» »

Nakup kamer

Nakup kamer

GummyBear ::

LP,

Pred kratkim smo doma imeli vlom. Sedaj pa se doma še vedno bojijo neljubih dogodkov, zato je prišla ideja, da bi si okoli hiše postavili kamere. Ker se na to nihče ne spozna, bi rad pridobil čim več informacij o tem. Zanima me katere kamere priporočate, kje kupiti (lahko tudi slika z opisom, da si ogledam), koliko bi znašala cena in kako se zadeva sploh postavi? A moram imeti za to poseben računalnik, da bo prikazoval sliko ali se lahko priklopi samo na monitor/tv? Skratka čim več informacij bi rad pridobil, da premislim ali se splača.

gesprinc ::

Za take kamere, da bi prepoznal osebo, ki vlamlja, porabiš kot za en avto ... torej je dovolj da so običajne širokokotne kamere H264 in pa video snemalnik, da kasneje vidiš kaj se je zgodilo. Pomembno je, da so kamere vidne od daleč in to je najboljša obramba ... da gre vlomilec raje k sosedu ;)

Glede na to kje je hiša, osvetlitev ponoči .. se pač za vsako lokacijo izbere potrebna kamera z ali brez IR, ter glede potrebnega dometa. Barvne slike so lepe le podnevi, pri IR so ČB. Profesionalne kamere za nadzor so ČB, ker se bolj opazi gibanje, barve niso pomembne. Snemalnik se vklopi sam ob gibanju. Problem je nihanje vej ob vetru, mačke, psi in pa megla ... Eni snemalniki imajo dodatne vhode za senzorje gibanja in s tem se da to odpraviti, ker si lahko nastaviš poljuben senzor (izhod mora biti signal, ne pa napetost!!). Kupiš edino dovolj velik disk. Lahko pa snemaš vse kamere celih 24 ur, samo potem pa rabiš res velik disk (če snemalnik to podpira).

Naslednje je pa seveda povezava ... priporočam coax - zaradi motenj in če so daljše linije ... gre tudi po FTP (neki adapterji so, lahko pa dobro zacinaš in izoliraš pa je anako) ... brezžično se da enostavno motiti, lahko pa slika leti že sama po sebi ... vplivi ostalih naprav.

Za cca 400€ dobiš 4 kamere in snemalnik brez diska.
Jaz sem vzel pri Delku v BTC LJ in sem zadovoljen, imam vsa gibanja za cca 1 leto nazaj ...

GummyBear ::

Najprej hvala za informacije. Omejen pa sem tudi na ceno, zato ne rabim neke profesionalne opreme, ki prepozna vlomilce, zna ločiti človeka od živali itd. Zadostovalo bo, če omogoča samo nadzor prostora. Potem pa odvisno od karakteristike kamere, ker se na to neki ne spoznam.... tko da še kak nasvet.

gesprinc ::

Saj to je to ... za manj kot 400 mislim da težko najdeš ... potrebna je neka minimalna funkcionalnost sistema. Rabiš min. 4 kamere za 4 strani hiše .. vsa okna in vrata moraš imeti pokrita, drugače je brez veze.

Lahko pa kupiš slepo kamero - samo ohišje ... najceneje

SLO_Matej ::

Kaj pa kaj takega, kot je SiOLova storitev Varen dom?

gesprinc ::

Za 8€ na mesec? + nakup vsega, itaq

v gornjih 400€ je to vse not zastonj, pregled vseh kamer preko IP (nabaviš fixen IP za doma) in gledaš od koderkoli - zastonj. Aplikacije za Win (celo posneto gledaš za nazaj), Apple iOs, Nokia Symbian, Android ...

lahko se vežeš na hišni alarm in pridejo varnostniki .. to je tudi zraven ...

H.264DVR v resoluciji 1280x1024 - plačaš samo 1x

Karen ::

Coax z visoko ločljivimi kamerami ne gre. Moraš IP kupit. Drugače pa ti eno Ademco hišno centralo zmontirajo, pa par senzorjev, če ni uradno in je običajno se da to za ene 500-600 EUR dobit in zmontirat. Potem pa na bližnjo varnostno službo, pa tam enih 18 EUR na mesec da ti SMS ob alarmu pošljejo, pa v 10-15min so pri tebi, če jih pokličeš. Za ene 50 EUR na mesec ti pa kar pridejo, brez da bi jim posebej sporočal, če je alarm.
Če računaš da moraš za kamere in ostalo opremo dati 1000 EUR, je to skoraj najbolj ziher varianta. ŠE posebej če pridejo in ti PC odnesejo na katerem so posnetki:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadzorna kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6724596 (5099) refosk
»

Videonadzor kako in kaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5012818 (9169) starfotr
»

Videonadzorni sistem

Oddelek: Omrežja in internet
182348 (1524) dc10
»

Video nadzor. Kaj moram vedeti?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91697 (1221) darksamurai
»

kamera ki se poveze na wifi z moznostjo gledanja na gsm

Oddelek: Kaj kupiti
289668 (4405) dc10

Več podobnih tem