» »

Računalnik mi deluje izključno na enem monitorju

Računalnik mi deluje izključno na enem monitorju

BorisNovak71 ::

Pozdravljeni
Morda kdo ve kaj za vraga se dogaja, da računalnik deluje samo na monitorju, ki je bil priključen pri inštalaciji windowsow (7 ultimate 64 bit)na vseh ostalih monitorjih, ki jih priključim pa ne deluje. Skratka, če na to mašino priključim čisto nov monitor, enostavno ni slike. Hvala za odgovor in pomoč. Boris

ZoroX ::

VGA ali kak drug priključek? LCD ali CRT monitor?

Na kartici sta oba priključka VGA in DVI ja in prav tako sem poskusil na LCD in CRT monitorju tako da res nimam pojma kaj bi lahko bilo.

kixs ::

Govoris o multi monitor ali single monitor setupu?

Ce o enojnem, potem si naredil tako: ob ugasnjenem PC-ju, zamenjas monitorja? In slika se ze ob zagonu ne prikaze - BIOS, boot proces... ?

Preveri, da imas na monitorju izbrani pravi vhod. Vecina ima VGA in DVI priklop in nekje na monitorju imas tipko, da nastavis na katerem je signal!

lp

Nekaj podobnega kot si opisal se dogaja. Na novem monitorju LCD ne vidim niti biosa skratka je kot bi bil mrtev toda na tem monitorju ki sem imel prižganega ob inštalaciji deluje vse brezhibno. Gre pa seveda za enojni monitor. Računalnik za vsakdanjo uporabo.

Ne vem pa kaj si mislil s tem da sem naredil nekaj v biosu.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Si na novem monitorju v SOURCE nastavil pravilen priključek (vga, dvi, hdmi) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Ne tega pa nisem a to je neodvisno od PC, skratka na monitorju opredeljuješ kateri vhod je ?

mgermo ::

Da.

kixs ::

BorisNovak71 je izjavil:

Ne tega pa nisem a to je neodvisno od PC, skratka na monitorju opredeljuješ kateri vhod je ?

Tole sem ti ze prej napisal:

Preveri, da imas na monitorju izbrani pravi vhod. Vecina ima VGA in DVI priklop in nekje na monitorju imas tipko, da nastavis na katerem je signal!

Hvala za vaš trud in pomoč, ki ste mi jo namenili. Čutim se dolžan napisati, da sem odkril napako in morda to pomaga še komu drugemu. Namreč kriv za vse tegobe je bil priključni DVI kabel. Poskusil sem starega, poskusil sem novega in v tretje, ko sem spet poskusil novega (tretjega) je stvar pričela delati kot je treba. Torej prodali so mi kar dva pokvarjena kabla. Danes res ne moreš več kupiti kaj kvalitetnega in zanesljivega, dokler ne preiskusiš vsaj tri stvari. No dragi forumovci še enkrat hvala za pomoč.
lp Boris

Opkow ::

Si ziher, da so ti prodali pokvarjene kable?

Ker:
Pri DVI kablih moras pazit, ker obstajajo 3 razlicne izvedbe... DVI-I, DVI-D, DVI-A (obstajajo se dualink izvedbe, ampak to v tem primeru ni pomembno).
DVI-I prenasa tako digitalni, kot tudi analogni signal
DVI-D prenasa samo digitalni signal
DVI-A prenasa samo analogni signal

Razlika med njimi se lepo vidi v stevilu kontaktov in na katerih pozicijah so v konektorju.

Ce te zanima vec > Wikipedia - DVI

Hvala Killer za pojasnila, zelo nazorno si opisal, tega nisem vedel, toda v mojem primeru so bili vsi trije ista izvedba, ne vem pa katera od teh, ki si jih naštel. Vseeno hvala.
lp Boris

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dvojni monitor

Oddelek: Strojna oprema
383956 (2775) BorutK-73
»

nvidia gtx 750 (ti) 2 monitorja,na drugem ni slike

Oddelek: Pomoč in nasveti
152229 (2047) Senitel
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220123 (9636) kozorog
»

HDMI na VGA, in ne obratno!

4511157 (6320) 111111111111
»

DVI KVM preklopnik na VGA monitor

114528 (4377) Saladin

Več podobnih tem