» »

Knjiga <> movie

Knjiga <> movie

STASI ::

hm!

danes sem bral po dolgem času Štoparski vodnik po galaksiji. Knjigo sem prebral pred ogledom filma. Ugotovail sem, da če preberem knjigo pred filmom je zadeva bolj interesantna kot tudi drugače si predstavljam osebe in kraje. Ko sem danes bral Vodnik, sem ugotovil da si med branjem predstavljam vse osebe in kraje tako kot je bilo v filmu. Podobno se mi je zgodilo ko sem prebral knjigo Areno smrti. Stvari sem si predstavljal kot v filmu.

Kakšno je vaše dojemanje knjig ko berete le to po ogledu filma posnetega po dotični knjigi?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Kamran ::

Zdravo,

No, ko sem sam bral "The Great Gatsby" (sem moral za maturo za ang. na višjem nivoju), so se mi liki in dogodki zdeli dejansko bolj variabilni oz. so pustili veliko bolj večji pečat kot ogled samega filma. Da ne omenim razlik v filmu glede na knjigo. Film je pa precej v tem oziru fiksen oz. ti pač ne pušča prostora za domišljijo, za razmišljanje.
Je pa knjiga fina, ker ima pač to dilemo hrepenenja po prepovedanem sadežu (ne želi si žene bližnjega), istočasno pa kaže sprevrženost bogatega sloja (varanje, zdolgočasnjenost, prazni glamur, nezakonita prodaja alkohola).
Če imaš srečo, da je film posnet natanko po literarni spremembi, potem dobro, če ne, ti samo pokvari vtis. Za takšno literaturo (bolj starejšo) priporočam (book vs. film) rajši knjigo kot pa potem naknadno še film. :D

dottor ::

Recimo pri Harry Potterju se knjige pa filmi dokaj ujemajo, kar pa ne morem rečt za Game of Thrones. Ravno učiraj sem do konca pogledal drugo sezono, saj sem pred kratkim tudi prebral knjigo in morem rečt da mi je serija full pokvara vse skupaj. Prva sezona se je kolkr tolkr držala knjige druga pa je živa katastrofa :'(. Zdej mam čas do 31.4.2013 da preberem 3. del ki ga mam že doma kar bo uzelo malo več časa kot prve dve knjigi saj je ima 1167 strani. Dobro da imam samo ena 2 kolkovija in 2 izpita v zimskem roku :D Grem pa te dni še po ostala 2 dela ker imam še en kupon za 5€ v mladinski knjigi. Je pa smešno to da od 5ih knjig so samo 4 v klubski ponudbi in ena v prosti prodaji. Je pa razlika v ceni z kuponi za 5€ + tisto kar prišparaš od klubske cene na 4 knjige lih za ceno knjige v prosti prodaji :P

Zvezdica27 ::

lp,

hja... jaz si "fizične podobe" likov v knjigah v glavi ne delam. Tudi glasov ne. Tko da ločim oboje. Film nima vpliva.

En kolega mi je rekel, da ima recimo za Miki Mustra za vsak lik zven glasu v glavi... no, jaz tega nimam.

zz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ready Player One (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5810427 (4022) oo7
»

Ender's Game (strani: 1 2 3 4 )

16727586 (14875) ZaphodBB
»

POZOR vsi ljubitelji znanstvene fantastike! (strani: 1 2 )

8317530 (12702) Tanja.C
»

Hitchhiker's Guide to The Galaxy film prikolica

452295 (1307) ]Fusion[

Vrnitev kralja - knjiga ali film: kaj je boljše?

332156 (1795) DoloresJane

Več podobnih tem