» »

povezava namiznega računalnika in laptopa??

povezava namiznega računalnika in laptopa??

your3 ::

Pozdravljeni,

imam okvarjen lcd monitor pri namiznem računalniku in imam tudi star laptop ki ga že nekaj časa ne uporabljam. Zaradi slike bi rad povezal namizni računalnik z laptopom, da mi ne bi blo potrebno kupovati novega monitorja, tako da bi mi laptop služil samo kot monitor za namizni računalnik. Kako to narediti in s katerim kablom??

Hvala za odgovor(e),

Jure

carota ::

Če imaš oba v mreži, se na stacionarec konektaš iz prenosnika z "remote desktop connection". Najlažji način.

v mreži je samo namizni računalnik...

No, pol je drugi del odgovora na tvoje vprašanje "kako to narediti in s katerim kablom": z mrežnim kablom (ali pa wireless). :D

nevem kaj ma tle veze sicer mrežni kabel, sej nisem omenil nobenega interneta. Js bi rd samo pršu do slike na laptopu z diska namiznega računalnika :)

Poglej na bolho in kupi rabljen monitor za 50 EUR, bož najhitreje in najlažje rešil. :)

P.S.: niti jaz nisem omenil interneta, a sliko moraš nekako poslati iz ene mašine na drugo.

že ta je bil z bolhe in je bil še malo dražji, a delal ni dolgo. Res da sm laik kar se teh zadev tiče ampak sm mnenja da se sigurno da to rešiti nekako, saj se laptopa da tut na televizjo prklopt, tko da se ga sigurno da tut na namiznega.

Zbiram predloge še naprej..

5er--> ::

Na laptopu rabiš input, ki bo zajel sliko in jo predvajal (televizijo priključiš na nek output slike). V laptopu verjetno nimaš tv-tunerja, tako da ideja z direktnim prenosom slike odpade. Ostane ti samo še povezava preko mreže (ethernet kabel, wireless) in prenos slike s pomočjo kakšnega programa.

Hvala za odgovore. Se pravi najprej povežem oba računalnika na internet in potem uporabim program Remote desktop manager ?

5er--> ::

Oba računalnika na mrežo (bo hitreje, kot če gre stvar še preko interneta), potem pa remote desktop, ja.

amigo_no1 ::

Najprej povežeš oba računalnika na 100 mbit switch/router.
Nato RDP.

Internet dostopa za tvoje početje ne potrebuješ.

Zgodovina sprememb…

Yacked2 ::

Kaj pa tisti razdelilci ? Ko maš 2 računalika na en monitor ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Yacked2, to bi tut mene zanimal

black ice ::

Yacked2 je izjavil:

Kaj pa tisti razdelilci ? Ko maš 2 računalika na en monitor ?

S tem lahko samo preklapljaš med računalniki, le-ti se ne "vidijo" med seboj, ker niso povezani v mrežo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos slike iz pc-ja na prenosnik je možno?

Oddelek: Zvok in slika
103649 (3506) tempoFlow
»

Wireless domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
102725 (2399) moho1
»

XP Home & Profesional

Oddelek: Operacijski sistemi
151813 (1355) jan01
»

dva PC-ja na enem monitorju ??