» »

zanimiv člen novih pravil

zanimiv člen novih pravil

Timurlenk ::

5. člen

(berljivost prispevkov)

Prispevki morajo biti pravopisno pravilni, kar vključuje tudi rabo velikih začetnic in ločil.

najprej: precej banalno pravilo, saj tudi v RL pogovorih nikoli ne govorimo izključno zborne slovenščine

nadalje: po mojem mnenju bi forum izgledal precej "noro", če bi se to pravilo striktno uveljavljalo :D
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Mavrik ::

V "RL" pogovorih delate še precej drugih neumnosti, ki na Slo-Techu niso sprejemljive. Minimalna sposobnost komunikacije (in osnovna berljivost sporočila z velikimi začetnicami spada zraven) je pač tu zahtevana. Navsezadnje je to nekaj kar se vsak debaj nauči v osnovni šoli.

Je osnovnošolsko znanje slovenščine res tako težka zahteva za vas?
The truth is rarely pure and never simple.

Nissan GTR ::

Mene ne motijo toliko zahteve moderatorjev, da forumaši uporabljajo slovenski pravopis. Moti me anarho-multikulti pristranskost, zahteve po politični korektnosti in cenzura od večine moderatorjev. Takšno politično pristranskost nisem doživel še na nobenem spletnem portalu pri nas, zato me toliko bolj preseneča totalna puritanskost ravno na računalniškem forumu. Sem mislim, da so IT-vejci bolj odprte glave in imajo večjo politično širino, pa so večinoma še bolj politično in ideološko zategnjeni kot kakšni FDV-jevci.

Mavrik je izjavil:

V "RL" pogovorih delate še precej drugih neumnosti, ki na Slo-Techu niso sprejemljive. Minimalna sposobnost komunikacije (in osnovna berljivost sporočila z velikimi začetnicami spada zraven) je pač tu zahtevana. Navsezadnje je to nekaj kar se vsak debaj nauči v osnovni šoli.

Je osnovnošolsko znanje slovenščine res tako težka zahteva za vas?

ne ni, ampak nisem še videl kakšna je kazen, če ne pišeš velikih začetnic in pik

Zgodovina sprememb…

Primoz ::

Timurlenk ... preberi si ane :D
There can be no real freedom without the freedom to fail.

aha, ampak a ne bi dali to kar poleg 5. pod točko 2

ne pa pod 34. posebej :|

black ice ::

Nissan GTR je izjavil:

Mene ne motijo toliko zahteve moderatorjev, da forumaši uporabljajo slovenski pravopis. Moti me anarho-multikulti pristranskost, zahteve po politični korektnosti in cenzura od večine moderatorjev. Takšno politično pristranskost nisem doživel še na nobenem spletnem portalu pri nas, zato me toliko bolj preseneča totalna puritanskost ravno na računalniškem forumu. Sem mislim, da so IT-vejci bolj odprte glave in imajo večjo politično širino, pa so večinoma še bolj politično in ideološko zategnjeni kot kakšni FDV-jevci.

Slovenija postaja policijska država, ST moderatorji mislijo nekaj potez vnaprej. :)

pegasus ::

Poleg tega ITjevci po definiciji morajo biti "anarho-multikulti pristranski", saj se vsak dan ukvarjajo z nepreglednimi množicami userjev.

d4vid ::

Saj nihče ne upošteva tega pravila dobesedno, ampak toliko ga je treba da vsak razume, ne pa da se mešajo narečja, in ti potem onega iz Murske Sobote ne razumeš na primer...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoftov center za uporabnike prejemnik klica ni znal Slovensko. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18132785 (26052) zmaugy
»

Facebook odpustil svojo ekipo za "ustvarjanje trendov", trendi ponoreli

Oddelek: Novice / NWO
54961 (3914) PaX_MaN

Moderiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15927645 (23887) šajtrga

Več podobnih tem