» »

Prehitevanje ure v Windows 8

Prehitevanje ure v Windows 8

Sba ::

Živjo!

Že nekaj dni mi prehiteva ura v Windows 8. Zadeva je nadležna predvsem pri Skypu, ker se pomeša vrstni red pogovora.
Sama namestitev je stara že dva meseca, problem pa se je pojavil šele v zadnjih dneh. V tem času tudi nisem ničesar spreminjal. V nastavitvah ure je omogočena samodejna sinhronizacija s strežnikom time.windows.com. Ura se postavi nazaj, če ročno sinhroniziram - kliknem Update now.

Kolikor sem bral stare teme, je pogost vzrok v prehitevanju sistemske ure baterija na matični plošči. V BIOSu ura ostaja točna ne glede na to kdaj pogledam. Lahko zjutraj, ko je bil računalnik nekaj ur ugasnjen, ali pa ko v Windowsih ura prehiteva za 10 min.

Poskusil sem tudi izklopiti sinhronizacijo, a ni rešilo problema. Je možno pohitriti interval sinhroniziranja?
V čem bi lahko bil problem?
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Nagi Bator ::

Ce je v BIOS-u tocna, potem ni kriva slaba baterija.

Duhec ::

Testiraj v varnem zagonu. Če je tam ok, ti lahko nek sw (lahko tudi spyware/adware) mičkeno frzenka uro. :)

Sba ::

Očitno ga res nekaj kuha, ker zadnje tri ure nič ne prehiteva. Easy come, easy go.

Če se težava vrne, poskusim še v varnem načinu. Hvala za predlog, sem kar pozabil na safe mode.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Netočnost digitalne ure (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
658603 (6689) Andy9
»

Ura v Windowsih ne gre prav

Oddelek: Pomoč in nasveti
142115 (1563) bisernik
»

Sistemska ura močno prehiteva

63576 (3401) Azrael
»

Ura v winsih prehiteva ali zaostaja za cca 30 min dnevno.

Oddelek: Programska oprema
81252 (1081) BlackHole
»

Ura se prehitro vrti

101064 (896) LoneWolf

Več podobnih tem