Forum » Pomoč in nasveti » Monitor ali računalnik ne deluje?!
Monitor ali računalnik ne deluje?!
Keth Selhan ::
Pozdravljeni.
Trenutno pišem z laptopa, problem pa je v tem, da imam še kišto PC in gor nameščeno Windows 7 in danes zjutraj prižgem računalnik in na monitorju nič. Windows se je zagnal, saj sem slišala zvok pri pozdravnem oknu, vendar je črn ekran. Monitor dela, saj sicer utripa lučka v stanju mirovanja, ko pa je računalnik prižgan, gori stalno rdeča lučka. Samo slika je prazna. Sem probala večkrat ugasniti in prižgati monitor, vendar ni delovalo. Ker ne morem nič delati z miško in tipkovnico, če ne vidim na ekran, sem zadaj na gumbu na silo ugasnila računalnik in ga zdaj ponovno prižgala, vendar zdaj ni zaigralo zvoka ob prijavnem oknu. Kaj pa sedaj, kaj naj naredim?
Imam PCX Core i3-2100 R61 (kišta), Windows 7 Home Premium SLO (operacijski sistem) in Samsung LED S22A350H (monitor).
Pomagajte!
Trenutno pišem z laptopa, problem pa je v tem, da imam še kišto PC in gor nameščeno Windows 7 in danes zjutraj prižgem računalnik in na monitorju nič. Windows se je zagnal, saj sem slišala zvok pri pozdravnem oknu, vendar je črn ekran. Monitor dela, saj sicer utripa lučka v stanju mirovanja, ko pa je računalnik prižgan, gori stalno rdeča lučka. Samo slika je prazna. Sem probala večkrat ugasniti in prižgati monitor, vendar ni delovalo. Ker ne morem nič delati z miško in tipkovnico, če ne vidim na ekran, sem zadaj na gumbu na silo ugasnila računalnik in ga zdaj ponovno prižgala, vendar zdaj ni zaigralo zvoka ob prijavnem oknu. Kaj pa sedaj, kaj naj naredim?
Imam PCX Core i3-2100 R61 (kišta), Windows 7 Home Premium SLO (operacijski sistem) in Samsung LED S22A350H (monitor).
Pomagajte!
Matej_K ::
Probaj priklopit monitor na prenosnik iz katerega trenutno pišeš. Ponavadi imajo prenosnik zunanji video izhod, v nastavitvah od grafične pa poišči kako sliko poslati na zunanji izhod. S tem boš vsaj izločila ali je kaj narobe z monitorjem...
... .. .
Na laptop sem pričvrstila modri kabel in mi na monitorju (ne na ekranu od laptopa) pravi "Check Signal Cable HDMI). Kaj pa zdaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Keth Selhan ()
Probaj priti do nastavitev od grafične, kjer lahko naštimaš kam ti naj prikazuje sliko, ali na monitor ali na laptop.
Če imaš xp, desni klik na namizju, lastnosti, zadnji zavihek.
Če imaš win 7 desni klik na namizju, ločljivost zaslona
Če imaš xp, desni klik na namizju, lastnosti, zadnji zavihek.
Če imaš win 7 desni klik na namizju, ločljivost zaslona
... .. .
Lej, jaz imam na laptopu Windows XP, tale video, ki si ga poslal, pa kaže, kako to narediti v 7.
Zgodovina sprememb…
#000000 ::
Poglej na F1 -F12 tipke kjer je narisan en ala dva ekrana, stisneš FN + eno od teh tipk, ponavad je tam okoli F6-F7 in ti izklopi primarni monitor ter prenese sliko na zunanjega, to dela tudi brez kakršneg koli sistema.
A je mogoče to tipka CRT/LDC na F8?
Kaj nihče ne ve pomagati?
Kaj nihče ne ve pomagati?
Zgodovina sprememb…
Ja glede na ime bi mogla biti ta tipka.
Pritisni jo skupaj z tipko Fn, ponavadi je spodaj levo,desno?
Pritisni jo skupaj z tipko Fn, ponavadi je spodaj levo,desno?
... .. .
Ko jo pritisnem, se mi na laptopu (imam Dell Inspiron 6400) pojavi črn ekran, na Samsungovem monitorju pa še vedno piše tisto "Check signal cable HDMI" in ne pokaže slike iz laptopa.
Potem pa je zelo verjetno kaj narobe s monitorjem.
Imaš slučajno kakšen lcd tv s priklopm VGA da ga priklopiš na računalnik. Ali pa sosedu reči da ti sposodi monitor.
Če je še v garanciji pa na popravilo. Če ni, pa novega, samo šele ko boš 100% da je fuč monitor.
Imaš slučajno kakšen lcd tv s priklopm VGA da ga priklopiš na računalnik. Ali pa sosedu reči da ti sposodi monitor.
Če je še v garanciji pa na popravilo. Če ni, pa novega, samo šele ko boš 100% da je fuč monitor.
... .. .
Mi lahko poveš postopek, kako povežem - ko kliknem z miško, se mi odpre meni in pod "Graphics Options" se nekaj pokaže.
Nimam xp zato ti piešm na pamet.
Tam nekje mora biti možnost..output to monitor ali pa to display..
ali pa clone monitor, extendet desktop..
Tam nekje mora biti možnost..output to monitor ali pa to display..
ali pa clone monitor, extendet desktop..
... .. .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | slaba slika monitorja (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7485 (6751) | musicfreak |
» | Ko ugasnem računalnik se mi na monitorju prikazuje tole...Oddelek: Pomoč in nasveti | 6405 (5286) | ST-777 |
» | Šizofren monitorOddelek: Zvok in slika | 729 (612) | hojnikb |
» | Problem z monitorjemOddelek: Pomoč in nasveti | 655 (566) | JohanP |
» | Prenos slike iz pc-ja na prenosnik je možno?Oddelek: Zvok in slika | 3649 (3506) | tempoFlow |