Forum » Problemi človeštva » Smiselnost protestov
Smiselnost protestov
Temo vidijo: vsi

solatko ::
Dejstvo je, da so se politične napetosti pričele, ko se je kangla ustrelil v koleno z radarji. Sedaj pogodba ugaša, kazni ne bo in zadeve se lahko vozi normalno naprej.
Tistih nekaj sto nezadovoljnežev pa itak nikogar ne motijo.
Ljubljančani proti Zokiju ne bodo protestirali, ker imajo dosti izkušenj z drugimi župani, ko se za ogromno dakvkoplačevalskega denarja (cca 80mio€/leto več, kot sedaj), ni naredilo čisto nič, razen vlačuge na grad, ostalo pa je končalo v privat/strankarskih vrečkah.
Zoki je pokazal in še kaže, da se da s pametnim gospodarjenjem, veliko ustvarit, tudi če prebivalce ne zapufa čez glavo.
Seveda špila fovšija (baje so tudi Hribarja rušili kar nekajkrat), ker noben od kandidatov za župana, ne more in predvsem ne zna ponudit alternative.
Podobna situacija je v KP s Popovičem in s Šrotom v CE.
Seveda nastane problem, ko župan postavi investicije za izboljšanje delovanja mesta, pred strankarske želje in pohlep.
Nekateri si na vse kriplje prizadevajo Zokija odstranit, začuda pa navkljub političnim skrpucalom obtožb, organi (če prav jih vodijo prave stranke) ne najdejo nič takega, da bi ga lahko prijeli in zaprli, sodili in obsodili - torej je po vseh kriterijih - pošten.
Neka politična komisija, ki niti nima kompetenc, ne more bit merodajna, za obsodbo, tako za JJ, kot za ZJ. Poročilo je navadno skarpucalo, ki ne dokazuje ničesar, samo to, da je Zoki svoja sredstva premikal, JJ pa je nekako zaslužil 200k€, pa ne zna čisto iz glave razložit, od kje mu višek.
V primeru resnično ugotovljenih dejstev (ki jih na žalost ni, so samo neke ocene), bi morali organi pregona, od izida poročila KPK, najti izvore greha ali pa vse skupaj zavreči, kot politična igrarija.
Če gledamo širše, lahko KPK nastavlja in ruši PM in politične kadre, brez možnosti pritožbe in dokazovanja nedolžnosti leteh. V tem pogledu dam JJ prav, čeravno mi ni ravno politik, za katerega bi dal glas.
Tistih nekaj sto nezadovoljnežev pa itak nikogar ne motijo.
Ljubljančani proti Zokiju ne bodo protestirali, ker imajo dosti izkušenj z drugimi župani, ko se za ogromno dakvkoplačevalskega denarja (cca 80mio€/leto več, kot sedaj), ni naredilo čisto nič, razen vlačuge na grad, ostalo pa je končalo v privat/strankarskih vrečkah.
Zoki je pokazal in še kaže, da se da s pametnim gospodarjenjem, veliko ustvarit, tudi če prebivalce ne zapufa čez glavo.
Seveda špila fovšija (baje so tudi Hribarja rušili kar nekajkrat), ker noben od kandidatov za župana, ne more in predvsem ne zna ponudit alternative.
Podobna situacija je v KP s Popovičem in s Šrotom v CE.
Seveda nastane problem, ko župan postavi investicije za izboljšanje delovanja mesta, pred strankarske želje in pohlep.
Nekateri si na vse kriplje prizadevajo Zokija odstranit, začuda pa navkljub političnim skrpucalom obtožb, organi (če prav jih vodijo prave stranke) ne najdejo nič takega, da bi ga lahko prijeli in zaprli, sodili in obsodili - torej je po vseh kriterijih - pošten.
Neka politična komisija, ki niti nima kompetenc, ne more bit merodajna, za obsodbo, tako za JJ, kot za ZJ. Poročilo je navadno skarpucalo, ki ne dokazuje ničesar, samo to, da je Zoki svoja sredstva premikal, JJ pa je nekako zaslužil 200k€, pa ne zna čisto iz glave razložit, od kje mu višek.
V primeru resnično ugotovljenih dejstev (ki jih na žalost ni, so samo neke ocene), bi morali organi pregona, od izida poročila KPK, najti izvore greha ali pa vse skupaj zavreči, kot politična igrarija.
Če gledamo širše, lahko KPK nastavlja in ruši PM in politične kadre, brez možnosti pritožbe in dokazovanja nedolžnosti leteh. V tem pogledu dam JJ prav, čeravno mi ni ravno politik, za katerega bi dal glas.
Delo krepa človeka

kmetek ::
solatko: verjetno nisi pomislil, da vsi ti goljufi&kriminalci nimajo na tone denarja in nekaj pravnikov, ki jim za vsako dejanje sproti svetujejo, samo, da je "po črki zakona" ?
Sploh pa ZJ baraba, da večje ni. Saj jabolko ne pade daleč, njegov sinček pa spizdi iz države.
Sploh pa ZJ baraba, da večje ni. Saj jabolko ne pade daleč, njegov sinček pa spizdi iz države.

kmetek - to je tvoje mnenje, ki z uradnimi organi pregona nima nobene veze. Tudi Avseniki so bili barabe, ko so v bivši yugi zaslužili več, kot vsa druga estrada skupaj.
Sinček kot sinček, pač ni bilo časa za pravilno vzgojo.
Me pa čudi, da nisi z enakim vatlom, označil tudi velikega JJ, saj ima več, čisto kriminalnih obtožb, kot ZJ.
Raje imam za župana ZJ, kot pa "poštenjakarje" tipa Strgar, Rupel......., ki so skrbeli samo za svojo rit in blagajno strank. Kot občana me zanima urejenost kraja, v katerem živim, dostopnost do javnih dobrin, skratka za standard, ki mi ga mora zagotoviti in nuditi, mestna oblast.
Za enkrat je ZJ prvi župan po Hribarju, ki te stvari krepko izboljšuje in je župan, ki je prvi prekinil stagnacijo razvoja mestne občine.
Zavedat se je treba, da vsem meščanom, nikoli noben župan ne bo mogel ustreči, zato bo imel vsak tudi svoje nasprotnike, za enkrat pa smo ljubljančani zadovoljni s tem kar imamo, pa ne samo trenerkarji.
Sinček kot sinček, pač ni bilo časa za pravilno vzgojo.
Me pa čudi, da nisi z enakim vatlom, označil tudi velikega JJ, saj ima več, čisto kriminalnih obtožb, kot ZJ.
Raje imam za župana ZJ, kot pa "poštenjakarje" tipa Strgar, Rupel......., ki so skrbeli samo za svojo rit in blagajno strank. Kot občana me zanima urejenost kraja, v katerem živim, dostopnost do javnih dobrin, skratka za standard, ki mi ga mora zagotoviti in nuditi, mestna oblast.
Za enkrat je ZJ prvi župan po Hribarju, ki te stvari krepko izboljšuje in je župan, ki je prvi prekinil stagnacijo razvoja mestne občine.
Zavedat se je treba, da vsem meščanom, nikoli noben župan ne bo mogel ustreči, zato bo imel vsak tudi svoje nasprotnike, za enkrat pa smo ljubljančani zadovoljni s tem kar imamo, pa ne samo trenerkarji.
Delo krepa človeka

dzinks63 ::
Novinarji so "farbnblind", kar naprej povdarjajo "vseslovenska vstaja", potem pa pride 5000 "protestnikov" , kateri se imajo za protestnike, (na nogometni tekmi se jih zbere več) v bistvu jim je pa vse skupaj le nek žur. Dokler ne bo par 100000 protestnikov, se nimajo kaj duvati, da je to želja vseh slovencev, želijo si manj varčevanja in predčasne volitve, nimajo pa nebene predstave kaj bo po volitvah. Lahko se celo zgodi, da bo zmagala "napačna stranka" , kaj pa potem, spet protesti, tako dolgo da bo "pravi" zmagovalec.
Slovenija mora sestaviti profesionalno vlado , ne pa politično, predstavniki ljudstva morajo biti popolnoma nevtralni, delovati in delati edino v dobro Slovenije, ne pa za strankarske interese. Tega še dolgo nebo, mogoče čez 100let, ko bo vsaj tri generacije streznilo , da tako pač ne gre, za vse to bo potrebno totalno vse spremeniti od ustave in zakonov naprej. Čakajo nas še zelo hude preizkušnje, katerim sedanji kadri niso kos, čas bo naredil svoje in takrat bo bolje.
Slovenija mora sestaviti profesionalno vlado , ne pa politično, predstavniki ljudstva morajo biti popolnoma nevtralni, delovati in delati edino v dobro Slovenije, ne pa za strankarske interese. Tega še dolgo nebo, mogoče čez 100let, ko bo vsaj tri generacije streznilo , da tako pač ne gre, za vse to bo potrebno totalno vse spremeniti od ustave in zakonov naprej. Čakajo nas še zelo hude preizkušnje, katerim sedanji kadri niso kos, čas bo naredil svoje in takrat bo bolje.

T-h-o-r ::
par 10 tisoč protestnikov v 2 milijonski državi? stop doing drugs
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Fritz ::
Je napisal kar par 100.000 protestnikov. Pet ničel

"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein

mtosev ::
še v bolj razvitih državah sveta imajo politične vlade. edino islandci so blizu temu. v slo tega ne bo. tud ljudstvo še ni pripravljeno na kaj takega
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Fritz ::
@ solatko
Me niti najmanj ne zanima koliko je nek župan 'uspešen', če je skorumpiran ali kradljiv. Ma da spoka 'u skokovima' in to je minimum politične in moralne higiene.
Je pa zanimivo brati SDS retoriko s stališča kvazi-levice. No, saj res - Popović, Šrot in Janković so trije veliki, edinstveni in neponovljivi sinovi naroda. Lahko smo ponosni nanje in veseli, da nas razsvetljujejo s svojo prisotnostjo. Le to ne vem, zakaj smo Jajota Velikega, Lepega in Edinega tako ne marali, te tri pa tako malikujemo? [sarcasm off]
Me niti najmanj ne zanima koliko je nek župan 'uspešen', če je skorumpiran ali kradljiv. Ma da spoka 'u skokovima' in to je minimum politične in moralne higiene.
Je pa zanimivo brati SDS retoriko s stališča kvazi-levice. No, saj res - Popović, Šrot in Janković so trije veliki, edinstveni in neponovljivi sinovi naroda. Lahko smo ponosni nanje in veseli, da nas razsvetljujejo s svojo prisotnostjo. Le to ne vem, zakaj smo Jajota Velikega, Lepega in Edinega tako ne marali, te tri pa tako malikujemo? [sarcasm off]
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
A. Einstein
A. Einstein

Fritz - Če ne vidiš razlike med temi štirimi velikimi, potem si krepko zaslepljen. JJ za izboljšanje stanja države ni naredil nič, poskrbel je predvsem zase, svoje najbližje in najzvestejše vernike. Za 2 mio prebivalcev, ni naredil nič in tudi nima tega namena.
Ostali trije, so za svoja mesta naredili ogromno, vsi trije več, kot vsi župani pred njimi skupaj. Ljubljanski celo z nižjim proračunom, ki mu ga je vzel ravno JJ.
Mene niti najmanj ne zanima, kako dela župan, ki uspešno upravlja mesto. Kot davkoplačevalec, pa financiram represivni aparat države, katerega naloga je, da posli in ostalo v državi, poteka zakonito. Torej, v primeru, da represivni aparat ne deluje, meni osebno iz žepa krade del denarja, ki ga moram prispevat v proračun, torej smo spet na področju, katerega naj bi uredil DZ in PM, če pa je področje urejeno, je to lahko samo potrditev nedolžnosti vseh štirih ali njihova sposobnost, prikrivanja nezakonitih poslov.
Vse ostalo je trolanje, ki v politiki države nima kaj iskati.
Če bodo represivni organi, ugotovili nepravilnosti, se bom županu zahvalil za njegovo uspešno delo v mestu, za pridobitve, ki so rezultat njegovega dela in mu zaželel, prijetno bivanje na DOBU. Do takrat pa je to moj župan, kateremu veliko trolov, meče polena pod noge, on pa jih uspešno preskakuje.
Kanglerja so imeli Mariborčani, kljub temu, da je deloval predvsem zase, radi kot župana, dokler jih z radarji, ni udaril po pi.ki - žepu.
Že večkrat sem napisal, da se je ustrelil v lastno koleno.
Ostali trije, so za svoja mesta naredili ogromno, vsi trije več, kot vsi župani pred njimi skupaj. Ljubljanski celo z nižjim proračunom, ki mu ga je vzel ravno JJ.
Mene niti najmanj ne zanima, kako dela župan, ki uspešno upravlja mesto. Kot davkoplačevalec, pa financiram represivni aparat države, katerega naloga je, da posli in ostalo v državi, poteka zakonito. Torej, v primeru, da represivni aparat ne deluje, meni osebno iz žepa krade del denarja, ki ga moram prispevat v proračun, torej smo spet na področju, katerega naj bi uredil DZ in PM, če pa je področje urejeno, je to lahko samo potrditev nedolžnosti vseh štirih ali njihova sposobnost, prikrivanja nezakonitih poslov.
Vse ostalo je trolanje, ki v politiki države nima kaj iskati.
Če bodo represivni organi, ugotovili nepravilnosti, se bom županu zahvalil za njegovo uspešno delo v mestu, za pridobitve, ki so rezultat njegovega dela in mu zaželel, prijetno bivanje na DOBU. Do takrat pa je to moj župan, kateremu veliko trolov, meče polena pod noge, on pa jih uspešno preskakuje.
Kanglerja so imeli Mariborčani, kljub temu, da je deloval predvsem zase, radi kot župana, dokler jih z radarji, ni udaril po pi.ki - žepu.
Že večkrat sem napisal, da se je ustrelil v lastno koleno.
Delo krepa človeka

Matako ::
Ta vstaja ni bila dobra.
Osebno menim, da zato, ker jo povzema ta pogled.
http://flic.kr/p/e1PPPD
Odločitev, da se zapusti TR, ki so jo Kričač, Ljubej in ostale kahune "demokratično" sprejeli v četrtek (in poslali dvomljivce ven) je bila napačna. Zelo napačna.
TR je kraj posebnega pomena, ki je dal smisel vsem prisotnim, zombijem, penzionistom, čudakom, ni važno - simbolični epicenter! Brez te simbolike, je protest na koncu ob pol osmih izgledal brutalno dobesedno: koncert Janija Kovačiča na Kongresnem s par sto zdolgočasenimi poslušalci. Ni zgodbe med vrsticami.
Kot je napisal nekdo na FB: naj zadnji vstajnik prosim ugasne luč.
Odločitev, da se zapusti TR, ki so jo Kričač, Ljubej in ostale kahune "demokratično" sprejeli v četrtek (in poslali dvomljivce ven) je bila napačna. Zelo napačna.
TR je kraj posebnega pomena, ki je dal smisel vsem prisotnim, zombijem, penzionistom, čudakom, ni važno - simbolični epicenter! Brez te simbolike, je protest na koncu ob pol osmih izgledal brutalno dobesedno: koncert Janija Kovačiča na Kongresnem s par sto zdolgočasenimi poslušalci. Ni zgodbe med vrsticami.
Kot je napisal nekdo na FB: naj zadnji vstajnik prosim ugasne luč.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

donfilipo ::
Ta vstaja ni bila dobra.
Meni je bila to prva. Namreč da sem jo gledal. Nek stream na 24ur mislim da. Ker pa imamo bio kabel, je pa ton krahiral do fundamenta. Sumim celo da je bil problem v 'režiji'. Ampak ok. Videl sem lepo danes tiste, ki so ostali in obetajo nekaj drugega,...najmanj evolucijo, če ne revolucijo. Videl sem kombinatke, mislim da so zapele internacionalo, ljudje so lahko dajali svoje predloge, vendar ko se mi je v pomanjkanju tona zazdelo, da nek pijan grgra v mikrofon: 'predlagam da Julći pride domu' je bilo pa konec

Vseeno ponosen sem, da nekaj jih vseeno ima jajca, voljo in moč še najprej se upirati, da so pristno levi, čeprav seveda vem, da iz tega ne bo komunističnega korporativizma. Še zdaleč ne. Veliko prej klasičen velik korak v tanjšo državo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()

Oldi ::
Pomladna deklaracija Vseslovenske ljudske vstaje
V bistvu ni tako slabo, kot je kazalo, je pa slabo, da se ne postavi vrstni red oziroma da se od prihajajoče vlade ne zahteva predvsem nov volilni sistem. Najbolje bi bilo, da ga civilna družba spiše, nato pa ga z eno od vstaj, ki se napove na dan zasedanja parlamenta, izsili (blokira parlament dokler ne sprejmejo zakona).
Kljub temu napovedujem, da bo naslednji parlament še slabši, vlada pa tudi. Ta vlada je vsaj na meji nelegitimnosti in se nanjo lažje pritiska, plus v predvolilnem času smo in bodo pazili kaj delajo.
V bistvu ni tako slabo, kot je kazalo, je pa slabo, da se ne postavi vrstni red oziroma da se od prihajajoče vlade ne zahteva predvsem nov volilni sistem. Najbolje bi bilo, da ga civilna družba spiše, nato pa ga z eno od vstaj, ki se napove na dan zasedanja parlamenta, izsili (blokira parlament dokler ne sprejmejo zakona).
Kljub temu napovedujem, da bo naslednji parlament še slabši, vlada pa tudi. Ta vlada je vsaj na meji nelegitimnosti in se nanjo lažje pritiska, plus v predvolilnem času smo in bodo pazili kaj delajo.

Da te zahteve pridejo do meso postale...rabijo biti sprejete najprej v nek strankarski program, nato pa mora ta stranka biti močna v koaliciji...najmanj.
Na srečo razen v optimizmu, deklaracija ne ruši črke in duha sedanje ustave, se reče ni odprto prevratniška. Pametno...torej niso čisti amaterji možje in žene, ki za tem stojijo.
Zdaj katera stranka bi mislite katero teh zahtev sprejela v program? Stranka ki ima jasne možnosti priti v parlament?
Na srečo razen v optimizmu, deklaracija ne ruši črke in duha sedanje ustave, se reče ni odprto prevratniška. Pametno...torej niso čisti amaterji možje in žene, ki za tem stojijo.
Zdaj katera stranka bi mislite katero teh zahtev sprejela v program? Stranka ki ima jasne možnosti priti v parlament?

Okapi ::
rabijo biti sprejete najprej v nek strankarski program,Predvsem morajo biti najprej manj pravljičarske.
Zaradi zapravljenega zaupanja morajo zato odstopiti vsi. V koaliciji in v opoziciji.

Zahtevamo sojenje vsem, ki so v zadnjih dvajsetih letih oropali Slovenijo in njeno prebivalstvo.Kdo jo je oropal, pa vsi dobro vemo, mar ne? Pozabili pa so predlagati ustanovitev revolucionarnih ljudskih sodišč, da bo vse skupaj prej in temeljiteje opravljeno.

Potrebno je poiskati ekonomski model, ki bo ohranil in krepil socialno državo.No, modrijani, kar začnite ga iskati, ko ga najdete, pa le na dan z besedo.

O.

Osebno tak program poznam. Pripeljat je potrebno najmanj 4 velike igralce, ki bodo imeli potrebo po par tisoč zaposlenih (kot je bil včasih Litostroj, Metalna, Tam, Iskra), za katere bodo polizdelke delali obrtniki. Dobro bi bilo, če bi te igralci imeli tudi razvoj, da zaposlimo tudi nekaj mladih strokovnjakov.
Ko bo v zagonu 40k+ brezposelnih, se bodo vse ostale stvari, lahko reševale normalno.
Samo s šparanjem, ne narediš nič - cigan je šparal na konju, dokler ni od lakote poginil.
Potrebno je ustvarit, potrebno je sredstva, ki so jih tajkuni odpeljali v davčne oaze, na nek način vrnit v državo in jih uporabit za razvoj podjetništva, saj ta denar, v glavnem izvira iz podjetij, ki so jih uničili.
Potrebno je krepko povečat BDP, povečat dodano vrednost in posledično krepko popravit plače (v gospodarstvu), iz javne uprave in javnega sektorja, odpeljati vse politične kadre zadnjih 20-ih let in popolnit JU na področjih, kjer je izvajalcev premalo.
Na vsak način, morajo podjetja v državni lasti postati profitabilna, ne pa smetišča za odlaganje strankarskih kadrov. Ravno tako, morajo stranke pričet služit svoja sredstva iz članarin in tistega, kar jim pripada iz proračuna, na podlagi volilnega izzida.
Raznorazna kadriranja politikov v javnih službah, morajo postati pozabljena preteklost.
Razpisi za zasedbo delovnega mesta, morajo postati realni in izbrani kandidati po sposobnostih in znanjih, ne pa po prijateljstvu in naknadnem fake razpisu.
Zavod za zaposlovanje, mora postat servis, ki bo dejansko nudil zaposlitve, razne koncesijske izkoriščevalce brezposelnih, pa po hitrem postopku zaprt.
Ukint študentsko delo v sedanji obliki in ga izenačit z zaposlitvijo za nedoločen čas - z vsemi prispevki in štetjem v pokojninsko dobo.
Čim hitreje uvesti malo podjetništvo, v katerem bodo sodelovali brezposelni in upokojenci, do določenega zaslužka, z izdajo računa, prijavo letega na davčno upravo in plačilo določenih dajatev, za občasna dela. Te izvajalci, bi se lahko tudi reklamirali in marsikateri, bi ob zadostni količini dela, postal sp.
Ko bo v zagonu 40k+ brezposelnih, se bodo vse ostale stvari, lahko reševale normalno.
Samo s šparanjem, ne narediš nič - cigan je šparal na konju, dokler ni od lakote poginil.
Potrebno je ustvarit, potrebno je sredstva, ki so jih tajkuni odpeljali v davčne oaze, na nek način vrnit v državo in jih uporabit za razvoj podjetništva, saj ta denar, v glavnem izvira iz podjetij, ki so jih uničili.
Potrebno je krepko povečat BDP, povečat dodano vrednost in posledično krepko popravit plače (v gospodarstvu), iz javne uprave in javnega sektorja, odpeljati vse politične kadre zadnjih 20-ih let in popolnit JU na področjih, kjer je izvajalcev premalo.
Na vsak način, morajo podjetja v državni lasti postati profitabilna, ne pa smetišča za odlaganje strankarskih kadrov. Ravno tako, morajo stranke pričet služit svoja sredstva iz članarin in tistega, kar jim pripada iz proračuna, na podlagi volilnega izzida.
Raznorazna kadriranja politikov v javnih službah, morajo postati pozabljena preteklost.
Razpisi za zasedbo delovnega mesta, morajo postati realni in izbrani kandidati po sposobnostih in znanjih, ne pa po prijateljstvu in naknadnem fake razpisu.
Zavod za zaposlovanje, mora postat servis, ki bo dejansko nudil zaposlitve, razne koncesijske izkoriščevalce brezposelnih, pa po hitrem postopku zaprt.
Ukint študentsko delo v sedanji obliki in ga izenačit z zaposlitvijo za nedoločen čas - z vsemi prispevki in štetjem v pokojninsko dobo.
Čim hitreje uvesti malo podjetništvo, v katerem bodo sodelovali brezposelni in upokojenci, do določenega zaslužka, z izdajo računa, prijavo letega na davčno upravo in plačilo določenih dajatev, za občasna dela. Te izvajalci, bi se lahko tudi reklamirali in marsikateri, bi ob zadostni količini dela, postal sp.
Delo krepa človeka

Da ne bo pomote, deklaracija je še vedno pravljičarska in utopična, da je kaj, povrh pa še vejo reže, na kateri sedi - še vedno je v stilu 1.) vsi naj odstopijo, 2.) spremenijo naj zakonodajo.
Če bi vse sile usmerili v pritisk na novo vlado s ciljem spremembe volilne zakonodaje, imajo šanse, tako pa se vsak normalen politik temu lahko predvsem nasmehne.
Če bi vse sile usmerili v pritisk na novo vlado s ciljem spremembe volilne zakonodaje, imajo šanse, tako pa se vsak normalen politik temu lahko predvsem nasmehne.

Kje pa je v tej državi kak normalen človek, ki bi se šel politika. Še tistih nekaj, ki jih imamo in so pripravljeni narediti tudi kaj za razvoj in urejenost kraja, bi pa najraje strpali na Goli otok, če bi bil še naš.
Delo krepa človeka

Okapi ::
Če bi vse sile usmerili v pritisk na novo vlado s ciljem spremembe volilne zakonodaje,Samo je en mali zajeb - stranke so precej soglasne, da je treba omejiti & zaostriti pravila za referendume, vstajniki bi jih pa kvečjemu širili & sprostili.
Volitve posameznih poslancev (namesto strank) pa so bolj ali manj nekompatibilne s proporcionalnim sistemom, večinskega sistema pa si vstajniki menda tudi ne želijo.
Tako da tudi ta zahteva po spremembi volilne zakonodaje je pravljičarska - radi bi imeli "boljšo", pojma pa nimajo, kakšna naj bi bila.
V resnici bi morali vstajniki vse sile nameniti ustanovitvi stranke, s programom, ki bi prepričal ljudi, da to stranko tudi volijo. Vse drugo so prazne marnje.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Predvsem morajo biti najprej manj pravljičarske.
Nenasilne vstaje z dobrim kulturnim programom vedno izgledajo pravljičarske.
Ko so v USA peli kumbaja, so generali rohneli: 'pa pičke hipuzlske sploh ne vedo kako rumenčki znajo biti zajebani, zahrbtni in zverinski.
Dejansko se Vietkong ni držal nekih viteških vojnih pravil..ampak so po večini če so lahko marince pobili, pred tem pa mučili in vlekli iz njih informacije precej po nepotrebnem.
Ampak summa summarum so pa le USA priletele v neko deželo, kjer najprej nimajo kaj iskat z bombami, potem pa so tam pobili skoraj 4 miljone ljudi brez da bi kaj spremenili. Tam nekako žrtve ne štejejo. Individuum ni vreden nič, ko gre za kolektiv.
Belci pa jasno shizogreno trdimo da je posameznik liberalno pred državo in je potem malo zadrega ko je draft v neko klavnico za kurčevo zdravje

Malce zašel?
Niti ne.
Utopične ideje protestnikov so vendarle od nekod pobrane...sicer ne preizkušene nekje v celoti, ampak da pa se slutiti, da v kolikor vzameš previdno v zakup da krepko renčijo na nrav kapitalizma, ga želijo spet udomačiti, pa ni tako narobe. Kot tudi na koncu danes kaže, so zadeti hupuzlni v jedru imeli prav

Zgodovina sprememb…

Če bi upornikom...pa seveda po celi Evropi..... uspelo dvigniti duha (hipuzlni tudi niso resno ogrozili generalov drugače, kot da so dvignili duha toliko, da se je pravilno začelo postavljati nekaj vprašanje tudi v čisto prezaposlenem, rednem poslovnem in hedonističnem, potrošniškem svetu. Na koncu v strankah.

Kapitalizem ni tako kot pravi šnelkurs Weber:) neko prostovoljno delo za zagotovitev dobrin, ampak tako kot pravi Marx, dnina zaradi preživetja
Po večini.
Vem da gre za dva različna pogleda s precej različnih stališč...ampak vseeno. Ker je bil Weber starejši in precej apologetski do kapitalizma, ki ga je nekako uspešnega enačil s protestantsko etiko...se morda tu nekje tudi skriva prava kleč. Dnina je preživetje, ki v določenih pogojih postane precej znosnejša. Res da tu protestantska etika pomaga, ampak po drugi strani, pa nanjo ker je recimo Calvin outdated obilno
, pa tudi spet ne moremo niti pri nas, niti globalno računati.
Pa vseeno imamo nemara tako mi (kot recimo avstrijci katoliki:) kaj kar bi kapitalizem lahko poboljšalo? Brez skrbi da

Vem da gre za dva različna pogleda s precej različnih stališč...ampak vseeno. Ker je bil Weber starejši in precej apologetski do kapitalizma, ki ga je nekako uspešnega enačil s protestantsko etiko...se morda tu nekje tudi skriva prava kleč. Dnina je preživetje, ki v določenih pogojih postane precej znosnejša. Res da tu protestantska etika pomaga, ampak po drugi strani, pa nanjo ker je recimo Calvin outdated obilno

Pa vseeno imamo nemara tako mi (kot recimo avstrijci katoliki:) kaj kar bi kapitalizem lahko poboljšalo? Brez skrbi da

Če gledam misel po tem forumu, ki je subjektivno zame bolj dostopen in spremljan, kot protesti v LJ in MB, ker niti vedel nisem, ali pa celo dosedaj bilo ni neposrednih prenosov, ...potem imamo na forumu poleg strankarskih zagovornikov, nekako dve struji.
Ena je v jedru liberalna, bolje rečeno neoliberalna, druga je nekje anarho-liberalna do udarno socialdemokratska. Vendar pa te ideologije večina nima (izjema so strankarski zagovorniki:) izdelane in potem nekako izpade, da zagovarja nekaj, kar ne spada nikamor. Skratka čista utopija
Ampak na forumi je precej mladih, ki znajo zaradi zanimanja in čistega IQ igrati veliko vlogo v vsakdanjiku...čez čas. Pa zato morda ni čisto brez veze da jih malo tudi ideološko utopično podrezamo. Coca cola, chips, nokia in nov procesor in grafikulja, ....rabiš life, da spoznaš da so 'kapitalistički junk in dope'. Not bad....še zdaj trdim...ampak še vedno dope
Ena je v jedru liberalna, bolje rečeno neoliberalna, druga je nekje anarho-liberalna do udarno socialdemokratska. Vendar pa te ideologije večina nima (izjema so strankarski zagovorniki:) izdelane in potem nekako izpade, da zagovarja nekaj, kar ne spada nikamor. Skratka čista utopija

Ampak na forumi je precej mladih, ki znajo zaradi zanimanja in čistega IQ igrati veliko vlogo v vsakdanjiku...čez čas. Pa zato morda ni čisto brez veze da jih malo tudi ideološko utopično podrezamo. Coca cola, chips, nokia in nov procesor in grafikulja, ....rabiš life, da spoznaš da so 'kapitalistički junk in dope'. Not bad....še zdaj trdim...ampak še vedno dope

Zgodovina sprememb…

No meni je bilo najbolj žalostno včeraj, da na koncu smo imeli ob uri za TV dnevnik namesto prave vstaje na TR koncert mekih cur z nekaj sto poslušalci ... in pazi to: točno enako protizgredniško ograjo pred odrom!
Pa toliko se je jokalo o ograjevanju od ljudstva. Ironija.
Pa toliko se je jokalo o ograjevanju od ljudstva. Ironija.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

TBit ::
Kr naenkrat postane sistem problematičen ? Samo ko se je pretekla leta veselo zapravljalo in živelo na kreditih, takrat pa sploh ni bil problematičen sistem. Kako čudno!

Ma nekej tik pred krizo (tako moje čisto amatersko opazovanje:) so mojstri najprej postavili minimalno plačo in povzročili če ne drugega neolib revolt..dejansko se povečajo vrste brezposelnih in izpad, potem znićajo davke kar zmanjša prihodek države, potem v krizi popokajo baloni in banke zabredejo nimamo pa ne trdnega perspektivnega malega in velikega gospodarstva in tako gre vse po puklu v rit
V istem sistemu.
Ampak je pa v tem sistemu ves čas tudi jasno in glasno vse teklo pretežno po mafijsko. Paesano, fratelo mi dai
In če nisi bil v nobeni mafiji, si pa revež...ali pa genij

V istem sistemu.
Ampak je pa v tem sistemu ves čas tudi jasno in glasno vse teklo pretežno po mafijsko. Paesano, fratelo mi dai

http://www.rtvslo.si/slovenija/4-vseslo...
Ajde grem per partes ker me ravno boli glava in bo morda rahlo miganje sivih celic kaj pomagalo:)
Tole se sliši dvoumno. Rabimo najprej revolucijo in potem ljudsko vlado...ali rabimo neko stranko posledično vlado, ki bo sprejela revolucionarne zakone. Revolucionarne v smislu ustreznosti principa power to the people:)
Res ne vem pa me zanima ali je to retorično ob muzki, ali nekaj vseeno skriva. Ajde levičarji na plan!
Ajde grem per partes ker me ravno boli glava in bo morda rahlo miganje sivih celic kaj pomagalo:)
"Ne rabimo nove vlade, ampak revolucionarne spremembe"
Tole se sliši dvoumno. Rabimo najprej revolucijo in potem ljudsko vlado...ali rabimo neko stranko posledično vlado, ki bo sprejela revolucionarne zakone. Revolucionarne v smislu ustreznosti principa power to the people:)
Res ne vem pa me zanima ali je to retorično ob muzki, ali nekaj vseeno skriva. Ajde levičarji na plan!

imagodei ::
Ta vstaja ni bila dobra.
Te vstaje na splošno niso dobre. Moje mnenje je, da vstaje ne morejo nositi pravega naboja, če so organizirane kot sindikalni izleti. Če folk rabi posebno vabilo na poseben dogodek, zato da "spontano" pride protestirat, potem to slej ko prej zvodeni.
Oz. takole - če gre za organizacijo posameznega protesta, to lahko nosi neko sporočilo in sproža neke debate v družbi - npr. če gre za kakšno splošno stavko ali protest proti Malemu delu (pustimo smiselnost in zmanipuliranost folka ob strani). Če pa se nekakšna "vstaja", ki je del "vala protestov", organizira enkrat na mesec, potem je to dolgoročno obsojeno na propad. Val protestov je tisto, ko gredo ljudje spontano, brez vabila, vsak dan na cesto in zahtevajo spremembe; ne pa, da potrebujejo vabilo in pridejo na brezplačne koncerte enkrat mesečno, malce spihat svoje frustracije.
Če novici o smrti Matjaža Tanka in porazu Dejana Zavca zasenčita poročanje o vstaji, je verjetno čas, da se neha govorit o "valu protestov".
- Hoc est qui sumus -

Ja no to (nekaj takega:) sem tudi sam natapkal davno
.
Ampak da bo dialekično in ker vidim uno: 'plača policista veniger, stroški policije pa rastejo'...pa postavimo še:
tule je pol ali več ljudi odlično ali dobro preskrbljenih (po izgledu sodeč)...pa veliko lažje mirno protestirajo.
Ni pa nujno da nekoč ne bo počil film tistim, ki nimajo kaj izgubiti in se pridružijo in kaj tudi razbijejo. Orenk razbijejo. Ampak morajo pa vedeti kdaj in kam priti...ne?

Ampak da bo dialekično in ker vidim uno: 'plača policista veniger, stroški policije pa rastejo'...pa postavimo še:
tule je pol ali več ljudi odlično ali dobro preskrbljenih (po izgledu sodeč)...pa veliko lažje mirno protestirajo.
Ni pa nujno da nekoč ne bo počil film tistim, ki nimajo kaj izgubiti in se pridružijo in kaj tudi razbijejo. Orenk razbijejo. Ampak morajo pa vedeti kdaj in kam priti...ne?

A ni očitno, da bi vstajniška stranka, ki je itak ne bo, končala kot Piratska v Nemčiji, sesula se bo sama vase, glasovi zanjo bodo odškrnili glasove "resnim levim" strankam in Jajo bo spet zavladal. Dokaz za to je prevzetnost vstajnikov, ki se nočejo niti obrniti proti nastajajoči vladi in samo gonijo "vsi so isti". Pa je bila pred njimi lepa možnost in če bi vstaja potekala pod oknom, kjer se dela vlada, permanentno dokler razni Lukšičenki ne prepustijo mesta civilom, bi morda dobili vlado sposobnih civilov, ki bi s podporo ulice lahko kaj naredila. Ključna je tu podpora, ne pa sesuvanje vsega, kot da so samo klikokrati pametni in pošteni.
Upanje, da bo nova stranka naredila kaj pozitivnega je kretensko, itak se bodo sprli in itak bodo zelenci, ki bodo končali v žrelih kapitalsko političnih hijen.
Zato me na protedtih ne bo, nima smisla.
Upanje, da bo nova stranka naredila kaj pozitivnega je kretensko, itak se bodo sprli in itak bodo zelenci, ki bodo končali v žrelih kapitalsko političnih hijen.
Zato me na protedtih ne bo, nima smisla.

vstajniških strank mora biti več, saj je jasno, da so na prve 3 vstaje hodili preveč različni ljudje, da bi bili sposobni skupaj iti v eno samo smer
upam na vsaj 3 stranke, ki bodo sodelovale na volitvah
upam na vsaj 3 stranke, ki bodo sodelovale na volitvah

Hm ja verjetno torej ustanoviti stranko, ki bo imela program power to the people in nato...se bo sesulo....jajo bo našel novo populistično in....
Ok pesimizem in realizem ni odveč
.
Grem per partes naprej...Trohe ne bom komentiral, pač pa:
Tole pa ni samo zahteva upornikov, rahlo prej sem jo morda nekoliko drugače formulirano slišal iz ust Viranta. In zna biti potemtakem strogo legalistična in v okviru normalne pravne etike.
Ok pesimizem in realizem ni odveč

Grem per partes naprej...Trohe ne bom komentiral, pač pa:
Protestniki so med drugim zahtevali razpis predčasnih volitev v roku šestih mesecev od imenovanja prehodne vlade, na čelu prehodne vlade pa osebo z nesporno moralno integriteto
Tole pa ni samo zahteva upornikov, rahlo prej sem jo morda nekoliko drugače formulirano slišal iz ust Viranta. In zna biti potemtakem strogo legalistična in v okviru normalne pravne etike.

Bellatrix ::
Zakaj se je v Evropi znižal standard ?
Zato, da bo vpliv razvoja Kitajske, Indije... na naše gospodarstvo manjši. Dejstvo je namreč, da postajata te dve državi največji izvoznici izdelkov, zahod pa jima enostavno ne more konkurirati ravno zaradi tega, ker je naš standard nekaj velikostnih razredov nad standardom, ki ga uživa povprečni delec teh dveh rastočih gospodarstev. Posledično vsak gospodaren človek raje kupi isti izdelek od Kitajca za 2x nižjo ceno kot pa od Evropejca, ki mu sicer nudi višjo kvaliteto, a si je zahodnjak ne more več privoščiti ravno zaradi tega umetnega nižanja standarda.
Potem se pojavi še problem tehnološke nezaposlenosti, ko veliko človeških del v proizvodnem procesu pričenja nadomeščati stroj in rezultat imamo pred očmi. Glede na to, da o protestih ne poročajo iz drugih evropskih držav, lahko smatramo naše "proteste" kot precej izoliran pojav, zrežiran od tistih, ki jih je "kriza" - "umetno nižanje standarda", najbolj prizadelo.
Jasno je tudi to, da pri nas protestirajo predvsem javni uslužbenci in privrženci levice, ki si lahko privoščijo izostanek na delu in lažno odpiranje kljunčkov na ulici. Gospodarski sektor, ki nima zagotovljenega plačila, pa se še naprej trudi za vsakdanji kruh.
V čem je torej smisel protestov ?
Smisel bi bil takrat, ko ljudje ne bi protestirali proti oblasti in stanju v katerem smo, temveč bi postregli z boljšimi predlogi kako stvari urediti. Če kritiziraš nasprotnikov pogled na svet, pri tem pa nimaš svojega, je debata neargumentirana in zato brezpredmetna.
Zato, da bo vpliv razvoja Kitajske, Indije... na naše gospodarstvo manjši. Dejstvo je namreč, da postajata te dve državi največji izvoznici izdelkov, zahod pa jima enostavno ne more konkurirati ravno zaradi tega, ker je naš standard nekaj velikostnih razredov nad standardom, ki ga uživa povprečni delec teh dveh rastočih gospodarstev. Posledično vsak gospodaren človek raje kupi isti izdelek od Kitajca za 2x nižjo ceno kot pa od Evropejca, ki mu sicer nudi višjo kvaliteto, a si je zahodnjak ne more več privoščiti ravno zaradi tega umetnega nižanja standarda.
Potem se pojavi še problem tehnološke nezaposlenosti, ko veliko človeških del v proizvodnem procesu pričenja nadomeščati stroj in rezultat imamo pred očmi. Glede na to, da o protestih ne poročajo iz drugih evropskih držav, lahko smatramo naše "proteste" kot precej izoliran pojav, zrežiran od tistih, ki jih je "kriza" - "umetno nižanje standarda", najbolj prizadelo.
Jasno je tudi to, da pri nas protestirajo predvsem javni uslužbenci in privrženci levice, ki si lahko privoščijo izostanek na delu in lažno odpiranje kljunčkov na ulici. Gospodarski sektor, ki nima zagotovljenega plačila, pa se še naprej trudi za vsakdanji kruh.
V čem je torej smisel protestov ?
Smisel bi bil takrat, ko ljudje ne bi protestirali proti oblasti in stanju v katerem smo, temveč bi postregli z boljšimi predlogi kako stvari urediti. Če kritiziraš nasprotnikov pogled na svet, pri tem pa nimaš svojega, je debata neargumentirana in zato brezpredmetna.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Ono s Kitajci drži. Samo če se temu kar predaš, si skoraj obsojen na stanje sužnja kjer danes so Kitajci. Veliko bolj verjetno, kot da boš kapitalist, ki bo te sužnje tepel. Jasno pa je tu rahlo bolj izbrana ekipa, tako da se taka računica podre...pa vendar treba je gledati splošno in ne samo skozi svojo rit.
Torej kako poraviti naš sistem tako, da ne bomo prisiljeni postati sužnji kot Kitajci, ali kako Kitajce prisiliti v to, da uvedejo malo socializma, zaradi katerega so pobili 10 miljonov lastnih ljudi in nemara malo demokracije in človekovih pravic?
Torej ta zadnji predlog citiran, ki je podoben virantovemu, vsekakor drži. Očitno je pravna država in etična drža, za kapitalizem da deluje optimalno in konkurenčno na ven, to najbolj osnovno. Potem šele se začnemo pogovarjati, kako bomo konkurenčni Kitajcem, ...ker na drugi strani (kar zna potrditi Okapi:) pa so to povečini sicer, priden in iznajdljiv a presneto neuk in po svoje zabit volk
, tako da ima evropska dolgoletna znanstvena in akademska tradicija, vsi naši Einsteini in Hegli ali Nietzcheji, Marxi le neko prednost?
Torej kako poraviti naš sistem tako, da ne bomo prisiljeni postati sužnji kot Kitajci, ali kako Kitajce prisiliti v to, da uvedejo malo socializma, zaradi katerega so pobili 10 miljonov lastnih ljudi in nemara malo demokracije in človekovih pravic?
Torej ta zadnji predlog citiran, ki je podoben virantovemu, vsekakor drži. Očitno je pravna država in etična drža, za kapitalizem da deluje optimalno in konkurenčno na ven, to najbolj osnovno. Potem šele se začnemo pogovarjati, kako bomo konkurenčni Kitajcem, ...ker na drugi strani (kar zna potrditi Okapi:) pa so to povečini sicer, priden in iznajdljiv a presneto neuk in po svoje zabit volk

Zgodovina sprememb…

Upam, upam, upam, da to ni res (več prič na FB je žal potrdilo):

Dobro so nas.
Že takoj na začetku sestanka, ko je predlog nekaterih od nas bil, da se je potrebno sedaj pri protestih osredotočiti poleg Janše tudi na Bratuškovo, je eden od članov t. i. odbora VLV, ki je vodil sestanek z aktivisti, izjavil, da je "Bratuškovo treba pustiti pri miru". Razlog za to naj bi bil, da je kot prvo ženska, kar naj ne bi slovenski državljani in slovenska javnost odobravali (???) in kot drugo, da ni do zdaj naredila kot mandatarka še nič narobe in da moramo zdaj čakati, da bo naredila prvo napako. Na vprašanje, kdo bo odločil, kdaj bo ta prva napaka narejena, je odgovor bil, da bo o tem odločil t. i. odbor VLV.

Dobro so nas.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

saj se je že žižek vprašal, kaj bo storila evropa, zdaj ko smo videli, da je najbolj učinkovit model gospodarstva sužnjelastnišvo po vzoru kitajske

Ma ni krize, na to vprašanje bodo odgovorili vstajniki oziroma odbor VLV. Buhahahaha
Mar vam res ni jasno, da gre za stvari, ki zahtevajo vse moči nekega naroda, ulica pa izključuje vse obstoječe, potem vse starejše in na koncu vse, ki se niso drli na cesti. Kreteni
Mar vam res ni jasno, da gre za stvari, ki zahtevajo vse moči nekega naroda, ulica pa izključuje vse obstoječe, potem vse starejše in na koncu vse, ki se niso drli na cesti. Kreteni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()

se strinjam z vstajniki, rabimo ene 3 leta logan's run sistema

saj se je že žižek vprašal, kaj bo storila evropa, zdaj ko smo videli, da je najbolj učinkovit model gospodarstva sužnjelastnišvo po vzoru kitajske
Tukaj sicer tolčem bolj v megleno, vendar sem skoraj prepričan, da je Evropa živela tako dobro, da bi tudi 10% zmanjšanje realnega standarda v dobrinah zlahka nadomestil ljudski duh. Ne Spiritus sanctus (čeprav tudi ta:) ampak nek optimizenm z nekim ciljem zabiti gol tuponjem sužnjelastniškim recimo

Na koncu so tudi KItajci narejeni tako, da so od Evrope odvisni, ker je velik trg, veliko da znanja in bi jim propad Evrope prinesel spet bedo.
Ampak da se ta duh zbudi je recimo kot vidimo dosti padec standarda 8%...ampak treba je pa paziti, da se ne zbudi zlobni duh. Ta nič ne poboljša

Zgodovina sprememb…

kitajcem bede to ravno ne bi prineslo, še najbolj bi bili žalostni, ker bi ob morebitnem velikem zatonu evrope ostali brez luksuznih mercedezev in ferarijev

Hja trg je Evropa velik. Kam bodo prodajali svojo robo? V Afriko?
Lahko bi sicer dvignili potrošništvo doma...samo potem se pa pesmica začne. Kaj kmalu bo tu hedonizem, človekove pravice in na koncu tudi proletariat s kapitalom in vzkliki: 'hej kaj pa tole pička vam materina
Evropa pa se rabi iz samo malce vojne s carinami in to je to. Kar nekako skrito seveda že teče.
Lahko bi sicer dvignili potrošništvo doma...samo potem se pa pesmica začne. Kaj kmalu bo tu hedonizem, človekove pravice in na koncu tudi proletariat s kapitalom in vzkliki: 'hej kaj pa tole pička vam materina

Evropa pa se rabi iz samo malce vojne s carinami in to je to. Kar nekako skrito seveda že teče.

Nehajte reševati svet, pred nosom imate peskovnik, v katetem je treba narest red. V njem je standard oziroma BDP na povprečju razvitega sveta in razvitega dela Kitsjske, tam ima dober elektro ing. lahko že večjo plačo kot pri nas.
Kar se peskovnika tiče pa mi gre vedno bolj na kozlanje ta glajhštrihunga, kot da je Zares enak SDS, NS pa TRS. Kako ne vidite, da je levica v prejšni vladi pogrnila zaradi Barbike in Jajota, ki sta složno torpedirala vse, kar je ogrožalo Jajota.
In mar ne vidite, da je problem predvsem v volilnem telesu, ki voli Drnije (preberite kolumno Mazzinija na Siolu) in Pahorja.
Kar se peskovnika tiče pa mi gre vedno bolj na kozlanje ta glajhštrihunga, kot da je Zares enak SDS, NS pa TRS. Kako ne vidite, da je levica v prejšni vladi pogrnila zaradi Barbike in Jajota, ki sta složno torpedirala vse, kar je ogrožalo Jajota.
In mar ne vidite, da je problem predvsem v volilnem telesu, ki voli Drnije (preberite kolumno Mazzinija na Siolu) in Pahorja.

@filip: oni "svoje" robe nikomur ne prodajajo, oni prodajajo "našo" robo nam nazaj
bolj, ko bo standard rasel, bližje bo ta scenarij, povsem logično, ampak trenutno res dobro živijo v omejenih predelih šanghaja, pekinga, hong konga, vse ostalo je afrika
bolj, ko bo standard rasel, bližje bo ta scenarij, povsem logično, ampak trenutno res dobro živijo v omejenih predelih šanghaja, pekinga, hong konga, vse ostalo je afrika

Ma Mazzinja sem jaz učil pisat
(samo ne tako dobro, po zidu z ogljem:)
Za jajota je pa tako. Kolk daš da ga zakopljem v sneg, da se bo tresel še 30 let
Resno: Vemo to vse...samo analize je treba tudi včasih spustiti širše kot iz domačega peskovnika, ker ti mojstri v njem se po velikih ravnajo, samo kradejo po domače in tega jih bomo počasi odvadili.

Za jajota je pa tako. Kolk daš da ga zakopljem v sneg, da se bo tresel še 30 let

Resno: Vemo to vse...samo analize je treba tudi včasih spustiti širše kot iz domačega peskovnika, ker ti mojstri v njem se po velikih ravnajo, samo kradejo po domače in tega jih bomo počasi odvadili.

@filip: oni "svoje" robe nikomur ne prodajajo, oni prodajajo "našo" robo nam nazaj
E takoj poslat v revne predel Žižka.......
ma kurac bolje v bogate pa dobro naj ga plačajo, da jim razloži vse prednosti neo marksizma v nastanku

Kitajska itak dela že vse, tudi hajteh elektroniko, vse, kar je masovno in to enako kakovostno kot mi, šli so v vesolje.... Pravlice o našem večvrednem znanju so za male otroke.
Kar se pa peskovnika tiče pa mar ne poganjajo vsem protestnikom oslovska ušesa, mar ni 99% folka nasedlo Jajotovim sproduciranim aferam, po katerih je Kresalova = Gorenaku, Golobič = Turku, Jankovič = Jajotu. Pa BB ne more nobenemu na levi strani enačb nič dokazati. Pasja princesa, Ultra, utaja davka pri nakupu avta... vse je padlo v vodo. Ampak efekt je pa bil, vsi so isti in ker desne v enačbi volijo verniki, so oni apriori zmagovalci.
Še vedno sem prepričan, da je klikoklika del problema. Rešitev je nakazal Mazzini in nima veze s klikokliko, ki nima niti toliko potrplenja in znanja, da bi postavila diagnozo.
Mar ni sama klikoklika produkt Jajotove simplifikacije in Sveta na kanalu A, dveh zelo ključnih akterjev, ki sta nas pripeljala tu kjer smo. Pa ne mislim dobesedno na Svet, kako lahko novinar športne redakcije začne voditi Odmeve?
Kar se pa peskovnika tiče pa mar ne poganjajo vsem protestnikom oslovska ušesa, mar ni 99% folka nasedlo Jajotovim sproduciranim aferam, po katerih je Kresalova = Gorenaku, Golobič = Turku, Jankovič = Jajotu. Pa BB ne more nobenemu na levi strani enačb nič dokazati. Pasja princesa, Ultra, utaja davka pri nakupu avta... vse je padlo v vodo. Ampak efekt je pa bil, vsi so isti in ker desne v enačbi volijo verniki, so oni apriori zmagovalci.
Še vedno sem prepričan, da je klikoklika del problema. Rešitev je nakazal Mazzini in nima veze s klikokliko, ki nima niti toliko potrplenja in znanja, da bi postavila diagnozo.
Mar ni sama klikoklika produkt Jajotove simplifikacije in Sveta na kanalu A, dveh zelo ključnih akterjev, ki sta nas pripeljala tu kjer smo. Pa ne mislim dobesedno na Svet, kako lahko novinar športne redakcije začne voditi Odmeve?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()

Pravlice o našem večvrednem znanju so za male otroke.
Ni znanje samo tech know-how. Ampak druboslovno tudi. To se pozna po tem, da te pri nas ne ustrelijo če zmerjaš jajota ali kateregakoli buđo. Tam znajo včasih kar kmalu. In še niz razlik, kjer smo toliko pred njimi da peče. Kar pa seveda pravijo slabi kolektiv. Morda Eusarijskega pa ne bo

Ajde, če že rajcaš daj link na tole klikokliko od Mazzinija, da vidim če nisem zgrešil.
Zgodovina sprememb…

Oziroma v kateri kolumni je Mazzini nakazal rešitev slovenskega problema, se reče tako, da je zanjo pokasiral 200vaših in je torej originale njegova in ne prepisana od Frankensteina
Res ne vem katero kolumno misliš in res Miho poznam osebno zelo dobro, kar sva akupaj rasla gor v istem bloku! Ostalo goraj jemlji kot gorenjsko fovšijo, da se mu ne podre ena druga teorija

Res ne vem katero kolumno misliš in res Miho poznam osebno zelo dobro, kar sva akupaj rasla gor v istem bloku! Ostalo goraj jemlji kot gorenjsko fovšijo, da se mu ne podre ena druga teorija

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo naj bi bili strici iz ozadja? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12475 (10356) | Mipe |
⊘ | Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 15342 (14685) | Gandalfar |