» »

Memento

Memento

phoenix(tm) ::

Kaj si mislte o tem filmu?Zame eden tistih filmov k poj se neki casa premislujes, pa se cudis kako se je eden lahko tega spomnu.Kapo dol.Najhujsa fora k ga una zenska napsihira da ja udar, po pa model ce 3 min gre pa pozab...

ru7 ::

ko mu plunejo v kozarec...

freserovski ::

Jao, ta film mi je bil res dober, 2x sem ga gledal 8-O , mi je pol drugič komaj potegnlo poanto......če je to to, nevem, ampak se mi zdi, da je nekaj takega....ubistvu se on samo dela, da se nič ne spolni, zaradi tistih umorov, ki jih zagreši na začetku (kar je prikazano na koncu filma, saj se odvija od zadaj naprej), se mi zdi, da bi naj blo dobro prikazano to, da se dela v "vzporedni zgodbi", ko oni debil obije ženo z injekcijami izolina, ko se vidi, da pri tretji injekciji začne oklevat, potem mu pa pritečejo solze...., kaj vem, te fulm pusti v takih dvomih, da je kar hudo že :) :)
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Tr0n ::

Taki filmi so dbest. Ala Seven, 12 Monkeys,...

S-T opis

BlackHole ::

Hm, Cobra, ne vem če si film pravilno razumel. Saj lahko, da ne obstaja točna razlaga, ampak meni se zdi da se ni napravljal. Mogoče bi res moral film še enkrat pogledat. V bistvu ti sploh ne znam podati svoje razlage, vem pa da bi se razlikovala od tvoje. Jaz bi pozornost usmeril bolj v to, kako je tisti policaj izkoriščal tega "Mementa" za ubijanje raznih John G.-jev in je na ta način lepo služil. Svojo ženo je pa menda sam ubil, tisto z bolnikom (ki ubije svojo ženo) pa bi si lahko tudi domišljal.

freserovski ::

hja, no, jaz sem nakako povezal zgodbo glavnega igralca z zgodbo tistega, ki je ženi vbrizgaval insulin, saj so na tem delali tudi neke "poskuse", da bi ugotovili, če vse to le igra, al pa se res ne spolni ničesar, mah, z vsakim, ki sem se pogovarjal o tem filmu je mel drugačno razlago :\
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

phoenix(tm) ::

Point je v tem da se tip zave da je itaq vseen če obtož kr enga, ker ga bo cez 5min imel za tapravga, pa ve tud da ko ga ubije je res srečen...Po pa ga za trenutek pokaže z ženo(to mi ni čist jasn) v postl k ma potetoviran"i have done it"...Itak ti tak film čist glavo spere.Isto OSUMLJENIH PET

Tr0n ::

Ja, tisto na koncu (i have done it) mi tudi ni cisto jasno. Ker cez cel film tega tattoja nima oz. si ga je dal zbrisat?

Kako to, da ga noben policaj ne dobi, ce je zagresil toliko umorov?

Morda ga vsi ljudje, s katerimi pride v kontakt, izkoristijo, ker vedo, da se jih ne bo vec spominjal (npr. ko ga Natalie prisili, da jo udari in mu nato pove, da je to naredil Dodd) etc...

BlackHole ::

Izkoriščali so ga res vsi s katerimi se je pogosteje srečeval. Tudi oni tip, ko mu je dal dve sobi v najem, policaj pa itak.
Verjetno ga bom še enkrat pogledal.

zaj_tam ::

Remember samy: to zgodbo si je tako dolgo ponavlja, da je začel verjeti in si jo celo zapomnil - po logiki filma
Malo je čudno ja, da ga ne dobi nihče. Tudi težko bi tako dolgo životaril. Odvisno kako dolgo že traja ta stvar no...
On si sam ustavrja vsakič novega zločinca. Ko ga ubije si tega ne zapiše, ker potem njegovo življenje več ne bi imelo smisla, pač pa si ustvari sledi do naslednje žrtve.
Film je za moje pomjme malo preveč raztrgan. Sej je domiseln tale backwards stil samo smisel filma ni v tem, da ga moraš dvakrat pogledat, da bi ga razumel. Ne vem kako ga lahko primerjate s 7edem pa Osumljenih pet (se mi zditan precej boljša). Druga tematika, drugi stil.

Tr0n ::

No, primerjal sem ga zato, ker se v vseh teh filmih na koncu zgodi nekaj cisto nepricakovanega, sokantnega, ki ti podre celotno zgodbo, ki si jo spremljal do takrat.

Ko smo ze pri tem, kako se vam zdi film Donnie Darko? Wicked.

Ninca ::

Hm...full ste good opisal tale filmcek...a pol se ga splaca gledat al ne?...jest ga mam namrec ze neki casa doma pa se kr ne spravm ga gledat...mogoce rabm sam kako spodbudo...:\


L.P.

Ninca

BlackHole ::

Ja, poglej ga a ne.

Damjan Jagar ::

Ninca: pojdi pogledat film ;)

Film je zelo v redu. Mene sicer motijo velike hvale filma preden ga grem gledat, ker potem veliko pričakujem. In potem sem velikokrat razočaran. Mementa sem gledal že lep čas nazaj in sicer brez kakšnekoli prej prebrane kritike, opisa oz. ogleda trailerja. In film mi je seveda bil všeč.
http://jagar.si

Zgodovina sprememb…

BlackHole ::

Meni se tudi ne zdi pametno brati podrobnih kritik pred ogledom filma. Če se sliši, da je film vredno pogledat, še nekak gre, kaki detajli pa znajo bit že odveč.

phoenix(tm) ::

zaj_tam, cist si zadel...glede unga tatooja...itak ma na unmu posnetku(k je otaq dolg 1 sek) sam kao neki narisanga...pac o tem sam premisljuje, ko doseze cilj...Model ve, da se cez 5min ne bo nc spomnu, ampak da bo mel nov smisel!!!Glede osumljenih pet mors pa tud kr pozorn gledat da ti je na konc cist vse jasn, ker itaq na konc dojames da je bla vse to ena zmilsjotina...une scene k so ropal diamante, pa uni kapsi, k so ponujal zascito...

madonch ::

Meni je ta film bil eden boljših. Samo še vedno pa mi je bil daleč najboljši film v zadnjem času, če ne kar vseh časov "Mulholland drive" od David Lynch.
Tega se res splača pogledat vsaj ene petkrat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Iščem naslov filma (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Sedem umetnosti
2070672613 (1574) offsummer
»

Filmi vseh filmov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
15826720 (904) Thompic
»

Film Memento

Oddelek: Sedem umetnosti
131720 (1188) Jst
»

Pirati s Karibov | --SPOILER ALERT-- (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
605434 (4399) DoloresJane

Več podobnih tem