» »

iPhone 5

iPhone 5

iPhone 4S in 5 stran ob strani. Je večji, a še ravno prav večji, tako da navigacija s palcem še ni naporna.

vir: The New York Times

2x hitrejši, petino manjši, bolj varčni Samsungov (?) čip.

vir: engadget

Baterija, tokrat brez primerjav s konkurenco.

vir: The New York Times

Nova prednja kamera, 8 megapikslov.

vir: The Verge

Panoramski posnetek Golden Gata.

vir: The New York Times

Nov konktor. Špekulira se, da so z njim pridobili tudi nekaj dodatnega prostora za baterijo.

vir: The New York Times

iTunes v novi podobi.

vir: The New York Times

Prenovljeni iPodi.

vir: The New York Times
The New York Times - Apple je pravkar zaključil svojo predstavitev v nabito polnem YBCA centru v San Francsicu. Dobili smo poplavo številk, procentov in presežnikov, ki se jih ne bi sramovali tudi najboljši med slovenskimi PR novinarji, a še bolj pomembno, iPhone 5 je tu. In po izgledu stvari se je večino napovedi (zaslon, debelina, izgled, 4g lte, nov konketor; morda manjka le mobilno plačevanje) tudi uresničila.

Vajeti prireditve sta v rokah držala Tim Cook (CEO) in Phill Shiller (VP Marketing), ki sta si glede na naelektreno ozračje zadnjih mesecev privoščila tudi kar nekaj napadov v smer konkurence. A začnimo s številkami: najprej o njihovih trgovinah, ki jih je zdaj že 380 v 12 različnih državah, in vsakodnevno skupaj vidijo povprečno 1 milijon obiskovalcev (pravkar odpirajo po eno v Barceloni in še eno v Stockholmu). Potem operacijski sistem / baterijožder Mountain Lion, ki so ga prodali že v 7 milijonov izvodih, oz. kar je še pomembneje, kar na 27% julija prodanih prenosnikov (in ker kloni niso dovoljeni, je tak tudi Applov tržni delež pri prenosnikih - resnično visok oz. "we're truly in a post PC era", če citiramo Tima). Dobro kot se to sliši, jim gre še bolje pri tablicah, saj so v zadnjih treh mesecih prodali 17 milijonov novih iPadov, 84 milijonov vseskup do zdaj, oziroma za 62% svetovnega trga tablic. Cook pri tem, da mu "ni jasno, kaj točno počno lastniki konkurenčnih tablic", saj naj bi iPad doprispeval kar 91% spletnih obiskov s tablic, namigujoč, da Androidi bolj ko ne ležijo na mizi, nabirajoč prah. Ampak imetniki iOS naprav imajo še kaj drugega za počet razen brskanja po spletu - na voljo jim je 700.000 iOS aplikacij, od tega dvesto tisoč samo za iPad, povprečen uporabnik pa naj bi jih imel 100. In še zadnja statistika, preden na oder stopita Shiller in iPhone 5 - nedavno so prodali štiristomilijonto iOS napravo.

Torej, iPhone 5 (in ne novi iPhone), kot se zdaj uradno imenuje. Je iz aluminija in jekla, seveda "pravi dragulj" oz. "brez dvoma najlepša naprava, ki so jo kadarkoli naredili". Je tudi tanjši (7.6mm, lanski 4S 9.3mm) in lažji (112g proti 140g). Zaslon je končno večji, 4'', z zdaj že standardno "retina" gostoto 326 pikslov na palec, kar zadostuje ravno za 1136x640 pikslov v razmerju 16:9. Proizvajalec je zgleda Sharp, prejšnje pa je delal LG. Nova velikost naj bi prinesla dodatni, 5. stolpec za aplikacije na domačem zaslonu, da ne govorimo o boljšem občutku pri brskanju in igranju igric. Je večji, a ne prevelik - "ravno idealen za navigiranje z vašim palcem", s čimer so očitno agitirali na to, da so večji Android telefoni pač nepraktični.

Podpora za 4G LTE je tu, kar najbrž pomeni, da Samsungovi kurirji že šprintajo proti najbližji dežurni pošti. Obenem široka podpora različnim tipom mobilnih omrežij pomeni tudi več mobilnih partnerjev - za zdaj so omenili ameriške AT&T, Verizon, Sprint ter špansko Telefonico, že pred dnevi pa se je šušljalo, da bo tudi Vodafone zraven od samega začetka.

Nov osrednji čip A6 naj bi bil za petino manjši, vendar 2x bolj zmogljiv (tako pri računanju kot pri grafiki, kar je s kratkim demojem potrdil Rob Murray iz EA v prodaji), obenem pa naj bi porabil še manj energije. Podatke o številu jeder, frekvenci ali proizvajalcu (še kar Samsung?) še čakamo. Potem baterija. Večja in zmogljivejša, omogočala pa naj bi 8 ur pogovorov in 8-10 ur brskanja po 3G, 4G ali Wifiju, 10 ur videa, 40 ur glasbe, oziroma 225 ur (dobrih 9 dni) čakanja na vas v pripravljenosti.

Nadgradili so obe kameri, tako zadnjo kot (končno) tudi prednjo. Zadnja zdaj zmore 8 megapikslov, f/2.4 zaslonko ter zadaj osvetljeni senzor, kar naj bi vidno izboljšalo fotografije v slabih svetlobnih pogojih (instagram!). Izboljšali so tudi privzeto aplikacijo za slikanje, ki zdaj omogoča takojšnje deljenje slik s prijatelji, ter pripravo panoramskih slik resolucije do 28 megapikslov. Pri tem so pokazali posnetek Golden Gate bridga v San Franciscu, brez enega samega oblaka v planu (redek pojav), ter posebej poudarili, da ta fotka ni bila sfotošopana, tako kot je npr. npr. bila tista z nedavne prestavitve nove Nokia Lumie 920. Kot rečeno, so izboljšali tudi prednjo kamero, ki da zdaj ne bo več dajala tako zelo zrnavih facetime videopogovorov.

Tisti, ki z iPhonom še vedno opravljajo tudi telefonske klice (brez pretiranega stiskanja roke), bodo veseli izboljšav na tej fronti - iPhone 5 ima tri različne mikrofone, ter vgrajen algoritem za odstranjevanje odmevov (echo).

USB konektor bo manjši, ja. Žal zgleda, da Apple ne samo ne misli še nekaj časa objaviti specifikacij, ampak bo tudi aktivno grozil oz. tožil morebitnim kitajskim ponaredkom, tako da boste lastniki obstoječih dodatkov morali kupiti uradni adapter. Cena bo okoli 10 dolarjev, ocenjuje pa se, da bodo na ta način zaslužili še dodatnih 100 milijonov dolarjev.

Polne roke so imeli tudi programerji. Apple je Google Maps zamenjal s svojimi zemljevidi (slik še ni), Siri bo znala rezervirati mize v restavracijah, priskrbeti zadnje športne rezulate in diktirati facebook status updejte; prvo dvoje od tega seveda samo v ZDA. Facetime bo deloval po mobilnem omrežju, ne samo preko wifija, je pa vprašanje, koliko nas bo to stalo na mesečnem računu.

Za konec (pred najavo cen, dobavljivosti) se je preko video posnetka oglasil še Jonathan Ive. NY Timesov dopisnik je njegovo izpoved primerjal "s srečo, ki jo moški doživi, ko sreča žensko svojih sanj" - ter da je ob gledanju skoraj že rabil robčke. Narativa je konsistentna z predhodnimi Ivovimi izpovedmi - pričanjem v zadevi proti Samsungu, da so iPhone dejansko zarisali "zaprti v kuhinjo", "brez vsakega zunanjega vpliva", zato da jih taka ekletantna kraja njihovega dizajna še posebej moti, ter namigom, da si je Ive, od pomladi tudi vitez v rodni Veliki Britanji, precej vzel k srcu dejstvu, da naj bi si Jobs med predstavitvami njegovih izdelkov pobral preveč (tj. vse) zasluge. Pod tem novim režimom je, zgleda, tudi za njega nekaj več časa in pozornosti.

Torej, cene. Standardnih 199 dolarjev z 2-letno vezavo, $99 za iPhone 4S, $0 za iPhone 4. Prodaja se začne 21. septembra, prednaročila jutri, še letos si ga želijo ponuditi v vsaj 100 državah.

***

Zdaj pa na hitro še vse ostalo. iTunes je dobil nov izgled in okrepljene mobilne funkcije. Kot pravijo, obstaja že 435 milijonov iTunes računov, od teh 200 milijonov iCloud računov (z mesečno naročnino torej), ki na veliko kupujejo, predvsem skozi svoje mobilne naprave (že 2/3 nakupov). Vključili so deljenje podatkov o nakupih na socialna omrežja, not pa potegnili informacije o izvajalcih ter njihovih prihajočih koncertih. Ljubitelji glasbe bodo veseli novih iPod Nanotov, zdaj v 7 barvah, z mini multitouch zaslonom, blootooth podporo in priključkom za pedometer, beri Nike+ tekaško opremo (sezona maratonov je pred vrati). Malo so tudi izboljšali iPod Touch, ki se bo tako moral zadovoljiti še s prejšnjim procesorjem (A5), bo pa dobil nove retina zaslone, nekaj prihranka pri debelini ter asistentko Siri. Dizajn je nekoliko drugačen, z barvnimi obrobami, morda sposojen od Nokie ... Cene so na sliki.

In za konec, nove bele slušalke (EarPods), za njimi pa koncert Foo Fighters.

538 komentarjev

««
«
1 / 11
»»

Apple ::

Lepo napisana novica... :D

Letos bom prej praznoval božička in si bom kupil enega :D
LP, Apple

JayKay ::

30pin to Lightning adapter: 25 funtov v UK

Predator ^^ ::

Ce samsungu uspe tozba nebos (:
Gnmstle

Pro_moted ::

Hmmm Ipod nano je sumljivo podoben Lumii.... to bo treba eno tožbico vložit :D
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

gnilojabolko ::

Meni se zdi tista panoramska slika zboljsana s kaksnim photoshopom. Sploh pa Nokia je prvo rekla da slike niso bile obdelane in potem priznali da so, tako da ne vidim zakaj ne bi tudi Apple imel tak pristop

pi pawr ::

Panorama:)):))

Sony, hitro tožit!!!

mrTwelveTrees ::

kar naj ga majo... letos je Note 2 na planu za kupit :)

XsenO ::

Iphone 5 to bo najboljši telefon leta 2011 (not a typo)
1 + 1 = 1

šernk ::

Da ne bom jaz testiral trdnost kladiva z SEjem, pri železnem radiatorju se je končalo z izidom 1:1, oba brez poškodb v dveh poizkusih >:D

skratka...na kaj se bo tokrat spravil Apple? Z 8MP kamero zaostajajo za konkurenco slabih 6 let, s panoramo so najbrž tudi tam nekje odzadaj, najbrž bodo tožli kakšen NNG za kopijo navigacije >:D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

floyd1 ::

Lep telefon, nobene revolucije, a pač primeren času, v katerem je predstavljen. Sem pa mislil, da bo kaj več, včasih so bili pred časom (sploh pri SMS-ih ;((), danes več niso. Fajn, da je lažji, debelina teh naprav pa že dolgo ni več problem. Dobro je tudi (z vidika tehnologije), da je "touch sloj" že vgrajen v sam ekran (dolgoročno gotovo manjši stroški, ena komponenta manj). Nasploh letos začenjajo vse "integrirat" (Tudi Sony in Canon sta predstavila fotoaparate s "phase detection" AF elementi kar na CMOS senzorju - še do nedavnega nepredstavljivo.)

Ne vem pa, kaj je sedaj z magičnimi 3,5" ekrani, ki so še "ravno prav veliki", da lahko vse delaš s palcem. Očitno so se palci na roki od prejšnjega iphona do tega malo podaljšali ;).
Nisem si mogel pomagat ;)

Sony ne bo tožu, je Apple preveč dober odjemalec.

pek/ ::

če bi vsi tožili tak kot apple bi zaj nokia že kasirala ker ti nanoti so čiste lumie.

skika ::

Pro_moted je izjavil:

Hmmm Ipod nano je sumljivo podoben Lumii.... to bo treba eno tožbico vložit :D


Ne. Ravno Nokia je vzela inspiracijo po starejsem Nanotu.

Do your homework.

Ciklamen ::

Apple naredi nov priključek, da lahko potem kasirajo za raznorazne pretvornike :)
- End of the Post ->

djordjevic ::

Menda mislijo samo na ta račun zaslužiti 100 mio $. Lahko jih imamo za marsikaj, niso pa glupi. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

LuiIII ::

Premalo, razen baterije.

BosKo ::

Tak članek ste uspeli spisat, bi rajši od RTVSLO ali pa od 24kur prekopiral, vsaj vsi so imeli že pred vami objavljen.

pi pawr ::

floyd1 je izjavil:


Sony ne bo tožu, je Apple preveč dober odjemalec.

za hec...
Jap, senzor v kameri je Sonyjev.

skika ::

Ciklamen je izjavil:

Apple naredi nov priključek, da lahko potem kasirajo za raznorazne pretvornike :)


Ja seveda, po skoraj 10 letih je to edini razlog ane?

šernk ::

Cook pri tem, da mu "ni jasno, kaj točno počno lastniki konkurenčnih tablic", saj naj bi iPad doprispeval kar 91% spletnih obiskov s tablic, namigujoč, da Androidi bolj ko ne ležijo na mizi, nabirajoč prah. Ampak imetniki iOS naprav imajo še kaj drugega za počet razen brskanja po spletu


če obrneš besede v prodajalca konkurenčnih tablic: ni jasno zakaj točno preplačujejo ipada za srfanje po netu, kar zmore že vsaka tablica za 50$, naše tablice se pa dejansko uporabljajo v profesionalne namene :P
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

flameir ::

Lumia 920 krepko pred temle. Razen teže.

BosKo ::

šernk je izjavil:

Cook pri tem, da mu "ni jasno, kaj točno počno lastniki konkurenčnih tablic", saj naj bi iPad doprispeval kar 91% spletnih obiskov s tablic, namigujoč, da Androidi bolj ko ne ležijo na mizi, nabirajoč prah. Ampak imetniki iOS naprav imajo še kaj drugega za počet razen brskanja po spletu


če obrneš besede v prodajalca konkurenčnih tablic: ni jasno zakaj točno preplačujejo ipada za srfanje po netu, kar zmore že vsaka tablica za 50$, naše tablice se pa dejansko uporabljajo v profesionalne namene :P


Kere so vaše tablice, da si še jaz eno omislim, pa kaj tak profesionalnega delate ?

BlaY0 ::

djordjevic je izjavil:

Menda mislijo samo na ta račun zaslužiti 100 mio $. Lahko jih imamo za marsikaj, niso pa glupi. ;)

In kdo bo dal teh $100M? Očiji blond najstnic, ki imajo iPhone za modni dodatek...

djordjevic ::

:)) Here we go again.
No grave is deep enough to keep us in chains.

krho ::

Tole tanjšanje telefonov mi že preseda....
Sodelavec ima Galaxy S3, kateri je debelejši za 1mm in že pri tem imam očutek, da telefona ne držim dobro..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Looooooka ::

morali kupiti uradni adapter

A ni bla na slo-techu lansko leto novica, danaj bi se v EU sprejel zakon, kjer bi morali vsi ti proizvajalci uporabljati enake adaptorje(mini usb) zaradi vpliva na okolje?
Ni blo nic s tem al kako?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

BlaY0 ::

djordjevic je izjavil:

:)) Here we go again.

Kaj pa čš... otroc spijo, baba je šla nekam, posoda je pomita, na TV nč pametnga, v cajtngih vsak dan isto, skratka dougcajt :P

Zheegec ::

No ja, korak dalje, čeprav popolnoma nič posebnega. Razen teže se mi zdi Lumia 920 na papirju kar boljša - je pa res, da je 920 4.5" ekran. Sploh kar se tiče wireless polnjenja in boljšega ekrana (ampak kvaliteta ekrana ni pomembna, ane?).
Še vedno butasti dock konektor, ki ga ima tudi večina ostalih proizvajalcev grrrr. Še vedno brez on-screen back in home gumbov, kar je žalostno. No, čeprav pri iOS se mi zdi večji problem pomanjkanje aktivnega home-screena, ki je zelo 1993 :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ciklamen ::

Dosadna sta, res. Daj zmenita se prek PMjev, ker izpadata kot debila. + grem stavit da vaju bodo brisali počasi, ta tema je namenjena iPhone 5 ne pa flamewar Android - WP.

skika je izjavil:

Ciklamen je izjavil:

Apple naredi nov priključek, da lahko potem kasirajo za raznorazne pretvornike :)


Ja seveda, po skoraj 10 letih je to edini razlog ane?



Čemu pa potem spreminjati konektor? :)
- End of the Post ->

Zheegec ::

Ciklamen je izjavil:

Dosadna sta, res. Daj zmenita se prek PMjev, ker izpadata kot debila. + grem stavit da vaju bodo brisali počasi, ta tema je namenjena iPhone 5 ne pa flamewar Android - WP.

skika je izjavil:

Ciklamen je izjavil:

Apple naredi nov priključek, da lahko potem kasirajo za raznorazne pretvornike :)


Ja seveda, po skoraj 10 letih je to edini razlog ane?



Čemu pa potem spreminjati konektor? :)

Več prostora pri manjšem konektorju. Samo če že spreminjaš, zakaj ne bi potem dal univerzalnega micro-USB :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ciklamen ::

Sem morda narobe napisal, zakaj potem spreminjati, če ne misliš na univerzalni konektor. Za kaj pri bogu pa potrebuješ spodaj več prostora (pri iPhonu spodaj koliko se spomnim ni nič razen docka?)
- End of the Post ->

šernk ::

BosKo je izjavil:

šernk je izjavil:

Cook pri tem, da mu "ni jasno, kaj točno počno lastniki konkurenčnih tablic", saj naj bi iPad doprispeval kar 91% spletnih obiskov s tablic, namigujoč, da Androidi bolj ko ne ležijo na mizi, nabirajoč prah. Ampak imetniki iOS naprav imajo še kaj drugega za počet razen brskanja po spletu


če obrneš besede v prodajalca konkurenčnih tablic: ni jasno zakaj točno preplačujejo ipada za srfanje po netu, kar zmore že vsaka tablica za 50$, naše tablice se pa dejansko uporabljajo v profesionalne namene :P


Kere so vaše tablice, da si še jaz eno omislim, pa kaj tak profesionalnega delate ?


če že moraš vedeti: http://www.studiob.si/artikel/1698/

verjameš ali ne...vedno v žepu, profesionalnega se dela pa vse, kar je potrebno: od računanja, risanja, merjenja in še se dobi, brez takšnih blokcev sploh ne morem več živeti >:D

če ne moreš prepoznati, da sem ciljal na previdno izbrane besede za hvaljenje ipada, pač ne morem pomagat. Nazadnje ko sem imel v rokah tablico, nisem vedel niti zakaj bi jo uporabljal.

in ja EU ima sprejeto direktivo, ki združuje vse v micro USB z namenom zmanjšanja števila polnilcev...apple pa naj bi h temu dodal še dodaten adapter. Skratka skregano z logiko EU direktive.

kot da bi EU zahtevala euro 5 motorje v avtih, ti pa ker imaš euro3, bi zraven dokupil adapter, ki spelje pline mimo meritev in bi se štela zadeva za popolnoma legalno :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

BlaY0 ::

Zheegec je izjavil:


Več prostora pri manjšem konektorju. Samo če že spreminjaš, zakaj ne bi potem dal univerzalnega micro-USB :)

Ej, konektor mora bit tak, da bjondi ni treba razmišljat kako ga bo obrnila preden ga bo vtaknila, to bi pri Applu do zdaj že morali vedet >:D

PNG ::

Torej je vse slabše kot pri HTC ONE X oziroma S3?

REVOLUCIJAAAAAAA

BlaY0 ::

PNG je izjavil:

Torej je vse slabše kot pri HTC ONE X oziroma S3?

Če bo šla delnica dol je slabše, če pa gor, je pa zihr boljše :D

PNG ::

5 vrstic, lol, da jih sram ni to omenjati kot feature.

Zheegec ::

PNG je izjavil:

Torej je vse slabše kot pri HTC ONE X oziroma S3?

REVOLUCIJAAAAAAA

Problem S3 je, da ne deluje ravno najbolje. Ni čisto tekoč in pa ko je veliko appov in widgetov gor začne delovati počasneje - vem, da na iOS ni widgetov, ampak vseeno. Recimo Asus PadFone ima isti procesor, kot Samsung, pa še nobenih posebnih posodobitev ni bil deležen, pa vseeno deluje bolj tekoče od S3.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BosKo ::

šernk je izjavil:

BosKo je izjavil:

šernk je izjavil:

Cook pri tem, da mu "ni jasno, kaj točno počno lastniki konkurenčnih tablic", saj naj bi iPad doprispeval kar 91% spletnih obiskov s tablic, namigujoč, da Androidi bolj ko ne ležijo na mizi, nabirajoč prah. Ampak imetniki iOS naprav imajo še kaj drugega za počet razen brskanja po spletu


če obrneš besede v prodajalca konkurenčnih tablic: ni jasno zakaj točno preplačujejo ipada za srfanje po netu, kar zmore že vsaka tablica za 50$, naše tablice se pa dejansko uporabljajo v profesionalne namene :P


Kere so vaše tablice, da si še jaz eno omislim, pa kaj tak profesionalnega delate ?


če že moraš vedeti: http://www.studiob.si/artikel/1698/

verjameš ali ne...vedno v žepu, profesionalnega se dela pa vse, kar je potrebno: od računanja, risanja, merjenja in še se dobi, brez takšnih blokcev sploh ne morem več živeti >:D

če ne moreš prepoznati, da sem ciljal na previdno izbrane besede za hvaljenje ipada, pač ne morem pomagat. Nazadnje ko sem imel v rokah tablico, nisem vedel niti zakaj bi jo uporabljal.

in ja EU ima sprejeto direktivo, ki združuje vse v micro USB z namenom zmanjšanja števila polnilcev...apple pa naj bi h temu dodal še dodaten adapter. Skratka skregano z logiko EU direktive.

kot da bi EU zahtevala euro 5 motorje v avtih, ti pa ker imaš euro3, bi zraven dokupil adapter, ki spelje pline mimo meritev in bi se štela zadeva za popolnoma legalno :D


Jaz dobim tvojo tablico za 5EUR. Da ti svoje za 50EUR nisi preplačal, tako ko eni preplačujejo Ipada.
To da nisi vedel zakaj bi jo uporabljal te čisto razumem.
Mogoče ti bo tole kaj pomagalo.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dragi ()

roCkY ::

112g - pa je prišel Aplle (prek 120g aparata nimam več namena nikoli vlačiti s sabo) na seznam potencialnih aparatov ob morebitni nesreči trenutnega SGS2, čeprav potrebe po menjavi Androida na telefonu zaenkrat ne vidim.

PNG ::

Osebno imam HTC ONE X in še ni nikoli nič zaštekalo. Sem se pa zanj odločil že zaradi kvalitete izdelave v primerjavi s S3. Resnično fluiden aparat.

Pa igram gor mmorpg z ljudmi iz celega sveta, recimo (vem kako se sliši, samo sploh za telefone bolj zahtevanih aplikacij kot so igre ni).

BlaY0 ::

PNG je izjavil:

5 vrstic, lol, da jih sram ni to omenjati kot feature.

Zrelo za patent :D

Ganon ::

Na smeh mi gre, ko ga primerjam z Lumio, na primer. Ampak, hej ...

REVOLUCIJA!!!

skika ::

Ganon je izjavil:

Na smeh mi gre, ko ga primerjam z Lumio, na primer. Ampak, hej ...

REVOLUCIJA!!!


Lumia je joke napram iPhone 5.

Jokaj močneje.

Predator ^^ ::

PNG je izjavil:

Osebno imam HTC ONE X in še ni nikoli nič zaštekalo. Sem se pa zanj odločil že zaradi kvalitete izdelave v primerjavi s S3. Resnično fluiden aparat.

Pa igram gor mmorpg z ljudmi iz celega sveta, recimo (vem kako se sliši, samo sploh za telefone bolj zahtevanih aplikacij kot so igre ni).

Kateri mmorpg igras?
Raje imam S3.Edina dobra stran htcja so slusalke ampak te ob s3 so odlicne
Gnmstle

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Urc ()

djordjevic ::

@Predator: Dobra stran bi bile, če bi dali zraven Beatsove, te serijske pa (vsaj po udobju) pojejo vsake silikonske in-ear slušalke.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zheegec ::

Največji napredek so trije mikrofoni za noise-cancellation. Mogoče kvaliteta govorjenja na rangu top-telefonov konkurence, če še kdo uporablja telefon za klicanje??

Samo baterija pa pol slabša kot pri Lumia 920? O_o?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

filip007 ::

Ja pa še teh 112g je skoraj preveč pa dolg pa ozek je, to se ziblje v roki verjento, ne hvala.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

francek1 ::

Ciklamen je izjavil:

Apple naredi nov priključek, da lahko potem kasirajo za raznorazne pretvornike :)

A ni tole dovolj močan razlog za prepoved prodaje eplovih jajc v EU?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Redorange ::

BlaY0 ::

francek1 je izjavil:

Ciklamen je izjavil:

Apple naredi nov priključek, da lahko potem kasirajo za raznorazne pretvornike :)

A ni tole dovolj močan razlog za prepoved prodaje eplovih jajc v EU?

Ne bo šlo. Apple se bo branil da iPhone sploh ni telefon, sicer ima funkcijo za telefoniranje ampak to uporabljajo itak samo stare mame.
««
«
1 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22795492 (84590) amacar
»

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12436400 (30792) Lonsarg
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219129 (7735) zee
»

Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
19252962 (45204) malix

Več podobnih tem