Forum » Pomoč in nasveti » comport
comport
damirez ::
Pri simobilvi akciji kupim S45 in dobim cd z softwarom in kabl ki se prikljuci na comport vrata. Vse zgleda OK sam ni telefona software ne zazna ceprav je vse kao ql vse dela, sam ne. Pomoje comport vrata ne komunicirajo s telofonom oziroma ne delajo. Kaj bi bilo lahko narobe?
CaqKa ::
start > programi > pripomočki > komunikacije > hyper terminal
v wizardu naredi da boš imel povezavo s ustreznim com portom
pol daj da se konekta pa v okno vpiši 'AT', če se bo na zaslonu nazaj izpisalo 'AT +ok' potem com povezava dela.
pri meni sicer dela povezava samo ko sem se preko gprsa povezal mi je v kaki minuti že nabil 400kb prometa... ko sem komaj eno stran odprl... tak da za kako surfanje se mi zdi da tole ni najbolj uporabno. verjetno bolj za branje mailov.
v wizardu naredi da boš imel povezavo s ustreznim com portom
pol daj da se konekta pa v okno vpiši 'AT', če se bo na zaslonu nazaj izpisalo 'AT +ok' potem com povezava dela.
pri meni sicer dela povezava samo ko sem se preko gprsa povezal mi je v kaki minuti že nabil 400kb prometa... ko sem komaj eno stran odprl... tak da za kako surfanje se mi zdi da tole ni najbolj uporabno. verjetno bolj za branje mailov.
Sem probal ampak se ampak nothing happens. Sicer pise connected in cajt tece sam ne pise pa nc AT +OK.
pilatus9 ::
ma ka ne dela. butn si gor software iz interneta al pa iz CDja pa bos vidu da bo delal. Pol si pa upgradeaj BIOS telefona pa bos dobu se hitrejsi GPRS 5+1 kanalov. Ti recem ta stvar je huda masina. Pa mal si na netu preber na njihovi strani za kaj je kaki program. ta gsm ma not 348kb spomina in pol lepo preko COM ali IR porta direktno v gsm prestavis npr. *.txt file in ga beres v raziskovalcu na telefonu kot kaki sms. ej to ti je najbol nori gsm kar jih je!!!
Glede tvojga problema je pa tko: pejd na kompu pod dodaj nov modem pa ti bo ziher najdel en "Unknown modem" al pa ti bo ze napisu, da je to siemens s45 in ti more ziher delat
ce pa ni to, je pa mogoc to da mas dizejblan (onemogocen) ta COM port pa si poglej v Device Maneger.
Bok.
Glede tvojga problema je pa tko: pejd na kompu pod dodaj nov modem pa ti bo ziher najdel en "Unknown modem" al pa ti bo ze napisu, da je to siemens s45 in ti more ziher delat
ce pa ni to, je pa mogoc to da mas dizejblan (onemogocen) ta COM port pa si poglej v Device Maneger.
Bok.
pilatus: to da fajl gor pokneš preko coma... to misliš preko onega priložene swja ko se v explorera implementira al ti to počneš kak drugače?
damirez ti pa morš met neko banalno napako...preveri da sploh maš com port pa da tudi dela pa podobne zadeve. pa idi k enemu ko je to že delal... btw sem iz mb.
damirez ti pa morš met neko banalno napako...preveri da sploh maš com port pa da tudi dela pa podobne zadeve. pa idi k enemu ko je to že delal... btw sem iz mb.
pilatus9 ::
A kako prestavis file v GSM? Simpl. V windows explorerju primes file pa ga neses na tisto ikonco, ki se ti naredi mislim da je Mobile in spustis. Tam lahko tud cisto normalno kreiras nove direktorije, za vsak slucaj si pa se una dva fajla z imenikom skopiraj na disk ce slucajno izgubis telefon da ti ostane imenik.
Mel sem to namrec na laptopu, ki pa sem ga pred dvema tednoma prodal in sem mal pozabu.. Moras pa na komp instalirat dva programa; mislim da sta XTND connect pa se neki sej mas na strani www.my-siemens.com vse mozne programe pa si malo preberi kaj je kak program.
Mel sem to namrec na laptopu, ki pa sem ga pred dvema tednoma prodal in sem mal pozabu.. Moras pa na komp instalirat dva programa; mislim da sta XTND connect pa se neki sej mas na strani www.my-siemens.com vse mozne programe pa si malo preberi kaj je kak program.
To se pogledal in comprt ni diseblan. Nobenga modema mi rud ne najde nc... Res nevem kva bi blo lahko. Ker navidez vse dela sam je tko kokr da comport ne bi delal.
pilatus to vem ja... samo sem mislo če pošiljaš podatke preko hyper terminala in zmodem protokola :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pošiljanje SMS C#Oddelek: Programiranje | 3150 (2643) | Neon87 |
» | Simobil-Gprs (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12949 (7711) | [_MW_] |
» | Branje podatkov iz M35i s PIC-emOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1072 (968) | Tugo |
» | Kje je fora USB modemov ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1047 (875) | Brane2 |
» | Proklet modem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1776 (1575) | su37 |