Forum » Na cesti » Zastaralni rok
Zastaralni rok
Apofis ::
Oj. Pred kakšnimi dvemi leti mi je ena mamka na cesti podrajsala avto. Sva izpolnila evropsko poročilo,...
No iz njene zavarovalnice (Generali) so mi odobrili popravilo avta...zdej me sam zanima, a zadeva po skoraj dveh letih še velja (nism mogu brez avta ostat). Hvala za odgovore
No iz njene zavarovalnice (Generali) so mi odobrili popravilo avta...zdej me sam zanima, a zadeva po skoraj dveh letih še velja (nism mogu brez avta ostat). Hvala za odgovore
- spremenil: Apofis ()
St235 ::
Kaj ko bi poklical na generali, kakšni so zastaralni roki za takšne zadeve? Jaz imam v glavi, da ko imaš enkrat odobreno popravilo moraš zadevo izpeljat v enem letu.
RejZoR ::
Torej, če prav razumem, nekdo ti recimo butne avto, zavarovalnica ti odobri popravilo in ti lahko vbistvu počakaš do 3 leta preden greš zadevo dejansko popravit in da jo krije zavarovalnica?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
jap, sam če v tem času pride do noviš poškodb, ali zaradi nepopravila pride do večje škode, pa močno dovmim, da se bo dalo kaj zmenit.
Magic1 ::
Kako bodo pa na zavarovalnici vedel? Oni itak ocenijo okvirno škodo in če ti mehankar ne bo nabil cene, ne bo problema. Itak morajo zavarovanice ocenit višjo ceno, ker so uradni servisi dragi k pes. Se pa moraš zmenit kaj bo mehankar napisal na račun.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Ker zavarovalnica ,kadar škoda presega osnovno cenitev brez težav zahteva dodatno cenitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
fosil ::
Ampak pozor, to ne pomeni da lahko čakaš 3 leta preden greš sploh prijavit škodo.
Za samo prijavo škode in cenitev je precej krajši rok.
Za samo prijavo škode in cenitev je precej krajši rok.
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prometna nesreča (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22777 (16392) | krepki |
» | Vlom v avto (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13581 (9717) | St235 |
» | karambol in odplačilo škodeOddelek: Loža | 3844 (3215) | Blazz |
» | Prometna nesreča - oderuška odškodnina (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8917 (8914) | BlackHole |
» | Prometna nesreča, informacijeOddelek: Na cesti | 3363 (2626) | SkIDiver |