Forum » Zvok in slika » Video očala
Video očala
kojot31 ::
Je mogoče že kdo uporabil video očala? Očala naj bi povečala sliko od 50-80inc. Lahko se priklopijo na vsae video naprave. Mene zato zanima, ker zelo slabo vidim in moram kupovati večje tv, da kaj vidim. Nimam pa predstave, kako to izgleda. Je to kot bi gledal tv ali platno ali kako drugače?
Hvala
Hvala
- polepsal: OmegaBlue ()
jype ::
Drago je, al pa ma nizko resolucijo. V specifikacijah ponavadi piše kako je fokusirano (2m screen at 5m distance, na primer).
O čem ti to? To so očala, ki naj bi bile nadomestek televizije. Gor lahko priklopiš tv, ipad, gsm, pc in gledaš. Ne vem o kakih rzdaljah si ti mislil.
AtaStrudl ::
Ce si star vec kot dve leti, tvoje oci ne morejo fokusirat na dva centimetra. Zato je v taksnih ocalih optika, ki naredi virtualno sliko na za gledanje udobni razdalji.
Mene zanima, kako to izgleda. Na youtubu sem gledal in to so navadna očala, ki si jih daŠ na nos in gledaŠ ogromno tv. Če si to Že probal, bi prosil za opis.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: OmegaBlue ()
[D]emon ::
Tudi mene zanima. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
AtaStrudl ::
Morda se spomnis kukal, ki smo jih v casih filmske fotografije imeli za gledanje diasov? Tudi tam si videl veliko sliko na udobni razdalji. Pri video ocalih gre za enak princip, samo namesto filma je LCD ali pa OLED. Ker so ti displayi precej manjsi od formata filma, je seveda cela stvar precej manjsa od tistih kukal, se vedno pa je precej debelejsa od "navadnih" ocal.
To je opticni princip lupe, ec se prav spomnim, smo zarkovne diagrame taksnega sistema risali v sedmem ali osmem razredu osnovne sole (je ze precej casa tega...)
To je opticni princip lupe, ec se prav spomnim, smo zarkovne diagrame taksnega sistema risali v sedmem ali osmem razredu osnovne sole (je ze precej casa tega...)
Ga uporabljam na digitalcu, da vidim na zaslon. Ker je 3. 5 inc. Prehajam na slr, ker je večji ekran in dobijo se dodatna povečala za displaye, kot jih imajo dslr.
Ta očala mi je predlagal en kolega, ki je bil pri meni in ni vedel kako slabo vidim. Ko je videl, mi je predlagal ta očala. Ne ve pa kako to izgleda.
Ta očala mi je predlagal en kolega, ki je bil pri meni in ni vedel kako slabo vidim. Ko je videl, mi je predlagal ta očala. Ne ve pa kako to izgleda.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Senitel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Očala z dioptrijo iz aliexpressa (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 87506 (15464) | Buggy |
» | Poceni očala za vid (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 39814 (31856) | Dzhimen |
» | Korekcijska zaščitna očalaOddelek: Loža | 13715 (13048) | ulemek |
» | 3D igreOddelek: Igre | 2220 (1884) | opeter |
» | Ray Ban (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18590 (16583) | Rok Woot |