» »

Samodejni system restore (WIN_XP)?

Samodejni system restore (WIN_XP)?

Exhumator ::

Pozdravljeni.

Naletel sem na težavo pri svojem računalniku, ki je ne znam rešit. Vem da ste tukaj računalniški mojstri, pa upam, da mi bo kdo znal svetovati.

Težava je sledeča: pred nekaj urami je za moment zmanjkalo elektrike v stanovanju in mi je ugasnilo desktop, kjer so gor naloženi WinXP-ji (SP3). Ob ponovnem zagonu sistema mi je na namizju zginilo en kup datotek, drugo ozadje, neveljaven (star) antivirusni program me je pozdravil, kup programov, ki sem jih imel, jih nimam več, niti dokumentov. Kot da bi sistem naredil restore povsem avtomatsko, brez moje vednosti (želje). Tisto, kar mi je na disku ostalo, kaže zadnji datum spremembe kakega dokumenta/mape enkrat februarja letos. Po tem, pa nič. Na disku imam torej samo to, kar sem imel do februarja letos, vse kar je po tem mesecu (filmi, igre, programi...) pa ... ni več tu.

Kako povrniti sistem nazaj v stanje pred današnjim? Poskušal sem z Win System Restore, ampak sploh ne morem izbrati nobene obnovitvene točke, tudi med meseci (tiste puščice zgoraj) se ne morem premikati, lahko klikam, ampak se ne prestavi nikamor. Ne morem niti opraviti sinhronizacije datuma in ure z time.windows.com. Na desktopu mi sicer kaže današnji datum in pravo uro, vendar ob kliku na "Syncronize Now" vedno javi "med sinhronizacijo je prišlo do napake". Samo to. Nekajkrat sem poskusil tudi ponovno zagnati računalnik (restart), ampak ne pomaga. Ko sem ga enkrat zagnal v Safe-Mode, mi je zgoraj pisalo kar SP2 namesto SP3. ... Tema.

Ima morda kdo idejo, kako zadevo uredit? Že vnaprej se zahvaljujem vsem, ki ste si vzeli čas in prebrali tole.

amigo_no1 ::

http://support.microsoft.com/kb/315265/...

How to run Chkdsk from My Computer or from Windows Explorer
Click here to show/hide solution
Double-click My Computer, and then right-click the hard disk that you want to check.
Click Properties, and then click Tools.
Under Error-checking, click Check Now. The Check disk options dialog box appears.
Use one of the following procedures:

2. To repair errors without scanning the volume for bad sectors, select the Automatically fix file system errors check box, and then click Start.

Note If one or more of the files on the hard disk are open, you will receive the following message:
The disk check could not be performed because the disk check utility needs exclusive access to some Windows files on the disk. These files can be accessed by restarting Windows. Do you want to schedule the disk check to occur the next time you restart the computer?
Click Yes to schedule the disk check, and then restart your computer to start the disk check.

Verjetno boš moral restartati pc.

Exhumator ::

CHKDSK sem tudi že zagnal... pa mi zadeve ni povrnilo v normalno stanje :/

amigo_no1 ::

FS je ntfs ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 Installer (64-bit) - težave

Oddelek: Programska oprema
152972 (2362) fr!Xy
»

Unencrypt...

Oddelek: Pomoč in nasveti
71231 (1124) solatko
»

Particija ,ki ne obstaja v Nortom Partition magic

71622 (1528) StratOS
»

windows media player 10 mi ne dela !?!?

81502 (1450) bunnyrabit
»

Najbolj neumno vprašanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
544505 (3413) Mike

Več podobnih tem