» »

Brivnik ali gilette

Brivnik ali gilette

IceBoX ::

Kaj je boljše za kožo? Sam se brijem z gilettko že nekaj let in zdaj premišljujem o nakupu brivnika, pa imam nekaj vprašanj. Ali brivnik obrije tudi bolj dolge dlake, recimo da se kakšen teden dni ne brijem? Je mogoče bolj prijazen do kože, saj zdaj vsake toliko dobim tudi vraščeno dlako. Če bi kupil brivnik, katerega mi priporočate. Dragih ne mislim kupovati, kakšnega za 50 eurov pa spet ne.
Huh...

T0RN4D0 ::

Klasični double edge razor FTW :]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

msjr ::

Ne brivnika. Žiletke so ta prava stvar. Za en teden brade tudi boljše kot brivnik.

333333 ::

Ce uporabljas brivnik ga bos uporabljal dost pogosteje kot gilletko, ampak tukaj je potrebno v zakup vzet to kar tvoji kozi bolj pase, ce ji gilletka ne ustreza je nesmisel vstrajat pri tem samo zaradi svoje lenobe... oz da se ne obrijes... po tem cel teden... Meni osebno dosti bolj ustreza brivnik kot klingica ni vec vrascenih dlak in takih for, je pa potrebno bolj pogosto ponovit vajo :) koza pa je dosti bolj hvalezna taksnemu pristopu, ampak to je moj pogled na to, sam zase pa bos vedel sele ko poskusis eno in drugo.
Spiritual

d0rK ::

T0RN4D0, od včeraj imam pod bookmarki ene 7 linkov na to temo in sem že skoraj siguren da šaltam ker ne bom več dajal bajnih denarjev za unih nekaj žiletk. Tebi lepo laufa DE? Ali se pri DE da vleči navzgor? Naprimer direktno pod brado. Za bližje britje. Merkur 33C gledam, kaj imaš ti?

IceBoX ::

Ja te žiletke so res drage. Tudi bolj drage kot cel gilette brivnik.
Huh...

roginc ::

Hey. Brivnik si kupi če se hočeš briti vsak 2 dan ali max tretji dan. Ker kasneje ni varjante da ti pobrije dalše dlake;) Če se misliš briti 1x tedensko raje uporabljal žiletke

WarpedGone ::

Bajne cene za žiletke ... Men ena Mach3 klija drži vsaj nekaj mesecev, un 5pack pa več kot leto sigurn. Se ne spomnem gdaj sm kupu tisto sploh. 2, tri leta nazaj? Brijem se enkrat tedensko.
Mam philipsov brivnik ... uporaben samo za britje dlak zadaj na vratu, česar električne škarje ne poberejo.
Dokler sm z njim drsel po obrazu so bili mozolji in rdečica stalnica.
Zbogom in hvala za vse ribe

Eni se brijemo dnevno.

Jst imam neko ceneno kovinsko verzijo, čakam na boljše cajte za Merkurja, mogoče si ga za božička privoščim. :) Meni so se multi edge brivniki zamerili ravno zaradi tega ker se brijem enkrat na teden ali pa 14 dni in za daljše dlake tist ni za nikamor. Brivnika se pa tudi nisem nikoli navadil, moraš predolgo šmirglat da vse pobere. :)

Pa cena multi edge žiletk mene osebno tudi malo mine, ne glede na to koliko časa drži. Seveda jih uporabljaš nekaj mesecev (po enkrat na teden), če je pa 5€ komad. Navadna žiletka stane nekih 10c in jo menjaš takoj ko malo slabše brije. :]

Sicer pa seveda, kakor komu paše. Jst sem probal vse tri variante in pristal na DE. Probaš vse in ostaneš pri tistem, kar ti najbolj odgovarja. :)

fosil ::

Tud z brivnikom se lahko redko briješ, samo da se potem najprej pobriješ s tistim delom, ki je namenjen za prirezovanje daljših dlak.
Tako je!

Ma te ME žiletke so za max 10 dni potem pa že lepo cuka. Pa tri stanejo 10 evrov glede na cenik na mercator.si. In ja, vem da bi se lahko jebal z naročilom z neta. Me pa tudi že malo odbijajo DE zaradi same zajebancije pri britju. Se mi zdi da se bom ali bril pol ure ali pa končal čist porezan.

korenje3 ::

gillette je firma ki proizvaja naprave za britje. res neumen naslov teme.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

mednejed ::

A ni (bila) že ena zelo obširna in informativna tema odprta na ta račun?!

Je.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri brivnik? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
554162554 (5635) mancini
»

kateri električni brivnik??

Oddelek: Kaj kupiti
3116256 (8932) janezvalva
»

S čim se brijete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

426101402 (48855) šernk
»

Britvice-kje (strani: 1 2 3 )

12840209 (30034) gendale
»

Brivni aparat - brivnik

346768 (6127) Saladin

Več podobnih tem