» »

Dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje

«
1
2

antonija ::

No, cez nekaj tednov zacnem s svojo prvo sluzbo (:))) in bom moral skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Ponudniki za slo so Vzajemna, Triglav in Adriatic.
A mi lahko kdo razlozi kaksne so razlike med ponudniki in kateri (ce sploh kateri) se bolj splaca, oz. je ugodnejsi.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Saladin ::

Sem pri Vzajemni, do sedaj nobenih težav. Premija narašča z leti, ampak zavarovanje je ena stvar, pri katerih se ne splača šparat.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

antonija ::

A ce vzamem pri Vzajemni pol dobim kaj vec kot pri drugih dveh, al so vsi "paketi" isti?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Saladin ::

Res ne bi vedel, Vzajemna mi je blizu pa sem pri njih vzel. Velikih razlik med njimi ni.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Maximus ::

jz sm pr adriaticu vzel. vzajemno skoz vlačjo po časopisih, tv-ju itd. da ne plačuje, "nepravične premije" itd. Kok je od tega res nevem. Sem pač iz princpa šou drugam. Pa še par malenkosti je, zakaj sm šou na adriatic (poznam par ljudi, k tm delajo, ...)

LP!

TRIROG ::

Kar prste strean od vzajemne ... zdeje se bo vse zamenjal ... pejt k adriaticu al pa triglavu ... najnizje premije ...

sicer je res da so do zdej bolnice ce si meu pre adriaticu sklenjeno zavarovanje de dale v nizji polozaj( dalj si caku) kot uni iz vzajemne, ampak zdej po novem se vse to spremeni ...

kokr vem ma najnizje premije triglav ...

antonija ::

Sej men je tud ena kolegica (ki dela pri Triglavu) svetovala nej se drzim prec od Vzajemne, pa vzamem Triglav al pa Adriatic (pomoznosti Triglav da bo se bonus dubla:)), vsi drugi ki jih pa poznam majo pa vzajemno...:|
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Maximus ::

verjetn, ker je bla prva na trgu in je začela prva z agresivno reklamno kampanjo. Lahk se motim. Sam useen, pejt stran od vzajemne.

LP!

Tr0n ::

To te ponavadi v firmi dodatno zavarujejo oz. ze imajo ponavadi sklenjeno pogodbo s kaksnim ponudnikom. Vsaj pri meni je bilo tako.

antonija ::

Do lanskega leta je blo tko da ti je firma rekla kje se bos zavaroval (kolektiv pa to), zdej mamo pa baje nov zakon po kermo sam izberes kje bos zavarovan...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tr0n ::

Aja? No, jaz sem se zaposlil pred kaksnim mescom dni, in nisem rabil nic izbirat.

antonija ::

Glih enkrat takrat je baje zakon bil sprejet, ne vem pa kdaj stopi v veljavo. Kaksen pravnik bi vec vedu...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

kopernik ::

To ni res. Pri nas se je lahko že pred več leti zavaroval vsak tako, kot je hotel. Torej, lahko kar na Adriaticu (kolektivno preko firme), nekateri pa so šli na vzajemno.

franc3e ::

vzajemna 3.374
triglav 4.700

lp
prekmurec

kopernik ::

Pazi na čas zavarovanja !

Navadno so bolj ugodni tisti paketi, kjer se zavaruješ za deset let in več.

antonija ::

Cene zavarovanj:

Triglav, Vzajemna. Adriatic ma pa obrazec za izracun cene.

A kdo ve co so vsa dopolnilna zdravstvena zavarovanja enaka (iste pravice in dolznosti) a se to razlikuje od firme do firme?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

SkIDiver ::

Jz sem sklenil pr Triglavu. Moja vstopna starost je bla 21 let. Potemtakem padem v premijski razred kjer je vstopna starost do 27 let. Zavarovan sem za obdobje 10 let. In ker sem krvodajalec (kri moraš darovati najmanj 5x) mi priznajo še popust in je znesek mesečne premije 3.030 sit. Ko bom presegu starostno mejo 27 let bom še vedno plačeval isto premijo, ker ta ostane pri njih ista kot je bla ob pdpisu pogodbe pa čeprav bom mel ob izteku pogodbe že 31 let.

Zavarovanje pa sem sklenil, ker pavziram. Ko bom študij nadaljeval jim prinesem potrdilo in zavarovanje preide v mirovanje. Študiral bom še nekje 2 do 3 leta (imel status) mogoče pa še kaj več. Tako, da bo moja starost, ko se pogodba izteče nekje okoli 35 let.

Poldi112 ::

Mene je pri nekaterih zavarovalnicah motilo, da podpises pogodbo da bos pri njih najmanj 10 oz. 6 let. Najkrajsi cas je bil pri adriaticu (2 leti), zato sem sel tja. Sicer ni bilo najceneje, ampak vsaj prej lahko zamenjam ce se mi res ne dopade oz. se cene prevec spremenijo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

kopernik ::

10 in več let je cenejše zato, ker ne plačaš nekega 6% davka. Je pa problem v tem, ker si vezan za daljše obdobje, vmes se pa lahko dosti spremeni glede teh zavarovanj ...

SkIDiver ::

Meni v pogodbi lepo piše, da se znesek premije ostane isti. Torej sklepam, da bo v vseh 10 letih koristenja tega zavarovanja ostal enak.

kopernik ::

Ja, tačas pa lahko ena druga zavarovalnica ponudi nekaj bistveno boljšega za enak ali manjši znesek. Lahko se spremeni zakonodaja, posledično pa ponudba na trgu, itd. Preveč neznank, zato jaz nikoli ne podpišem za več kot dve leti. Čeprav, roko na srce, tistih par jurjev mesečno ni neka strahotna grožnja ... ampak nikoli ne veš.

Mimogrede, mislim, da ni res, da se premija ne more spremeniti. Na tej povezavi lepo piše naslednje : Premije veljajo od 01.09.2005 dalje. Premija se lahko med trajanjem zavarovanja spremeni v skladu z zavarovalnimi pogoji. (gre se za neko akcijo, kjer vzajemna ponuja zavarovanje za dvanajst let). No, nisem nek pravnik, tako da ne vem, če ta stvar drži 100%.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Go-ahead ::

Kolikor vem naj bi bilo potrebno z naslednjim letom preurediti vsa obstoječa zdravstvena zavarovanja. V tej temi nekateri navajate prednosti ali slabosti posameznih zavarovanj na podlagi dosedaj sklenjenih pogodb. Torej z novim letoim se bodo stvari bistveno spremenile, dovoljeni popusti na posamezno premijo bodo manjši, lahko se bo uredilo zavarovanja samo za eno leto,...

Pa še nekaj Triglav je pripravljen zaračunati premijo enako najnižji premiji konkurence.

Če bi kdo rad sklenil novo zavarovalno pogodbo dodatnega zdravstvenega zavarovanja pri triglavu lahko poskusim urediti. Pošljite privaten email. robi22@email.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Go-ahead ()

iskra ::

Dvignimo temo od mrtvih.

Prišle so nove cene dodatnega zavarovanja in pri vseh zavarovalnicah so narasle za jurčka ali več.

Ker sem izgubil status študenta lansko leto (pavziram), sem hitro tekel jokat h Vzajemni, če me vzamejo pod svojo kiklco. Takrat sem lepo napravil trajnik za tiste 3.400 SIT al kolikor so mi že odščipnili. Pred kratkim pa sem doma našel eno kuverto, v kateri se Vzajemna zgovarja na nek nov zakon, preko katerega mi lahko pobere skoraj celih 5k.

Hold your horses, Billy Joe Bob. WTF? Bom pač prekinil pogodbo, sem si rekel in skočil hitro na internet pogledat, koliko stanejo dodatna zdravstvena zavarovanja drugod. In povsod sem naletel na 4.6k in višje cene.

a) Ve kdo za kako zavarovalnico, kjer dobim cenejše dodatno zavarovanje?
b) Ali drži, da moram plačevati dodatno zavarovanje samo dokler sem brez statusa?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

krho ::

a.) cene so določene s strani države, in so za vse zavarovance enake. Lahko poizkisš s Triglavom, če imaš tam zavarovan avtomobil, vendear boš za zdravstveno zavarovanje vseeno plačal enako ceno, zan se pa zgoditi, da ti dajo kakšen % več popusta pri avtomobilskem zavarovanju. BTW. Pogodbe ne moreš prekiniti. Traja ti 2 leti. Boš, pa dal lahko dod. zavar. v dohodnino, če so tudi položnice pisane nate.
b.) če se ne motim gre zavarovanje, ko se šolaš preko enega izmed staršev?!
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

SkIDiver ::

Ja men so tud povišal na okol 4.6k iz 3k sit;(

Plačevat pa moraš dokler nimaš statusa. Ko imaš status jim samo odneseš potrdilo o vpisu in gre zavarovanje v mirovanje.

iskra ::

Obvezno zdravstveno zavarovanje gre preko občine. Glede na to, da nimam nobenega (oz. je minimalen) dohodka in niti statusa, gre vseeno denar iz občinskega proračuna. En papir samo za it iskat na občino in ga nest na ZZZS čez cesto (tolko o e-občini :))

Potem je pa tu še dodatno zavarovanje. Če ne bi bil pri zobarki 15x v treh mesecih, se ne bi zavaroval. Tako mi je prišlo še kako prav. Lahko pa povem, koliko je treba doplačati za plombo in še par drugih malenkosti: celih 300 SIT (neki so mi zamutli na Vzajemni in kao nism plaču mesečnega obroka). No, za čiščenje kanalov in še par drugih reči, bi doplačal okrog 5k na zob. Ko sem poračunal malo in preštel nove plombe na zobeh, sem ugotovil, da bom ta ustni servis pri Vzajemni v enem letu odplačal. Ampak sedaj bom pa plačal preveč :\

Ker sem odpravil z zobarko in imam trenutno še manj dohodka, mi je 4,7k kar veliko breme. Sploh če poračunam, da bi po enem letu lahko šel na dopust s tem denarjem. Ne, avta nimam, zato ne morem privarčevat niti stotina. Oz. sem brez avta pri teh cenah bencina kar fajn v plusu :D

Nč, bo treba malo bol resno prijet knjige v roke in prit do statusa :D
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

neres ::

A je kaj novega na tem področju? Namreč izbiram med ponudniki oz. premišljujem če je dodatno zz sploh nujno. Kaj je takega kar bi moral plačat brez dodatnega zz (razen belih plomb)?

hooger ::

obvezno ti krije obisk pri zdravniku.....če ti bo pa kaj napisal na recept boš pa veselo plačal. Zato le vzemi še dodatno zavarovanje. zaradi tistih 21€ mesečno te ne bo pobralo, če pa boš imel kakšno sranje pa se hitro začnemo pogovarjati o tisočih €....

maptnh ::

Obvezno ti krije en del obiska pri zdravniku. Nekaj pa še vseeno doplačaš. Za nekatere bolezni sicer ne, ampak za večino pa.
In ja, karkoli drugega kot obisk pri zdravniku je veliko dražje. Dodatno zavarovanje je bolj kot ne nuja, samo ime ima malo čudno :).

lpm

Struklio ::

Hi, ker sem se tudi sam soočil s tem problemom, samo da pri meni je bilo dosti bolj brutalno, saj mi je to povedala osebna zdravnica, katero sem obiskal zaradi angine z besedami:"VI PA NIMATE UREJENEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA". Takrat sem se počutil kot zadnja smet na tem svetu, ogorčen sem bil na državo v kateri živim.
Po prihodu domov sem na netu najdel stran kjer sem dobil vse potrebne informacije o obveznem in dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju in sem si dopolnilno sklenil kar preko neta, obvezno pa sem si uredil na matični občini.

www.dopolnilno-zavarovanje.si

LP

Tomi

ABX ::

Ne plačujem nobenih dodatnih zavarovanj, raje vlagam denar in po potrebi si plačam to kar rabim.

Ker raje plačam na roko, ker pridem prej na vrsto in mi uredijo kot treba.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Maximus ::

ABX, to je ok, dokler si tako malo na izi bolan.
Če boš resno zbolel, te bom vprašal potem.

Sam plačujem dodatno, vendar če je treba grem tudi privatniku in mu plačam.

Kolega je koneca Marca 2009 resno zbolel in se še zdaj zdravi. Me prav zanima koliko bi moral plačat za zdravljenje, če ne bi plačeval dodatnega zavarovanja.

Struklio ::

En primerček, zakaj sem si js skleno dodatno zavarovanje

Oseba je padla na smučanju, ugotovljen je spiralni zlom desne goleni, zato je oskrbljena v bolnišnici in nato napotena v zdravilišče. Ob odpustu so ji izposodili bergle. Z izvidi se je oglasila pri osebnem zdravniku, ki ji je predpisal protibolečinska zdravila za en mesec. Po enem mesecu se je zglasila na kontrolni pregled.

Tabela: Zneski zdravstvenih storitev in doplačila v primeru, če nimate sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Storitev Delež doplačil v % Skupna vrednost (EUR) Doplačilo(EUR
bolnišnično zdravljenje na kirurškem oddelku 25 6.811,48 1.702,87
zdraviliško zdravljenje - nadaljevalno (14 dni) 25 1.457,51 364,38
MTP (bergle) 25 20,57 5,14
prvi pregled pri osebnem zdravniku 15 12,88 1,93
protibolečinska zdravila (pozitivna lista) 25 39,46 9,860,23
0,91 0,23
0,94
kontrolni pregled pri osebnem zdravniku 15 8,23 1,23
Skupaj 8.351,98 2.085,88

Icematxyz ::

Kdor ne plačuje dodatnega zdravstvenega zavarovanja (če ga zmore) je milo rečeno neumnež.

Zgodovina sprememb…

ABX ::

ABX, to je ok, dokler si tako malo na izi bolan.
Če boš resno zbolel, te bom vprašal potem.

Sam plačujem dodatno, vendar če je treba grem tudi privatniku in mu plačam.

Kolega je koneca Marca 2009 resno zbolel in se še zdaj zdravi. Me prav zanima koliko bi moral plačat za zdravljenje, če ne bi plačeval dodatnega zavarovanja.


Žal mi je za tvojega kolega, neugodno.
Ampak te zavarovalnice so legalni lopovi. Raje imam svoj osebni fond kjer mi ne rabi plačevat zaposlene in državi davka.
Za avto velja isto, nobenega dodatnega zavarovanja nimam (16 let trenutno).
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Struklio ::

Mislim da bi se ti moral roditi v srednjem veku... no če malo boljše pomislim takrat je bla pa inkvizicija.:)

ABX ::

En primerček, zakaj sem si js skleno dodatno zavarovanje

Oseba je padla na smučanju, ugotovljen je spiralni zlom desne goleni, zato je oskrbljena v bolnišnici in nato napotena v zdravilišče. Ob odpustu so ji izposodili bergle. Z izvidi se je oglasila pri osebnem zdravniku, ki ji je predpisal protibolečinska zdravila za en mesec. Po enem mesecu se je zglasila na kontrolni pregled.

Tabela: Zneski zdravstvenih storitev in doplačila v primeru, če nimate sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Storitev Delež doplačil v % Skupna vrednost (EUR) Doplačilo(EUR
bolnišnično zdravljenje na kirurškem oddelku 25 6.811,48 1.702,87
zdraviliško zdravljenje - nadaljevalno (14 dni) 25 1.457,51 364,38
MTP (bergle) 25 20,57 5,14
prvi pregled pri osebnem zdravniku 15 12,88 1,93
protibolečinska zdravila (pozitivna lista) 25 39,46 9,860,23
0,91 0,23
0,94
kontrolni pregled pri osebnem zdravniku 15 8,23 1,23
Skupaj 8.351,98 2.085,88


Če prav razumem v kolikor ne bi imela dodatnega zavarovanja bi morala doplačat 2.000E?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Struklio ::

Prav razumeš

ABX ::

Hvala za info.

2.000E mi ne bo spremenilo mnenja glede dodatnega zavarovanja.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Mehmed ::

Pa ja, sej tok prisparas v sedmih, osmih letih. Dokler se ne poskodujes tako pogosto si v plusu.

Struklio ::

Ka pa vsak obisk pri zdravniku, mogoče kaka gripa, al pa kak zobobol, al pa kaka druga bolezen zaradi katere moraš v bolnico? Če malo logično razmišljaš ni vredno tvegat za teh dobrih 20 EUR na mesec

LP

Tomi

Double_J ::

Kolk pa morš pr zobarju doplačat za preglede in plombe?
Dve šivanki...

ABX ::

Zobozdravnika rešim iz svojega žepa, od vedno.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

mojsterleo ::

Kolk pa morš pr zobarju doplačat za preglede in plombe?
ce imas zavarovanje, potem doplacujes predvsem neestetske posege (recimo bele plombe na zadnjih zobih), in storitve, ki ne sodijo v okvir osnovnega zdravljenja (lokalna anestezija pri enostavnih posegih ipd).

se pa strinjam z ABX-om. zobarji na zavarovanje so skrajno necloveski. prides tja s hudo bolecino, pa ti mirno recejo da nimajo cajta in prid cez 2 tedna. medtem je seveda cakalnica prazna, zobar pa da je kao na seminarju v sosednji sobi. jasno sm sel potem k privatniku in izpljunil tistih 30 eurov in sem se zdej vesel, ker je res dobr napravu.

Struklio ::

Vidim da je trebe razčistit nekatere osnovne pojme; kaj je sploh zavarovanje? Vzamimo za primer zavarovanje hiše. Mi imamo doma zavarovano hišo za zavarovalno vsoto 150.000 eur za katero plačujemo premijo tam nekje okrog 200 EUR na leto. Kakšna je možnost da ta naša hiša zgori? Majhna, v Sloveniji na leto zgori 1000 nepremičnin(podatek od slovenske gasilske zveze). Se pravi možnost je majhna in to je poanta zavarovanja v primeru "ČE", če se pa nebo nič zgodilo bomo vrgli ta denar "vstran". Ampak ker smo odgovorni ljudje in nočemo svojo neodgovornost prelagati na pleča drugim ljudem, se pravi da hodijo okoli ljudje in pobirajo denar za nekoga, ki mu je hiša zgorela imamo svoje premoženje zavarovano. Podobno je pa z zdravstvenim zavarovanjem, lahko da ga boš preplačal, možna je pa tudi obratna zgodba. Moj stric je bil podobnega mnenje kot ti ABX, dokler ni nil udeležen v prometni nesreči in je moral doplačat 500.000 tolarjev, ker ni imel urejenega zdravstvenega zavarovanja, po tem si je hitro premislil in si zavarovanje uredil. Drugače pa vsak ima pravico do svojega mnenja, zato spoštujem tudi tvoje mnenje ABX.

Icematxyz ::

zobarji na zavarovanje so skrajno necloveski. prides tja s hudo bolecino, pa ti mirno recejo da nimajo cajta in prid cez 2 tedna. medtem je seveda cakalnica prazna, zobar pa da je kao na seminarju v sosednji sobi


No temu pa ne verjamem. Razen pač če nimaš svojega osebnega zobozdravnika ker se s tem nisi ukvarjal dokler te ni začel boleti zob. Potem pa panika? Dokler sam nisem imel svojega osebnega zobozdravnika (koncesionarja) sem imel razno razne težave z zobozdravniki in sem skoraj obupal že pa vse začel plačevati z svojega žepa (kljub plačanem dodatnem zdravstvenem zavarovanju). Sedaj ko ga pa imam pa lahko samo rečem kapo dol. Sem zelo zadovoljen. Tisto obdobje ko nisem imel svojega osebnega zobozdravnika pa je res bilo stresno. To pa. Da bi me pa sedaj moj osebni zobozdravnik zavrnil če bi prišel k njemu z bolečim zobom? To pa je bolj natolcevanje kot resnica? Da ne rečem neresnica.

Je pa res pač da se moraš malo angažirati in si najti kvalitetnega osebnega zobozdravnika. In dvignit nekaj telefonov ali povprašati par znancev. In to pred tem ko te že boli zob. Ne pa potem ko že boli. Pol ti preostane le kak dežurni. Tam pa res maš 90% možnosti da boš odšel razočaran. Ampak ne tiste skušnje lepo prosim potem metati na celotni zobozdravstveni sitem. Ker je to daleč od resnice.

Če bi jaz dežurnega primerjal s sedanjim osebnim zobozdravnikom ni primerjave. Pa delujeta v istem sistemu. Dežurni je tako namenjen le hitrim posegom ki olajšajo bolečino. Potem pa se pričakuje da si najdeš osebnega zobozdravnika. Ampak lepo prosim najdite si osebnega zobozdravnika že pred tem ko se pojavijo težave. In sploh ne hodite potem z bolečino naokrog in iščite zobozdravnika ki bi vas malo na hitro "obdelal" pa poslal naprej. Logično da bo sledilo razočaranje!

Zgodovina sprememb…

mojsterleo ::

jah iz zoba mi je padla plomba med umivanjem, narocen sem bil pa cez 3 mesece. ker mi ni bilo do tega, da bi 3 mesece naokoli haral z odprtim in bolecim zobom, sem sel takoj zjutraj (15 min preden sploh zacnejo delat) tja in se je to zgodil pac. zd ljubljana-siska.

Icematxyz ::

Pa imaš tam izbranega svojega osebnega zobozdravnika? Z imenom in priimkom? Kar je tvoja pravica da ga imaš in ti pripada že če si "le" osnovno zdravstveno zavarovan. In če ga imaš zelo težko verjamem da te je zavrnil z bolečim zobom.

Pa še nasvet. Tudi če blizu tebe ni na voljo več noben zobozdravnik ki bi ga lahko izbral za svojega osebnega zobozdravnika ki še ni prekoračil mislim da za 10% svojih obveznosti (ta podatek se mi zdi da nekaj krat letno zbere in objavi ZZZS na spletu - kateri zobozdravnik je nad normo in te sme zavrniti in kateri ne - se pravi zavrne v smislu da se ti lahko prijazno zahvali in odloži telefon in reče da je prekoračil normo in ne sprejema več pacientov) potem pač malo širše poglejte. Sam se tudi moramo pol ure peljati z avtomobilom da pridem do svojega. Ne iskati le v radiju 5 minut vožnje.

Pa lepo prosim. Tisti ki ne znajo opravljati svojega poklica pišite proti njim utemeljene pritožbe in jih zamenjajte. Ne pa zaradi slabih kriviti vseh. Jaz sem imel izkušnje z obojimi. Slabimi in dobrimi. In vsi delujejo v istem sistemu.

Zgodovina sprememb…

ABX ::

Vidim da je trebe razčistit nekatere osnovne pojme; kaj je sploh zavarovanje? Vzamimo za primer zavarovanje hiše. Mi imamo doma zavarovano hišo za zavarovalno vsoto 150.000 eur za katero plačujemo premijo tam nekje okrog 200 EUR na leto. Kakšna je možnost da ta naša hiša zgori? Majhna, v Sloveniji na leto zgori 1000 nepremičnin(podatek od slovenske gasilske zveze). Se pravi možnost je majhna in to je poanta zavarovanja v primeru "ČE", če se pa nebo nič zgodilo bomo vrgli ta denar "vstran". Ampak ker smo odgovorni ljudje in nočemo svojo neodgovornost prelagati na pleča drugim ljudem, se pravi da hodijo okoli ljudje in pobirajo denar za nekoga, ki mu je hiša zgorela imamo svoje premoženje zavarovano. Podobno je pa z zdravstvenim zavarovanjem, lahko da ga boš preplačal, možna je pa tudi obratna zgodba. Moj stric je bil podobnega mnenje kot ti ABX, dokler ni nil udeležen v prometni nesreči in je moral doplačat 500.000 tolarjev, ker ni imel urejenega zdravstvenega zavarovanja, po tem si je hitro premislil in si zavarovanje uredil. Drugače pa vsak ima pravico do svojega mnenja, zato spoštujem tudi tvoje mnenje ABX.


Ni point v tem da prišparaš, ampak da ta denar vložiš drugače. Ker nesreča eventualno pride, razlika je v tem, da jaz do denarja pridem takoj in uredim zadevo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Struklio ::

Najprej je potrebno poskrbeti za osnovne stvari, med katere zdravstveno zavarovanje definitivno spada, šele nato je čas za vlaganje; pa kam bi te ti ABX vlagal?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9937583 (9423) jocoj
»

dodatno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7612551 (11168) zobnik

Prekinitev zavarovanja - VZAJEMNA (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7723609 (22086) Gandalfar
»

Zdravstvo

Oddelek: Problemi človeštva
438931 (5891) LeQuack

Več podobnih tem