» »

Nadležen zvok rutarja!

Nadležen zvok rutarja!

primar ::

Lep pozdrav,

Zanima me, če še kdo ima težave z nadležnim piskanjem brezžičnega rutarja. Meni para živce in ne vem ali ga slišim samo jaz ali je kaj narobe z mojim rutarjem. Ko ga resetiraš je vse OK dokler se ne vspostavi brezžična povezava. In to cviljenje slišim povsod po hiši. Trenutno pač izklapljam rutar, ko ga ne rabim. Vendar pa imam zaradi daljinskega nadzora v omrežje priklopljen kotel in bi zadeva naj delovala nonstop. Strah pa me je, da se zadeva kdaj ne bi vžgala - prijateljica je ostala brez stanovanja zaradi nostop priklopljenega prenosnika....

Gre pa za tale rutar: Netgear WNR834BUN

Torej zanima me samo ali bo zadeva crknila ali vsi rutarji cvilijo? Slišim pa to kak mesec, prej nisem tega nikoli opazil. Je pa res da poleti zaradi neviht rutar vedno izklapljam ponoči, medtem ko pozimi zaradi kotla imam le tega vedno vklopljenega.

LP

Borut

kalko ::

Se strinjam, radijski oglasi za Rutar so res nadležni.

Kar se tiče routerja, pa - ne, ni normalno. Nabavi drugega, saj niso dragi.

primar ::

kalko je izjavil:

Se strinjam, radijski oglasi za Rutar so res nadležni.

Kar se tiče routerja, pa - ne, ni normalno. Nabavi drugega, saj niso dragi.


:) Ja imaš prav, oglasi za Rutar so še bolj tečni...


...saj bi menjal, če ne bi rabil potem spet klicati X strokovnjakov da mi porihtajo povezavo z pečjo.

LP

kalko ::

Zakaj X strokovnjakov? Če novega nastaviš enako kot je sedanji, se za peč ne bo nič spremenilo. Predvidevam, da je peči treba dodeliti fiksen IP ter odpreti port in narediti port forwarding na IP peči - to bo znal narediti vsak, ki je že kdaj nastavil kakšen router.

primar ::

Vem da je bilo govora o fiksnem IP, moram pogledati, ali bi mogoče res lahko samo nekak prepisal nastavitve in to dokler še stara škatla deluje...

In kaj naj vzamem - ta je imel zelo dober doseg, brez težav doseže vsak kotiček v hiši, ter vleče do moje nove hiše cca 200m daleč.

Ampak tehnika je šla naprej, verjetno to sedaj že vsi zmorejo.

LP

tlozej ::

Piska router ali njegov adapter? Jaz večkrat opažam, da mi piskajo/šumijo razni adapterji. Če je kriv adapter lahko probaš z menjavo le tega...

LP

Spajky ::

primar je izjavil:

...imel zelo dober doseg, brez težav doseže vsak kotiček v hiši, ter vleče do moje nove hiše cca 200m daleč...
Moraš iti nekam v nastavitve in mu zmanjšat odddajno moč (Tx Power, vklopi tudi power save, če je ta nastavitev). Namreč najverjetneje ti piska interni napajalec zaradi pregrevanja - zadeve so se ščasoma mehansko raztegnile, pa prihaja do mehanskih vibracij ! Signal nima kaj nesti do druge hiše brez veze, če rabiš samo do peči v kleti ... Zna bit, da bodo vibracije prenehale ob manjši Tx moči ;) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

primar ::

tlozej, piska router. In tudi vse do trenutka dokler ni vspostavljena povezava je tiho, ko pa začne utripati lučka, pa začne nadležno cviliti.

Spajky, hvala za nasvet, bom preizkusil. Ma v novi bajti še nimam interneta in mi je cool, ko kaj delam da si naredim kak internetni radijo :). Bom pa vsekakor preizkusil.

LP

floyd1 ::

Sicer čisto offtopic, kakšen sistem kontrole nad kotlom imaš to? Kak link?

primar ::

floyd1 je izjavil:

Sicer čisto offtopic, kakšen sistem kontrole nad kotlom imaš to? Kak link?


Za razna podjetja, ki se ukvarjajo z toplotno tehniko razvijam kotle na biomaso. In ker poleg tega hodim še v službo, imam zaradi izvajanja testiranj oddaljen dostop in sicer dve varianti - za nastavljanje, analizo podatkov itd imam neke vrste scado, za tak na hitro preveriti kaj se z pečjo dogaja pa še en dostop preko browserja. Kako je ta sistem urejen "od zadi" ne bi vedel, jaz se bolj ukvarjam z strojniške perspektive.

Odprto krmnilno enoto na katero potem nalagam SW pa mi je izdelalo podjetje Atech. Pisanje SW pa prepuščam njim, le pošljem jim želene odzive regulacije na proces ki teče v kotlu.

LP

floyd1 ::

Aha, hvala. Sem mislil, da gre za kako rešitev (iz trgovine) za peči doma.

primar ::

Pozdravljeni! Če sem že iskal informacije, je prav da še napišem rešitev. Danes sva z sodelavcem odprla router in takoj videla problem. Eden od kondenzatorjev na napajalnem delu je bil napihnjen, elektrolit pa je stekel po vezju. No po zamenjavi kondenzatorja je zadeva spet tiho.

Hvala za nasvete in LP.

Borut


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogrevanje na Elektriko (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
15960171 (29620) konspirator
»

Router v modemu, pravi da ni internetne povezave

Oddelek: Omrežja in internet
202836 (2018) Lukzii
»

Boljši router

Oddelek: Kaj kupiti
294325 (3863) cordoba
»

Problem z routerjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
202666 (2414) nikec12
»

Rutar in čakanje na dobavo izdelka

Oddelek: Kaj kupiti
207162 (6630) Tilen

Več podobnih tem