» »

Kako spraviti zvok iz lcd na 5.1 zvočnike?

Kako spraviti zvok iz lcd na 5.1 zvočnike?

dpicul ::

Pozdravljeni, imam eno vprašanje. Najprej naj naštejem tehniko ki jo premorem, oz. katero bom nabavil :)
1. Sony Bravia lcd (hdmi, audio optični izhod in stereo izhodi, scart)
http://www.sony.si/product/tv-80-32-lcd...
2. DVD Gorenje 3200 x ( analogni 5.1 izhod, optični avdio izhod, HDMI, scart) http://www.lovecnacene.si/gorenje-dvd32...
3. Genius 5.1 zvočniki, ki jih še nameravam kupiti ali kaj podobnega, odvisno od vašega mnenja.
http://www.mimovrste.com/artikel/176002...

Zdaj pa takole:
1. Ali se da poslušati zvok 5.1 iz tv preko DVD na zvočnike? ( npr: preko optičnega ali hdmi kabla povezana med tv in dvd in potem da bi dvd predvajal zvok iz televizije na genius)
2. Ali moram kupit hišni kino, kateri ima optični izhod oz. vhod ali hdmi, ki mi bo direktno predvajal 5.1 zvok?
3. Še kaka boljša rešitev?
Zahvaljujem se Vam za odgovore
Danijel

Nikonja ::

Prek dvd-a ne bo šlo ker kako si sam že napisal imaš samo izhode in ne avdio vhode. Ti zvočniki so super ampak največji minus je to kaj nimajo digitalni vhod ampak samo analogne.
Predlagam da si najdeš sistem zvočnikov kateri že imajo digitalni vhod, ali kakšno hišno kino z zvočniki in ta dvd player prodaš.

dpicul ::

Hvala za hiter odgovor. Imam še eno vprašanje. Ali je varijanta kakšnega pretvornika iz digitalnega v analogni rca? Če ni to varijanta, pa mi prosim svetujte kateri hišni kino naj kupim.

dpicul ::

imam še eno vprašanje:
televizor imam naslednji: http://www.sony.si/support/sl/product/K... Ne vem ali ima rca izhod ali ne, ima pa optični izhod.
odločam se za nakup hišnega kino prav tako sony med dvema modeloma, ki pa imata različne lastnosti. Model e 280: http://www.sony.si/product/hch-systems-... ima rca in optični vhod, pri modelu 290 pa tega nisem zasledil. Ali ima mogoče kdo izkušnje kako povezati da bo tudi 290 delal na 5.1 sistemu? 290 je elegantnejši, zato me ta tudi zanima. Hvala.

Lonsarg ::

Obstaja še ena možnost. Kupiš DVD predvajalnik, ki ima vgrajen tudi TV sprejemnik in uporabljaš TV samo kot monitor povezan preko HDMI kabla na DVD/TVsprejemnik.

Ali pa še bolša možnost, kupiš TV, ki predvaja iz USBja pa prešaltaš iz staromodnih DVDjev na USBje(4GB se dobi po 3€ prazne na ebayu, če nimaš preveč materiala gre, še bolje pa kar trdi disk uporabit zunanji...)

dpicul ::

že imam omenjeni tv: http://www.sony.si/support/sl/product/K...
rabim nasvet kako povezati zvočnike s tv, zato se odločam med določenima modeloma 280 ali 290

Lonsarg ::

Aha, tisti DVD si omenil zato, da bi povezal zvočnike in ne zato, ker ga nujno rabiš, štekam:)

Ja tebi ni strogo nujno kupit hišnega kina, lahko kupiš tudi samo zvočnike, samo morajo imeti optični vhod. Recimo tile:
http://www.mimovrste.com/artikel/176002...

Z tem prišparaš na medijskem predvajalniku, ki je zraven hišnih kino kompletov, kar je povsem smiselno, če je že TV medijski predvajalnik.

Predvsem se z tem rešiš dodatnega daljinca, ker če imaš samo zvočnike rabiš samo stikalo za ON/OFF, oziroma še to ne, ker če so pametni znajo iti v sleep in rabiš torej samo v elektriko vklopit in to je to, pač zvočniki.

Pa recimo, če boš kupil nov predvajalnik/TV čez 5 let, ga boš direkt na te zvočnike povezal, če kupiš pa hišni kino, pa boš najverjetneje v tem primeru moral prižgati tako hišni kino, kot novi predvajalnik, kot TV...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

dpicul ::

hočeš reči da lahko povežem dvd gorenje z zvočniki, ki si mi jih omenil? Ravno za to se mi gre, da ne bi metal predvajalnika stran, ima hdmi in optični izhod, ne pa vhoda to je baje problem?

Lonsarg ::

Pa kaksen DVD, ti lako povezes LCD direkt z tistimi zvocniki z digitalnim prikljuckom, brez katerekoli skatle vmes. Da bi zvok speljeval prekk DVDja pa bi tisti DVD rabil opticni vhod res je, in potem bi se moral igrati z nastavitvami kater video vhod in kater audio ivor bi DVD posiljal naprej, vglavnm komplikacije. Bodisi hisni kino, bodisi direkt zvocniki z digitalnim vhodom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

dpicul ::

nekaj sem zasledil: http://www.ebay.com/itm/AC3-DTS-5-1-Aud...
iz optike v 5.1 analogni, bi potemtakem to delalo na genius zvočnikih :)?

ali pa tole?
http://www.ebay.com/itm/AC3-DTS-5-1-Aud...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dpicul ()

Lonsarg ::

Ja, to dela, to gre v bistvu za isto zadevo, kot je tista centralna enota pri Zvočnikih z digitalnim vhodom, ali centralna zadeva pri hišnem kinu, pač zvočna kartica, ki dobi informacijo zvoka(digitalni zvok) in ustvari zvok(torej naredi analognega).

Ta zadeva torej NI pretvornik, ampak dejansko vir tvojega zvoka. Kar pomeni, da je kvaliteta zvoka direkt vezana na to zadevo, in če je zadeva zanič, ti tudi 2000EUR zvočniki ne bodo pomagali. Brez da imaš točne informacije o kvaliteti te zadeve, je bolje kupiti kak priznani izdelek z vgrajeno zvočno kartico, torej hišni kino ali pa zvočniki, z digitalnim vhodom, te imajo vsaj ponavadi vgrajeno tako zvočno kartico(bolša beseda bi bila dekodirnik, kot imajo na ebayu napisano), ki zna izkoristit kvaliteto zvočnikov, ki pridejo v kompletu.

Pač res najbolje da pozabiš na alternative in se odločiš med hišnim kinom oziroma zvončikih z vgrajenim digitalnim vhodom...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

dpicul ::

hvala za nasvet: definitvno sem se odločil za sony hišni kino že ker imam sony tv. Izbiram med modeloma bdv 280 in 380 http://www.sony.si/product/hch-systems-...
in http://www.sony.si/product/hch-systems-...
povejte razlike v kakovosti se splača dat 30€ za 380?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC -> smart tv -> hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
365367 (4489) St235
»

Hišni kino ali navadni 5.1 sistem

Oddelek: Zvok in slika
314935 (3873) Anney
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19626919 (14175) psytoma
»

PS3+Volan+Hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
81978 (1859) St235
»

Kateri hišni kino kupiti??

Oddelek: Zvok in slika
2412915 (11077) musomanov

Več podobnih tem