Forum » Pomoč in nasveti » Problem z prenosnikom ACER Aspire 7520
Problem z prenosnikom ACER Aspire 7520
Shagrath ::
Pozdravljeni!
Imam problem z ne zaznavanjem diska v tem prenosniku. HDD je zagotovo brezhiben, posodobljen pa je tudi BIOS na zadnjo verzijo. Zaradi tega nemorem naložiti nobenega operacijskega sistema. Zdi se mi, da je crknilo nekaj na plati, najverjetneje SATA kontroler. Če ima kdo kakšno idejo, kaj postoriti, se priporočam.
Imam problem z ne zaznavanjem diska v tem prenosniku. HDD je zagotovo brezhiben, posodobljen pa je tudi BIOS na zadnjo verzijo. Zaradi tega nemorem naložiti nobenega operacijskega sistema. Zdi se mi, da je crknilo nekaj na plati, najverjetneje SATA kontroler. Če ima kdo kakšno idejo, kaj postoriti, se priporočam.
Shagrath ::
Živjo, hvala za odgovor. Kako si to mislil, da zamenjam. Problem je, ker ne pridem v windowse. Razen če obstaja kakšna druga rešitev...
jezo18 ::
ja disk je ok ker sem ga priklopil na namizni računalnik in ga zazna normalno, sformatira,....
a je možno da je shodil south bridge ker je najbrž tam notri kontroler za sata vsaj kar jest razumem situacijo...
mogoče poznaš koga ki to popravlja,...? bi bil zelo vesel saj laptop še ni za staro šaro. Hvala
mogoče poznaš koga ki to popravlja,...? bi bil zelo vesel saj laptop še ni za staro šaro. Hvala
amigo_no1 ::
Poglej na ebayu za MB ali za delujoč SB, čeprav boš prej dobil celotno MB.
vesela novica:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtop...
Acerji z ICW50 in ICY70 ploščami pa crkujejo kot po tekočem traku. Se pa da zadevo v večini primerov uspešno popravit. Imam pa tudi popravljeno ICY70 ploščo za prodat.
vesela novica:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtop...
Acerji z ICW50 in ICY70 ploščami pa crkujejo kot po tekočem traku. Se pa da zadevo v večini primerov uspešno popravit. Imam pa tudi popravljeno ICY70 ploščo za prodat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
solatko ::
Menjava MB na laptopu je sorazmerno draga zadeva. Prenosnik razdri in poglej z lečo, če je slučajno kak mrzu lot (je bolj sive barve, ponavadi), na priključku SATA.
Ti DVD enoto zazna? Če jo, potem kontroler deluje normalno.
Ti DVD enoto zazna? Če jo, potem kontroler deluje normalno.
Delo krepa človeka
Ja dvd enoto zazna vendar je tudi nekaj problemov. zazna normalno samo ko daš notri win7 dvd potem ne najde kao fila bootmgr... tako da tudi nekaj smrdi. Preprosto mislim da je šla plata....
#000000 ::
Opa tole pa lahko da ni plata, (si 100% da je DVD od win 7 brezhiben) prej bi jaz testiral ram in procesor, še prej pa disk, tudi če ti ga zazna na drugem računalu preko kakega usb adapterja ipd. ni nujno da je disk OK. preglej disk s kakim programom ki pokaže bad sektorje, potem testiraj ram šele ko to izključiš je na vrsti plata.
Ali še bolje, če imaš možnost daj ta disk v drug laptop ali namizni komp ter poskusi instalirat windows tam.
Btw imaš verzijo z integrirano grafiko ali ločeno ? je to 7520 ali 7520g?
Ali še bolje, če imaš možnost daj ta disk v drug laptop ali namizni komp ter poskusi instalirat windows tam.
Btw imaš verzijo z integrirano grafiko ali ločeno ? je to 7520 ali 7520g?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
ta laptop je 7520 in ima notri dva diska Wd160GB. ja windows 7 dvdja stga ok saj vedno inštaliram winse iz teh dvdjev. diska sem oba priklopil na namizni računalnik prek sata kablov direktno na matično in delujeta brez problemov ter sem jih tam tudi formatiral. računalnik je stal v omari nekje 1 mesec in sem ga zadnjič znova priklopil in je zaznalo disk. ko sem ga priklopil na napajanje saj je med nalaganjem winxp(win7 ni zaznalo bootmgr) računalnik crknil zaradi premalo baterije. ko sem ga naslednjioč probal priklopiti ni več zaznalo diska. mogoče je kaj povezano tudi z napajanjem... nimam pojma. Ko zaženem računalnik in dam esc da mi pokaže kaj počne bios vidim da pride normalno do video shadowed potem pa nekaj časa čaka in zazna še dvd in nvidia boot mgr... potem gre pa naprej.
Ja verjamem da si disk sformatiral, ampak še vedno ne veš v kakem stanju je, dostikrat lahko disko normalno sformatiraš sploh pri hitrem formatu, vzami program ze preverjenje diska tukaj so linki Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov in preveri tvoj disk. LP
preveril sem oba diska posamično iz tega laptopa in še en delujoč disk in sosedovega laptopa, kio mu deluje brez problema tako da sem skoraj prepričan da ni težava v disku.
Aha no potem probaj še z drugim ramom, al pa ta ram v drug prenosnik, enako naredi z procesorjem če imaš možnost, če ni nič od tega krivec je matična. To pa ti lahko popravi le nekdo ki ima poseben stroj ki odspajka čip, ker ta čip nima nogic pri straneh ampak pod njim in ne gre z nobenim spajkalnikom dol razen z omenjenim strojem, nekateri to tudi malo pihajo s fenom ali pečejo v pečicah, ampak večinoma plato uničijo ali pa poči čip, če pa uspe pa ne bo dolgo delovalo, recimo teden ali dva + če jim ne uspe je plata za v kanto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4330 (3496) | MasterKiD |
» | disk se noče formatiratOddelek: Pomoč in nasveti | 3251 (2496) | Ikspe |
» | HP 4720s - Ne zazna novega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3350 (2813) | N0t0ri0us |
» | Problem trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3508 (3057) | roccat |
» | Crknil Silicon Image RAID na EpoX 8RDA6+ PROOddelek: Pomoč in nasveti | 1232 (1110) | krneki0001 |