Forum » Pomoč in nasveti » Prehitevanje ure v Windows 8
Prehitevanje ure v Windows 8
Sba ::
Živjo!
Že nekaj dni mi prehiteva ura v Windows 8. Zadeva je nadležna predvsem pri Skypu, ker se pomeša vrstni red pogovora.
Sama namestitev je stara že dva meseca, problem pa se je pojavil šele v zadnjih dneh. V tem času tudi nisem ničesar spreminjal. V nastavitvah ure je omogočena samodejna sinhronizacija s strežnikom time.windows.com. Ura se postavi nazaj, če ročno sinhroniziram - kliknem Update now.
Kolikor sem bral stare teme, je pogost vzrok v prehitevanju sistemske ure baterija na matični plošči. V BIOSu ura ostaja točna ne glede na to kdaj pogledam. Lahko zjutraj, ko je bil računalnik nekaj ur ugasnjen, ali pa ko v Windowsih ura prehiteva za 10 min.
Poskusil sem tudi izklopiti sinhronizacijo, a ni rešilo problema. Je možno pohitriti interval sinhroniziranja?
V čem bi lahko bil problem?
Že nekaj dni mi prehiteva ura v Windows 8. Zadeva je nadležna predvsem pri Skypu, ker se pomeša vrstni red pogovora.
Sama namestitev je stara že dva meseca, problem pa se je pojavil šele v zadnjih dneh. V tem času tudi nisem ničesar spreminjal. V nastavitvah ure je omogočena samodejna sinhronizacija s strežnikom time.windows.com. Ura se postavi nazaj, če ročno sinhroniziram - kliknem Update now.
Kolikor sem bral stare teme, je pogost vzrok v prehitevanju sistemske ure baterija na matični plošči. V BIOSu ura ostaja točna ne glede na to kdaj pogledam. Lahko zjutraj, ko je bil računalnik nekaj ur ugasnjen, ali pa ko v Windowsih ura prehiteva za 10 min.
Poskusil sem tudi izklopiti sinhronizacijo, a ni rešilo problema. Je možno pohitriti interval sinhroniziranja?
V čem bi lahko bil problem?
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
Duhec ::
Testiraj v varnem zagonu. Če je tam ok, ti lahko nek sw (lahko tudi spyware/adware) mičkeno frzenka uro. :)
Sba ::
Očitno ga res nekaj kuha, ker zadnje tri ure nič ne prehiteva. Easy come, easy go.
Če se težava vrne, poskusim še v varnem načinu. Hvala za predlog, sem kar pozabil na safe mode.
Če se težava vrne, poskusim še v varnem načinu. Hvala za predlog, sem kar pozabil na safe mode.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Netočnost digitalne ure (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8603 (6689) | Andy9 |
» | Ura v Windowsih ne gre pravOddelek: Pomoč in nasveti | 2115 (1563) | bisernik |
» | Sistemska ura močno prehitevaOddelek: Pomoč in nasveti | 3576 (3401) | Azrael |
» | Ura v winsih prehiteva ali zaostaja za cca 30 min dnevno.Oddelek: Programska oprema | 1252 (1081) | BlackHole |
» | Ura se prehitro vrtiOddelek: Pomoč in nasveti | 1064 (896) | LoneWolf |