš, fantek, preden lahko komentiraš moje pisanje se moraš naučiti pravilno citirat.

_IKE_> Med tema dvema pa ni 20kg razlike v špehu, a kljub temu ON za nekje cca 10% prej opravi isto "delo" kot ONA....

You don't say.

Priznanje, da imajo prav.

jype je izjavil:

first_line> In pa ženske so fizično izjemno manj zmogljive, niti ni opcije da bi na kakršni koli način svojo moč lahko razvile čez zmožnosti moškega. Kdor se s tem ne strinja, pač razumem da druge dedce ocenjuje po lastni podobi.
Motiš se, btw.

Kje točno se moti?
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

ninjeti> Kje točno se moti?

V tem, da ženske ne morejo biti močnejše od moških. Obstajajo ženske, ki so močnejše od _njega_ (gledamo tebe, first_line). Če _on_ ni moški, naj to jasno pove.

ninjeti> Priznanje, da imajo prav.

Ne razumem, na kaj se to nanaša. Citat še vedno čakam.

amigo_no1 ::

jype je izjavil:

_IKE_> TI!

You don't say.

Motiš se, btw.

Jaz vidim 2 kandidata za pravilno citiranje 8-).

jype je izjavil:

ninjeti> Kje točno se moti?

V tem, da ženske ne morejo biti močnejše od moških. Obstajajo ženske, ki so močnejše od _njega_ (gledamo tebe, first_line). Če _on_ ni moški, naj to jasno pove.

1. kako veš, da ne dvignem več kot "najmočnejša" ženska?
2. zakaj si se spet zapičil v najmočnejšo žensko in ne gledaš povprečja?
3. če že jamraš z najmočnejšo žensko, zakaj je ne primerjaš z najmočnejšim moškim?

jype je izjavil:

ninjeti> Priznanje, da imajo prav.
Ne razumem, na kaj se to nanaša. Citat še vedno čakam.

S citiranima odgovoroma, na katera se nanaša to, si posredno priznal, da imata prav. Kakšen citat čakaš?

ninjeti> 1. kako veš, da ne dvignem več kot "najmočnejša" ženska?

Ker najmočnejša ženska dvigne preveč.

ninjeti> 2. zakaj si se spet zapičil v najmočnejšo žensko in ne gledaš povprečja?

Ker povprečni moški in povprečna ženska ne obstajata.

ninjeti> 3. če že jamraš z najmočnejšo žensko, zakaj je ne primerjaš z najmočnejšim moškim?

Ker first_line ni najmočnejši moški, se pa primerja z _vsemi_ ženskami.

ninjeti> S citiranima odgovoroma, na katera se nanaša to, si posredno priznal, da imata prav. Kakšen citat čakaš?

Kdo in kaj ima prav, natanko? Marsikaj zapišeta in sem in tja kaj tudi drži. Glede na njuno povprečje je povsem verjetno, da le po naključju.

amigo_no1> Jaz vidim 2 kandidata za pravilno citiranje 8-).

Pravilno citiranje je bilo popolnoma neustrezno, ko sem pisal citiranju namenjeno programje za slo-tech. Morda si bom vzel čas in reč popravil.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

ninjeti> 1. kako veš, da ne dvignem več kot "najmočnejša" ženska?
Ker najmočnejša ženska dvigne preveč.

LOL, lahko najdeš bolj beden izgovor?

jype je izjavil:

ninjeti> 2. zakaj si se spet zapičil v najmočnejšo žensko in ne gledaš povprečja?
Ker povprečni moški in povprečna ženska ne obstajata.

Vzemimo recimo tebe in eno tajnico na mariborski občini.

jype je izjavil:

ninjeti> 3. če že jamraš z najmočnejšo žensko, zakaj je ne primerjaš z najmočnejšim moškim?
Ker first_line ni najmočnejši moški, se pa primerja z _vsemi_ ženskami.

No jaz pa ne, torej, primerjajmo najmočnejša. Aja, smo že. Kdo je že zmagal? Moški.

jype je izjavil:

ninjeti> S citiranima odgovoroma, na katera se nanaša to, si posredno priznal, da imata prav. Kakšen citat čakaš?
Kdo in kaj ima prav, natanko? Marsikaj zapišeta in sem in tja kaj tudi drži. Glede na njuno povprečje je povsem verjetno, da le po naključju.

Mislim, da se nas večina strinja, da to bolj drži za tebe.
amigo_no1> Jaz vidim 2 kandidata za pravilno citiranje 8-).

jype je izjavil:

Pravilno citiranje je bilo popolnoma neustrezno, ko sem pisal citiranju namenjeno programje za slo-tech. Morda si bom vzel čas in reč popravil.

Poglej si moje poste, da boš videl pravo citiranje.

ninjeti> Vzemimo recimo tebe in eno tajnico na mariborski občini.

Vzemimo naju. Jaz nisem povprečen moški in tajnica na MOM ni povprečna ženska. Še kaj?

ninjeti> No jaz pa ne, torej, primerjajmo najmočnejša. Aja, smo že. Kdo je že zmagal? Moški.

Tako je.

ninjeti> Mislim, da se nas večina strinja, da to bolj drži za tebe.

Vem. Več kot polovica vas ima inteligenčni kvocient nižji od 100. It's my word we'll be trusting.

ninjeti> Poglej si moje poste, da boš videl pravo citiranje.

Poglej si moje poste, da boš videl, da moje citiranje deluje že od pamtiveka in ne ustvarja zmede.

ninjeti> LOL, lahko najdeš bolj beden izgovor?

Ti je nerodno, ker je ženska močnejša od tebe?

Zgodovina sprememb…

jype z vsakim postom povečuješ svoj ugled retarda, ki misli da je najpametnejši. Ti nisi povprečen moški, ti si podpovprečen. Tajnica je pa povprečna ženska. Smešno kako nekdo, ki razlaga kozlarije drugim govori, da imajo iq nižji od 100. Tvoje citiranje je v takem bogem stanju kot tvoja vsebina glave. Ne, ni mi nerodno, ampak kljub temu imam precej bolj funkcionalno telo kot pa povprečni človek.

ninjeti> Tajnica je pa povprečna ženska.

Ne, ni - in že dejstvo, da si to zapisal, te popolnoma diskvalificira iz debate o mizoginiji, ker je ta očitno integrirana v tvoj sistem vrednot.

ninjeti> Ti nisi povprečen moški, ti si podpovprečen.

Se strinjam.

ninjeti> Smešno kako nekdo, ki razlaga kozlarije drugim govori, da imajo iq nižji od 100.

Citiraj me, sinko, citiraj.

ninjeti> Tvoje citiranje je v takem bogem stanju kot tvoja vsebina glave.

Kako to, da ob mojem citiranju nisi zmeden?

ninjeti> Ne, ni mi nerodno, ampak kljub temu imam precej bolj funkcionalno telo kot pa povprečni človek.

Skratka, ženske so močnejše od tebe. Ni ti nerodno, si pa očitno zelo zafrustriran.

So ženske, ki so močnejše od mene, je pa precej več žensk, ki niso. Sem zmede, ampak se pač potrudim. Če rabiš citat za tisto je pa res tvoja glava pod vprašajem. Moj sistem vrednot je čisto na mestu. Bolj me skrbi za tvojega.

ninjeti> So ženske, ki so močnejše od mene, je pa precej več žensk, ki niso.

Drži.

ninjeti> Bolj me skrbi za tvojega.

Ne obremenjuj se z mano, saj sem menda ja podpovprečen.

No ja, treba je skrbeti za boge. Mam v vrednotah to zapisano ;)

No, potem se pa potrudi razumeti ženske - da bo na svetu en revež manj.

Ne se kregat.

1 2 3 Pozor... štart!

@Yipe, po tvojem torej ni mogoče definirati lastnosti povprečnega človeka kot standard (posloševanje ti sicer dela težave?)? Da boš lažje razumel, kaj mislim (večina ljudi bi), primer: moški živijo povprečno n let, ženske živijo povprečno m let, iz česar večina ljudi (ti ne, ker nisi večina) izpelje, da v poprečju ženske živijo (vstavi, ker to je primer, na katerega ti ni potrebno skočiti) kot moški.

Ja, tako je s sindromom bananinega oljupka.

3 2 1 Skoči!

Že vidim, da bo brezupno.

jype je izjavil:

No, potem se pa potrudi razumeti ženske - da bo na svetu en revež manj.

In ženskam v svetu gre prav lepo - precej lepše kot moškim.

Polno bananynih oljupkov... jao tebi.

Citiranje bi rad, ni problema:

jype je izjavil:

Mipe> Še vedno več kot ženske.

Ne, _manj_ kot ženske.

(Ker je zmogljivost odvisna od fizične kondicije - ne pa od spola.)

a res?

.............Patrick Makau Musyoki.................... Paula Radcliffe
.............1.7m.......................................... 1.73m
.............56kg.......................................... 54kg
.............2:03:38.......................................... 2:15:25

No ja, si vsaj dosleden pri reakciji na nasprotne argumente: če jim ne moreš oporekat, bo naslednji tvoj korak provociranje in trolanje, vse skupaj pa boš začinil s z poudarjanjem kako si ti edini pameten, vsi ostali pa butasti.

Zgodovina sprememb…

Zlate ::

And he just keeps going and going and going - na začetku je bil Jypetov feministični ekstremizem zanimiv, po nekaj straneh je postal smešen, zdaj pa je že žalosten. Glede na to, da se že več kot pol debate večina trudi, da bi fanatika prepričala, da je preveč fanatičen, pa nam to še vedno ni uspelo, predlagam, da nehamo.
Občutek imam, da bi prej islamskega samomorilskega skrajneža prepričali, da postane žid in se pridruži Izraelcem, kot pa Jypeta, da vsaj poizkusi razumeti, kaj mu zmerna večina skuša povedati (priznajmo si, tudi tu imajo nekateri malo skrajne poglede, kajne first_line?).
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

ninjeti> In ženskam v svetu gre prav lepo - precej lepše kot moškim.

Mhm, nedvomno, s teboj se vsekakor strinja vsaj 90% neizobraženih vseh moških (predvsem tisti z nizko intelektualno kapaciteto in tisti, ki so z mizoginijo odraščali).

Resni ljudje, po drugi strani, dobro vemo, da to ne drži (in bi radi to spremenili).

Aston_11> @Yipe, po tvojem torej ni mogoče definirati lastnosti povprečnega človeka kot standard

Narobe. Po mojem ni statistično smiselno mešati primerjave povprečij s primerjavo posameznih subjektov. Ker je že osnovna premisa napačna, dalje ne morem komentirati.

_IKE_> Citiranje bi rad, ni problema:

Videti je, da problem še vedno je, ker ti očitno ne razumeš, da moraš citirat relevaten del besedila.

Zlate> Občutek imam, da bi prej islamskega samomorilskega skrajneža prepričali, da postane žid in se pridruži Izraelcem, kot pa Jypeta, da vsaj poizkusi razumeti, kaj mu zmerna večina skuša povedati

Skušate mi dopovedat, da je mizoginija nekaj sprejemljivega. Ne, ni.

Zaradi mene je tu lahko konec debate, je pa popolnoma jasno, da je ne bo, ker mnogi še vedno smatrate, da se jaz motim.

Zgodovina sprememb…

««
8 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42657792 (52084) BigWhale

Več podobnih tem