» »

Nova kišta - reseti

Nova kišta - reseti

firbec ::

Prosim za pomoč
Nov PC (MB ASRock, CPU Inter Celeron G530, 4GB RAM, 1 TB HDD in 250 GB HDD)
Naložim WIN7 SP1 + vsi zadnji updati, testiram 5 dni - špila k urca.
Dostavim žlahti (furali bojo večinoma Word+Excel+pošto; totalno nezahevni uporabniki)
in v dveh urah se zgodi čez 10 resetov.
Odpeljem kišto nazaj, testiram danes več, kot 2 uri, nobenega reseta - nič jasno ;(

Edina razlika, kaj je bilo priklopljeno pri njih (Dellova tastatura, Dellova miš, LCD ViewSonic monitor in priklopljen UTP v mrežno-internet), tukaj pa imam prastaro tako miš kot tastaturo, star monitor, na net pa nisem povezan.

CPU - 0 %
HDD-ja 40 in 44 C
RAM test je šel že pri njih skozi brez ene napake
edino v Device Managerju me moti tole, pa na netu ne znam najti driverja, da bi mi pobrisal klicaj:

Device Manager

Device Manager

Rad bi pameten nasvet, kaj za vraga bi lahko bilo narobe. Doma mi kišta dela skoraj 24/7, pa sem prav pogledal, resetov sem imel v 4 letih 5.
Bom pripopal še nekaj Bluescreenov dmp fajlov.

333333 ::

Poberi vse skup pri zlahti priklopi vse doma in priklopi na net pa bos videl kaj bo.

Ce ne bo razlike bi znalo bit kako nihanje stroma ce se to pojavlja samo pri njih na lokaciji, to resis z mocnejsim napajalnikom ali upsom.
Spiritual

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 333333 ()

amigo_no1 ::

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?...

in v dveh urah se zgodi čez 10 reseto

Si bil zraven ?
Naj ti pokažejo kaj delajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

hvala za brzinska nasveta, pa še obljubljeni Bluescreen, če komu kaj več pove

bluscreen

bluscreen

bluescreen

bluescreen

amigo_no1

v začetku nisem bil zraven, so bli 3 reset
ko sem prišel, so se pri meni nadaljevali - nič nismo počeli, Winsi so se naložili, potem pa kar reset-naslednjič že med nalaganjem Winsov, potem spet drugače, skratka brez pravila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: firbec ()

sej bom probal, samo a je možno, da bi bila kriva Dellova miš al pa tastatura ? Skoraj ne morem verjet. Ker dokler ne pride do reseta, vse deluje OK.

rsroki ::

..stric Google ve veliko o teh bs..malo poglej tole http://ezinearticles.com/?Fltrmgr-Blue-... ..očitno je nekje nek spor v opremi (disk, ram si testiral...) ali v manjkajočem gonilniku...LCD monitor ??...priklopi na njihovo opremo in probaj znova naložiti gonilnike.
rsroki

Imaš kaj navito ? Kot bi sata vodilo delalo na previsoki frekvenci in ti corrupta hdd podatke.
Preveri tudi sata kabel.

Daj bios na default.

Priklopi drugo tipkovnico, miško....

Zgodovina sprememb…

res hvala ker ste se tako hitro odzvali in pomagate.
Torej odgovori
RAM je bil testiran - brez napak

Za njihov monitor res nisem nalagal driverjev, če bi bilo samo to, potem smo že zmagali
nič ni navito - kišta je direkt s trgovine, kupljena brez OS
bom probal dat še nazaj njihovo miš in tastaturo

poročam kasneje.

dzinks63 ::

Na pamet, pa vseeno, nekako se mi zdi, da je res nekaj s samo napetostjo narobe, zmeri napetost na njihovi vtičnici, in če niha ali je odločno prenizka bo potreben stabilizator napetosti, kot so jih včasih imeli skoraj pri vsaki hiši, da so jim tv-ji sploh delali. Drugače pa najboljše, da še vse skupaj enkrat instaliraš z vso njihovo privzeto opremo. Sicer , pa preveri samo fizično vpetje vseh komponent v računalniku, čisto možno, da se ti je med prevozom kaj razrahljajo in so potem slabi stiki s komponentami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Han ::

Kateri napajalnik je notri?

Če se reseti dogajajo z isto tipkovnico/miško kot pri tebi doma, je skoraj zagotovo vzrok nihanje el. napetosti.

Za tisti ACPI namesti "Intel management" gonilnik...

napajalnik

napajalnik

sem pa nekaj opazil - trenutno imam možnost dati enako - ne pa isto tastaturo in miš, kot pri njih, pa se mi je zgodilo tole:

miš dela OK, kamorkoli jo vštekam, tastature pa mi PC ne vidi na USB 5 in 6, drugod pa. Ko kišto vključim, NumLock lučka zagori, ko pa sw Winsi naložijo, pa ne gori in seveda ne dela, ampak resetnu se zaenkrat še ni.

USB

USB

Zgodovina sprememb…

V biosu omogoči legacy usb support.

Napajalnik je definitivno podn, ultra občutljiv na najmanjša napetostna nihanja.

Se strinjam , večji nov šrot že težko dobiš :)).

tko, kt zmeri, mal €, mal muzke (ne me pluvat, ni moj PC :|), sam kaj, ko ne vem, če bi blo po zamenjavi kej bolš.
Pol pa gre še garancija u maloro.

Amigo, legacy USB support je na ENABLE, pa je isti šmorn

Poglej v navodila od plate - nekateri USB ne podpirajo tipkovnice...

Po zamenjavi napajalnika (z recimo 430W Corsair) bo zagotovo bolje. Uveljavi garancijo in jim razloži, da LC ni vreden niti 10 Eur. Sem imel en tak primerek v službi, ko je mašina naključno zmrzovala sredi dela. V kolikor si vanjo porinil USB ključek, vedno. Odkar sem vrgel ven LC sranje, je mir in dela vse tip-top.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

ste me spravili v razmišljanje glede štroma in imam zelo zelo na sumu zaščito, v katero je vštekan el.podaljšek, nanj pa vse, kar se PC-ja tiče, pa verjetno še kakšna namizna svetilka. Tista zaščita je bohve kolk stara, najbrž je že kdaj uskealo v njo in seveda mi ni potegnilo, da bi jo ruknil ven, ko sem imel težave z reseti, zdaj pa sem skoraj prepričan, da je krivo prav to.
Vseeno pa je napajalnik v PC-ju še vedno jajc, to priznam :|

katastrofa
en teden je pri meni PC delal brez vsakršnihkoli težav, včeraj pa pri žlahti priklopim brez zaščite - enako - RESETI non-stop
Dal drug monitor, isto miš in tipkovnico, ki sta delali pri meni, na drugo vtičnico, isto - resetiranje eno za drugim.

Nič jasno :'(

Težave z el. napeljavo imajo, lahko da napetost preveč niha (multimeter v roke in izmeri).

Da bi se zaradi monitorja kišta sesuvala še nisem slišal.

Zgodovina sprememb…

tudi jaz ne, kar se monitorja tiče
Pozabil napisat - multimeter je bil z mano, porabnikov sem zanalašč dal več gor - napetost stalna 231 V, niti enkrat najmanjšega nihanja.

333333 ::

Si probal pri njih tud brez neta?
Spiritual

filip007 ::

Jaz bi probal v kak drug štekar vtaknit, mogoče je kje štrom na zemljo vezan, bi lako bil problem že manjša voltaža.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

probal smo brez neta, brez miši, tastature, tudi z drugim monitorjem, probal smo na 3 druge vtičnice, isto povsod :(

Zgodovina sprememb…

Pesimist ::

Te pa zamenjaj kabel od napajalnika.

3 različni kabli od napajalnika so bili uporabljeni

Pesimist ::

Torej se sliši kot da si ze probal vse, uporabljal isto programje v primeru da se ne restarta kar sam od sebe. Res druga ne ostane kot hišna el. napeljava.
Druge moznosti zal nevidim vec kot zamenjava napajalnika ali dokup ups naprave.
Zadnja free resitev je da vzemes napajalnik iz tvojega pcja in sprobas, pa se kr celi pc prej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se izklaplja

Oddelek: Pomoč in nasveti
302797 (2327) Duhec
»

Windows xp bluescreen

222187 (1868) Duhec
»

DVI KVM preklopnik na VGA monitor

Oddelek: Zvok in slika
114562 (4411) Saladin
»

Več težav: računalnik se obeša brez razloga, miš ne deluje

292254 (1833) teddy81
»

Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6310551 (8490) Pyr0Beast

Več podobnih tem