Forum » Pomoč in nasveti » Raid disk
Raid disk
Hogar Grozni ::
Pozdravljeni.
Doma želim prenoviti diskovno polje. Imam tri računalnike, na katerih sta vsaj po dva diska. Na "glavnem" ki se največ uporablja imam sicer raid polje velikosti 600 GB, vendar je sistemski disk že malo v letih (beri prepočasen)
Sedaj imam namen, da nabavim NAS enoto (verjetno kaj takega) in v vsak računalnik en SSD disk za sistem + še nekaj prostora za sprotno delo.
Zanima me, kateri disk mi priporočate za NAS enoto. Do nas enote bodo dostopali vsi računalniki + media player in še dostop na daljavo, mogoče tudi kaka kamera + alarm itd. Ranga naj bi bil 3 TB, saj je manj verjetno nesmiselno nabavljati. Raid polje bi igralo tudi neke vrste backupa, čeprav to raid ni. Najbolj "bog ne daj da jih izgubim" zadeve si še vedno kopiram tudi na prenosni USB disk.
Za vsako mnenje sem zelo hvaležen.
Lp Matej
Doma želim prenoviti diskovno polje. Imam tri računalnike, na katerih sta vsaj po dva diska. Na "glavnem" ki se največ uporablja imam sicer raid polje velikosti 600 GB, vendar je sistemski disk že malo v letih (beri prepočasen)
Sedaj imam namen, da nabavim NAS enoto (verjetno kaj takega) in v vsak računalnik en SSD disk za sistem + še nekaj prostora za sprotno delo.
Zanima me, kateri disk mi priporočate za NAS enoto. Do nas enote bodo dostopali vsi računalniki + media player in še dostop na daljavo, mogoče tudi kaka kamera + alarm itd. Ranga naj bi bil 3 TB, saj je manj verjetno nesmiselno nabavljati. Raid polje bi igralo tudi neke vrste backupa, čeprav to raid ni. Najbolj "bog ne daj da jih izgubim" zadeve si še vedno kopiram tudi na prenosni USB disk.
Za vsako mnenje sem zelo hvaležen.
Lp Matej
pershi ::
Mogoče poskusi kaj takega link1 ali pa link2, odvisno koliko prostora pač rabiš. Synology je zanesljiv in sorazmerno poceni glede na to kaj ponuja. Ima tudi opcijo Hybrid raid, tako da lahko uporabiš različne diske v raid polju - pozoren bodi le, da jih pravilno kombiniraš.
Diske lahko uporabiš kaj kar že imaš v računalnikih. Ima pa WD po novem tudi NAS serijo diskov (RED), jih pa še nisem imel priložnosti preskusit. Vsekakor ima smisel, da zmontiraš vsaj dva diska v raid1, da imaš vsaj nekaj redundance na podatkih.
lp, p
Diske lahko uporabiš kaj kar že imaš v računalnikih. Ima pa WD po novem tudi NAS serijo diskov (RED), jih pa še nisem imel priložnosti preskusit. Vsekakor ima smisel, da zmontiraš vsaj dva diska v raid1, da imaš vsaj nekaj redundance na podatkih.
lp, p
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pershi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAID na osebnem računalnikuOddelek: Kaj kupiti | 4454 (2017) | pegasus |
» | RAID1, bistvena vprasanjaOddelek: Strojna oprema | 3634 (2393) | element |
» | software linux raid5Oddelek: Strojna oprema | 1853 (1471) | ender |
» | Raid uničuje diske?Oddelek: Programska oprema | 1035 (874) | Daedalus |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14277 (9881) | matrix2 |