» »

Problem z monitorjem

Problem z monitorjem

Lord1492 ::

Danes sem sestavil iz dveh računalnikov enega, oziroma iz enega sem vzel samo trdi disk, vse ostalo je ostalo kot je bilo. Sedaj, ko prižgem računalnik, mi na monitorju napiše ''check signal cable''. Na prejšnjem računalniku sem imel monitor priklopljen na matično preko VGA kabla. Sedaj imam na matični plošči le nek čuden plug (podoben VGA, vendar ravno obratno nima luknjic in nima treh, ampak samo dve vrsti). Priklopil sem DVI kabel na grafično, vendar se pojavi problem, ki je opisan zgoraj. Verjetno zato, ker ni naloženih driverjev za grafično?! Kako naj zadevo rešim?

Še eno btw vprašanje: Diska, ki sem ga prestavil iz prejšnjega računalnika, nisem formatiral. Je potrebno/nujno/priporočljivo da ga prej sformatiram in potem na novo naložim windowse?

DeeCoy ::

To pomeni, da grafična ne dela oz. si jo slabo priklopil. Driverji pri bootu nimajo veze.

Glede diska.. Enostavno na novo namestiš okna, pri čemer formatiraš disk.

Grafična zagotovo dela, še enkrat sem tudi preveril ali je priklopljena kot je treba. Problem pa še vedno ostaja.

Glede diska sem mislil ali je potrebno da ga sformatiram v prejšnjem računalniku in ga šele nato dam v sedanjega, ali ga lahko z vsemi podatki priklopim v ''novi'' računalnik in formata sploh ne potrebuje?

Frenckie ::

Daj ti malo razjasni.
A si menjal osnovno ploščo na kateri si imel integrirano grafično z tako, ki sedaj nima grafične.
Če jo sedanja nima, ima vodila za ločeno grafo.Jo boš moral nabaviti in jo vgraditi - pa pazi kakšno vodilo ima ( AGP ali PCI-e).

JohanP ::

Mogoče moraš v nastavitvah monitorja spremeniti iz analognega (VGA) v digitalni (DVI, hdmi) priklop.

Kje to spremenim? Ko prižgem računalnik in mi napiše ''check signal cable'', če pritisnem na monitorju tipko menu, se mi ne odpre nič. Imam monitor Samsung SyncMaster 2032bw.

DeeCoy ::

Ko daš disk v drug računalnik ga moraš obvezno formatirati.

Sprobaj ta monitor na drugem compu če imaš možnost. Če tam dela, je nekaj narobe z grafično. Katera grafična pa je noter?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeCoy ()

JohanP ::

1.) Greš v navodila za uporabo monitorja (ki jih najdeš na Samsungovi spletni strani),
2.) Odpreš predmetni PDF,
3.) Zavrtiš kolešček do naslova Troubleshooting (Odpravljanje težav), na strani 38.
4.) Na seznamu poiščeš Symptom (tvoj simptom je prvi na seznamu),
5.) Na kontrolni listi (Check list) poiščeš vprašanje: Can you see "Check Signal Cable" on the screen?
6.) Prebereš možne rešitve problema (Solutions)

Tvoja 1. rešitev je v tretjem odstavku.
Če ne pomaga beri dalje....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohanP ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

slaba slika monitorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
507444 (6710) musicfreak
»

Ko ugasnem računalnik se mi na monitorju prikazuje tole...

366387 (5268) ST-777
»

Šizofren monitor

Oddelek: Zvok in slika
5726 (609) hojnikb
»

Monitor ali računalnik ne deluje?!

141979 (1772) Matej_K
»

hd 6850 ni slike na monitorju