» »

laptop se ugasne in cez sekundo ponovno prizge

laptop se ugasne in cez sekundo ponovno prizge

proxy18 ::

da razlozim zadevo kaksen problem sem ustvaril..
laptop je acer aspire 7730zg ker se je ugasal sem ga popolnoma razstavil (ni bilo to moje prvo razstavljanje laptopov) spihal ventilator nanesel nanovo termo pasto in racunalnik sestavil nazaj takrat so se zaceli pojavljati problemi. in sicer racunalnik se lepo prizge in je popolnoma funkcionalen se pravi lahko brskam po internetu in delam karkoli hocem problem se pa pojavi ko ga hocem ugasniti.. on se ugasne ampak se cez sekundo ali dve kar sam prizge nazaj ko je priklopljen s kablom v elektriko ko pa je samo na bateriji pa tega problema ni.. ko dam racunalnik v spanje ga kar resetira in mi napise start windows normaly.. ko ga hocem dati v mirovanje sicer gre v mirovanje ampak se isto cez sekundo prizge nazaj..

Preveril sem vse kable vse priklope in cisto vsak mehanski del v racunalniku posebaj in vse je lepo priklopljeno tako kot je bilo.. na internetu sem zasledil da bi lahko bil problem v windowsih (ne vrjamem ker pred podiranjem je deloval cito ok) zato sem dal drug disk v racunalnik in problem je isti..

enostavno sam vec nimam idej kaj naj preverim kaj naj naredim ??

ima kdo mogoce kak nasvet kaj bi lahko poiskusil ? ali pa ce je ze kdo imel kak podoben problem in na kaksen nacin ga je resil?
  • spremenil: proxy18 ()

FX6300B ::

sepravi ga sploh ne moreš ugasniti? pred nekaj dnevi je nekdo objavil enak problem, rešitev je bila mislim da je toliko časa držal na tipko da se je računalnik zaustavil potem ga je nazaj prižgalin je vse delovalo, probaj ni greh :D
May the force be with you!

lahko ga ugasnem ce vzamem ven kabel in deluje samo na bateriji potem se lepo ugasne.. ce je pa v njem kabel se pa po sekundi prizge nazaj. to sem pocel danes cel dan ker vsakic ko se je na novo prizgal sem ga ugasnil tako na tipko in spet pregledoval vse konektorcke in take zadeve to za mene nazalost ni resitev :/

Frenckie ::

A imaš slučajno Win 10?
Ugotovi, če se Windowsi hočjo posodobiti. Jaz imam tudi nek star Shuttle še s starim Atomom D525 in kadar so kake ''večje'' posodobitve Win 10 imam tudi težave z ugašanjem. Problem je pri meni, ker se posodobitve ustavljajo, tako da takrat moram imeti neobremenjen PC.
Tvoj prenosnik je tudi že v letih in je mogoče to tudi pri tebi.

FX6300B ::

proxy18 je izjavil:

lahko ga ugasnem ce vzamem ven kabel in deluje samo na bateriji potem se lepo ugasne.. ce je pa v njem kabel se pa po sekundi prizge nazaj. to sem pocel danes cel dan ker vsakic ko se je na novo prizgal sem ga ugasnil tako na tipko in spet pregledoval vse konektorcke in take zadeve to za mene nazalost ni resitev :/

potem ko ga je nazaj prižgal je njemu delovalo potem normalno, je normalno npr spal itd.
May the force be with you!

ne nimam windows 10 in tudi windows posodobitve imam izklopljene ze od vsega zacetka tako da mislim da to tudi ni problem..

loveJDM ::

Lahko preveris powerplan-e tam pri bateriji v nadzorni plosci,za poskus daj z balanced mode na high perf,pa tam se imas change power button function(nekaj takega) daj na shutdown pa probaj tak ugasnit pol

am tudi to sem vse sprobal ampak brez uspeha..

resil sem problem. problem je bil v nedelujocem dvd-romu.. sele ko sem vstavil drugega delujocega v racunalnik se je ta zacel lepo ugasati in sedaj mi deluje tudi spanje mirovanje vse tako kot mora..

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110850 (9441) inbox
»

7v Fan mod in samodejno prižiganje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
101195 (986) hojnikb
»

Menjava kondenzatorjev - LCD monitor

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
193939 (3569) GrimReaper
»

Monitor ali računalnik