» »

Dell D510 ethernet gonilniki win98SE

Dell D510 ethernet gonilniki win98SE

RutS ::

Pozdravljeni,
na star prenosnik Dell Latitude d510 sem intaliral win98se(moram, zaradi nekega programa, ki deluje samo v tem okolju).
Imam problem z gonilnikom za ethernet. Kartico imam "broadcom netXtreme BCM4401-bo fast ethernet controller", na njihovi strani http://www.broadcom.com/support/etherne... sem tudi dobil gonilnike za win98, ki pa nikakor ne delujejo. Ko grem, v device managerju, na PCI ethernet controller in ga hočem updejtat, te gonilnike nikakor noče zaznati. Zanima me, kje je težava, a morae prej kaj izklopiti, onemogočiti, da bo delovalo?
Aja, na strani od Della pa itak ni nobenih gonilnikov za win98, ne ethernet ne karkoli drugega...
probal sem tudi neke druge "univerzalne" gonilnike, pa ni šlo
  • spremenilo: RutS ()

amigo_no1 ::

V win xp compatibility mode tudi ni delal ?

W98 driverje za ostalo si namestil (čipset itd) ?

Zgodovina sprememb…

v win XP vse deluje kot mora...
chipset driverju ni za win98...zaenkrat sem namestil samo za grafično (da lahko imam 32bit in večjo resolucijo, pa še to so neki "universal" gonilniki za računalnike, kateri nimajo originalnih grafičnih gonilnikov za 98SE...
evo to so ti gonilniki, če bo še kdo rabil http://reboot.pro/2325/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: RutS ()

Če nimaš za čipset potem tudi ostalo ne bo delovalo...

hm... ampak v xpjih sem tudi instaliral posamezne komponente, network drivers, video, audio... no, xp tudi dosti sam zazna...
kako pa potem delujejo novejše naprave v win98 katere nimajo gonilnikov za win98? nekje že mora biti neka finta...
aha, hvala za link, bom pogledal in sporočil, hvala!

Katere novejše naprave delajo v win 98 ?

Vse je odvisno od dobre volje proizvaljaca opreme, pri win 9x si moral še za posamezen usb ključ namestiti driverje.

hmm...
ok to kar ste mi poslal, ne deluje...takoj se odpre prvo okence " Error Starting Program: the INF_......exe file is linked to missing export SHELL32.DLL:SHCreateDirectoryExA. "
potem pa še drugo "A device attached to the system in not functioning"
kar se moje matične tiče je Everest povedal takole :
Motherboard:
CPU Type Mobile Intel Celeron M 380J, 1600 MHz (16 x 100)
Motherboard Name Dell Latitude D510
Motherboard Chipset Intel Alviso-G i910GML
Ne vem...a podam še kake podatke od everesta? Kot sem vprašal, kakšnih "univerzalnih" driverju za ethernet ni?
Hvala amigo za vso pomoč!

...ps, se pravi da moram nujno nujno dobiti gonilnike za matično, da bo delovalo vse drugo?
...vmware pa ne pride v upoštev, ker imam samo 512 rama...če ne bo druge, pa nabavim. še to podvprašanje, a rama morata biti oba iste vrste,da deluje ( računalnik namreč podpira DDR2 Memory PC2-3200 400Mhz PC2-4200 533Mhz)zaenkrat imam samo 512 PC2-3200 ?
Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov HP laptop brez podpore za Windows 7? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11112062 (9855) krneki0001
»

katera plata s procesorjem je boljša

Oddelek: Pomoč in nasveti
343396 (2595) Ikspe
»

Lenovo ThinkPad E530C - kako vzpostaviti brezžično povezavo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
303896 (1346) ekran
»

Kubuntu zmrzne

Oddelek: Operacijski sistemi
151437 (1175) Maryk
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
655201 (4437) Klemenn

Več podobnih tem