» »

MS virtual PC 2007 ali VMware workstation

MS virtual PC 2007 ali VMware workstation

l0g1t3ch ::

Rabim za nekaj časa malo linux pa bi ga kar znotraj ene virtualne mašine lavfu. Pa me zanima kaj je bolše ? Tako glede hitrosti, kot neproblematičnosti delovanja.
Sedaj imam win xp SP2 poganjal bi pa ubuntu ali kubuntu.

P.S. kaj je fora VMware player-ja ? Če prov štekam moreš dobit nekje sliko virtualne mašine(datoteko) pol pa lohka to poganjaš. Ne morš pa d bi sam inštaliru sistem kot pri workstationu

frudi ::

Kot prvo je Virtual PC zastonj, VMWare Workstation pa ne. Sta pa zastonj tako VMWare Player kot Server, tako da cena ni omejitev.
Kot drugo - Virtual PC uradno ne podpira Linuxa, čeprav se ga da inštalirat. Znajo pa biti težave, recimo počasna inštalacija, pomanjkanje usb podpore, ni drag & drop med fizično in virtualno Linux mašino...
In kot zadnje, zaradi česar bom sam tudi svoje Virtualne mašine počasi zmigriral na VMWare - Virtual PC ima hudo bedno podporo za različne resolucije. Tako ne podpira niti 1680x1050, kajšele 1920x1200.
Za Linux ti tako priporočam VMWare. Tudi sam ga uporabljam za poganjanje Ubuntu Feisty in dela super. Na začetku so sicer bili problemi z miško, ki pa so izginili po inštalaciji VMWare Tools.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Microsoft ::

Tezavo z resolucijo lahko delno resis tako, da se gor prijavis preko RDPja.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

l0g1t3ch ::

Kaj so razlike med VMw player, workstation, server ?

dragana ::

S playerjem lahko samo poganjaš virtualne sisteme, ustvarjati pa jih ne moreš, server zna bolj ali manj vse in je zastonj, workstation pa je za plačat in zna vse. Sam uporabljam na dual boot mašini server različico in sem zadovoljen. Iz Linuxa lahko poganjam natur instalacijo Windowsev (torej iste windowse kot jih imam nameščene na tapravem - nevirtualnem disku) in ne rabim restartat mašine zaradi kakšne malenkosti. Priporočam.

mspiller ::

Se en glas za VMWare. Bolj stabilen, hitrejsi, podpora za usb, podpira dalec vec OSov, vmware converter. Je pa za informacijo na voljo ze vmware server beta 2.0.

VMWare workstation ima novejse in bolj napredne latest funkcionalnosti (npr. en kvazi beta 3d support), vendar ni zastonj.
VMWare Playerju ne more delati novih masin (ni cisto res, ker imas third party toole), je pa zastonj.
VMWare Server je pa misljen kot bolj stabilna verzija, eno generacijo za workstation, in je tudi zastonj.

Life saver je pa VMWare Converter, ki ti iz live masine naredi image, ki ga potem pozenes v VMWareu na kaksni drugi masini. Tako sem si naredil virtualno masino iz moje stare masine, ko sem kupil novo. Tole je dokoncno upokojilo VirtualPC pri meni.

ender ::

VMWare player ne omogoča izdelave virtualnih mašin, vendar najdeš na internetu orodja, ki jih naredijo zate (sama virtualna mašina za VMWare je samo ena besedilna datoteka z nastavitvami, in datoteke za navidezni disk; nameščanje sistema v virtualno mašino ni problem). VMWare Server je uradno podprt samo na Windows Server in Linux gostiteljskih sistemih, vendar deluje brez problemov tudi na navadnih XP in 2000 (so pa menda problemi na Visti). VMWare Workstation omogoča vse, kar omogoča server, je uradno podprt na Windows 2000 in novejših (vključno z Visto), in dodaja podporo za stvari, ki jih Server ne podpira (8GB RAMa namesto 3,5, USB2.0, neomejeno število snapshotov, hitrejše osveževanje zaslona).
Mimogrede, če rabiš snapshote (zelo uporabno, če kaj razvijaš, in moraš testirati stvar na istem sistemu v različnih stanjih), poizkusi VirtualBox, ki je za domačo uporabo brezplačen.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Gogo ::

Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

l0g1t3ch ::

Hvala za vse odgovore
Sm namestu worsktation 6 trial verzijo k dela 30 dni. Bom pa itak prej končal z uporabo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VMware

Oddelek: Operacijski sistemi
223784 (2092) McMallar
»

VMWare in podobni?

Oddelek: Programska oprema
193909 (2970) slitkx
»

VMware ?

Oddelek: Operacijski sistemi
206668 (6185) Buggy
»

Izšel VMware Workstation 8

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4210064 (8544) MrStein
»

Sun kupil še innotek

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
275072 (3762) mspiller

Več podobnih tem