Forum » Na cesti » Test zimskih pnevmatik 2012
Test zimskih pnevmatik 2012
Vikking ::
ADAC test zimskih pnevmatik 2012:
za dimenzijo 205/55 R16: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re...
za dimenzijo 165/70 R14: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re...
za dimenzijo 215/65 R16: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re...
sava eskimi presenetljivo visoko pri dimenziji 165/70 R14
za dimenzijo 205/55 R16: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re...
za dimenzijo 165/70 R14: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re...
za dimenzijo 215/65 R16: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re...
sava eskimi presenetljivo visoko pri dimenziji 165/70 R14
- spremenil: Mavrik ()
Dr_M ::
Eh, najbolj prodajane dimenzije pa niso testiral? Jebemu, pa glih zdej, ko morm nabavit nove gume.
RejZoR ::
Bedarija. Guma ne bo obrabljena, bo pa neuporabna, ker bo sama struktura gume že čist zanič. Ampak eni gledate samo profil, da štima zakonsko, gume pa so vredne točno nič.
Glej gume, ki imajo najboljše lastnosti. Dejte si že vcepit v glavo, da je to edina stvar, ki te drži na cesti. Noben ABS, ESP in ne vem kaj še en drek pomaga če guma ne opravlja svojega dela kot je treba.
Glej gume, ki imajo najboljše lastnosti. Dejte si že vcepit v glavo, da je to edina stvar, ki te drži na cesti. Noben ABS, ESP in ne vem kaj še en drek pomaga če guma ne opravlja svojega dela kot je treba.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Načeloma če odstopanje dimenzij ni pretirano veljajo isti testi. Ni pa povsem enako, sploh če gre za gumo, ki originira iz povsem druge države kot testirana. To še posebej velja pri Sava gumah kjer kvaliteta blazno variira glede na državo porekla.
first_line ::
Bedarija. Guma ne bo obrabljena, bo pa neuporabna, ker bo sama struktura gume že čist zanič. Ampak eni gledate samo profil, da štima zakonsko, gume pa so vredne točno nič.
Jao, če ti bo zdržala 3 ali pa 5 let je kar velik finančni prihranek. Jaz sem lani vzel najboljše zimske gume in sem jih na pol znucal ker pač niso za take zime.
Govoriš bedarije, tudi z letnimi gumami brez profila sem nabijal kilometre, s top zimskimi sem pridobil edino to da je znamka gor in sem se lahko tipično slovensko postavljal pred drugimi, kako imam najdaljšega (čeprav niti ni trd).
black ice ::
first_line je izjavil:
Jao, če ti bo zdržala 3 ali pa 5 let je kar velik finančni prihranek. Jaz sem lani vzel najboljše zimske gume in sem jih na pol znucal ker pač niso za take zime.
Govoriš bedarije, tudi z letnimi gumami brez profila sem nabijal kilometre, s top zimskimi sem pridobil edino to da je znamka gor in sem se lahko tipično slovensko postavljal pred drugimi, kako imam najdaljšega (čeprav niti ni trd).
Zdaj pa primerjaj še vozne lastnosti pri 5 let stari gumi. Definitivno niso iste kot ob nakupu (in že takrat so verjetno dosti slabše od drugih na račun daljše obstojnosti profila).
To ti verjamem samo če imaš UltraGrip 7+, ker UG 8+ so bile sort of korak nazaj ampak oh well. Ampak če praviš 5 let pol niso UG 7+ in nabijaš 100 na uro. 5 let stara guma ne bo nikoli tolk dobra kot najvišje ocenjena nova guma na ADAC testu. Nikoli.
first_line ::
Hec je ravno v tem, da večina super duper gum po par letih bolj izgubi na kvaliteti kot kakšne 'povprečne'.
Sam imam Continental in mi je ta ki mi jih je rihtal predlagal naj vzamem raje nevemvečkatere ker s temi čez par let ne bom več prilezel domov (4km klanca). Mu kar verjamem ker sem se enkrat peljal z njim in sem moral menjati gate. To je, tip goni na polno in nima še nobene nesreče.
Sam imam Continental in mi je ta ki mi jih je rihtal predlagal naj vzamem raje nevemvečkatere ker s temi čez par let ne bom več prilezel domov (4km klanca). Mu kar verjamem ker sem se enkrat peljal z njim in sem moral menjati gate. To je, tip goni na polno in nima še nobene nesreče.
mihec87 ::
Je gdo zasledil teste gum za kombije ipd..saj ne veljajo ravno navadne pač pa so stranski robovi ojačani(C oznaka če se ne motim)?
energetik ::
Pri teh testih me najbolj moti, da so ocene gum subjektivne in da nikjer ne piše, kaj pomeni razlika recimo 1 točke. Je to 5% daljša zavorna pot ali 30%? Porabi 1% več goriva ali 20%?
Prav tako bi morali testirati še recimo iste gume po 3 letih uporabe.
Prav tako bi morali testirati še recimo iste gume po 3 letih uporabe.
first_line je izjavil:
Hec je ravno v tem, da večina super duper gum po par letih bolj izgubi na kvaliteti kot kakšne 'povprečne'.
Zato ker so povprečne že v štartu crap in težko ratajo dost slabše. Boljše so pa v štartu ful dobre in se potem počasi degradirajo kot je za gume normalno. Mislim da je to povsem logično...
JC Denton ::
Jaz sem gledal gume na gume-direkt.com, pregledal praktično vse gume dimenzij 15", pregledal teste na testi pnevmatik in na nemških straneh in na koncu vzel ene izmed najcenejših, saj so imele povprečno oceno 2.0, in bile ene izmed top 5 po snegu (do cene 75€). Najslabše ocene so imele za porabo, glasnost in udobje. Ker se pozimi ne nameravam furat po AC me tisti podatki malo ganejo, kak deci več pa tut ni nek problem. Kako se pa bodo dejansko obnesle pa bomo videli.
Kar je logično, ker gume s takimi lastnostmi na snegu skoraj vedno povzročajo več hrupa, se hitreje obrabljajo in imajo lahko rahlo višjo porabo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Savska guma in profilOddelek: Na cesti | 2381 (1966) | val46 |
» | Zimske gume 2018Oddelek: Na cesti | 6887 (4361) | HappyPills |
» | 2015 Testi letnih pnevmatik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 103915 (76328) | gruntfürmich |
» | Nakup solidnih letnih pnevmatikOddelek: Na cesti | 4093 (3622) | theBill |