» »

Prenos slike iz pc-ja na prenosnik je možno?

Prenos slike iz pc-ja na prenosnik je možno?

Tea Time ::

Lepo pozdravljeni.

Zanima me ena zadeva. S svojega namiznega računalnika bi želel spraviti sliko na 2 monitorja samo za določene zadeve (ko nekaj berem in si izpisujem). Imam 1 lcd monitor na dvi izhodu. Zanima me, ali obstaja možnost, da razširim namizje na monitor prenosnika (torej da namesto tega, da kupim še en monitor, preprosto uporabim zaslon prenosnika)?

Je to možno in v kolikor je, prosim za kakšen nasvet, potek.

Lep dan še naprej.
Have a break!
  • spremenil: Tea Time ()

kixs ::

Mozno bi bilo, ce bi imel tvoj notebook kaksen video vhod.

Druga moznost ti je, da uporabis notebook in na njega priklopis zunanji monitor. Tako imas potem moznost DualView ali razsirjeno namizje. Osebno imam raje DualView - 2 desktopa.

lp

Hvala kixs.

Tole, da bi na notebook priklopil še drugi monitor je izvedljivo, vendar mi to žal ne pomaga... Vse stvari imam na namiznem in jih ne bi želel premeščati itd...

Možnost, da bi imel notebook video vhod je pa zelo majhna kajne?

LP
Have a break!

M@73Y ::

Vem da se je nekako dalo preko VLC media playerja. Sicer nevem, jaz sem gledal TV iz namiznega kompa preko lan kabla na prenosniku.
Veliko uspeha.
..jump into psytrance tunnel..

Hardstyle ::

Ja valda da gre PC spravit na ekran od laptopa. Seveda je pogoj, da ima VGA,DVI ali HDMI izhod (laptop). Primeren kabel vtakneš v grafično na PCju in laptopu potem pa v driverjih izbereš kako boš uporabljal Dualview, ali na obeh enako sliko ali dva različna namizja itd.

Hardstyle.

Pišeš, da naj ima laptop VGA,DVI ali HDMI IZHOD... Misliš morda vhod? Izhod namreč ima: VGA; ampak a ni tukaj možnost priklopa eksternega monitorja, ne pa "vklopa druge slike" na laptop? Je pa to HP NX6310 (
 link do manuala

link do manuala

).

(hm... ko dodam link, je v končnem odgovoru malo čudno prikazano (dvakrat piše link do manuala); ne gre popraviti)

LP
Have a break!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tea Time ()

Djuro ::

Mislim, da ti bo tole prav prišlo: http://synergy2.sourceforge.net/
Moram rečt da dela precej dobro.

misek ::

Djuro, sam on bi rad imel sliko iz stacionrnega računalnika prikazano na prenosniku. Tale program pa je samo za deljenje miške in tipkovnice. Ali pa sem kaj spregledal?

Djuro.

Vau, mislim, da bi tole lahko bilo vsaj približno to, kar želim. Imam pa enih par vprašanj:

Pišejo takole: "To do so it requires that all the computers are connected to each other via TCP/IP networking. Most systems come with this installed."
Glavni računalnik (desktop) je priključen na router. Kako je to mogoče urediti? A je lahko priključen na internet IN preko tega programa tudi na drugi laptop (preko routera predvidevam?)?

Ali je mogoče na laptopu zagnati pdf iz desktopa? (Druga možnost je, da pdf prekopiram na usb ključ in potem odpiram...)

Vidim, da je kopiranje besedila mogoče...

Glede takšnih zadev sem res čisti začetnik - je to težko vzpostaviti?

HVALA.
LP
Have a break!

Djuro ::

Mislim, da bo najboljši približek tistega, kar 'čas čaja' potrebuje. Oba računalnika se morata videti v mreži, eden je server, drug klient. Odpiranje nekih dokumentov je brez veze prek ključa, če imaš oba v mreži. Pač, na laptopu pošerej en folder in iz stacionarca poženi direktno tam.
Ni težko vzpostaviti, vzami si tistih 10-20 minut in preberi navodila.

Ta program je deljenje miške. Ampak, če daš notebook na mizo, kjer imaš stacionarca, programu poveš: monitor od stacionarca je desno od notebooka, boš enostavno z miško šel desno in ko boš šel prek roba laptopa, se boš pojavil na stacionarcu.
Jasno, ne moreš zdej enih aplikacij vlečt levo-desno. Ampak, če maš na laptopu odprt urejevalnik teksta, na staconarcu pa pdf in kakšen slovar, je po moje to točno to, kar si hotel.

tempoFlow ::

Ena opcija pa je tudi z uporabo nove verzije VNC-ja, ki podpira dodatni monitor. Na PC-ju zaženeš VNC server, nato na prenosniku poženeš VNC klienta in ga povežeš na drugi monitor od PC-ja.
Trik je samo v tem, kako prepričati PC, da imaš priklopljen drugi monitor, čeprav ga nimaš!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ni slike na monitorju preko MiniDisplay porta.

Oddelek: Pomoč in nasveti
171863 (1483) crniangeo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220115 (9628) kozorog
»

Kaj potrebujem za 3 x monitor na PCju?

Oddelek: Strojna oprema
262499 (2178) IvoJan
»

2 monitorja na 1 grafični ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51210 (1106) kixs
»

Nova anketa: število monitorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
10311635 (8503) Matevžk

Več podobnih tem