Forum » Pomoč in nasveti » ugaševanje in zmrzovanje laptopa
ugaševanje in zmrzovanje laptopa
virusss8 ::
Pozdravljeni!
Pišem vam, ker ne najdem dejansko nobene prave ideje kako rešiti moj problem.
Imam dobro leto dni star prenosnik HP, s katerim do sedaj praktično nisem imel težav. Pojavile so se povsem nenadno.
Računalnik zmrzne nato pa se po nekaj sekundah prisiljeno ugasne. Sumil sem najprej software, vendar sem ga hitro izključil
kajti problem se pojavlja (po nekajdnevnem testiranju) tako v windows 7, kot tudi v Ubuntu, lahko pa tudi že ob samem zaganjanju računalnika.
Povsem naključno - ob zagonu, po petih minutah, lahko tudi po več dnevih. 100% sem prepričan da se računalnik ne pregreva.
Ima kdo kakšno drugo idejo, katera komponenta bi lahko povzročala težave?
Pišem vam, ker ne najdem dejansko nobene prave ideje kako rešiti moj problem.
Imam dobro leto dni star prenosnik HP, s katerim do sedaj praktično nisem imel težav. Pojavile so se povsem nenadno.
Računalnik zmrzne nato pa se po nekaj sekundah prisiljeno ugasne. Sumil sem najprej software, vendar sem ga hitro izključil
kajti problem se pojavlja (po nekajdnevnem testiranju) tako v windows 7, kot tudi v Ubuntu, lahko pa tudi že ob samem zaganjanju računalnika.
Povsem naključno - ob zagonu, po petih minutah, lahko tudi po več dnevih. 100% sem prepričan da se računalnik ne pregreva.
Ima kdo kakšno drugo idejo, katera komponenta bi lahko povzročala težave?
Tux is my best pal!
stock ::
To laufaš na baterijo?, probaj dat baterijo ven pa ga laufaj brez, oz. ravno obratno preveri če je napajalnik OK. Mogoče še poglej če je ram dobro zataknjen not sta 2 šraufa. Za kaj drugega bi blo pa treba že bolj razdret zadevo. Če je seveda HW narave.
virusss8 ::
prah redno čistim, tako da pomoje ni problem. Preizkusil sem tudi že delovanje na kabel brez baterije, z baterijo in tudi samo na baterijo... vedno je isto. Napajalnik je ok, prav tako vsi ventilatorji. Rami so ok. Razmišljal sem nekako da bi lahko bil kriv disk - oz. ne direktno disk, ampak njegov krmilnik..
Tux is my best pal!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | protiprašna mrežica za oknoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3499 (2695) | |
» | laptop se ugasne in cez sekundo ponovno prizgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1074 (950) | proxy18 |
» | Servis - po prevzetju zaznane napakeOddelek: Pomoč in nasveti | 3828 (2796) | solatko |
» | Dell vs HpOddelek: Kaj kupiti | 3441 (2545) | solatko |
» | Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10429 (8368) | Pyr0Beast |