» »

LAN problem

LAN problem

Matri[X] ::

Ker so pocitnice sva se s prijateljem dogovorila da bova povezala PCja preko LANa. Vse je delal normalno pri Starlanceju(TCP/IP) in AOE2(TCP/IP), ko sva pa hotela igrat Red Alert2(IPX) ali Dune2000(IPX) pa je vn metal! Ugotovil sem da vn meče samo pri IPX/SPX protokolu! Kaj je narobe? Probu sm že vse windowse od 95 do whistler pa isto! PS.: to dela pri vseh IPX/SPX spilih! In se to: povezana sva preko UTP crosslink kabla na 10MBps(vec ne podpirata mrezni). HELP! ;(
  • spremenil: Matri[X] ()

Tzar ::

zakaj pa ne probata prek TCP/Ip ja? S kolegom igrava pa gre kr fajn,res pa da vsake tol kcajta vrze ven,tko da se morva se enkrat "konektat".
:D
Življenje je lepo!

Matri[X] ::

Red Alert2 ne podpira TCP/IP!
Dune 2000 ne podpira TCP/IP!
Hočeva igrati strateške igre!

Igor ::

hmm ce mata realtekove mrezne je mozno da je problem v driverjih (winsi majo ze zraven en driver s kerim kartica dela ampak so doloceni problemi) tko da probej updejta to drugace je pa lahko ... karkoli ...

OrlyTM ::

Te probleme smo mel mi tudi, žal te morm razočarat, da jih nismo rešil ... pač nismo igral teh iger na lanu ...

damn ane ... če ti uspe, sporoči ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

kn3z007 ::

Meni vse zgoraj omenjene igre delajo normalno. Ali si inštaliral mrežno kartico z diskete ali si uporabil win. gonilnike. Pa še eno vprašanje. Ko se povežeta po ipx-u, se najdeta? Če se, vama potem dela potem pa vrže ven? To se je zgodilo tudi meni in sicer pri RA2 in Z. Mi smo sicer igrali v troje. Kakšen računalnik imaš? Možno je da ima eden prešvoh mašino in pride med velikimi spopadi do izada/neujemanja podatkov, ki se pretakajo po mreži.

kockish ::

RA, RA2, Dune200, TS in drugi Westwood-ovi spili imajo bedno podporo IPX protokolu - ce imas win2k sploh ne mores igrati.... Tu pa ne gre za problem v win2k, saj StarCraft (ki je btw boljsi od vseh strategij, ki si jih nastel, vsaj zame), ki prav tako dela prek IPX, deluje BP v win2k :(

Dax ::

Mamo s kolegi enako probleme...

Realtekove kartice, najnovejši driverji... geniusov HUB...

Red Alert in na sploh nobena igra noče delat preko IPX-a... enostavno folk začne metat enga za drugim ven (btw, šest nas je v mreži) in na koncu ostaneta samo še zadnja dva (vedno druga dva), ki lahko nato igrata, ne da bi se kej sesulo.

TCP dela super... quake se ne sesuje tud po par ur...

Lith ::

e, kurba je tale IPX, lahk da probaš vključit NetBios over IPX, na IPX lstnostih v mrežni soseščini, samo ni rečeno da bo pomagal... kaj pa igre same imajo kak update na netu za multiplayer (ker vem da npr. Imperium galactica 2 sploh ni delala do patcha 1.05, v bistvu so se igralci prijavl, pol je pa rač kar sam špilal za vse)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Baja ::

tudi mi smo meli isti problem. V winsih je vse spilalo prek IPX -a, špili pa so javljali cannot open IPX socket. Rešitev ? Who knows.

Jinxy ::

Realtek je eno sranje od sranja...ze 2 kartici sem vrgu stran, ker sta se pokvarili

zdej imamo v mrezi Compexove 100 Mbit, pa dela k strela :)

Dax ::

Ja... no nam štirje realteki delajo že tri leta... očitno si slabo natrofu...

kn3z007 ::

Realtek je en k****. Meni sta dve crknili po 5 mesecih. Zdaj imam pa geniusovo pa dela kot strela. ne vem kako imate lahko take problema z igrami. Meni zdaj dela vse vredu. Tudi RA2 in Dune 2k pa tudi q2/3. Vse. malo poglejte nastavitve. Pa netbios vklopite. Mogoče bo to kaj pomagalo.
Lp
kn3z007

www.geneza.com

Tjulenj ::

realtek... 4 kartice mamo na mrezi... vse 4 delujejo ze vec kot tri leta, dve med njimi 24/7

kockish ::

Pri RA2 in Dune2k ni problem v karticah ali v protokolu, ampak v igri sami, ki slabo podpira IPX (dela samo v win9x).

Slide ::

Nekje sm prebrav da je dobro če imata protokola, tako na mašini A kot tudi na mašini B enak Frame Type. Priporočljiv je Ethernet 802.3 ali 802.2 Neki sm probavu in mi je ratal pvezat pr špilih k majo IPX protocol, samo potem pa ni več delal ko sm se hotu naslednič povezat. One time use only zgleda :\ Kr neki. Drugač je pa zadeva taka, da na enmu rač imam XP, na drugmu pa 98 ker je nekolk slabša mašina ampak NFS3 dela super na Voodoo 1. Problem se pojavi pri vseh špilih k majo IPX protocol. Ko hostam nov špil na XP kompu ga t stara mašina najde in se skuša povezat ampak ni uspeha, včasih si kr vzame čas da lahko spet delam. Ne obesi se samo neki po disku dela vsake tolk časa, in kao se skuša povezat, ampak brez uspeha. Ko pa nardim server na stari mašini, ga pa XP mašina sploh ne najde. Problem je v tem IPX protokoli, ali pride do napake zaradi različnih verzij in se sadevi preprosto ne razumeta, TCP/IP povezava pa dela in vse tudi diske na računalnikih vidim in vse kar je pošeran. Tako da mreža dela. Špilam lahko samo špila k majo TCP/IP protokol. Zdej pa sprašujem kateri stari špili so taki k bi delal tako na XP sistemu kot na nekiolk slabši mašini (Pentium 166, 48 MB RAM,3Dfx Monster Voodoo1) k majo TCP/IP protokol za multiplayer. Thanx

kockish ::

StarCraft preizkuseno deluje preko IPXa na katerikoli kombinaciji windowsov (igrali smo na win98, win2k in XP)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Red Alert 2 preko LANa ... KAKO?=! $%"##

Oddelek: Igre
61452 (1276) dustphoenix
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
654907 (4143) Klemenn
»

RA 2 network

Oddelek: Igre
7850 (784) ABX
»

UT LAN problem

Oddelek: Igre
131455 (1293) srale
»

Kaj je z mojo mrežo???

Oddelek: Pomoč in nasveti
51171 (1040) OrlyTM

Več podobnih tem