» »

Uravnotežen pogled na vloge spolov

Uravnotežen pogled na vloge spolov

««
13 / 20
»»

jype ::

Verjetno se zaveda, da mora kot ženska premikati družbene mejnike, ker če jih ne bo ona, jih ne bo nihče namesto nje.

Je zgleda odgovorna ženska z glavo na pravem mestu.

todman74 ::

jype je izjavil:

todman74> Če pa misliš na športe kjer je predpogoj fizična moč, potem se pa bojim, da bo med najboljšimi zelo malo žensk.

Huda tragedija. Med šprinterji je zelo malo pigmejcev - pa jih ni malo zato, ker jim ne bi dovolili nastopat.


Lej tale odgovor je brezvezen.....če bi Tino Maze sedaj postavili med moške smučarje, bi bila verjetno med zadnjimi,pa ne zaradi tehničnega znanja, ali pa pameti, ampak zaradi fizičnega manjko...s tem ji ne bi naredili nobene usluge...

todman74> Pa da še malo provociram..... v šahu dejansko ni ovir, da bi imeli skupno ligo za oba spola, pa so kategorije vseeno ločene, baje da najboljše šahistke niso na nivoju moških kolegov ( z izjemo sester Polgar pred leti).

Jasno, saj vsi vemo, da so ženske preneumne za šah! Razen sester Polgar pred leti, ki sta zgleda skrivaj kuhali čaj iz mletih nadledvičnih žlez mladih mož.

Vemo tudi čemu: Ker če te nekdo od rojstva naprej smatra za skoraj avtonomnega gospodinjskega robota, se precej težko meriš v vrhunskih panogah _česarkoli_.


Lej je bila provokacija (bolj mišljeno kot šala).....verjetno je kar precej manj šahistk po svetu, kot šahistov, posledično zato tudi manj super dobrih, malo pa pripomore tudi to, da so moški baje boljši pri matematiki in prostorki orientaciji, ženske pa pametnejše na nekaterih drugih področjih ( boste izobraženi več vedli povedat na to temo).

jype ::

todman74> če bi Tino Maze sedaj postavili med moške smučarje, bi bila verjetno med zadnjimi,pa ne zaradi tehničnega znanja, ali pa pameti, ampak zaradi fizičnega manjko...s tem ji ne bi naredili nobene usluge...

Verjetno. Ali pa bi bila med prvimi, zaradi tehničnega znanja, pameti in fizičnih sposobnosti. Ženske imajo sicer manjši odstotek mišične mase, a so tudi precej lažje. Vsekakor v nekaterih športih očitno niso daleč od moških.

todman74> Lej je bila provokacija (bolj mišljeno kot šala)...

Ja, saj take provokacije so koristne, zaradi njih se sploh pogovarjamo o vzrokih za to, da živimo v družbi izločanja, kjer so kriteriji postavljani tako, da vzdržujejo stanje, ki nam nekaterim ni všeč.

todman74> malo pa pripomore tudi to, da so moški baje boljši pri matematiki in prostorki orientaciji, ženske pa pametnejše na nekaterih drugih področjih ( boste izobraženi več vedli povedat na to temo).

Hja, glede na to da imamo cel kup izjem tudi na teh področjih je precej jasno, čemu ženske manj pogosto blestijo v matematiki. Ker se jih vzgaja drugače kot moške.

_IKE_ ::

jype je izjavil:

[Michael]> Mislil sem na to, da FIS ne pusti Lindsey smučat z moškimi, ker si tako sama želi?

Jah, taka so pravila. Taka so zato, ker večina žensk ne more fizično tekmovati z večino moških v vrhunskih športih zaradi povsem bioloških značilnosti - ona pa očitno lahko, pa ji ne pustijo, tako kot že tisočim ženskam pred njo niso.

Vsekakor podpiram to, da moški z ženskami enakovredno tekmujejo in so ženske pač boljše ali slabše, tako kot so določene rase boljše ali slabše v določenih športih.



Tale Vonn/Van kampanja ima pa eno "manjšo" težavo : Kaj pa ostale smučarke / skakalke ki pa ne odstopajo tako kot Vonn/Van so pa vseeno sposobne dobiti tekmo? Med moškimi pa bodo uvrščene kje? Okoli 15 ali 20 mesta ali pa še nižje?

Torej ostalim smučarkam ki sicer niso na ravni Vonneve a vseeno zelo dobre smučarke pa bo preostalo kaj ? Očitno samo še rekreativno smučanje, ker bojo dobile oznako ne smučaš kot vonova torej si ( vstavi po želji )
Smisel tega pa je ?

Ah ne glavno, je da smo politično korektni z polnimi usti o enakopravnosti, ostalo kar pa to lahko za sabo prinese pa itak ni važno.

Me zanima koliko motivacije bi potem še imele tekmovat ( še sploh vračanje po kakšni poškodbi ). Dve stvari bi se verjetno zgodile: Ali bi odnehale ali pa biološko razliko skušale nadoknadit z kemijo, v obeh primerih "super" zadeve...


Spotoma bi bilo smiselno omenit medijsko/finančno pokritost določenih športnic kjer je recimo Lindsey Vonn zaradi uspehov zelo dobro finančno pokrita( če smo odkriti ena redkih ). Sedaj pa začne tekmovat z moškimi in recimo da ji ne uspe zmagovat ampak se začne uvrščat na recimo med 5 in 10 mesto? Bo s takimi rezultati še imela tako dobre pogodbe z sponzorji kot jih ima sedaj? Zelo dvomim...


Primer maratoncev sem že podal, kjer pa je nekdo zgoraj omenil še absolutno kategorijo( spol in teža in telesne pomanjkljivosti načeloma je to tudi v maratonu ) bom podal še plavalni primer :


Olimpijska zmagovalka na 50m prosto KROMOWIDJOJO Ranomi je v finalu OI plavala 24.05 in s tem postavila ženski olimpijski rekord. Zadnji moški ki se je uspel kvalificirat v polfinale iste discipline ( 50m prosto ) je plaval 22.27.

Torej z celo ženskim olimpijskim rekordom bi Ranomi ostala v kvalifikacijah, kjer bi z časom ki ga je plavala v finalu dosegla komaj 37 mesto na moški lestvici , njej čas iz kvalifikacij pa bi zadostoval za 39 mesto.

Me zanima kako dolgo bi se še ona pa tudi druge sploh ukvarjale z plavanjem....Spet finančni pogled kot Oi zmagovalka bo dobila kar nekjar sredstev za nadaljevanje svoje športne poti , kot 37 pa bore malo....

Za športne discipline pri katerih pa biološke razlike nimajo vpliva pa ni nobene ovire za mešana tekmovanja, pri ostalih pa se lahko v imenu politične korektnosti naredi precej več škode kot pa koristi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

Mipe ::

Tudi če bi uvedli unisex tekme, bi v samem vrhu prevladovali moški, morda kakšna steroidna ženska tu pa tam. No, morda ne pri umetnostnem plesanju, drsanju in plavanju. Ženskam to ni pogodu, preferirajo svoje skupine, kjer imajo vsaj možnost pošteno tekmovati.

todman74 ::

Pithlit je izjavil:

Jah nastopajo že. Da ne bo kdo mislil da jih ni. Ampak na olimpijske v Londonu jih vseeno niso spustili. Kar se meni zdi huda 'budalaština'. Ja, taka grozna feministka sem da se mi zdi to diskriminatorno.


Vem da nastopajo, ampak se večina res ne sekira, ker jih ne spustijo na olimpijske igre.

Glede feminizma...prav je, da "braniš" svoj spol, v okviru nekih meja, ampak ko človek "posluša" tiste ekstremne feministke, ki take stresajo, da te nekam pritisne.....lej, če te naredijo kaj pametnega za svoj spol, sem jaz tud...

jype ::

_IKE_> Tale Vonn/Van kampanja ima pa eno "manjšo" težavo : Kaj pa ostale smučarke / skakalke ki pa ne odstopajo tako kot Vonn/Van so pa vseeno sposobne dobiti tekmo? Med moškimi pa bodo uvrščene kje? Okoli 15 ali 20 mesta ali pa še nižje?

Ja. Sej majo lahko še vedno svojo ligo, tako kot jo ima Indija v fuzbalu, v svetovnem pokalu je pa dizaster.

_IKE_> Olimpijska zmagovalka na 50m prosto KROMOWIDJOJO Ranomi je v finalu OI plavala 24.05 in s tem postavila ženski olimpijski rekord. Zadnji moški ki se je uspel kvalificirat v polfinale iste discipline ( 50m prosto ) je plaval 22.27.

Olimpijska zmagovalka Ye Shiwen je pa plavala tudi hitreje od moških. Pa?

_IKE_> Me zanima kako dolgo bi se še ona pa tudi druge sploh ukvarjale z plavanjem....Spet finančni pogled kot Oi zmagovalka bo dobila kar nekjar sredstev za nadaljevanje svoje športne poti , kot 37 pa bore malo....

Glede na to, da je šport očitno zgolj še brutalna industrija, je meni čisto vseeno, če se vsa dekleta jutri nehajo ukvarjati z njim in se lotijo česa drugega, znosnejšega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

todman74 ::

jype je izjavil:

todman74> če bi Tino Maze sedaj postavili med moške smučarje, bi bila verjetno med zadnjimi,pa ne zaradi tehničnega znanja, ali pa pameti, ampak zaradi fizičnega manjko...s tem ji ne bi naredili nobene usluge...

Verjetno.


Sem ti mislil odgovoriti na tole, pa je že IKE vse povedal.

jype ::

todman74> Sem ti mislil odgovoriti na tole, pa je že IKE vse povedal.

Napisal je klasično mantro, ki očitno ne drži v vsakem primeru. Pri smučanju, na primer, razlike niso tako očitne, da bi kar na besedo verjel, da so moški boljši v vseh disciplinah po vrsti.

Sriple Tix ::

Kolikor lahko razberem, je Ye Shiwen plavala le del proge (zadnjih 50 metrov) hitreje od moškega zmagovalca. V celovitem pogledu na končni čas, se mi zdi to malce nenavadna primerjava.

"Ye's time over the final 50m was compared to that of Ryan Lochte, the winner of the corresponding men's event, who swam it just under a fifth of a second slower in 29.10. However, commentators pointed out that these two times were misleading. Lochte's overall time was 23.25 seconds faster, 4:05.18, than Ye's
Ye Shiwen @ Wikipedia

.. in da končamo tole teorijo o smučanju. 13 let sem aktivno tekmoval v vseh (takrat še) treh panogah. V mlajših selekcijah smo vozili na isti progi najprej dekleta, potem fantje. Čeprav je bila proga po 40 ali 50 tekmovalkah že konkretno načeta, bi se najboljša dekleta v naši konkurenci uvrščala okrog tridesetega mesta.

jype ::

Sriple Tix> Kolikor lahko razberem, je Ye Shiwen plavala le del proge (zadnjih 50 metrov) hitreje od moškega zmagovalca. V celovitem pogledu na končni čas, se mi zdi to malce nenavadna primerjava.

Ja.

Seveda, saj pri vseh vzdržljivostnih športih ženske zaostajajo za približno 10%.

Sriple Tix> .. in da končamo tole teorijo o smučanju. 13 let sem aktivno tekmoval v vseh (takrat še) treh panogah. V mlajših selekcijah smo vozili na isti progi najprej dekleta, potem fantje. Čeprav je bila proga po 40 ali 50 tekmovalkah že konkretno načeta, bi se najboljša dekleta v naši konkurenci uvrščala okrog tridesetega mesta.

Ja, vemo. Vprašanje je, čemu potem obstajajo tekmovalke, katere časi so v vrhu moških časov?

Mipe ::

Kaj pa, če se ta dekleta ne bi rodila v patriarhalno družbo? Kaj, če bi ženske vse od rojstva imele enake možnosti kot moški? Če jih ne bi silili v manjvredno vlogo, jih "šparali" pri fizičnih aktivnostih in jim ne bi niti opravičili telovadbe ob vsakem mesečnem perilu. Bi bile ženske splošno bolj fit, kompetitivne med moškimi?

Relativno gledano, da. Absolutno gledano, not quite.

todman74 ::

jype je izjavil:

todman74> Sem ti mislil odgovoriti na tole, pa je že IKE vse povedal.

Napisal je klasično mantro, ki očitno ne drži v vsakem primeru. Pri smučanju, na primer, razlike niso tako očitne, da bi kar na besedo verjel, da so moški boljši v vseh disciplinah po vrsti.


Nam laikom na oko mogoče res ne, vprašanje kaj bi trenerji in ostalo tehnično osebje poreklo na to. Menda so proge za ženske tehnično manj zahtevne.

WarpedGone ::

Pri smučanju, na primer, razlike niso tako očitne, da bi kar na besedo verjel, da so moški boljši v vseh disciplinah po vrsti.

Ravno v smučanju so se že šli skupniske tekme, kjer so skupaj tekmovali po dva moška in dve ženski na isti slalomski al pa veleslalomski progi.
Rezultati so bli precej zgovorni in v prid po spolu ločenim kategorijam. Sej komot se ukine kategorije, samo pol bo ful ženskega jamra, kako da to ni pravično do njih, ker bodo kolajne redke kot oaze v sahari. Maraton se teče po isti progi iste dolžine, časi moških in žensk so znani.

In če dovoliš ženski nastopat in zmagat med moškimi, moraš dovolit tudi moškemu nastopat in zmagat med ženskami.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

Mipe> Bi bile ženske splošno bolj fit, kompetitivne med moškimi?

V nekaterih primerih. Bioloških razlik je precej in imajo različne posledice.

todman74> Menda so proge za ženske tehnično manj zahtevne.

Povsem verjetno so res.

WarpedOne> Ravno v smučanju so se že šli skupniske tekme, kjer so skupaj tekmovali po dva moška in dve ženski na isti slalomski al pa veleslalomski progi.

Če te vse življenje trenirajo na lažjih progah ker si ženska, potem si seveda na težji znatno slabši.

WarpedOne> In če dovoliš ženski nastopat in zmagat med moškimi, moraš dovolit tudi moškemu nastopat in zmagat med ženskami.

Be my guest.

Mipe ::

In če dovoliš ženski nastopat in zmagat med moškimi, moraš dovolit tudi moškemu nastopat in zmagat med ženskami.


In deliti slačilnico!

jype ::

Mipe> In deliti slačilnico!

V normalnih družbah si jo že itak delimo.

Sriple Tix ::

jype je izjavil:


Če te vse življenje trenirajo na lažjih progah ker si ženska, potem si seveda na težji znatno slabši.

To seveda ni res. Vsaj v klubih (ki tudi reprezentantom nudijo levji delež treningov) se postavi ista proga za fante/moške in dekleta/ženske.

Pithlit ::

Meni je pa že celo temo zelo zanimivo kako je Men vs. Women _vedno_ zreduciran na fizične značilnosti.

Mogoče zato ker moški tam res prevladujejo (čemur nihče ne oporeka)? Pa je zato najlažje zagovarjat stališče da so ženske inferiorni spol.

Sam, če se že tako gremo, je trebu tudi trende opažat. En fajn trend je, recimo, ta da se razlike vztrajno manjšajo. Nekje, kjer so par let nazaj še bile, jih pa že ni več.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::

todman74 je izjavil:

ampak se večina res ne sekira, ker jih ne spustijo na olimpijske igre.

Jaz se. Pa me folk vseeno vztrajno obtožuje da sem zagrenjena feministka. Tako kot Jureta. Pa oba zagovarjava le enake možnosti. Pa naj bo to za moške, ženske, gay-e, črnce, muslimane...
Life is as complicated as we make it...

_IKE_ ::

jype je izjavil:

_IKE_> Tale Vonn/Van kampanja ima pa eno "manjšo" težavo : Kaj pa ostale smučarke / skakalke ki pa ne odstopajo tako kot Vonn/Van so pa vseeno sposobne dobiti tekmo? Med moškimi pa bodo uvrščene kje? Okoli 15 ali 20 mesta ali pa še nižje?

Ja. Sej majo lahko še vedno svojo ligo, tako kot jo ima Indija v fuzbalu, v svetovnem pokalu je pa dizaster.



Emmm tole pa zveni kako že? Ah ja, ŠOVINISTIČNO....

Tule bi zelo rad slišal komentar od philit na tole tvojo izjavo....

Sedaj boš po svoji navadi spet napisal kako tega tvojega ne razumemo pravilno zraven pa za mero dodal kako provokacijo....


jype je izjavil:

Olimpijska zmagovalka Ye Shiwen je pa plavala tudi hitreje od moških. Pa?



Ko tako rad furaš tisto mantro "pics or didnt happen" ti bom ker imam ravno čas poiskal še nekaj statistik:

YE Shiwen : čas v finalu na 200 mešano, nov ženski olimpijski rekord : 2:07.57
Čas najbolj počasnega moškega kvalifikanta na 200m ( končno 36 mesto, od 36 nastopajočih ): HAJDER Ensar 2:05.70

YE Shiwen : čas v finalu na 400 mešano, nov ženski svetovni rekord : 4:28.43
S tem časom bi v moški kvalifikacijah zasedla 34 mesto, njen kvalifikacijski čas pa je bil 4:31.73 in bi zadoščal tudi 34 mesto od 36 nastopajočih .

Torej kje je plavala hitreje od moških ? Na enem odseku in zato bi sedaj kar naenkrat morala tekmovat moškimi .. ? Kjer bi se uvrščala okoli 30 mesta ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

todman74 ::

Pithlit je izjavil:

todman74 je izjavil:

ampak se večina res ne sekira, ker jih ne spustijo na olimpijske igre.

Jaz se. Pa me folk vseeno vztrajno obtožuje da sem zagrenjena feministka. Tako kot Jureta. Pa oba zagovarjava le enake možnosti. Pa naj bo to za moške, ženske, gay-e, črnce, muslimane...


Ja mal sta si pa sama kriva, včasih nekaterih "stvari" kar nočeta razumeti, potem pa komu poči film....Večina tukaj na nek način samo opozarja, da ekstremni feminizem bolj škodi ženskam kot koristi, pa mogoče še na to, da so ženske skoraj toliko krive kot moški, na bedno stanje v sodobni družbi....vse ostalo je bolj drugotnega pomena.

jype ::

todman74> Večina tukaj na nek način samo opozarja, da ekstremni feminizem bolj škodi ženskam kot koristi

Ja, ker ste šovinisti in se vam niti sanja ne, kaj je feminizem, kaj šele ekstremni (in v tej temi še ni bilo nobenega feminizma).

_IKE_> Na enem odseku in zato bi sedaj kar naenkrat morala tekmovat moškimi .. ?

Zmogla je 50 metrov preplavati hitreje od najhitrejšega moškega v isti disciplini. Mnogim moškim se je to zdelo nezaslišano. Tudi tebi se, očitno.

_IKE_> Emmm tole pa zveni kako že? Ah ja, ŠOVINISTIČNO....

Obriši no to peno z ust, nismo v gostilni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

todman74 ::

jype je izjavil:

todman74> Večina tukaj na nek način samo opozarja, da ekstremni feminizem bolj škodi ženskam kot koristi

Ja, ker ste šovinisti in se vam niti sanja ne, kaj je feminizem, kaj šele ekstremni (in v tej temi še ni bilo nobenega feminizma).


Priznam, da se v "gibanje" ali kulturo kakorkoli že, nisem pretirano poglabljal......ene tri videe na to temo pa sem si pogledal in v vseh je bilo isto sranje....kako imamo danes umetno oploditev, moških ne potrebujemo in pa moški bodo slej ko prej izginili, ter podobno sranje....dovolj zame, da sem si ustvaril neko mnenje( pa ne pozitivno).

jype ::

todman74> kako imamo danes umetno oploditev, moških ne potrebujemo in pa moški bodo slej ko prej izginili, ter podobno sranje....dovolj zame, da sem si ustvaril neko mnenje( pa ne pozitivno).

Ja, to je ekstremni feminizem. Kje si to videl v tej temi?

todman74 ::

jype je izjavil:

todman74> kako imamo danes umetno oploditev, moških ne potrebujemo in pa moški bodo slej ko prej izginili, ter podobno sranje....dovolj zame, da sem si ustvaril neko mnenje( pa ne pozitivno).

Ja, to je ekstremni feminizem. Kje si to videl v tej temi?


Nikjer.....pa tudi priznam, da tistega videa linkanega na začetku, nisem videl.... si pa predstavljam, da ni bistveno drugačen od vseh ostalih... torej poln neumnosti.

first_line ::

Ha ha ha, ženske da bi tekmovale skupaj z moškimi. Smeha polna skleda.

Sicer pa kaj je narobe z babami da si tako neznosno želijo biti enake moškim? Pluvajo po nas ker si želijo biti iste. jype je brezspolnik, zato ga ne štejem sem (bolj spada med polže).

todman74 ::

todman74 je izjavil:

Nikjer.....pa tudi priznam, da tistega videa linkanega na začetku, nisem videl.... si pa predstavljam, da ni bistveno drugačen od vseh ostalih... torej poln neumnosti.


Evo sem zdržal do četrte minute....sem imel prav....isto sranje kot zmeraj.

_IKE_ ::

jype je izjavil:



Ja, ker ste šovinisti in se vam niti sanja ne, kaj je feminizem, kaj šele ekstremni (in v tej temi še ni bilo nobenega feminizma).


ste šovinsti ?


jype je izjavil:

_IKE_> Tale Vonn/Van kampanja ima pa eno "manjšo" težavo : Kaj pa ostale smučarke / skakalke ki pa ne odstopajo tako kot Vonn/Van so pa vseeno sposobne dobiti tekmo? Med moškimi pa bodo uvrščene kje? Okoli 15 ali 20 mesta ali pa še nižje?

Ja. Sej majo lahko še vedno svojo ligo, tako kot jo ima Indija v fuzbalu, v svetovnem pokalu je pa dizaster.





mhm boš lepo kar sebe prištel k ŠOVINISTOM!....






Še vedno pa me zanima komentar Philit na tole tvojo zgornjo izjavo....

Looooooka ::

A bo jype sel na DMov tek za zenske protestirat, ker vec ne pustijo tect moskim?
To je vse kar me zanima.
Ce ze ignorira dejstvo, da vecina ljudi ve zakaj so moske in zenske kategorije in da nimajo nobene veze s presezki individualnih nastopov enega ali drugega spola.

Konec dneva 200 kilska baba verjetno pretepe vsakega 80 kilskega tipa pa to se ne pomeni, da bi ji zato morali dovoliti tekmovati v rokoborbi ZA MOSKE.
Ji manjka par kromosomov, moda in penis.
Pa vsaka skupina ma rada nekaj samo zase, kar ne rabi prirejati posebej za drugo in kjer se ne rabi "bati", da se bo nacin, tradicija, potek, tezavnost, dolzina ali pa katerakoli drug faktor v prihodnosti spremenil zgolj ZATO, ali ZARADI tega, da bo odprt tudi za drugo skupino.
Recimo zato je jype pac v svoji skupini radikalcev na tem forumu...nekdo drug pa pac ne.
A ni to fino...da vsi vemo kam spadamo. Pa se zmeraj forum zaradi tega ni padel :D

Zgodovina sprememb…

Looooooka ::

Aja...pa se dvojno praznovanje mas lahko. Enga za zensko zmago in enga za mosko.
Pa 6 ljudi na stopnickah namesto 3.
Pa 2x vec potencialnih gledalcev na 2 locenih tekmah.
SAMI PLUSI.

Pithlit ::

_IKE_ je izjavil:

Še vedno pa me zanima komentar Philit na tole tvojo zgornjo izjavo....

Pithlit. Ne Philit. Ne vem točna za kaj se gre. Do ima indija svojo žensko ligo v fuzbalu pa da je na svetovnem nivoju nekje pri repu?
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::

todman74 je izjavil:

Ja mal sta si pa sama kriva, včasih nekaterih "stvari" kar nočeta razumeti, potem pa komu poči film....

Aha. Sama sva si kriva ker nočeva razumeti da ženskam pač nekaj ni dovoljeno zato ker... so ženske. Ali pa moškim, zato ker so moški. Pač jeba je da so bolj na tapeti ženske, se pač več govori o tem. Pa tudi bolj ga 'jebejo' (ježa, namreč).

Sama sva si kriva ker se ne pustiva prepričat da so spoli že enakopravni (ker pač niso, pa se lahko cel forum na trepalnice postavi in dela salte rikverc).

Pa še kakšno cvetko se najde.

todman74 je izjavil:

Večina tukaj na nek način samo opozarja, da ekstremni feminizem bolj škodi ženskam kot koristi, pa mogoče še na to, da so ženske skoraj toliko krive kot moški, na bedno stanje v sodobni družbi....vse ostalo je bolj drugotnega pomena.

Ne. Na to opozarjajo tisti ki jim je dovolj in se jim ne da več iskat glupih argumentov proti enakopravnosti. Krivit ženske za njihovo neenakopravnost je nekako tako kot krivit žrtev za zločin. Hkrati pa folk tukaj lepo nazorno kaže da je to 'bedno' stanje v družbi edino pravilno. Po njihovo.

So opravičujem če vas kje žulim. Vas bom še kar naprej. Dokler ne boste skapiral da tako stanje pač ni sprejemljivo. Še najbolj fajn je pa to da me ne briga ali kaj dosežem ali ne. Dovolj je da vas vsake toliko spomnim da sem še tukaj.
Life is as complicated as we make it...

jype ::

Looooooka> A bo jype sel na DMov tek za zenske protestirat, ker vec ne pustijo tect moskim?

Ne, ne bo. To prepušča tistim, ki jim v naši kulturi rečejo "pravi moški", torej manj inteligentnim moškim, ki se jim diskriminacija zoper moške zdi krivična. To so predvsem tisti, ki nimajo pojma o statistiki in se ne potrudijo seznanit z dejstvi.

Se popolnoma strinjam, da je DM tek za ženske ravno taka neumnost kot bi bil Bauhaus tek za moške (in enako žaljiv, kot bi bil IG Farben tek za arijce). Brez težav bi bil samo DM tek, pa naj se ga udeleži, kdor želi.

_IKE_ ::

Pithlit je izjavil:


Pithlit. Ne Philit. Ne vem točna za kaj se gre. Do ima indija svojo žensko ligo v fuzbalu pa da je na svetovnem nivoju nekje pri repu?



ok, I ll Bite:




sam sem dejal tole:

Tale Vonn/Van kampanja ima pa eno "manjšo" težavo : Kaj pa ostale smučarke / skakalke ki pa ne odstopajo tako kot Vonn/Van so pa vseeno sposobne dobiti tekmo? Med moškimi pa bodo uvrščene kje? Okoli 15 ali 20 mesta ali pa še nižje?


hipi pa je takole odgovoril:
Ja. Sej majo lahko še vedno svojo ligo, tako kot jo ima Indija v fuzbalu, v svetovnem pokalu je pa dizaster.


Tvoje mnenje?

todman74 ::

Pithlit je izjavil:

Sama sva si kriva ker se ne pustiva prepričat da so spoli že enakopravni (ker pač niso, pa se lahko cel forum na trepalnice postavi in dela salte rikverc).


Bo že držalo, ker ti tako praviš in Jype seveda, a ne......nekateri ste pač vso pamet sveta požrli in nič in nobeden vas ne prepriča v nasprotno.


Ne. Na to opozarjajo tisti ki jim je dovolj in se jim ne da več iskat glupih argumentov proti enakopravnosti. Krivit ženske za njihovo neenakopravnost je nekako tako kot krivit žrtev za zločin. Hkrati pa folk tukaj lepo nazorno kaže da je to 'bedno' stanje v družbi edino pravilno. Po njihovo.

So opravičujem če vas kje žulim. Vas bom še kar naprej. Dokler ne boste skapiral da tako stanje pač ni sprejemljivo. Še najbolj fajn je pa to da me ne briga ali kaj dosežem ali ne. Dovolj je da vas vsake toliko spomnim da sem še tukaj.


Da vse tole tvoje mišlenje strnem.....ženske niste nikoli in za nič krive. Že od rojstva se vam godi krivica, za vse vaše tegobe so pa krivi moški. Seveda najlažje je jamrat in prelagat odgovornost na druge.

Pa še dva primera za tebe....pred leti je imela Barbara Brezigar možnost, da postane prva predsednica Slovenije....no rezultat je znan, pa tudi to, da je Drnovšek zmagal zaradi pripadnic nežnejšega spola. Sam sem glasoval za BB.

Evo pa še nekaj za tebe....v firmi, kjer sem prej delal, je bilo kar nekaj žensk, ki so za manj dela in odgovornosti prejemale večjo plačo kot jaz....to ni moje subjektivno mnenje, celo v "fris" so mi priznali, da je tako....pa kaj bi se sekirali, če se komu godi krivica. No sem pozneje mal razčistil pri sebi in ugotovil, da sem bil za veliko kriv tudi sam.

vostok_1 ::

Jaz osebno sem videl veliko primerov pozitivne diskriminacije žensk v delovnem okolju. Daleč od tega, da bi trdil, da je to endemično. Se pa dogaja. Nihče ni hotel zbunit, češ da ga bodo meli za mevžo. Zdej...kdo je kriv, tisti, ki noče prijavit ali tista, ki to izkorišča ali tisti, ki posredno držijo status QUO. All of them really.

jype ::

todman74> Bo že držalo, ker ti tako praviš in Jype seveda, a ne......nekateri ste pač vso pamet sveta požrli in nič in nobeden vas ne prepriča v nasprotno.

Seveda me ne moreš prepričati v nasprotno. Dejstva so taka kot so in vse prepričevanje je vnemar, dokler se dejstva ne spremenijo.

vostok_1> Jaz osebno sem videl veliko primerov pozitivne diskriminacije žensk v delovnem okolju.

Ja, tudi jaz. In moških. In sorodnikov, sošolcev, pripadnikov istih ideologij... To je nekako normalno, ker smo le ljudje.

To, da so globalna povprečja tako močno nagnjena, ko gledamo presek po spolu, pa ni normalno - je pravzaprav nedopustno, če smo kot družba zavezani k enakopravnosti (in vsaj jaz trdim, da smo).

Poleg tega, da ravno zaradi takšnega stanja sploh obstajajo stvari "samo za ženske", ki so seveda v istem nasprotju z enakopravnostjo kot so "moške lige", to povzroča tudi jačanje kulture izključevanja, o kateri stalno razlagava jaz in Pithlit, pa nihče sploh ne prebere do konca.

todman74 ::

jype je izjavil:

todman74> Bo že držalo, ker ti tako praviš in Jype seveda, a ne......nekateri ste pač vso pamet sveta požrli in nič in nobeden vas ne prepriča v nasprotno.

Seveda me ne moreš prepričati v nasprotno. Dejstva so taka kot so in vse prepričevanje je vnemar, dokler se dejstva ne spremenijo.


Dejstva so ti bila "prinesena" na "pladnju",ampak ti jih kratkomalo ignoriraš. Primer.... zakaj bi delodajalec v neki branži zaposljeval ženske, če lahko moški zaradi fizičnih predispozicij opravi neprimerno več. Zaradi enakopravnosti, totalen nesmisel...

Pithlit ::

todman74 je izjavil:

Primer.... zakaj bi delodajalec v neki branži zaposljeval ženske, če lahko moški zaradi fizičnih predispozicij opravi neprimerno več. Zaradi enakopravnosti, totalen nesmisel...

Seveda je nesmisel... še ti še to ni jasno kaj enakopravnost pomeni.

Dajmo, še enkrat: enako plačilo za enako delo.

todman74 je izjavil:

Bo že držalo, ker ti tako praviš in Jype seveda, a ne......

Jap. Pa tako svetovne kot državne statistike.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

todman74 ::

Pithlit je izjavil:

todman74 je izjavil:

Primer.... zakaj bi delodajalec v neki branži zaposljeval ženske, če lahko moški zaradi fizičnih predispozicij opravi neprimerno več. Zaradi enakopravnosti, totalen nesmisel...

Seveda je nesmisel... še ti še to ni jasno kaj enakopravnost pomeni.

Dajmo, še enkrat: enako plačilo za enako delo.

todman74 je izjavil:

Bo že držalo, ker ti tako praviš in Jype seveda, a ne......

Jap. Pa tako svetovne kot državne statistike.


Je to vse....pa tako sem se veselil odgovora na moja dva podana zgornja primera.

Aja pa povezavo na državno statistiko bi prosil.

jype ::

todman74> Aja pa povezavo na državno statistiko bi prosil.

Ne morem vsakega posebej za ročico držat, ker imam samo dve. Preberi temo od začetka.

todman74> Je to vse....pa tako sem se veselil odgovora na moja dva podana zgornja primera.

Ja, _to je vse_.

todman74> Primer.... zakaj bi delodajalec v neki branži zaposljeval ženske, če lahko moški zaradi fizičnih predispozicij opravi neprimerno več.

To je približno tako obscen primer kot če bi bile ženske priviligirane, pa bi na vprašanje zakaj moški za isto delo zaslužijo 20% manj kot ženske ena ženska tebi rekla "Kako naj pa strip klub sploh zaposli moškega?"

todman74 ::

jype je izjavil:

todman74> Primer.... zakaj bi delodajalec v neki branži zaposljeval ženske, če lahko moški zaradi fizičnih predispozicij opravi neprimerno več.

To je približno tako obscen primer kot če bi bile ženske priviligirane, pa bi na vprašanje zakaj moški za isto delo zaslužijo 20% manj kot ženske ena ženska tebi rekla "Kako naj pa strip klub sploh zaposli moškega?"


Meni je čist jasno o nekih družbenih smernicah zaposlovanja, pa ti pojasni feministki, zakaj ne dobi dela npr. v gradbeništvu.

Looooooka ::

Seveda je nesmisel... še ti še to ni jasno kaj enakopravnost pomeni.

Dajmo, še enkrat: enako plačilo za enako delo.

Pri teh statistikah mene nekaj zelo moti(ker se nisem srecal nobenega, ki bi bil kar tako na istem delovnem mestu placan manj, ker je zenska...).
In sicer opravljene ure.
Firme majo tud sistem nagrajevanja. Vec ur. Bolje opravljen posel(20 prodajalcev ampak sam 3-je na ISTEM delovnem mestu zasluzijo vec...in to z RAZLOGOM).
Torej kje tocno ste same naletele na to situacijo.
Ne da imate v startu nizjo placo, ki jo potem dvignejo.
Ampak...enako dolgo na isti poziciji, enako opravljeno delo, primerljive ure IN rezultati....pa da ste bile placane manj samo zato, ker ste zenske.
Al pa obratno no...ce ste ze moski.
Bi blo recimo najbolj fino met kar spisek teh podjetij.

Zgodovina sprememb…

Looooooka ::

a klinc...net crku med postanjem.

Ne, ne bo. To prepušča tistim, ki jim v naši kulturi rečejo "pravi moški", torej manj inteligentnim moškim, ki se jim diskriminacija zoper moške zdi krivična. To so predvsem tisti, ki nimajo pojma o statistiki in se ne potrudijo seznanit z dejstvi.

Zakaj tocno bi bilo zaradi statisticnih dokazov OK, da se diskriminira proti moskim? :)
To je spet ena taka resitev, ki bi bla vsec feministkam...in bi spet nardila vec skode kot koristi.
Kdo hudica bo sel pa na koncu dneva pomagat nekomu, ki serje v njegovo skledo :D

Zgodovina sprememb…

_IKE_ ::

@Pithlit: še čakamo ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

todman74 ::

Looooooka je izjavil:

Ampak...enako dolgo na isti poziciji, enako opravljeno delo, primerljive ure IN rezultati....pa da ste bile placane manj samo zato, ker ste zenske.
Al pa obratno no...ce ste ze moski.
Bi blo recimo najbolj fino met kar spisek teh podjetij.


Jaz tud ne in bi bil strogo proti, če bi se to dogajalo. Se pa precej pogosto dogaja, da se nekateri ne znamo promovirati, ne glede na spol in smo zato slabše vrednoteni, posledično tudi plačani.

amigo_no1 ::

Glede smučarjev, ženske med moškimi in obratno:
A nikoli vozijo po isti progi, da bi lahko primerjali čase ?

Pithlit ::

Looooooka je izjavil:

ker se nisem srecal nobenega, ki bi bil kar tako na istem delovnem mestu placan manj, ker je zenska...

Če tega ne vidim torej ne obstaja? Ne glede na to kaj cel svet trobi? Najlažje.

Sem sicer enkrat že dala ta primer pa sva bila oba (tako primer kot jaz) deležna le posmeha in žaljenja.

Ena taka fajn znanka je pred časom spremenila spol. Kar naenkrat se je plača znižala za tretjino.

Mimogrede. Verjetno imamo vsi kle dost brihte da uno 'enako plačilo za enako delo' extrapoliramo še na druga področja.

Looooooka je izjavil:

Zakaj tocno bi bilo zaradi statisticnih dokazov OK, da se diskriminira proti moskim?

Čak mau... proti ženskam se lahko diskriminira... proti moškim pa ne?

Ne, ni OK da se na podlagi statistike diskriminira proti moškim. Bi pa bilo lepo da se tudi proti ženskam ne bi.

Looooooka je izjavil:

To je spet ena taka resitev, ki bi bla vsec feministkam...

Ti sploh veš kaj je feminizem?

_IKE_ je izjavil:

@Pithlit: še čakamo ....

Jaz pa čakam da se first_line izprsi. In? No, pa malo resnosti... Ne, res ne štekam fore. Fuzbal ni neka moja domena (se ga naravnost izogibam). Dajmo da probam...

Imamo nacionalne lige? Moške/Ženske? Ja. Več ali manj sicer.
Imamo svetovni pokal? Moški/Ženski? Ja.
Je olimpijska disciplina? Moška/Ženska? Ja.

Kje je problem?
Life is as complicated as we make it...

first_line ::

jype je izjavil:

todman74> Aja pa povezavo na državno statistiko bi prosil.

Ne morem vsakega posebej za ročico držat, ker imam samo dve. Preberi temo od začetka.

todman74> Je to vse....pa tako sem se veselil odgovora na moja dva podana zgornja primera.

Ja, _to je vse_.

todman74> Primer.... zakaj bi delodajalec v neki branži zaposljeval ženske, če lahko moški zaradi fizičnih predispozicij opravi neprimerno več.

To je približno tako obscen primer kot če bi bile ženske priviligirane, pa bi na vprašanje zakaj moški za isto delo zaslužijo 20% manj kot ženske ena ženska tebi rekla "Kako naj pa strip klub sploh zaposli moškega?"


Enako delo že, samo ženske naredijo manj! Ne samo to, za fizična ali mentalno naporna dela sploh niso uporabna. A jih je obvezno zaposliti vsaj xx%, drugače si grdi grdi šovinist. Kar manj naredijo ženske zaradi svoje psihofizične nezmožnosti, morajo pa tamkajšni moški narediti (ženske naredijo 70%, moški moramo zato pa 130%).

Lahko tebi ko nimaš drugega kot na slotechu viset.
««
13 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42653300 (47592) BigWhale

Več podobnih tem