» »

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00

1
2
»

Aston_11 ::

Brane22 je izjavil:

Bravo Ramon - omemba hitlerja že na drugi strani. Temu se reče kako že?


Ne verjamem da ima izraz. Ti misliš na _zmerjanje_ z nacisti/Hitlerjem. On nikoga ne zmerja, samo pravi, da še njemu ni ratalo na tak način.



Ne ne, hitrost, s katero se omeni hitlerja v debati, ima svoje ime. Bomo najdli.

Našel
Godwin's law @ Wikipedia

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Mipe ::

Godwin%27s law @ Wikipedia

Porkaduš, si me prehitel...

Kakorkoli že, obvestite me, ko bo protest proti ponedeljkom. Sicer ne zganem niti mezinca.

Ramon dekers ::

Kaj je sodstvo krivo? MIsliš, da ne zna uporabljati blesavih zakonov, ki jih piše vsake kvatre kdo?


Ne sodstvo ne zna uporabljati blesavih zakonov.

Godwin's law @ Wikipedia


Godwin has stated that he introduced Godwin's law in 1990 as an experiment in memetics.[2]

Godwin's law does not claim to articulate a fallacy; it is instead framed as a memetic tool to reduce the incidence of inappropriate hyperbolic comparisons. "Although deliberately framed as if it were a law of nature or of mathematics, its purpose has always been rhetorical and pedagogical: I wanted folks who glibly compared someone else to Hitler or to Nazis to think a bit harder about the Holocaust," Godwin has written.[12]


Hehe, to je tako kot tista jajca, da lahko v vsaki stvari v naravi najdemo pi, da so piramide po vseh izračunih delali vesoljci. Get real.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Ramon dekers je izjavil:

Kaj je sodstvo krivo? MIsliš, da ne zna uporabljati blesavih zakonov, ki jih piše vsake kvatre kdo?


Ne sodstvo ne zna uporabljati blesavih zakonov.




Pol je še hujše. V bistvu zna, samo iz slabega zakona ne more ratati dobra juhica.

Ramon dekers ::

V bistvu zna


Kaj pa zna? Če potrebuje za tolmačenje v zapuščinski zadevi 15 let potem je nakaj očitno narobe. Mogoče se pa učijo sprotnega branja.

Aston_11 ::

Imaš tudi izjemne primere. 15 let traja normalno sojenje v italiji, pravijo.

LuiIII ::

In kaj ti bo pomagal protest proti? Ali bo zaradi tega tisti, ki se prebija iz meseca v mesec, prebijal kaj lažje? Ali pa bo zaradi tega npr. še malo manj iniciativen pri iskanju dela, v stilu: "fčera smo pa jih a"? Zato pravim, da so protesti proti, popolnoma zgrešena reč. Sploh pa proti brez kakršnegakoli predloga kako naprej. Ko smo 88 in 89 demonstrirali na Roški in Kongresnem trgu smo demonstrirali za izpustitev JBTZ, za demokracijo (za vse mlajše: do 1990 v SRS ni bilo demokracije) in za samostojnost Slovenije. Tako lahko v MB demonstrirajo za odstop župana, zbirajo overovljene podpise za njegovo razrešitev in zahtevajo nove županske volitve.
Biti proti mora tudi pomeniti biti za nekaj. To je stvar higiene osebne odgovornosti, ki je tako boleče manjka pri navadnem občanu kot tudi najbolj visokih funkcionarjih. Sej smo vsi za socialno državo a če se je ne moremo privoščiti v dosedanji obliki, jo je potrebno zaradi bodočnosti malo oklestiti in to tudi znati povedati oz. artikulirati.
Anarhija zna samo rušiti in postavljati najbolj nepravične in tiranske režime. Ni umetnost v rušenju ampak v izgradnji in v tem, da ljudi prepričaš v svoj plan. Jim ga ponudiš in ko ti dajo mandat za njegovo uresničitev, ga tudi začneš izpolnjevati. Ker pa smo v večini seveda butlji, ki v glavnem verjamejo sajenju rožic in populizmom, imamo tudi take fantazijske voditelje.

@Aston: Sodstvo je kar konkreten problem v Sloveniji. Ker veš, ko te desetletja nič ne boli in je edini nauk sodstva ta, da se z ustreznim odvetnikom in nekaj drobiža dajo zadeve "urediti" (zastarati, založiti, preusmeriti,...), potem se nekako ne čudi, da je tako veliko oportunizma, gospodarskih goljufij,... Dobro in učinkovito sodstvo skrbi za to, da se sankcionira odkrita protizakonita dejanja in na neposreden način tudi vzgaja vest. Morda ne tako nežno in globoko kot starši in socializacijska okolica, a kot zadnja inštanca. Sodstvo je garant pravne države. Tu seveda ni samo in strinjam se z ugotovitvijo, da je v zakonih in postopkih veliko balasta, kontradiktornih situacij in podobnih funkcionalnih ovir. Zato pa pravim, da se je potrebno lotiti temeljite prenove sodne veje oblasti, ker danes se zdi kot da se je le ta dvajset let čohala po riti in svojo moč izkazala zgolj ob vprašanjih sistematizacije svojih plač in ob ohranjanju ter večanju privilegijev. V javnosti zato nad njimi, verjetno upravičeno, lebdi gnil vonj cehovstva. Nekako tako kot pri zdravnikih, da ne omenjam seveda "vrlih" stečajnih upraviteljev.

Gandalfar ::

Dovolj. Je tam tema o smiselnosti protestov.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Demonstracije - kako do "Naše republike" (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
506505 (5339) Oldi
»

Glasovanje o zaupnici

Oddelek: Problemi človeštva
484334 (2871) Zeberdee

Več podobnih tem