» »

UT LAN problem

UT LAN problem

mobisuxguru01 ::

mam dva kompa win98se, pa mrežni 10/100 pa crossover kabl pa en problem

mrežo vzpostavim, kompa se vidita med sabo, UT dela, pol pa na eni mašini reinštaliram winsw, pa spet vse nastavim (sam zgleda da sm nekj pozabu) in zdej v UT ne morm špilat prek lana,ker se ne vid serverja

torej če kdo kj ve, oz. ve kako delujejo te mrežne zadeve naj prosm mal pomaga

lp

McWolf ::

a si prepričan da si inštaliru vse protokole? vsaj TCP/IP pa IPX/SPX, pa NetBEUI je tut dobr.

TheHijacker ::

Preveri, če imaš vse protokole(IPX, TCP/IP). Če jih imaš in ti še vedno ne najde protokole zbriši, resetiraj računalnik in jih še enkrat dodaj. Mora delat!
http://www.google.si

mobisuxguru01 ::

en banalen problem, tko kot ponavadi

v network (control panel) mas na izbiro windows logon al pa client for mali mehki network, al neki tazga in od kar sm dal na windows logon dela vse bp in ok

lepa hvala za predloge in en lep pozdrav

Dami ::

A ziher rabiš za UT-ja IPX? To ni tak špil k red alert, al pa nfs. Mislim da je TCP/IP zadosti in pa da si pol not IP-je nastaviš (ni pa nujno, dela tud brez, sam z nastavljenemi ziher dela).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Slide ::

Počekiri če si naštelu IP adrese in masko ter vrata (gate) adrese. To naštelaš v Network properties, kjer greš na protokol TCP/IP in naštelaš IP adress za oba kompiča (morata bit različna) potem pa našteli še masko to je v istem oknu kot IP adres in napiši za oba kompiča isto, pol pa še Gate (vrata) tudi napiši cifre za oba kompiča isto. IPX odpade za UT (ne dela), pol k si to naštimu je že vse nared. Pa še našteli, za login Microsoft Client.
Jz mam tko IP 193.8.7.1 za kompič 1. in 193.8.7.2 za kompič 2, pol pa maska 250.250.250.0 (zadnja mora bit 0) pa še vrata 193.14.15.16
Tko da to bi mogel delat. V špilu pa itak eden mora bit host drug se pa joina.

Slide

Slide: Pri IP naslovih kategorije C pomenijo prve, tri številke v IP naslovu omrežje zadnja pa delovno postajo. Poleg tega je za kategorijo C subnet mask vedno 255.255.255.0. Če si doma delaš čisto interno omrežje se ponavadi ip naslovi dodelijo tako 192.168.0.x, kjer je x številka delovne postaje(od 1->254). Zakaj ti potrebuješ že naslov vrat pa ne vem !?!

zile ::

Ja za rutanje med dvema računaloma, ejga :D

Routanje med dvema računalnikoma? To potrebuješ samo v primeru, če nista v istem IP omrežju. Recimo pri službeni mreži imam narejeno sledeče.
Dva serverja torej dve omrežji(Novel 4.11 FS):
1.) 192.168.21.X -> Vrata 192.168.21.11
2.) 192.168.23.X -> Vrata 192.168.23.10

Če pa doma dve mašine povezuješ pa tega ne rabiš, ker jih ponavadi daš kar v isto omrežje.

zile ::

Hijacker: Prejšni replay je bla sam fora :)), drgač je pa dober poznat koga, ki se spozna na mrežno nastavljanje.
Ko smo že glih pri tem, mi lahko poveš kako prek crossover cabla (2 kompa v mreži preko UTP crossover cabla), dostopat do WWW. Na enem računalu bo kmalu laufal DSL, pa me zanima če bo v redu z enim 10Mb hubom.

Hja (a)DSL še ne poznam, ker ga po moje še dolgo ne bomo videli v našem kraju. Sam bi naredil tako, da bi kupil en hub(10 ali 100 nima veze) napeljal vanj mrežni kabel is ADSL modema ter dva izhodna kabla iz huba na oba računalnika. Tu ti crossover kabel niče ne pomaga, razen če imaš hudo dober HUB(vezava mora biti belo/oranžna ,oranžna, belo/zelena, plava, belo/plava, zelena, belo/rjava, rjava). Samo ne vem, če bi lahko hkrati dostopal do interneta s obema računalnikoma. Po moje, da bi moral na enem računalniku sharat povezavo. To je sicer v redu varianata sam kaj ko nočem, da je moj računalnik recimo prižgan, da lahko moj brat surfa. Druge variante se pa trenutno ne spomnin. Boš moral vprašati kakšnega, ki mu to deluje v praksi.

srale ::

hijacker:tko sigurno ne bo šlo..tukaj maš nekaj načinou povezave..to je edina stvar ki bi delala v tem primeru..pa veliko sreče komurkoli ki se s tem igračka..

Srale bravo. Res odlična stran... Saj sem rekel, da je tisti moj način samo teorija, ker v praksi ASDL še nisem videl. Bi bilo pa fino slišati od nekoga, ki ASDL shara v praksi...

Kateri protokol uporablja SiOL? PPPoE ali PPPoA ali še katerega drugega?

Uf kaj smo zavili s teme. ;)

srale ::

žau ti ne morem pomagat v tej stvari..kaj morem če pa naša mati ne prenesejo da telekomovci hodjo po hiši..
veliko sreče še naprej..saj zdravja itak ne potrebujemo..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311592 (7262) Tomi
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
655208 (4444) Klemenn
»

ADSL in mreža blemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
131410 (1244) Betek
»

DOMAČE OMREŽJE DVEH RAČUNALNIKOV

Oddelek: Pomoč in nasveti
71110 (994) Mercier
»

Ne dela pa ze 7 dni se ...