» »

n00b topic (flashanje, genericno navijanje... help)

n00b topic (flashanje, genericno navijanje... help)

nsignific ::

Hi. Prepare to be subjected to n00bity.

Flashal sem svojo ECS M830LR maticno plosco z najnovejsim Cheepomanovim biosom (klik), po branju tegale threada s clovekom z identicno procesor/maticna (athlonXP1600+/M830LR) kombinacijo kot jaz. Flashanje je bilo uspesno.

1. Moje vprasanje je sledece: novi BIOS je "odklenil" moznost visanja nekih frekvenc (FSB?), ki so bile prej 133Mhz (athlon1600+, 1.39Ghz) - ali lahko zadevo nastavim na 150/150Mhz? Po mojih izracunih bi to prislo na 1590Mhz. Imam Ttjev Vulcano 6 (morda 7) in glede na njegovo glasnost, sumim da to lahko storim.

2. Popolnoma nepovezano: danes sem tudi flashal mojega R8500LE 64Mb na R9100 - uspesno. ATi-jevi CAT3.0 nalozijo prave gonilnike in vse deluje. A raznorazni programi (npr. Sandra) prijavljajo da moja graficna ni AGP compliant (nekaj podobnega - da ne izkorisca AGP slota - cesar prej NI pravilo). Kdo kaj ve o tem?

Hvala vnaprej!

OwcA ::

1.) Verjetno lahko. Če sistem ne bo stabilen lahko poskušaš zvišati napetost procesorja (Vcore) in RAMov (Vdimm), ako ti to plošča omogoča. Predpostavljam, da procesor ni odklenjen. Morda bi ga veljalo odkleniti.
Nove frekvenco so frekvence FSBja (prva vrednost) in RAMa (druga vrednost). Pri 150/150 sta torej oba na 150MHz. Lahko, da ti RAM na takšni frekvneci ne bo dobro deloval (navkljub povečanju napetosti). Če se to zgodi, nastavi timminge (CAS, RAS, RCD, RP...) na manj agresivne (višja vrednost je počasnejša). Če tudi to ne pomaga, imaš 2 možnosti, lahko nastavis RAM na asinhrono frekvenco, torej drugačno od FSBja (v tvojem primeru manjšo), ali pa odkleneš procesor in zvišaš množilnik.

2.) Nimam pojma. Kaj ko bi natančno prepisal sporočilo?

nsignific ::

Performance Tips
Warning 2533 : Disabled host controllers are present. Check BIOS settings.
Notice 224 : SMBIOS/DMI information may be inaccurate.
Tip 2511 : Some memory slots are free so the memory can be easily upgraded.
Warning 2541 : FSB exceeds Chipset rated speed. Reduce FSB.
Tip 2513 : AGP Bus is unused or AGP card not fully AGP compatible.
Tip 2525 : Current AGP data rate not optimal.

Tip 2524 : AGP Aperture size should be less or equal to system memory.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.

Ta del je iz "Mainboard" dela Sisoft Sandre, cisto na koncu pod "performance tips".

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje procesorja Celeron Tualatin 1100

Oddelek: Navijanje
161414 (1094) Spajky
»

Socket 462 (A) AMD Athlon 1800+

491877 (1381) tiborrr
»

Ne gre naviti A64 3000+ ? Pomoc ! (strani: 1 2 )

535439 (4253) Cranchi
»

Procesor AMD 2500+ Barton

Oddelek: Strojna oprema
141727 (1542) jest10
»

Za vse lastnike Herc. r8500LE! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
33019985 (12617) sharp

Več podobnih tem