» »

virtualizacija starega PCja

virtualizacija starega PCja

PujsaPepa ::

Najenostavnejša rešitev za uporabo vseh starih programov iz WinXP mi je bila, da si masino kar kot virtualko vržem v nove Win7 in po potrebi tako virtualno še kaj zaženem iz starega PCja, če bom potreboval. Staro škatlo pa vržem v klet.

Poskusil sem z VMWare converterjem, ki mi je po 5urah uspešno prenesel, a mi potem VMplayer5 blue-screen sesuva virtualko stare mašine. Baje moram še en SCSI driver (ja, čeprav je stara mašina na IDE. Tako pišejo po forumih:) prej na staro masino instalirat in ponovit postopek "zauganja" stare masine v virtualni svet.

Preden ponovim vajo (in naletim na 5 novih VMware napak:) me zanima vaša praksa: ste uporabili kak drug produkt, ki ni bil tako hroščat, da vzporedno probam še tega ? Kdor bo prej brez napak pa ga uporabim:)

Hvala za info in debato.

andrejk ::

PujsaPepa ::

Na Win7 je potem dovolj če instaliram le VirtualPC in mu vkljucim ta .vhd? od kje dobim virtualPC? navodila-link:) ?
Thanx!

krho ::

Nič ga ne rabiš instalirat, samo izbereš ga, ko delaš convert. oz. izbere ga že sam, tako, da vse kaj je v tem primeru potrebno je ne biti "pameten", češ saj imam IDE...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Primorec ::

Jaz sem dosedaj skonvertiral win XP in server 2003 v virtualca s tem vmware converterjem. Najbolj nadležno mi je bilo iskat tiste manjkajoče datoteke od sysprep updata in se mučit z deploy.cab. Nato mi konverzija P2V ni delovala, kot sem kasneje pogruntal zaradi premalo pomnilnika, tako da sem moral začasno dodajat ram v mašine.

Ko je konverzija uspela pa je sledilo pucanje mašine vseh 'nonpresent' driverjev in ostale navlake. Hvala bogu, da sem na internetu uspel najti par batch datotek, ki ti to spucajo in spravijo število procesorjev v to kot imaš nastavljeno v nastavitvah za virtualca.. Ostal mi je le problem z shutdown-om server 2003, kjer mi po zaustavitvi še vedno piše da lahko pritisnem gumb za izklop..V bistvu mi je izgleda acpi zameštralo..

Se pa ne čudim da ti kaže bluescreene, konverzija P2V ni vedno 100% uspeh..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virtualizacija obstoječega win3.1

Oddelek: Pomoč in nasveti
282093 (1222) kixs
»

VMware ?

Oddelek: Operacijski sistemi
206678 (6195) Buggy
»

Izšel VirtualBox 2.1

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
285976 (3586) bluefish
»

Zamenjava OS-a (Vista > XP)

Oddelek: Operacijski sistemi
191980 (1554) ABX
»

MS virtual PC 2007 ali VMware workstation

Oddelek: Programska oprema
82433 (2433) l0g1t3ch

Več podobnih tem