Forum » Pomoč in nasveti » Problem z zagonom HP elitebook 8540p
Problem z zagonom HP elitebook 8540p
anej4 ::
Pozdravljeni!
Pred kratkim sem delal nekaj na prenosnik in nisem imel priključenega na omrežno napajanje, pojavilo se mi je opozorilo da se bo baterija izpraznila. Še nekaj časa sem delal in ko sem šel da ga priklopim na kabel se je že začel ugašat (črn ekran) in takrat sem ga priklopil na napajanje. Od takrat, ko sem ga priklopil na napajanje mi ne dela več pc. pol sem ga izklopil iz napajanja da se je izpraznil in sem ga ponovno priklopil na napajanje in zagnal, vendar se zažene in odpre se samo črno okno.
Ob zagonu sem šel v BIOS in pognal Start-Up Test in Run-in Test ampak se ne ustavita dela. 24 ur sem ga pustu delat in še ni dokončalo testa.
Prosil bi vas, če ima kdo kakšno zamisel kaj naredit.
Hvala
Pred kratkim sem delal nekaj na prenosnik in nisem imel priključenega na omrežno napajanje, pojavilo se mi je opozorilo da se bo baterija izpraznila. Še nekaj časa sem delal in ko sem šel da ga priklopim na kabel se je že začel ugašat (črn ekran) in takrat sem ga priklopil na napajanje. Od takrat, ko sem ga priklopil na napajanje mi ne dela več pc. pol sem ga izklopil iz napajanja da se je izpraznil in sem ga ponovno priklopil na napajanje in zagnal, vendar se zažene in odpre se samo črno okno.
Ob zagonu sem šel v BIOS in pognal Start-Up Test in Run-in Test ampak se ne ustavita dela. 24 ur sem ga pustu delat in še ni dokončalo testa.
Prosil bi vas, če ima kdo kakšno zamisel kaj naredit.
Hvala
tech8 ::
Si mogoče poskusil tudi odstranit batarijo za kakšno minuto. S tem da je tudi omrežno napajanje isključeno.
Ko ga boš nazaj priključil (batarija + PSU) idi v bios in poskusi ga dat na defult fabriške nastavitve in shrani.
Včasih je potrebno tudi odstranit batarijo za bios, ki je v notranjosti.
Če pa to ni dovolj, pa se je nekaj zgodilo z boot particijo diska. Poskusi še z instalaciskim diskom (dvd) in zaženi opcijo "popravi". S tem ti bo popravil boot!
Seveda pa je lahko še kaj drugega narobe.
Ko ga boš nazaj priključil (batarija + PSU) idi v bios in poskusi ga dat na defult fabriške nastavitve in shrani.
Včasih je potrebno tudi odstranit batarijo za bios, ki je v notranjosti.
Če pa to ni dovolj, pa se je nekaj zgodilo z boot particijo diska. Poskusi še z instalaciskim diskom (dvd) in zaženi opcijo "popravi". S tem ti bo popravil boot!
Seveda pa je lahko še kaj drugega narobe.
anej4 ::
Hvala za pomoč, sem probal odklopit baterijo za par minut in pol spet prižgat vendar ni nič pomagalo.
Probau sem tudi opcijo popravi a ni nič pomagalo, bom probau še enkrat.
Probau sem tudi opcijo popravi a ni nič pomagalo, bom probau še enkrat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo matične ploščeOddelek: Pomoč in nasveti | 4814 (3752) | solatko |
» | Problem z prenosnikom ACER Aspire 7520Oddelek: Pomoč in nasveti | 968 (848) | jezo18 |
» | Je baterija fuč?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2180 (1885) | GummyBear |
» | Dell Latitude d510 umrlOddelek: Strojna oprema | 1329 (1108) | Pyr0Beast |
» | WTF...problem z Xpjem in bootanjemOddelek: Operacijski sistemi | 2508 (1863) | astrofizik |