» »

Brivni aparat - brivnik

Brivni aparat - brivnik

SkIDiver ::

Ker vrjamem, da vas je tule kar nekaj, ki se poslužuje brivnika za britje me zanimajo vaše izkušnje.
Kaj je bolje? Rotacijsk ali folijski. Koliko glav v primeru rotacijskega? Na kaj je potrebno biti pazljiv pri nakupu? Skratka zanimajo me vaše izkušnje.

Načeloma sem si že ogledal dva modela;
Philips HQ7140
in
Philips HQ7180

Ima kdo izkušnje s katerim od njiju?

stock ::

Res je da sm meu eno "čip" varianto takega brivnika.. ampak ti povem tud če bi biu nevem kako vrhunski je ta dizajn s tremi glavami zelo zelo nepraktičn... sploh če hočeš kakšne zalisce alpa kj.

Saladin ::

Najbolje, da ti strici sposodijo oba tipa brivnikov.

Ampak moje izkušnje kažejo, da so rotacijski (Philips) najbolj primerni za otrdelo kožo in dlake ter za popolno britje, medtem ko so folijski (Braun) bolj primerni za mlajšo kožo in eksperimentiranje pri britju.

Ne glede, kaj boš kupil (Philips ali Braun - glavni imeni na tem področju), vzami nekaj iz srednje klase, brez ekstravaganc tipa mokro britje (ki je povsem neuporabno), mikro izvedb ali posvem cordless varijant.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

zcetrt ::

Se strinjam s Saladinom. Imam Brauna in sem se svoj čas bril "na golo", je bilo super (kakšni dve leti sem se bril z žiletkami... Po mojem bedarija...). Zdaj imam brado, je super, saj ima nastavek za daljše dlake. Se da lepo oblikovati pod vratom, pristriči brke itd. Že 4 leta. Ali pa celo več, ne vem. Je pa kao brezžičen, a ga uporabljam ves čas z žico. Višji obrati :)
4.

imagodei ::

Joj, kakšen cirkus okoli britja... Kaj ste stari 15 let?

Žiletka rula! Briješ se v smeri PROTI rasti dlak, dokler imaš redko, počasi rastočo brado, boš imel 3 dni kožo kot od dojenčka rit.

Sicer vsakomur svoje. Jaz mam doma enega starega Philipsovega rotacijskega, pa seveda zanesljivo dobro Mach3, imam pa po britju z brivnikom ponavadi vneto kožo, ker enostavno ne odreže dovolj natančno in se moram ribat po vratu, dokler nisem zadovoljen. Brivnik je primeren samo za kratko brado, daljše že ne more več OK briti. Philipsa vzamem, če se mi res mudi, končen rezultat je ponavadi vneta koža po vratu in slabo obrita koža. Že po parih urah imam na ksihtu šmirgel papir.

Žiletka rula, če se obrijem (hvala bogu mi brada ne raste hitro), imam vsaj 2 dni gmah. Itak danes na šihtu redkokje zahtevajo, da si vsak dan v nulo obrit, tako da je 2x na teden zame čisto dosti, kar je krasno, če imaš občutljivo kožo (kot jaz). Z brivnikom nikoli ne bi bil tako zadovoljen!

Svetujem ti, ne bit baba, pa kupi žiletke. ;) No, pa še babe se po nogah brijejo z žiletkami...
- Hoc est qui sumus -

Brane2 ::

My vote for Mach3, iz enakih razlogov in z enakimi rezultati.

NI variante, da se z brivnikom obriješ tako dobro iz preprostega razloga, ker je med kožo in nožem vedno neka mrežica, ki ima svojo debelino, pa tudi ker načeloma ne moreš vplivati na to, pod katerim kotom bo rezilo zadelo dlako.


Tudi "likanje" s suhim brivnikom po kopži se mi upira. Veliko bolje se obnese pena+ solidna žiletka.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tea Time ::

Sem pred mesecem kupil brivnik. Imel sem namreč res vneto kožo zaradi britvice, mozoljčke itd... Na podlagi vseh prebranih forumov sem se odločal med Philipsom HQ7742 ( link - 160 €) in Braun Freeglider (najdeš ga na http://nakup.merkur.si/ - 166 €). Glede vsega sem se malo bolj nagibal k Braunovemu, tudi v trgovini so mi svetovali raje Braun.

Oba imata tole stvar za "mokro" britje, ki je bistvu neke vrste tekočina za nego kože, ki ga brivnik pri britju nanese na kožo. Fajn stvar v smislu, da razkuži (verjetno), vendar ni neke posebne finte. Braun ima baje ceneje te dodatne kartuše tekočine (nisem preverjal, poudarek sem dal na britju in ne vzdrževanju...).

Če bo kdo kupil (ali ga ima) Philipsa, prosim za komentarje. Za Brauna je tako... Res ne brije tako dobro kot žiletka (čisto do kože recimo), ampak razlika ni tako vidna... Občuti se res na dotik, punca se pa ne pritožuje (mislim, da je to kar referenca :) ). Britje po licih je super. Proti smeri rasti dlak in kar pobere. Pod nosom je kar težko, ampak dobro obrije. Na vratu pa imam rahle probleme (smer rasti je mešana, zato ne pobere vseh naenkrat, pa ni tako napeta koža...). No, tukaj se kar pomučim malo.

Ponavadi po vratu malo popravim z britvico, ampak to je res malo. Koža je po britju rdeča, ampak zelo hitro gre nazaj v "normalno" stanje. Nimam problemov z mozolčki, vneto kožo, zaraščenimi dlakami itd.

Glede samega trajanja britja - traja približno isto dolgo pri meni. Mogoče celo malo dlje kot z britvico (po vratu pobere več časa). Aja, pa še to - pri polovici obraza običajno moram očistit rezila (10-15 sekund). Polni se izredno hitro (Philips se za razliko polni izredno dolgo). Briti se moram vsak dan (skoraj vsak dan), imam močno brado. Če se ne obrijem 2 dni, je potrebno z žiletko... :)

Kljub jezi pri britju po vratu bom kar ostal pri temle električnem - koža se sploh ne vname... Kupil bi si ga še enkrat, čeprav nisem popolnoma zadovoljen... Aja, ona priprava za oblikovanje zaliscev pa ni prav nič funkcionalno... skrajša že dlake, ampak tiste RES DOLGE...

Tako, upam da ti bo kaj pomagalo tole pisanje. Če še imaš kakšno vprašanje - pa kar.
Have a break!

Saladin ::

Saj je jasno, da noben brivnik ne obrije tako dobro kot žiletka & co.
AMpak sam raje riskiram malce nepopolnosti za praktičnost in ekenomičnost (če se briješ dnevno ali na dva dni, moraš prištet, koliko žiletk in koliko pene za britje boš ponucal - nemajhen strošek)

Je pa resda problem k kožo na vratu - ampak braun ima tako dober nastavek, da si z njim lahko odlično pobriješ vrat, potem pa samo z glavnim delom sfiniširaš. Še vedno si prej gotov.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

kekz ::

Klinc tele žiletke z nevemkoliko rezil so poden. Imam zelo gosto in močno brado (v vojski so me včasih 2x na dan pošiljali brit :D ) in tele žiletke se zamašijo pri prvem potegu po moji bradi. Potem ne reže nič več in bi si moral vzeti 5 minut, da zadevo sčistim z zobotrebcem >:D .

Žiletke so kvečjemu tiste z eno samo klino in zato pol centimetra špranje zraven. Enkrat sem eno posodil kolegu, pa je bil potem ves krvav.
Električne sem imel braun z mrežico, vendar obvezno vsak dan (vsaj enkrat), sicer potem izgleda podobno kot bi si obraz brusil. Najmanj 10x čez vsako špuro.

imagodei ::

ja Kekz,

v bistvu te lahko razumem glede več rezil. Hvala bogu meni brada raste počasi, tako da se lahko na tri dni brijem kamot z Mach3. Sem testiral tudi klasično žiletko in menda je za mojo brado enako dobra. Karkoli, samo da ni električni brivnik. Z njim se na leto obrijem približno 3x, npr. če sem res zaraščen, v službi sestanek, jaz pa pozen. Pa mi je ponavadi vedno žal, ker bi s peno in žiletko porabil max. 5 min časa več, rezultat bi bil pa neprimerno boljši.
- Hoc est qui sumus -

roba87 ::

Ja pa ti brivniki poceni kaj majo mrežico so klump. Jas mam nekiga čudniga ko mi polovico dlak sploh ne odreže in si morem zadi s klingico popravljat. Za te nove kaj majo po 3 glave pa to pa nevem kak so kaj. Samo jaz imam s tem z mrežico slabe izkušnje. je kdo probal te nove klingice od gillette ko majo 5 rezil al kolko. Fusion al kak se reče?

Brane2 ::

kekz:

Žiletko lahko spucaš z majhno krtačo, recimo extra zobno krtačko ali čim podobnim.

Seveda pa lahko vzameš žiletko z manj rezili. Sem probal neko ultraturbo zadevo s štirimi rezili in imel natanko iste probleme kot ti s tremi.

Če bi bilo po moje, bi se bril s šisto navadno žiletko, ki jo priviješ v nosilec (kot sem jo imel dolga leta nazaj v vojski), a takih ne najdem več... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

DimmniBurek ::

Mah, sam sem vedno uporabljal žiletke, pa sem potem doma našel brivnik(Philips) na 3 glave, star približno 25 let. Ima tudi baterijo ki zdrži za ene 4-5 britij. Ima še uno kosilnco zadaj, če imam predolgo(grozn sm glede tega, ne da se mi brit, tja enkrat na teden če me prime) se s tistim pokosim in z navadno glavo sfiniširam. Pobere kr vredu...
Prešaltal sem na brivnik ker se hitreje obrijem, ne rabim se napackat s peno, se spirat pol pol ure po uhih, ne rabi mi kupovat tega, klingice so tudi kr drage. Uno sam sperem pod vodo in to je to, namažem s kolonjsko in je.
Tisti ki jamrate da žiletka boljš pobere... Prišparaš par ur, mogoče dan, pa nič več. Saj brada hitro raste, meni je kul če sem hrapav malo, puncam ponavadi tudi paše če je malo šmirgljasto.:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Brane2 ::

Ne vem, zakaj je tak problem čas. Jaz se z žilteko brijem mogoče 3-5 minut.

Pixna kreme stane mogoče 1EUR in mi traja recimo 3 mesece ali več.

Komplet žiletk je mogoče 10 EUR in ga imam ravno tako za 3 mesece ali več.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Saladin ::

Ne vem, zakaj je tak problem čas. Jaz se z žilteko brijem mogoče 3-5 minut.

3x dlje kot z električnim ;)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Ted ::

Sam se brijem z žiletko, me pa mika da si nabavim tapravo britvico, kot jih majo pri frizerju. Se komu sanja kje to nabavit?
Mah...

Tutankhamun ::

Brane2:
Če bi bilo po moje, bi se bril s šisto navadno žiletko, ki jo priviješ v nosilec (kot sem jo imel dolga leta nazaj v vojski), a takih ne najdem več... :\


Take klince sm vidu v milerju.
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

imagodei ::

Sori Saladin,

ne vem kakšen super-duper brivnik imaš ti, ampak jaz se z mojim brijem minimalno 3 minute, ker pač enostavno po vratu ne pobere vseh dlak in si moram inovativno izmišljat razne kote, da mi odbrije vse tako kot hočem. Sem pač tak, da če se lotim britja, nočem enih zgrešenih dlak po vratu.

Žiletka po drugi strani - kake 2-3 minute, da se orenk namažem s peno/gelom (je pač fino, da pena dobro prime, ker ustrezno napne kožo, zmehča dlake in sploh omogoči britje ultra "blizu"), kake 3 do max 4 minute, da se obrijem, plus še kako minuto, da se splaknem in uredim dolžino zalisc, če je to sploh potrebno. Se pravi, sem fertik običajno v 6-7 minutah, medtem ko pri brivniku porabim običajno nekako 3-4 minute.

Mogoče tebi znese v 1 minuti... No, skratka, pri meni je v kvaliteti britja takšna razlika, da sem po britju z žiletko spodoben vsaj 48 ur, pri britju z brivnikom sem pa spodoben samo 12-16h.
- Hoc est qui sumus -

ivanuscha ::

Jst se brijem vedno z žiletko. Pr men je edin problem, da se vedno mal porežem, sploh če se brijem proti smeri rasti dlak po vratu. Me čist poreže, ne vem, zgleda mam občutljivo kožo.

Aja še to. Kolk časa pravte je fajn pustit peno gor, predn se začneš brit? Oziroma kakšna je najučinkovitejša uporaba pene/gela? Nikjer nism nobenih navodil zasledil...

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Pomembno je, kako peno nanašaš. Ko se mi ščeka razsula (in druge ne najdem) jo nanašam kar z rokami, kar pa ni povsem O.K.

V glavnem, najprej z vročo vodo ( v mejah udobja) in malo pene vtrem to v brado, potem počakam mogoče minuto "da stvar prime", nato na isti način dodam še malo pene.

Nato naredim prvi prehod z britvico. Nato umijem preostanke pene in si ogledam rezultat, nato pa vtrem malo pene še tretjič in naredim še en "varnostni prehod", k je bolj kozmetične narave, razen na področju ali dveh, kje sem v prejšnjem prehodu kaj zgrešil.

Sledi izpiranje in to je to.
On the journey of life, I chose the psycho path.

ivanuscha ::

@Brane2

Ne vem če sem te čist dobro razumel. Se pravi najprej se z vročo vodo po obrazu umiješ? Potem peno vtreš, jo spereš in še enkrat gor, potem se obriješ ter še zadnjič peno gor in drugo britje? Tako je najbolš? 8-O

Oziroma ti mi govoriš, da gel z vročo vodo zmešaš? Ker pene se ne da z vodo mešat AFAIK. :)

Zgodovina sprememb…

SkIDiver ::

No jaz sicer uporabljam Mach3, celo turbo:) Sicer sem zadovoljen in lepo naredijo svoje delo ampak tole bo treba začet vsak dan, ker je ratal pravi šmirgl papir po bradi in licah.
Zato bi si za primere, ko se je potrebno "na hitro" malo očedit omislil brivnik. Kolikor sem zasledil je za mehkejšo kožo boljši folijski brivnik.

nicksonn ::

Meni čist lepo odgovarja žiletka. (samo enkrat dolg nazaj sem poskusil z nekim starim brivnikom, pa sploh ni odgovarjal. Verjetno ker sem imel že predolge dlake)

Jst se ponavad brijem po tem, ko se stuširam, in si že vmes dobro navlažim kožo. Topla voda jo lepo omehča. Potem se nahitro namažem s peno. Sprva se obrijem v smeri rasti dlak, potem ko pa aloe vera obliž na žiletki naredi tako lepo "sluz" na koži pa še proti smeri. Nazadnje pa se namažem še z nekim aftershavom, ne kolonsko, je tak bolj gost in baje neguje:) Koža je potem lepo mehka in zelo redko razdražena.

Uporablam večinoma mach3. Ampak nazadnje sem bil malo na kratkem s financami, pa sem ubodel nek wilkonson 5 pack britvic z dvojnim rezilom + dodatnim gelom. Vendar mi je kar žal, da nisem dal tistega denarja za mach3. Takoj se zamašijo ( pri gillete se ne), pa še malo bolj razdraži kožo.

Aja, ponavadi se brijem po kakšnih 3 ali več dneh, ker če se pogosteje (seveda se je včasih tudi treba;) koži ne paše najbolje.
x n!

steev ::

Ali pa se pejt preh tusirat, da se ti brada/brki omehčajo, potem peno pustis gor 3 minute (ce mas res žilave dlake), potem pa veselo na delo.
:|

hamax ::

sam se brijem z mach 3 in s strojčkom za lase :P
odvisno kaj hočm narest.

z želetko je najbolš tko: umiješ se z vročo vodo, vtreš gel, malo počakaš, obrješ se v smeri rasti dlak, spereš, vtreš gel in se obriješ še v nasprotno smer.

strojček za lase pa uporabljam kadar si hočem pustiti tista 2mm brade in za krajšanje daljše brade.

Pyr0Beast ::

Nekaj cajta nazaj sem se mučil z nekim troglavim kitajskim zmajem, pa sem dobil Brauna z mrežco .. neka 1000 series. Stvar lavfa ko stroj, in kar je najlepše, lavfa na 12 voltih :)
stvar te pobrije čist do kože, najbrž zelo podobno kot kaka britvica.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Brane2 ::

@live:

no, ne ravno _vročo_ vodo. Toliko toplo, da je zadeva še v mejah ugodja.

Prvič zato, da koža postane mehka in mokra in da rezilo čimlažje zdrsi po njej, pa tudi dlake se že samo zaradi tega precej zmehčajo.

V dlan s prvo "porcijo" pene potem dodam še malo vode, da je prva pena še nekoliko bolj "vodna", ker se ponavadi bdijem na vsake 3-4 dni, ko sem kar solidno zarastel in je toliko več dlak, ki jih je treba zmehčati.

Drugi prehod je samo za "poliranje". ČE delam stvar v dveh prehodih, je prvi veliko hitrejši in je vsega skupaj manj praskanja in iritacije kože.
On the journey of life, I chose the psycho path.

ivanuscha ::

Dobro, bom sprobal vaše metode. Me zanima če bo kej bolš. 8-)

SodVina ::

Jaz tudi uporabljam brivnik (HQ9170), pa zadeva res ne pobrije tako lepo kot britvice. Je pa fino, ko se ti ni treba briti v kopalnici. Jaz se ponavadi brijem kar pred pc-jem(mam ze malo svoh masino, pa trajajo nalaganja malo dlje), zadeva se mi zdi blazno prakticna ne zato, ker bi tako privarceval nevem koliko casa, ampak ker se mi s peno mazat in drgnit stoje pred ogledalom enostavno ne da( in sem zato velikokrat hodil neobrit po svetu). Druga stvar je moja obcutljiva koza na britvice. Z brivnikom tega ni. Brijem se na vsake nekaj dni (nisem prevec talibana) in s tako intenziteto moram baterijo nafilat ene 3 do 4x na leto. Imam pa filing da brivnik ne brije nic boljse od njegovih pol cenejsih bratov.

lp,
SodVina

;-) ::

Jaz tudi navijam za britvico+peno= najbolje. Nobeden brivnik ni tako natančen.

kixs ::

Ve kdo, ce gre klingica iz Fusiona na Mach 3?

glinik ::

Pred leti sem uporabljal Braunov brivnik, takrat je bil top model :)

Ko sem sprobal klingo, sem na njej tudi ostal, ve se zakaj ... Če se jaz brijem proti smeri rastju dlak sem ves krvav :( Klinga se mi zažere v kožo ... Sem enkrat probal, nikoli več.

Ko sem se še bril z brivnikom je to trajalo celo večnost, da sem dobil vsako dlako. Pod 10 min nisem bil nikoli gotov.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

DimmniBurek ::

Mah, sekirate se za tiste dve dlaki ki ostaneta, alpa ostanejo morda mal daljše, itak si naslednji dan ko rašpla...
There Is No Stronger Drug Than Reality

OldSkul ::

Jst se reziram tako, da si najprej poberem dlake z brivnikom za lase, potem pa še z mach3, tako se ne znuca tako hitro. Men dlake kr hitr rastejo drugač.

Saladin ::

ne vem kakšen super-duper brivnik imaš ti, ampak jaz se z mojim brijem minimalno 3 minute,

Res sem se malo prenaglil z izjavo - šele kasneje sem se spomnil, da nosim podbradni tepih in se mi ni treba komplet brit. :8)
Sem pa res gotov v eni minuti z podobnim rezultatom, kot z britvico.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri brivnik? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
546153912 (514) krho
»

Britje glave

Oddelek: Loža
358125 (5364) cortez
»

S čim se brijete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42697309 (44762) šernk
»

Občutljiva koža po britju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7824014 (16066) radmannsdorf
»

Brivnik

Oddelek: Loža
4610473 (7072) matmel

Več podobnih tem