Forum » Pomoč in nasveti » disk se noče formatirat
disk se noče formatirat
Ikspe ::
Na laptopu je crknila plata in bi rad uporabil disk za razno podatkovno šaro.
Disk sem priklopil na stacionarnega zraven obstoječega in ga hotel formatirati na NTFS (je NTFS vredu ali bi moral tistega drugega? )
Napisalo mi je da je formatiranje zavrnjeno ker da moram ugasnit programe ki so povezani s tem diskom. Ampak nisem imel odprtih nobenih programov.
Kaj zdaj?
Disk sem priklopil na stacionarnega zraven obstoječega in ga hotel formatirati na NTFS (je NTFS vredu ali bi moral tistega drugega? )
Napisalo mi je da je formatiranje zavrnjeno ker da moram ugasnit programe ki so povezani s tem diskom. Ampak nisem imel odprtih nobenih programov.
Kaj zdaj?
Ribič ::
Lahko uporabiš tudi kakšno linux distribucijo (Live CD), pa ga tam sformatiraš na željeni FS. Izberi NTFS, ki je dober za windowse pa tudi na linux-u deluje. Če želiš izključno linux, potem izbereš Ext4 ali pa morda celo XFS, če boš shranjeval večje datoteke.
disk ne bom imel za windowse ampak šaro, no pa bom vseeno na NTFS dal če bo tako bolj stabilno.
Včasih ko je bil dos ni bilo nobenih težav s formatiranjem. Danes rabiš pa neke dodatne programe, linuxe in ostale suxe
Včasih ko je bil dos ni bilo nobenih težav s formatiranjem. Danes rabiš pa neke dodatne programe, linuxe in ostale suxe
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ikspe ()
AC_DC ::
Nihče ti ne brani, da potegneš na plano 80486 dx100 in nanj namestiš dos 6.22 + win 3.11.
Ja, v dosu si lahko formatiral particijo, iz katere si bootal .
Samo potem nisi smel pozabiti izvesti "sys c:" iz bootable diskete.
Ja, v dosu si lahko formatiral particijo, iz katere si bootal .
Samo potem nisi smel pozabiti izvesti "sys c:" iz bootable diskete.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
zadeva na linku je v ISO. Če odprem v nerotu mi avtomatsko ponudi da mi zapeče na CD ali DVD.
Je možno da dam kako na HDD da ne bom rabil nucat DVDja?
Je možno da dam kako na HDD da ne bom rabil nucat DVDja?
za peko na usb maš yumi
http://www.pendrivelinux.com/yumi-multi...
če prav vidim je programček za linux.
Že windowsov imam vrh glave, ne da se mi še z linuxi ubadat...
Z winzipom mi je uspelo odpret iso, ampak če prav vidim ni *zagonskega* fajla. Glej fotko.
Je mogoče da iso ni bil vredu?
Dobil sem ga tu:
http://www.partitionwizard.com/partitio...
Je mogoče da iso ni bil vredu?
Dobil sem ga tu:
Tako bo uspelo.
obstaja še kakšen drug v upanju da ni v ISOtu
AC_DC ::
to je bootable
kaj to pomeni/kaj moram naredit?
Da zapečeš iso na cd/dvd.
Ali na usb z yumi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
http://www.ntfs.com/bootdisk_quest_burn...
Saj sem šel po tem postopku. Ko sem na zadnji postavki izbral In the wizard, click Burn to write the image to the CD, ki je na linku, mi je odprlo še okno ki sem ga printskrinal.
Našel vzrok. V okencu menija je bil označen Image recorder. Spremenil sem na ime CD pogona in potem se tisto okno ni več odprlo.
Na koncu ni nič pomagalo ker se program iz cdja ni hotel bootat.
Obstaja še kak drug program za formatiranje diska?
Zgodovina sprememb…
hojnikb ::
a je res tako težko downloadat yumi in en lubuntu, zapečt to na usb in potem v lubuntutu z gparted formatirat ?
#brezpodpisa
Ne bi bilo lažje predlagat en drug program za formatiranje? Ali mora bit prav ta-obstaja samo ta? :)
Ker kje pa piše da nima ravno predlagan program napako za instalacijo in pol se lahk 1 leto vrtim pa ne bo pomagalo če je program defekten.
Ker kje pa piše da nima ravno predlagan program napako za instalacijo in pol se lahk 1 leto vrtim pa ne bo pomagalo če je program defekten.
Zgodovina sprememb…
Sem se kar po svoje znajdel in disk od prenosnika sformatiral na ta način da sem šel z instalacijo XP. Ko se je disk na priprave na instalacijo windowsow sformatiral, in je hotelo začet z instalacijo, sem pc enostavno ugasnil.
Zdaj se je pojavila težava v tem da mi pc zazna samo disk od prenosnika, ne pa tudi glavni disk (pred formatiranjem nisem imel teh težav)
Ker disk prenosnika nima jumperjev da bi nastavil slave, me zanima kako rešit to težavo.
Zdaj se je pojavila težava v tem da mi pc zazna samo disk od prenosnika, ne pa tudi glavni disk (pred formatiranjem nisem imel teh težav)
Ker disk prenosnika nima jumperjev da bi nastavil slave, me zanima kako rešit to težavo.
gddr85 ::
izklopi disk od prenosnika in probaj še enkrat če boota v windowse
pa drugač bi lahko probal prek cmd-ja formatirat disk
pa drugač bi lahko probal prek cmd-ja formatirat disk
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
windowse itak boota, ko pa od prenosnika priklopim pa samo disk od prenosnika zazna.
Zgodovina sprememb…
solatko ::
Tale tvoja razlaga mi ni čisto jasna, kje ti zazna samo disk od prenosnika?
Kaj sploh počneš, če še razložiti ne znaš tako, da bi bilo razumljivo, raje pokliči prijatelja, ki se vsaj malo spozna na računalnike.
Kaj sploh počneš, če še razložiti ne znaš tako, da bi bilo razumljivo, raje pokliči prijatelja, ki se vsaj malo spozna na računalnike.
Delo krepa človeka
zee ::
windowse itak boota, ko pa od prenosnika priklopim pa samo disk od prenosnika zazna.
Disk fuc. Gremo naprej.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Če dam v računalnik diska vsakega posebej, jih zazna.
Če pa jih dam skupaj, zazna samo disk od prenosnika.
Če pa jih dam skupaj, zazna samo disk od prenosnika.
Nič ni pomagalo (IDE).
Potem sem dal pa IDE disk stran in priklopil SATA disk, tega je pa zaznalo.
Potem sem dal pa IDE disk stran in priklopil SATA disk, tega je pa zaznalo.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ssd disk in formatiranjeOddelek: Operacijski sistemi | 3032 (757) | gddr85 |
» | Prestaviti windowseOddelek: Pomoč in nasveti | 1944 (1602) | fosil |
» | Nepoznan trdi disk - instalacija windowsOddelek: Strojna oprema | 1323 (1255) | sl0t3ch |
» | Kloniranje diskaOddelek: Programska oprema | 2887 (2153) | opeter |
» | Nalaganje Win 7 čez LinuxaOddelek: Operacijski sistemi | 1457 (1352) | Zvezdica27 |