» »

Dodatno osebno zavarovanje

Dodatno osebno zavarovanje

freesty ::

Punca je imela sklenjeno osnovno+dodatno zavarovanje, cez 3 mesece je nehala placevati dodatno zavarovanje in je placevala samo osnovno, zato so ji dodatno ukinili.

Danes si je sla zrihtat zopet dodatno in so ji rekli, da mora 3 mesece placevati dodatno, vendar ji zacne veljati sele po 3 mesecih. Torej bo morala 3x27€ dat njim kr tak pa se dodatno ne bo zavarovana. Tam ji je rekla, da je po zakonu tak. Zdaj pa ne vem.

So jo nategnal al je res tak? Ma kdo kaksne izkusnje?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

valuk ::

Ne niso jo nategnili in ja, prov je, da je tak sistem.

freesty ::

Torej, ce ona nebi imela vmes 1 leto dodatnega zavarovanja, ga se naslednje leto sploh nebi mogla imet?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

ali3n ::

ne. zamik je 3 mesece. vedno.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

St235 ::

jap, če vmes prekineš plačevanje, potem ti tri mesece ne velja. Ideja tega pa seveda izhaja iz tega, da dodatno zavarovanje krije ne nujno pomoč in bi ljudje dodatno zavarovanje preprosto sklepali takrat, ko vedo da bodo rabili te storitve. Zato tri mesečni zamik, da se prepreči večino špekulacij.

fosil ::

Ob tem pa še eno opozorilo.
Za vsako leto, ko nisi zavarovan, je premija višja za 3%.
Tako je!

amigo_no1 ::

ali3n je izjavil:

ne. zamik je 3 mesece. vedno.

Vedno ?

http://www.adriatic-slovenica.si/za-pra...

Kdaj prične veljati zavarovanje?
Zavarovanje prične veljati s 1. v naslednjem mesecu po sklenitvi, če ni dogovorjeno drugače.
Pri Adraitcu Slovenici vam omogočamo, da vam dopolnilno zdravstveno zavarovanje velja že naslednji dan po sklenitvi. Za več informacij obiščite našo najbližjo poslovno enoto ali nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 11 10.



EDIT:
Čakalna doba
Starši in študentje, POZOR! Preverite, kdaj se izteče študentski status. Študentje oz. dijaki morajo v roku enega meseca po preteku statusa skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, sicer tudi zanje velja trimesečna čakalna doba.



A pozor, to ne velja za vse, temveč le za dve skupini oseb:
+ za vse osebe, ki niso sklenili zavarovanja v roku enega meseca od dneva, ko postanejo zavezanci za obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. To so običajno študentje ali dijaki, ki jim preteče status in ne sklenejo zavarovanja pravočasno;
+ za vse osebe, ki bi odpovedale dosedanje dopolnilno zdravstveno zavarovanje in novega zavarovanja ne bi sklenile v roku enega meseca.


Ja, kot kaže je povsod čakalna doba.

Zgodovina sprememb…

freesty ::

Ok torej čakalna doba je. To me niti ne moti. Moti me pa dejstvo, da bo ona te 3 mesece plačevala kot, da bi bila zavarovana, kljub temu, da NI.

To mi ni jasno.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

St235 ::

Kot že omenjeno - predvsem v izogib morebitnim zlorabam in špekulacijam, glede na to da gre za storitve, ki načeloma niso nujne.

freesty ::

Ja samo, ce bi bila enostavno cakalna doba 3 mesece in potem po 3. mesecu zacnes placevat bi isto bilo proti zlorabam. Tak pa dat 80€ za nic. Je pa mal bedna.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Mavrik ::

St235 je izjavil:

Kot že omenjeno - predvsem v izogib morebitnim zlorabam in špekulacijam, glede na to da gre za storitve, ki načeloma niso nujne.


Kaj majo špekulacije veze z zaračunavanjem neobstoječe storitve?
The truth is rarely pure and never simple.

St235 ::

predvsem to, da bi potem ljudje odjavljal prijavljal zavarovanje in ga uporabljali samo takrat ko bi vedeli (večino sploh dražjih storitev se da rpedvidet), da ga bodo rabili.

Je pa dobro vprašanje zakaj ne gre zgolj za trimesečn zamik, ampak je treba dejansko plačevat tudi če storitev še nešteje. Možno, da bi bilo brez tega preplačila še vedno preveč enostavno in preveč profitno odjavljat storitev.

Laično pogledano:

Plačam si zavarovanje dvakrat letno (torej dva meseca) in si na takrat tempiram okulista, zobarja, ginekologa, dermatloga in še kakšno storitev. Enako vem kdaj bom imel morebitne operativne posege itd. Tako z plačilom dveh premij letno uživam praktično enak standard kot tisti, ki plačuje neprekinjeno, kar pa nikakor ni ideja zavarovanja.

Tak sistem pa te prisili, da plačaš 4 premije, da lahko ene mesec koristiš zavarovanje, tako nima smisla zadeve odjavbljat in jo plačuješ neprekinjeno.

IMO je logika sistema nekje v tej smeri.

Brez tega si predstavljam, bi bilo tako kot zavarovat avto, takrat ko veš da boš moral nekaj popravljat. Samo pri avtu je problem, da je nesreče nemogoče predvidet, zato tam tega problema ni. Zagotovo ti pa ne bi pustili zavarovat stekel, če bi imel šipo že razbito.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9937820 (9660) jocoj
»

dodatno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7612716 (11333) zobnik
»

Kaj nam krije dodatno zdravstveno zavarovanje - vzajemna? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5318892 (17918) [D]emon

Prekinitev zavarovanja - VZAJEMNA (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7723762 (22239) Gandalfar
»

Dodatno zdravstveno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6515401 (5964) Alexius Heristalski

Več podobnih tem